Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka1234

Co zrobić by sąd nie obniżył mi alimentów?

Polecane posty

Gość może się na tobie odbijać
Pochodzę z pelnej rodziny, a jak skończylam 19 lat poszlam do pracy. Od nikogo nie wymagalam pieniędzy na życie z racji tego że mnie wydali na świat. Maturzystko to ojciec ma Ci placić alimenty cale życie??

ale wcześniej napisalaś że oblalaś maturę :P To do jakiej szkoly masz zamiar iść bez matury??

wiem , ale wiem również że trzeba mieć maturę , przynajmniej kiedyś tak bylo. Może się zmienilo :)

Gość macccochaa
zaocznie? a to, że nawet gdzieś tam pójdziesz nie będzie automatycznie oznaczało, że nie możesz sie utrzymać. ludzie 30, 40letnie też sie uczą. i jednocześnie pracują i utrzymują rodziny

Ok nie będę się sprzeczać bo teraz powstalo mnóstwo różnych dziwnych szkól. Jednak powiem Ci że sympatii swoimi wypowiedziami nie wzbudzasz. Szkoda mi Twoich rodziców , że nie potrafili Cię wychować.

Gość frania ania
Pochodze z pelnej rodziny.Mialam czworo mlodszego rodzenstwa.Po maturze poszlam do pracy i na zaoczne policealne.Potem wyjechalam za granice i wysylalam pieniadze mamie.Kupilam jej nowa pralke,bo 20-letnia zle jej prala.Teraz mam swoja rodzine,dzieci i juz tak nie pomagam.Nie uwazam ,ze cale zycie to rodzice powinni nam pomagac finansowo ! Co bedzie jak Twoj tata kiedys umrze? Zostaniesz sama i nie poradzisz sobie z zyciem.........!!!

Gość karolina ze strzelina
ja pierniczę, ojciec zachrzania cały miesiąc na 1200 zł, a córunia ciągnie z tego 4 stówy, wydaje na pierdoły i jeszcze ma pretensje... oby Ciebie tak Twoje dzieci kiedyś nie potraktowały cwaniaro! ja bym nie miała sumienia brać od starego, tylko rozdawałabym ulotki, albo czyściła kible w mcdonaldzie gdybyś wiedziała ile trudu kosztuje zdobycie 1200 zł to odechciałoby Ci się tipsów i dyskotek

Gość frania ania
Watpie,ze Ty kochasz swojego ojca ! Jest dla Ciebie tylko bankomatem ?

tak wlaśnie, jak się ma taką niewdzięcznicę za córkę :) Mam nadzieję ze sąd rozpatrzy to sprawiedliwie :)

Gość frania ania
Moze ten topik to prowokacja ? Po liceum i taka nierozgarnieta,nie wierze............

Ja jestem nierozgarnieta? a niby dlaczego? bo domagam sie od ojca to co mi sie należy? nie bede rezygnowac z tego co moje by dac to ich dzieciakowi!!!!

Gość frania ania
prowo jednak

Gość takie tam gadanie..
a nie widzicie w tej maturzystce buntu typowego dla dziecka rozwiedzionych rodziców? Mnie tam szkoda dziewczyny. Widać, że była rozpieszczana przez oboje rodziców chcących jakoś jej wynagrodzić to, że nie ma pełnej rodziny. Teraz jedemu kasa się skurczyła, przybyło kosztów i efekt jest- córka zwala na nową żonę ojca. Autorko- przecież Twój tata usiłował się z Tobą dogadać bez sądu. To Ty propozycję odrzuciłaś. Daj mu też szansę na własne szczęście! Nie musisz zaprzyjaźniać się ze swoją macochą, ale nie odrzucaj ojca bo on niewinny :):)

Gość frania ania
Pytalam Ciebie czy kochasz ojca ? Jesli bedzie stry i niedolezny pomozesz mu finansowo ? Zaopiekujesz sie nim na starosc ? Moze zrezygnujesz z posiadania dzieci,by wspomagac ojca ? Twoim zdaniem ojciec tez nie ma prawa miec wiecej dzieci !

Napewno w jakis sposob go kocham, ale czy on kocha mnie? pytacie czy zaopiekuje sie nim na starosc- przeciez ma mloda zone to niech ona nim sie opiekuje a nie mysli, ze teraz bedzie z niego doic a na starosc zrzuci obowiazek na mnie.

Gość gfhzuuuuu
Ty tez go doisz..............a ona jest zona !

Gość macccochaa
córki sobie nie wybierał żonę tak, żonę wziął jaką chciał i na pewno ją kocha]ciebie niekoniecznie i się nei dziwię a sąd rozpatrując taką sprawę opiera sie na występowaniu określonych przesłanek, co ma miejsce w waszym wypadku , dlatego ja juz wiem jakie będzie orzeczenie :_)

Gość lupie babssko
a zu czego ona ma teraz doic beznadziejniaku? z 1200 zl? i jeszcze jak mu amilemnty odciagna to dla niej nic nei zostanie! Prosze cie laska, bo sie kompromitujesz!

Znów męczycie ten temat? No dobra, może teraz nie ciągnie zbytnio kasy, ale poleciała na auto ojca. Zreszta do tej pory nie bylo problemu, zeby ojciec dawal mi na kino, wypad ze znajomymi czy doladowanie do tele. A od kiedy jest z nia to jak go prosze o dodatkowa kase to mowi, ze nie ma. Wiec trzeba byc slepym zeby nie zobaczyc tego, ze ona nastawia go przeciwko mnie!!!

Gość bo taka jest prawda
że on może naprawdę nie mieć. No ale ty przy swoim malym rozumku tego nie jesteś w stanie pojąć :P

Dziewczyno dorośnij -idż do pracy -zacznij zarabiać -wynajmij sama mieszkanie -nie Ty jedna jesteś z rozbitej rodziny

Gość wstydz sie kobitp
a czy nie wstydzisz sie zebrac tak o kase? i prosze nie pisz, ze ci sie nalezy! Jak dla mnie to jestes jak zdrowy, zebrajacy pod marketem zebrak, ktory jest zbyt leniwy zeby zabrac sie do jakiejkolwiej roboty! Ty zebraczko jedna:D Idz skomlej jak pies o te pieniadze:D

Gość ty maturzystka
a jak twoj tata po operacji wiesz ??? zainteresowałas sie , nawet nie wiedzialas kiedy ja ma , nic cie nie interesuje tylko jego kasa i tak zmniejsza ci te alimenty , bedziesz nikim , zresztą zasługujesz na to

Maturzystko,jeśli nie zmienisz swojego postępowania,przegrasz całe swoje życie,bo ono nie zostało Ci dane po to,żebyś leżała i pierdziała w stołek,tylko po to,żebyś była użyteczna dla chociaż jednej osoby na tym świecie.Życie to nie bajka i widzę,że czeka Cię wiele cierpienia,dopóki tego nie zrozumiesz.Wygląda to wszystko tak,jakby nie wychowali Cię rodzice,tylko ich głębokie poczucie winy(że rodzina jest rozbita),czym Cie zepsuli do cna,albo jakby Cie głupie koleżanki uświadamiały,bo nie wierzę,że rodzice sobie sami grób kopali...Ta Twoja macocha widać,że jest wspaniałą osobą,na pewno 100razy bardziej wartościową od Ciebie,nic dziwnego,że ją kocha a Ciebie coraz mniej.Ty go nie kochasz w ogóle-to jest jasne jak słońce. Jejku,oto właśnie jest efekt złego wychowywania jedynaczki,co z tego,że miała wszystko,skoro nie potrafi nikogo kochać,nic do niej nie dociera,jest pusta jak wysuszony orzech...Powinna się wychować w wielodzietnej rodzinie,w której rodzice wymagają czegoś od niej samej -wtedy wiedziałaby,że liczą się inni ludzie,nie tylko ona sama....