Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

scooby84

starania na kwiecień 2011

Polecane posty

Tulipanku kochany jak wyszly ci dwie kreseczki to znaczy ze jestes w ciazy, a druga blada kreseczka swiadczy tylko o tym ze to poczatki ciazy, a na poczatku ciazy tez sie lata czesto siku ze wzgledu na podwyzszony progesteron. W kazdym badz razie nawet jesli jestes w ciazy do gina nie masz co isc jeszcze, bo nie zobaczy ciazy na usg. Dopiero za jakis tydzien dwa najwczesniej jak bedziesz ok 6-7 tydzien ciazy wtedy bedzie mozna cos dojrzec na usg.

Gość carriebbb
Trzymam kciuki aby był :)

Witajcie:) Witam nowe dziewczyny:):):):) i gratuluję kolejnych dwóch kreseczek:):):) Owco, ja też mam wrażenie, ze chyba mam urojenia, ale za to dość realne... Ja też mam sporo czasu, nawet można powiedzieć dużo do terminu @, a od dwóch dni b. dziwnie się czuję... Prawie cały czas brzuch mam jak tuż przed @ lub w trakcie... Nigdy się tak nie czuję zazwyczaj i nie wiem, czy możliwe, zeby tak się czuć w ewentualnej b. wczesnej ciąży, czy mam jakieś urojenia poprostu i tylko się nakręcam... Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży, brzuch poodobnie się zachowywał, ale nie wiem, czy na tym etapie... ech, najgorsze to są urlopy, za dużo czasu na myślenie i obserwacje organizmu;) Pozdrawiam:)

Anitia mam nadzieję, że masz rację:) Dla potwierdzenia zrobię jescze raz test. Tak dla pewności. Dla pragnących dzidziusia polecam zmianę klimatu, wyjazd na jakieś wakacje, nawet krótkie. My pojechaliśmy do Bułgarii i bzykaliśmy się parę razy dziennie:) Mam nadzieję, że wyjazd zaowocuje dzidziusiem. Wiele moich koleżanek tak robiło. Miały problemy z zajściem, wyjeżdżały gdzieś, chociaż na weekend i wracały z ,,brzuszkiem".

Mama Urwisa...własnie u mnie jest 22dc...cykle mam 27-28...a dzis mam strasznie obolale piersi...brzuch boli jak na @...ostatnio ból jajników...nigdy tak wczesnie nie miałam przed @...bolal mnie brzuch ale tylko brzuch i to 2 dni wczesniej a nie tydzien...sikam tez co chwile wczoraj nawet zgage mialam cały dzien...to chyba za wczesnie na takie objawy??? juz nie wiem.... co ty myslisz??

Mamo Urwisa a mierzyłaś temp...?ja mam 37,2...widze ze ostatnia @ dostalysmy tego samego dnia...:)

hej tulipan- nie wazne czy jasna czy ciemna ta druga kreska, jest! gratuluje! Mama urwisa- no wlasnie, urlop i wiecej czasu na myslenie i szukanie... ja nie szukam, bo jestem przed owulacja. od wczoraj robie testy owu (raczej lajtowo do nich podchodze), pojawily sie wczoraj 2 kreski, ale ta testowa jasniejsza, wiec negatywny. ehhh normalnie emocje podobne jak przy ciazowym hehe. mialam ubaw z siebie po tym :) co ja jeszcze mialam... czas mi sie ciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagnie :P no i witam nowe staraczki, a co z tabelka? zaginela w akcji? jakies uaktualnienia? czekoladowa........28.06............32..............30.07 .........2 lubiola28.............08.07............27................ ?.............2 anitia.................09.07...........28..............03 .08.........7 Mama urwisa........13.07.........28-32...............?........... ..1 Owca220510........13.07.........27-28.............11.08.. .......4 validos27............17.07............?.................. ?.............1 scooby84............20.07............34................?. ............3 buuunia..............20.07.........26-28...............?. ............3 atrams...............21.07............32..............18. 08..........3 mama p.2-latka.....21.07............32................?.......... ...1 Vigour................21.07...........30..............17. 08...........2 palusia81.............25.07............25-28............? .............1 ......................................................... . ......................... NICK ...........OSTATNIA @.........TERMIN PORODU.........Cykl starań. eterno.......3.07................11 kwiecien 2011............8 ......................................................... .........................

Owco, nie mierzę... Mam wrażenie, że jakbym zaczęła wszelkie obserwacje, to nakręcałabym się jeszcze bardziej. Nie mierzę, ale teraz żałuję troszkę:) U mnie jest tak, że mam objawy ze strony brzuszka i dużo piję bo mam sucho w ustach, ale tego raczej nie biorę pod uwagę, bo ja w ogóle spożywam dużo płynów:) A co do brzuszka, to miałam w tym cyklu dość "dobitnie" ukazującą się owu (o ile to była owu, bo testów nie robię), później chwilka spokoju, 1 dzień, a teraz dziś już trzeci dzień dolegliwości brzuszkowych. Jak na mnie to stanowczo za wczesnie, bo mam dłuższe cykle niż Ty, więc sama już nie wiem... Co do piersi to nie mam żadnych objawów, ale u mnie ten objaw wogóle nie istnieje. W ciąży z synkiem nie zmieniały się, nie bolały i nie rosły. Gin na to mówił, że wszystko w porządku, jest to przejaw jak to okreeślił "dziewczęcych piersi", ale dzięki Bogu nie ma to nic wspólnego z jakimś niedorozwojem, tylko taka ich uroda i bezobjawowość (na co notabene nie narzekam:) Owco, trzymam kciuki:)U Cibeie jeszcze jakiś tydzień i teścik:::)):):) Mamo prawie 2-latka... no to masz bardzo fajne przesłanki, dzięki testom wiesz co i jak:). Ja się bawię w zgadywanki:):):) Udanych przyjemności wszystkim życzę:):):):)

Mam jeszcze pytanko, wiem, że można zrobić badanie krwi, żeby potwierdzić ciążę, ale nie wiem jak się nazywa. Mam iść na pobieranie i powiedzieć, że chcę sprawdzić czy jestem w ciąży?:))

Oj jakis tydzien i tescik...@ powinna przyjsc wrorek ,środa...zobaczymy...staram sie nie myslec o tym ale trudno jest...

Gość juliakulia
Witajcie!!! Nadawl w głębokim szoku - nie spałam pól nocy pomimo,że staraliśmy się o dziecko w głowie pełno krążących myśli -"Jak to będzie?" MOja 12 letnia córka ,sie na mnie obraziła.

Gość rapasta
Witam wszystkich.jestem tutaj nowa.w sumie po raz pierwszy na jakimkolwiek forum. mój problem polega na tym,że mam jeszcze 3 dni do okresu,ale mam dziwne objawy: - często robię siusiu, -bolą mnie piersi, -mam miękką macicę, -sutki mam jakieś napuchnięte, -często mnie mdli, zwłaszcza rano, -mam dziwne zachcianki, -wstręt do papierosów(ale tylko z rana). Proszę o odpowiedz i o wyrozumiałość. POZDRAWIAM WAS STARACZKI Ps. dodam,że staram się o dzidzię!!!

własnie wrociałm od gin. Ryczeć mi si chce Ani jednego pęcherzyka. Cykl bezowulacyjny. Mimo śliuz bólu jajników. Nie ma szans na ciąże w tym cyklu. Chyba że zdarzyłby się cud. Mam zapisany Duphaston od 05.08 przez 10 dni. Póżniej jak dostanę @ to badania hormonalne w 2-3 dc. A od 4 do 7 dc mam brać Clostilbegyt. Kolejna wizyta ma być w nowym cyklu w 12 dniu najlepiej. Gina mi powiedziała że bez jej pomocy i wspomaganiu mnie są nikle szanse na zaciążenie. Także wszystko jest do d...y Mam załamkę totalną. Chyba się dziś upiję aby zapomnieć. Mielismy wstrzemięźliwośc od przytulanek a dziś jak możemy to straciłam ochotę. Ah... szkoda gadać

witam wszystkie stare:D i nowe staraczki i przyszle mamy! Scooby w ciagu roku zdarzaja sie normalnie 3-4 cykle bezowulacyjne a moze owu sie przesunie tego nigdy nie wiesz. Ja czekam na wizyte 14 sierpnia:D Co do drugiej slabej kreski polecam zrobienie testu po 48h wtedy bedzie widac roznice wiem co mowie wlasnie zakonczylam ten etap, @ nie przyszla wiec jest ciaza na 100% mialam takie obawy ze przyjdzie bo test wyszedl pozytywny 5 dni przed @ i chyba nie moglam uwierzyc ale wszystko idzie ku dobremu.bez sensu sobie dzisiaj poplakalam ale juz mi lepiej:)

scooby84 a ile się już staracie o dzidzię??? nie załamuj się ja też bezsilnie staram się o fasolkę a tu nic....mam juz tego dosyć :( ciągłe niepowodzenia i tylko wielkie nadzieje jak coś się tam dzieje a potem czas rozczarowania jak przychodzi miesiączka :( wkońcu nam się uda.damy radę.głowa do góry!!!! :)

my walczylismy 8 miesiecy bralam witaminy mierzylam temperature i w koncu odpuscilam nie robilam nawet testow owu potem badanie nasienia nie ,problemy w ruchu A+B kupilam Mace salfazin i kazalam M brac po trzech tygodniach ciaza nie wiem co pomoglo czy Maca czy cos innego wierze ze ten czas przychodi trzymam za was kciuki i czekam z wami 😘dla was

eterno a dlaczegóż płakałaś? przecież tu wszystko wskazuje ze jestem ze zafasolkowalas :) cudowna wiadomosc

witam:) ja dzis postanowilam ze zmieniam lekarza mam wizyte na 9 wrzesnia:) niezłe terminy ale ostatnio bardzo sie zawiodłam na swoim to ja musiałam sie upominac o duphaston zeby okres dostac i wogule jakos mi nie lezy!!! scooby nie łam sie:) u mnie przy PSO bardzo duzo małych pecherzyków zadnego duzego:( tez dupa w ym cyklu:( wiem co czjesz w piatek miałam to samo dobrzez e nie było nic procentowego w domu bo bym chyba sie opiła;( ale głoa do góry:) ja zamierzam pic ziółka co piłam przy małym nie wiem czy one pomogły ale zaszlam w ciaze wiec bede dalej pic;) jutro wizyta w zielarskim:) tulipanku:) blada kreska;) hmmm ja tez tak miałam ldwo ja widziałam a teraz ta kreska siedzi w wannie z tatusiem:) wiec szczesliwych 9 miesiecy:) Mama urwisa;) ja przy mały miałam bardzo dziwne objawy byłam starsznie goraca:)od samego czasu po ow:) wiec objawy sa rózne:) mam nadziej ze Ci sie udało:) a może sie spotkamy jak tylko mój wyjdzie z kataru:) bo po wizycie w zoo meczy go strasznie:) zmykam do wanny;) od jutra ziółka i pozytywne nastawienie;)

Wpadłam pozdrowić ... mam córeczkę z kwietnia 2009 ....kwietniaki to super dzieciaki ...Gratuluję i życzę pięknych 9 miesięcy

A no wlasnie nie bardzo wiem:D chyba samotnosc mnie dopadla a M przyjedzie dopiero 14 to jeszcze tak dlugo no i potem znowu pojedzie a na stale wroci w styczniu troche mnie to przeraza czasami:(

:D zafasolkowalam dwie gruuuuube kreski dzisiaj nie moga znaczyc nic innego a wiem juz od zeszlego czwartku tez kreska byla blada ale widoczna co drugi dzien test i kazdy wyrazniejszy lekarz nie kazal robic bety bo nie ma potrzeby.Mam cala kolekcje testow:)

Dziewczyny... O dzidzie staramy się już od pażdziernika. Od marca obserwuje cykla ( testy pomiar tempki). I nadal nic :( Wiec jednak ze mna jest coś nie tak.. A tak bardzo bym już chciała być mamą. Nawet zwolniłam się z pracy ( była bardzo stresująca, a w szczególności szef- praca pop godzinach, praca w domu, ciągłe narzekanie, ciągłe dorzucanie pracy itp) wiele razy wracałam do domu ze łzami w oczach. Teraz pomagam mężowi w jego firmie. Nie wiem może nie jest mi pisane zostać matką. :(

Witajcie:) scooby94..Moja znajoma miala podobny problem do Twojego.Najpierw probowali 2 lata i nic pozniej zrobili wszystkie badania.Okazalo sie ze nie ma zadnego pecherzyka,,wdrozyli jakies lecznie i po 4 miesiacach zaszla w ciaze.Nie martw sie napewno lekarze Tobie pomoga i wierze ze poczujesz co to znaczy byc w ciazy i zostac mama ,,zycze Tobie tego z calego serca:)...Ps..wyobrazam sobie co czujesz i jak to przezywasz.To przykre ze osoby ktore pragna dzidzi ponad wszystko maja problemy a jakies nieodpowiedzialne kobiety hurtem usuwaja ciaze lub porzucaja swoje pociechy,,To nie jest sprawiedliwe!!!!Glowa do gory bedziesz wspaniala matka:)

Witam:) Eterno, jeszcze raz gratuluję:) Validosku, ze spotkaniem jestem na tak. Jesli możesz to "odskrobnij" na mojego maila, to będziemy się jakoś umawiać:) Rapasta, witaj:) Scoobie 84..., nie chcę się tu wymądrzać, ale nawet jesli będzie potrzebna stymulacja, to zauważ, że jesteś młoda... Zajęłaś się wszystkim we właściwym czasie i będzie znakomicie jeszcze, zobaczysz!!! Nie podłamuj się tak... Musisz być silna!!! Ciąża sama w sobie to też okres, w którym może Cię niejedna rzecz zaskoczyć pozytywnie i bardzo negatywnie też... Ja nie należę do osób świetnie radzących sobie ze stresem i też zdarzyło mi się oczy wypłakiwać np. jak dowiedziałam się, że mam nietolerancję glukozy w ciąży... Od razu naczytałam się artykułów medycznych, w których wyczytałam o słabo rozwiniętych narządach, makrosomii i zagrożeniu ślepotą u maleństwa.... Płakałam kilka dni ze strachu, choć to nie była moja wina, nie obżerałam się, mało przytyłam.... Cały czas jednak dieta była pod kontrolą, wszystko się dobrze skończyło, mały urodził się odpukać jak okaz zdrowia, a też wydawało mi się, że świat się kończy, że będzie źle, pomimo głosu rozsądku męża i mamy... Scoobie, wyrzuć z głowy te myśli, ze coś Ci nie dane... Najważniejsze, że jesteś pod baczną opieką lekarza... Jeśli ingerencja lekarza faktycznie jest Ci konieczna to jesteś już blisko celu... Vogour, pozdrawiam:):):) Dobrej nocy... Acha, dzięki za zamieszczenie tego kalkulatora z angielskiej strony, bardzo fajnie opisane wszystko:) Pozdrawiam

Gość nelly_mama
Hej dziewczyny! Ja jestem na wątku marcowym, ale i do Was postanowiłam się przyłączyc. Starałam się o dzidziusia 10 miesięcy, bezskutecznie, teraz jestem w końcówce (29 dzień) 11 cyklu, odpuszczonego, z badaniami hormonalnymi, które wykazały u mnie podwyższoną prolaktynę. Badania miałam robione w 23 dc i w tymże dniu progesteron wyszedł mi 67 nmol, z czego wynika, że owulacja była, nie jest więc tak źle. Teraz czekam następne 2 miesiące (kolejne badania i kolejna wizyta u endokrynologa) ażeby zacząc brac jakies lekarstwa i zbic prolaktynę. Na kwiecien zatem na pewno się nie załapię, bo przytulaliśmy się, ale nie staraliśmy, ale i tak chętnie z Wami popiszę :).