Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

agusia ja nie mam takiego bólu przy pępku a brzuch się napina już od dawna. Myślę, że dopiero regularne skurcze, które powinnaś napewno poczuć będą świadczyły o porodzie. Ale jeśli się niepokoisz to idź do lekarza albo do szpitala, ale w szpitalu Cię zostawią nawet jak nic się nie będzie działo bo to 38 tc i najwyżej Cię wypuszczą jutro. Wiem bo sama się zgłosiłam w 38 tc ale poszłam po kilku dniach odchodzenia czopa z krwią i trochę spanikowałam a i tak dopiero za 3 dni leżenia w szpitalu urodziłam :)

agusia ja nie mam takiego bólu przy pępku a brzuch się napina już od dawna. Myślę, że dopiero regularne skurcze, które powinnaś napewno poczuć będą świadczyły o porodzie. Ale jeśli się niepokoisz to idź do lekarza albo do szpitala, ale w szpitalu Cię zostawią nawet jak nic się nie będzie działo bo to 38 tc i najwyżej Cię wypuszczą jutro. Wiem bo sama się zgłosiłam w 38 tc ale poszłam po kilku dniach odchodzenia czopa z krwią i trochę spanikowałam a i tak dopiero za 3 dni leżenia w szpitalu urodziłam :)

Paula 2 w 1 -u mnie wczoraj pojawiły się niewielkie ilości białka w moczu, dzis mam wizytę i sama jestem ciekawa co się zmieniło od 3 tygodni, ile ważą Twoje maluszki?? Trzymaj sie !!

Lu ..cieszę się że wracasz do siebie po trudnych początkach bycia mamą :) będzie dobrze , tylko czas :) a ja mam takie pytanie do Ciebie - czy jak byłaś w szpitalu to był potrzebny ręcznik do kąpieli dla dziecka czy położne tam miały ? pakuję ta torbę i stale nie wiem czy wszystko spakowałam potrzebne dla dzieciaczka? pozdrawiam

Gość Anka_1989
ja sobie spakowałam ręcznik dla dziecka, bo chyba wole swój mieć niż szpitalny :)

Gość Kasia legnica
pielęgniarki po kąpieli i tak wycierają w swoje tzn. szpitalne

Byłam u lekarza i spojenie łonowe mi się rozchodzi stąd ten ból mam sobie biodra pasem ściągającym ścisnąć aby się bardziej nie rozchodziło :( i stąd ta krew bo tam się coś lekko uszkadza ale nic się nie da z tym zrobić. Mała waży 2500 kg a jest to 35 tc więc podobno książkowo :) i wszystko jest z nią ok :) Tak ja nawet nie miałam ani ciuszków ani ręcznika dla dzidzi tylko chusteczki pieluszki i krem do pupy i tyle :)

A mam pytanie czy któraś z mam zanosiła sama probówkę GBS do laboratorium w szpitalu? BO dostałam od lekarza bo robił wymaz i nie wiem czy mam zanieść na parter do laboratorium czy do mikrobiologicznego tam koło prosektorium brrrr.......

Gość Anka_1989
Niestety koło prosektorium...

Gość Lu..
Witam DuetMama ja nie brałam ręcznika dla dziecka ,bo połozne zabierają dziecko i same kapią o 20 tej codziennie w szitalu ,zaberają dzidzie to takiej sali gdzie jest przewijak ,taka sala za szybą ,mamy obserwują za szyby jak wyglada wieczorna kapiel dzieciaczków,brałam tylko kosmetyki potrzebne do pielęgnacji . Oj widzę ,że wiosna tyż tuż a tu coraz wiecej ciężaróweczek czeka na rozwiązanie ,ciekawe kiedy nasza Kiinga sie odezwie. Pozdrawiam

Gość Lu..
GBS koło prosektorium ,potwierdzam ,płaci sie 30 albo 35 zł ja za 2 dni miałam odbiór wyniku,lepiej zrobic ten wynik przed pójsciem do szpitala.

Gość Lu..
GBS koło prosektorium ,potwierdzam ,płaci sie 30 albo 35 zł ja za 2 dni miałam odbiór wyniku,lepiej zrobic ten wynik przed pójsciem do szpitala.

Anka i Lu. dzięki za informacje, ale kijowo ze koło tego prosektorium ale cóż. Zaraz się wybieram z synkiem na spacer bo widzę, że ładna pogoda się robi to sobie tam zajdę. Też zastanawiam się co u Kingi bo długo się nie odzywa. Ciekawe jak rodziła bo chciała naturalnie. I jak się czuje. Pewnie za niedługo się odezwie :)

Dziewczyny, dziękuję za informację zwrotna :) byłam u lekarza i jest ok, aby dotrwać jeszcze miesiąc , dzieciaki rosną , zalecane cc ze względu na ułozenie drugiego dzieciaczka, dobrefo samopoczucia Wam zycze :) Paula 2 w 1 - mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok ,

Gość paula 2w1
hej. to dobrze że wszystko u Ciebie Duet Mama w porządku. ja też dobrze się czuję. Cudną mamy dziś pogodę. Chodzę do tej lekarki co Ty. mówi że w tym roku jakiś wysyp bliźniaków. dzieci ważą ok 1200 a Twoje

Witaj Paula 2 w 1 -to fakt , wysyp bliźniaków jest :) moje ważą po 1650 , są duże więc aby udało się donosić jeszcze miesiąc to będzie super ,jeszcze trochę i my będziemy spacerowały z wózkami , bo dziś super pogoda , na ten czas możemy jeszcze poodpoczywać :)

Gość Lu..
To dziewczynki wiosna tuz tuż to z wóżeczkami napewno na spacerze się spotkamy skoro taki wysyp dzieciaczków będzie.Odrazu wiecej energi w taka pogodę.DuetMama ty masz chłopczyka i dziewczynke ? Mój synus to ciagle teraz by jadł ,już nie jest spiochem jak na początu ,widocznie pierwsze dwa tygodnie był spiochem i odpoaczywał po porodzie i mało jadł ,a teraz mały wcina i cycusia mu daje mimo ,że malusio mam pokarmu ale ciagle daje i butelke też,mała głodomora.Mam nadzieję ,że taki maluszek zna granice jedzenia ,powiedzie dziewczyny czy taki maluch zna granice ,czy tak moze bez opamietania jesc?

Gość Lu..
mam pytanie synkowi wyszło z badania moczu,10-15 leukocytów,boje się ze może ma infekcje ,szwagierka mnie nastraszyła ,że jak jest infekcja ukł.moczowego to musze z małym do spitala ,czy to prawda?ja bym nie chciała wyladowac z małym w szpitalu ,nie mozna tego w domu leczyc? we wtorek ide z małym do pediatry ciekawe co powie.

Lu no jak mały często je cyca to nie powinien się przejeść :) ale uważaj z mlekiem modyfikowanym. A może teraz odczuwa większą potrzebę ssania:) Jeśli chodzi o leukocyty to faktycznie ma trochę za dużo pewnie jakaś infekcja. Niestety nie podpowiem jak to się leczy ale myślę, że szpital to już ostateczność poczekaj na wizytę u lekarza i nie stresuj się na zapas. Powodzenia. A my właśnie się wybieramy na spacerek do parku. trzeba korzystać ze słoneczka. Kurcze Kinga coś się długo nie odzywa.

hej Dziewczyny, wróciliśmy już do domku. Dominik ważył 3920 i mierzył 57 cm. Niestety tydzień byliśmy w szpitalu, bo mały dostawał antybiotyk. Bóle chwyciły mnie w nocy z piątku na sobotę, po 9 godzinach zdecydowali o cesarce :( Teraz powoli organizujemy się w domku. Napiszę więcej jak się ogarnę. Ale opieka zaskakująco dobra.

Gość Anka_1989
dziewczyny jak sie nie ma sie wyniku gbs to zostaje sie dłużej w szpitalu? bo kolezanka mnie pyta i nie wiem :)

Gość Kasia legnica
Anka1989 ja tego wyniku wogole nie robiłam a leżałam krótko, normalnie

Kinga gratuluję dużego synka :) fajnie, że już w domku jestście :) Jeśli chodzi o GBS to ja w pierwszej ciąży nie miałam badania i to nie jest powód do zostania dłużej w szpitalu. Podobno jak tego wyniku nie ma to na wszelki wypadek przed porodem dają antybiotyk i tyle :)

Gość Kasia legnica
Kiinga gratuluję synka, dobrze że już po wszystkim moja znajoma rodziła w czwartek, tez synka

Gość Lu..
Witam Gratuluje Kiinga,fajnie ,że już jestescie w domu,jak się już zogarniesz to czekamy na wiecej info od ciebie . GBS jak się nie ma zrobionego to jak się ma dadatni i to wychodzi po porodzie jak to sparawdzają to ty dostajesz antybiotyk czy co oni tam podają ,sprawdzaja czy dziecko tez ma i jesli ma to tez mu podaja jakis preparat ,jak dziecko ma to sie dłużej z dzidzia w szpitalu jest,tak mi kolezanka mówiła ,rodziła we wrzesniu 2011 i ona miała to jej cos podali ale całe szczescie dziecko nie miało tego tak wiec wyszli po 3 dniach do dom. ja robiłam gbs ale u mnie było w porzadku ,nie przechodziłam ,żadnego leczenia w tym kierunku to nieznam dokładnie szczegółów jak to sie ma,ale dla świetego spokoju ja to zrobiłam ,jak mozna uniknąc pewnych rzeczy to lepiej to zrobic.takie jest moje zdanie.

Gość Anka_1989
Dzięki dziewczyny za inf :) 4 dzień po terminie już jestem i świra dostaje :( juz chce tak bardzo tulić mojego synka :( Powiedzcie mi, czy jak sie jutro zgłosze do szpitala to mnie tam zostawią? Czy po prostu zrobia mi usg, ktg i jeśli wszytsko gra puszcza do domu?

hej, Mój Dominik śpi praktycznie przez całą noc. Kładę go o 21:00 i śpi do 4:00 - 4:30 :) budzi się,zjada śniadanie i dalej śpi. Sam poród przebiegł dość sprawnie,ale dopiero od momentu decyzji o cc. Bóle chwyciły mnie o 0:30,a po 9:00 zapadła decyzja. My byliśmy aż tydzień właśnie przez ten nieszczęsny GBS. Maluszek się zaraził i przez tydzień dostawał antybiotyk :(. U mnie niestety akcja porodowa przybrała taki obrót,że nie zdążyli podać antybiotyku, bo w zasadzie do podjęcia decyzji o cesarce przebywałam na patologii(zgłosiłam się z silnymi skurczami,ale rozwarcia nie było wcale, dlatego patologia). Zaskoczyła mnie tym razem mile opieka na położniczym oraz panie z noworodków. Zupełnie inne wrażenie niż za pierwszym razem:) Ola jeszcze się nie oswoiła z nową sytuacją. Boi się kiedy mały zaczyna płakać. Ale myślę,że z dnia na dzień będzie lepiej. Pozdrawiamy :)

Kiinga, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak miło że już jesteście w komplecie :) Jak znajdziesz chwilkę to napisz proszę czy dostawałaś gaz rozweselający i czy sa sale jedynki. No i oczywiście co z porodem rodzinnym, tzn czy mąż był z tobą do momentu jak wzięli cię do cc?? Oczywiście jak znajdziesz chwilkę . Pozdrawiam A ja jeszcze czekam do czerwca... i zazdroszczę , że większość z was dziewczyny już po porodzie albo blisko , blisko przed :) Ja podczas pierwszej ciąży nie miałam robionego GBS, więc teraz zastanawiam się od czego to zależy, że jedni lekarze każą robić inni nawet nie wspominają. Może w szpitalu jest to badanie robione każdej rodzącej.

Dziewczyny moja córka skończyła dwa latka i chcę jej kupić jakąć fajną zabawkę edukacyjną, którą będzie się bawić a nie wrzuci do kąta, może widziałyście coś fajnego co możecie polecić.