DUDZIA2002 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 następna nie czytała !!! :-) EWELINA - moje pierwsze "samotne" święta to też była Wielkanoc i to niecałe 2 miesiące po rozstaniu z mężem. I było dobrze :-) Trzeba przeczekać i tyle ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martyna700 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 annika , nawet zrobilas to w ostatnim poscie, czego nawet nie zauwazylas :) weszlam na forum samotnych rodzicow i o tym chcialam rozmawiac, widac bledna nazwa, przepraszam osoby ktore sa tutaj wyjatkami bo nie dotyczy to oczywiscie wszystkich. Życzę pogodnych Swiąt Wielkanocnych , wszystkiego dobrego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martyna700 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Eweline, życzę Ci dużo siły, ucałuj maluszka i pamiętaj JESTES WIELKA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweline48 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Dudziunia kochana - dzięki:) Ja też jakoś dam radę-muszę bo mam mojego Skarbka i to mnie trzyma:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweline48 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Dzięki Martyna:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxx-66 59 Napisano Kwiecień 5, 2012 dzieki dziewczyny za miłe słowa ;) a impreza by się przydała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Eweline - jakie samotne święta?:) Wszyscy jedziemy do Matki Polki Eksportowej!:D Nie zapomnij zabrać z sobą czegoś dobrego;):D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matka Polka Eksportowa 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Kurcze, wcielo mi posta. Pisze od nowa. Ja lubie maxxa! Włosy w porzo-od lat koloru nie zmieniam, wiec i tym razem bez szoku. Tyle,ze chlopaki wrocili z zakupami-masa slodyczy, a podobno to ja kase na bzdety wydaje. mamy kawke, za chwile mlody spac, a ja do kuchni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 MPE - Jeśli mogę zapytać, skąd jesteś?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matka Polka Eksportowa 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 w Polsce to najwiecej mnie łączy z maxxem i alebazi ;)I tu mieszkam i tu. To,kiedy Was oczekiwac? Ci,co nie pieka/gotuja tez mile widziani! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Eweline - No widzisz? Możesz wbijać śmiało:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweline48 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 To fajnie:D Ale jak się tak sprawy mają to ja zrobię sałatki żeby na lenia nie wyjść:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matka Polka Eksportowa 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Tego nikt nie robi, wiec jestem za sałatkami! a jakie?wlasnie, moze masz ewelina jakis fajny przepis? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Dobra jest sałatka ze słonecznikiem:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alebazi1 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Ja jutro kupuje ten makowiec, wiec dzis nie bedzie nic slodkiego:D Ale za chwilke ide robic sledziki , Dudzia, czytasz to ?? robic sledziki mniam mniam:P Do MPE nie przyjade bo za daleko i za drogo:( Jakos dam rade sama- zreszta jak zwykle i juz to przestaje mnie dziwic;) Doczytalam co napisaliscie i mlody wrocil:(takze juz raczej Was pozegnam. Do jutra,bo bede miala wiecorkiem komp dla siebie:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Albo sałatka warstwowa z gyrosem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Albo z makaronem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Albo się rozmarzyłam za bardzo:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweline48 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Ja najbardziej lubię to tradycyjną warzywna, ale robię też takie Sałatka z pieczarek: 1 kg gotowanych pieczarek. (pokroić w kostkę) 7 jajek, 1 por, puszka kukurydzy , sól, pieprz,majonez Sałatka z tortellini: tortelini ugotować,szynkę pokroić w kostkę, świezy ogórek w kostkę, ząbek czosnku przecisnąć, sól, pieprz i troszkę majonezu najlepsze tortellini z grzybami dostępne chyba w Lidllu :D albo hawajska: 20 cm pora puszka kukurydzy, 20 dag szynki, seler w puszcze, 4 jajka na twardo Ułozyc warstwami dzień wcześniej, następnego dnia dodac majonez i przypawic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweline48 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Ta też jest dobra :) - 1 brokuł - 1 opakowanie sera feta - 20 dkg szynki - puszka kukurydzy - 1 zielony ogórek Sos: - łyżka majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 ząbki czosnku Brokuła gotować przez kilka minut w osolonym wrzątku (nie za długo, żeby się nie rozpadł i nie był zbyt miękki), ugotowanego podzielić na mniejsze cząstki. Fetę, obranego ogórka oraz szynkę pokroić w kostkę. W naczyniu umieścić brokuła, kukurydzę i pozostałe pokrojone składniki. Polać przygotowanym wcześniej sosem, wymieszać. Alebazi, ja tez lubię sledziki. A jak robisz? Bo ja tak prosto- olej i cebulka :d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matka Polka Eksportowa 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Podoba mi sie ta z brokulem. A ze słonecznikiem, to jak? Uciekam, co chwila nie mam netu. Chyba bedziemy reklamacje skladac, wczoraj bylo podobnie. Czekam az pralka skonczy i ide lulu. jutro jak nie bedzie lac mamy wycieczke, jak zostaniemy w domu-kucharzenie, bo w sobote to ja juz prawie nic nie robie. Alebazi-nie odpalam gg, ale licze,ze cos mi tam zostawilas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alebazi1 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 :MPE zostawilam,ale niewiele tego:P Eweline, fajne te salatki, tez sobie sciagne, tylko,ze kto to bedzie u mnie jadl?? Juz niechce nosic wszystkiego do pracy.... Ja nie umiem tak jak Dudzia, jesc przez tydzien tego samego:P A te proporcje, to raczej na wieksza ilosc:) No nic,jakos to zmniejsze D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 SAŁATKA ZE SŁONECZNIKIEM Składniki: 3 pierśi z kurczaka 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 3 jajka 1 papryka czerwona 1 paczka słonecznika łuskanego majonez Przygotowanie: Piersi z kurczaka ugotować, pokroić w kostkę. Ananasa pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w paski. Słonecznik podsmażyć na suchej patelni, żeby się zarumienił na lekki brąz. Jajka ugotować i też pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 ALE MOŻNA TEŻ TAK: BEZ PAPRYKI, ANANASA I JAJEK Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć. Słonecznik podsmażyć na suchej patelni. Dodać kukurydzę i wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem. Sól i pieprz do smaku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 A i zapomniałam o najważniejszym:D Do tej drugiej ze słonecznikiem gotuje się ryż:) Czyli ryż, kukurydzę, usmażone, pokrojone w kostkę piersi i podsmażony słonecznik połączyć z majonezem i dodać sól i pieprz do smaku:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DUDZIA2002 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Dzień dobry, ja już z samego rana kupiłam pieczywo i wędlinę. Po pracy dokupię warzywa i koniec z lataniem po sklepach. Dziś robię mazurki i zamiatam ulicę. Może coś jeszcze ogarnę w domu, a może raczej poczytam :-) ALEBAZI - ja już teraz nie jem tyle dni tego samego bo wpadlam w manię mrożenia ugotowanej nadwyżki :-) SAŁATKA - najbardziej mi pasuje słonecznik po hawajsku bo w pozostałych są skladniki, których nie lubię ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweline48 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Witam :D Wszyscy chyba zajęci przygotowaniami do świąt bo puuusto tu. Alebazi - tej z tortellini nie wychodzi dużo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Dzień dobry:D Eweline - Która z tych twoich sałatek jest najsmaczniejsza? Może bym zrobiła dla odmiany:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Dudzia - Jestem zaszczycona, że trafiłam w twoje gusta:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annika Mo 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Eweline - Te dwie pierwsze: z pieczarkami i hawajska - odpadają. Nie lubię pora:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach