Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latkkka27

Oto moje nic 70 A. Zdjecie. Mam 27 lat, jestem plaska:(((

Polecane posty

Gość arek zegarek
a ja chcę mieć kobietę z takimi piersiami i takim kolorem skóry jak autorki topiku. No napatrzeć się nie mogę, ale zbok jestem :D

Gość AnnaKujawska
Mam dokłądnie takie same piersi, nie chowam ich pod push upami, ponieważ za bardzo mnie grzeją, noszę miękkie staniki, a na brak powodzenia jakoś nigdy nie narzekałam - więc nie jest ono niejako związane z wielkością piersi. Przecież również ich niewiele posiadam. Poza tym z niewielimi piersiami robisz automatyczną selekcję chamów, prostaków itp. i masz pewność, że nie lecą tylko na duże piersi.

Gość AnnaKujawska
Aaaa. I według prawidłowej rozmiarówki noszę 65C. Masz źle dobranyt stanik. Jestem tego pewna, to nie jest 70A. c, d czy E - to nie zawsze duża miska, zależy od obwodu pod piersiami.

Gość matacz...
rany ....! co sie marwicie , mnie sie tam podobaja małe piersi choc zona ma 75 DD te małe maja tą pzrewagę , ze nigdy nie beda zwisac - wiec głowa do góry

Gość mataczu
te male tez beda zwisac i dopiero wtedy wygladaja zalosnie :(

ojoj dowartosciowalam sie tym twoim zdjeciem. zawsze myslalam ze mam male a tu sie okazuje ze nie jest zle;d wiem okrutne to co napisalam,ale naprawde mi sie humor poprawil. ale nie przejmuj sie, cycki to nie wszystko a jak kiedys zajdziesz w ciaze to beda w sam raz. pozatym sa jesszcze mniejsze. moja kolezanka z klasy np nie ma nic. kompletnie nic. klata jak u faceta.

Gość mataczu
I pocieszyla wziela ...echh

Gość AnnaKujawska
Ulżyło Ci, tak? Perfidia. Masz może większe cycki, ale pusto w głowie. Może i teraz lecą na Ciebie Twoi 16 letni koledzy, jednak jako kobieta nic sobą nie reprezentujesz - kiedyś się o tym przekonasz.

Gość ejjjjjjjj głooowa do góry
Autorko, masz śliczne piersi. Ja mam 30 lat, dwoje dzieci, piersi miałam wspaniałe tylko gdy je karmiłam... Z A duuuże C... Ale się skończyło. Tylko szkopuł w tym, że mąż nie potrafił się "odnaleźć" i już po karmieniu powiedział, że nareszcie są takie jak uwielbia... Generalnie moje piersi nie są dla mnie zmorą. Ale napłakałam się przez odstające uszy i krzywe nogi(o), ile było wyszydzania w szkole... jakie kompleksy... Uszy już zrobiłam i czuję się z nimi boosko. Nogi - mogłabym, jest coś takiego jak ostetotomia podkolanowa, ale się boję, tak jak ty operacji piersi. To zbyt poważna operacja. Pozostało mi zaakceptować to jaka jestem. Poza tym mam wymiary 93/70/96 i 178cm wzrostu i "przepisowe" 68kg. Do tego zadbana aksamitna skóra i bardzo zadbane zdrowe włosy. To w sobie uwielbiam, a te nogi... cóż. Nie można mieć wszystkiego. Znajdź swoje mocne strony, szkoda czasu na takie kompleksy, wiem coś o tym.

Ja mam 75A i nie akceptowałam swoich piersi aż przyszedł taki moment, że nauczyłam się z tego śmiać i już się tym aż tak nie przejmuję. Liczyłam, że może urosną troche podczas ciąży, ale niestety- urosły niewiele. Zaakceptuj siebie bo i tak tego nie zmienisz 🖐️ chyba, że bierzesz pod uwagę operację.

Gość hjjhhjhhjgj
Ja mam trochę większę od Ciebie, nie wychodzę z domu bez push-upu. Teoretycznie mam rozmiar 60b, 60c (ostatnio trochę przytyłam) i marzę o nieco większym biuście

Szkoda, że autorka sobie poszła, bo mogłaby się jednak zmierzyć i dopasować lepiej stanik, też obstawiam jakieś 65C, może 60C/D.

Gość AnnaKujawska
Wizualnie mam identyczne, i mi się powiększają - migrują, dzięki dobrze dobranemu stanikowi. Spod pach.

Pani Karo, 75A to tak naprawdę całkiem rzadki rozmiar, pod warunkiem, że dobrze dobrany. Znasz swoje wymiary pod biustem i w biuście?

Gość hjjhhjhhjgj
"a jak jest u twojej matki? ma duze piersi?" U mnie na przykład mama i babcia mają duże piersi, tylko ja jestem jakaś podmieniona :O

Jak znajdę miarę to zaraz się zmierzę i napiszę. Kiedyś też myślałam o tym zeby pójść do jakiegoś fachowca który dobierze mi odpowiedni stanik. Nawet mój mąż chciał mnie zabrać do takiego specjalistycznego salonu w moje urodziny, ale coś nie wyszło.

Anna, miałam to właśnie napisać. Małe piersi da się naturalnie powiększyć poprzez noszenie dobrze dobranych staników. Przez lata noszenia push upów i za luźnych obwodów biust jest po prostu rozsmarowywany i spychany pod pachy. Dobry stanik to naprawia i powoduje, że biust wraca na swoje miejsce. Odkąd nosze dobry biustonosz, przybyło mi 2cm :)

Gość niejedno_widzialem
eee tam slonko, slodkie sycuszki ! jak do tego suteczki twardnieja, powiekszaja sie i stercza jak szalone to sama rozkosz ! nie ma sie co zalamywac (plakac???) tylko cieszyc zdrowiem i uroda ! poza tym masz gladka skore, niezniszczona solariami - niejedna by chciala miec taka :)

głaszczka- tylko teraz tak myślę, że jeżeli jestem w ciazy to i tak sensu nie ma bo nosze teraz jakieś "szmaciane" staniki (bez usztywnień). A w jaki sposób dobrać odpowiedni stanik??

Pamiętaj tylko, żeby zmierzyć się pod biustem ciasno i na wydechu. Miarka się nie rozciąga, ale obwody staników tak. Jeżeli tylko masz możliwość, to wybierz się do dobrego sklepu, znajdziesz je na stanikowej mapie świata. Proponuję też poczytać lobby biuściastych, małobiuściastych, balkonetkę, stanikomanię, żeby trochę oswoić się z tematem.

Gość majkaa99
tez tak mam..znam ten bół;( mam 24 lata siostry tez maja nieduze piersi, mama tez, ale jest po 3 dzieci wiec na starosc to ona cycki ma.a po co mi na starosc?

Jest sens, dlaczego w ciąży miałabyś zaniedbywać swój biust? Należy o niego dbać, żeby był w dobrej kondycji po ciąży i po karmieniu, a dobrze dobrany stanik na pewno w tym pomoże. Do określenia rozmiaru potrzebny jest wymiar pod biustem mierzony ciasno na wydechu i luźno na wdechu. Od tego należy odjąć jakieś 5 cm i zaokrąglić w dół do jakiegoś obwodu. Np. Jeżeli wyjdzie Ci 72 - 5 = 67. Więc zaokrąglasz do 65 i głównie taki rozmiar pod biustem powinien pasować, zależy to też od ściśliwości modelów. Następnie mierzysz się luźno w biuście na wysokości sutków, bez stanika i w staniku. Warto też zmierzyć się w pochyleniu, czyli plecy równolegle do podłogi. Od największego pomiaru jaki Ci wyjdzie należy odjąć obwód, który wyszedł już po odjęciu i zaokrągleniu. różnica jaka Ci wyjdzie, to literka miski. 12 - A, 14 - B, 16 - C itd. To tak żeby się zorientować, w co celować. Wszystko zależy właśnie od ściśliwości modelu, od tego, czy jest dużo czy małomiskowy, od kształtu piersi. Po dobraniu pierwszego stanika nie radzę popadać w szał zakupowy, bo piersi upchane pod pachy wracają powoli na swoje miejsce i wymiar w biuscie moze się zmieniać, a co za tym idzie, staniki zaczynają robić sie za małe :)

Gość ja mam duze piersi
i te uwazam za bardzo ładne. Wymyslacie jakies tragednie, tam gdzie ich nie ma. Wiele kobiet ma taki biust. Nie wierze w to, ze ludzie sie ogladaja, a jesli, to moze sie podobasz. Masz ładne ciało, takie piersi maja wiele zalet, nie bede sie rozpisywac, zawsze mozna zalozyc tez jakis fajny staniczek, gdzie mozesz uzyskac wrazenie troche wiekszych. Popatrzcie na Jennifer Lopez, czy Nicole S. z pusscat dolls. one maja małe piersi, a pieknie sie prezentuja.

Gość przecież tam nic nie ma
smieszy mnie jak ktos pisze ze autoka ma pikne piersi...jakie piersi?,przeciez ona tam nic nie ma....no ale jak ktos gustuje w płaskich klatkach piersiowych to jego problem....a tak poza tym małe cycki tez zwisają z czasem i to dopiero jest straszny widok....małe płaskie wiszące naleśniki :O

Jeszcze kilka linków do pomocy: http://www.balkonetka.pl/katalog/ Katalog staników. Tu można zobaczyć biust w każdym rozmiarze. Bardzo się przydaje, bo dzięki prawdziwym zdjęciom wiadomo jak dany stanik wygląda na żywo, można porównać rozmiary, zapytać o wymiary. http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html Lobby biuściastych, czyli wszystko o prawidłowym dobieraniu stanika. Jest też wątek rozmiarowy. Jeżeli zgłosisz się tam i podasz te wymiary, które podałam Ci abyś zmierzyła, dziewczyny pomogą Ci i powiedzą, w jaki rozmiar możesz celować. http://stanikomania.blox.pl/html Blog o stanikach, też można sie sporo dowiedzieć, pooglądać przemiany, czyli porównania w starym staniku i w nowym.

Gość majkaa99
obliczylam wedlug schematu. roznica miedzy pod biustem a w biuscie wynosi "aż' 10 cm...czyli dalej bez zmian mam 70 A.(porażka..) dziewczyny, a moze znacie jakies dobre marki biustonoszy? bo nie ukrywam ze raczej moja kolekcja to made in china (czyt.targ)

Gość ja mam bardzo podobne
tylko że mój rozmiar to 60DD. Nie zamieniłabym na żadne inne! Mogę chodzić bez stanika, mogę w obcisłych bluzkach, w dużych dekoltach - i nic mi się nie przelewa. :-)

Stanik, w którym piersi ładnie się prezentują, to dobrze dobrany stanik i wcale nie musi to być push up. Małe piersi mogę wyglądać dobrze nawet w miękkim staniku, a czasami nawet lepiej niż w push upie. A tego wpisu wyżej nie skomentuję, każde piersi to piersi i nie każdemu podobają się duże. Zależy co kto lubi. http://stanikowamapa.prv.pl/ Jeszcze mapa, z której można dowiedzieć się, do jakich sklepów warto zajrzeć. Nie każdy drogi sklep = idealne ekspedientki.

Gość latttka27
Jestem. ZMierzylam sie dokladnie. Pod biustem przy zaokragleniu w dol wyjdzie 65 cm, w biuscie 83. Wychodzi rozmiar 28dd. Ale.. ja juz mam za soba balkoonetki lnobby malobiusciastych.. Kupilam chyba piec roznych stanikow w moim rozmiarze i niestety.. byly tragiczne..

Gość AnnaKujawska
U mnie np. jest tak: 70 pod biustem (na wydechu) - 5 = 65 (obwód pod biustem) Obwód w biuście - 83. 83-65= 18. Ooo, czyli powinnam już D albo DD nosić? A widzisz, wbrew pozorom mam taki biust jak Ty.