Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przystojniaczek

Wytłumaczcie mi jak można być tak głupim i głosować na

Polecane posty

Gość Zamiast za politykę
to byś się za dziewczyny w końcu wziął.

właśnie i ten tabun urzędasów trzeba rozbić.Taką wizje miał JKM.Wałęsa też miał wizję i co z nim zrobiono.A w 90% wszystko sie sprawdza co mówił w latach swojej prezydentury.

a co dziś poczta? Przegrywa z drobnymi operatywnymi firmami kurierskimi.Jak wysłałem na wielkanoc kartkę pocztą 65 km dwa dni temu adresaci ja otrzymali.Paradoks jeden wielki.Teraz wszystko załatwiam mailowo w dupie mam poczte.

Gość Autorze zarowno Komorowski
Poczta powinna byc szybko sprywatyzowana. Akurat co do tego nie mam watpliwosci. Za PKP tez nalezaloby sie wziac...

Kilka lat temu żadna z instytucji nie prognozowała szybkiego wydobycia surowca w Stanach Zjednoczonych. Dzisiaj wszystkie mówią o perspektywach wydobycia gazu łupkowego, które mogą radykalnie zmienić cały światowy rynek gazowy wyjaśniał na łamach „Kommiersanta Aleksandr Miedwiediew, wiceprezes Gazpromu. Co w takiej sytuacji robią polskie władze? Koncernom, które planują odwierty w rejonach występowania gazu łupkowego, przyznawane są licencje po stawkach o wiele niższych niż te obowiązujące na świecie. Niedawno dziennikarze RMF FM dotarli do umów licencyjnych jednego z takich przedsiębiorstw. Wynika z nich, że Polska dostanie w postaci opłaty licencyjnej góra 1 proc. przychodu z wydobycia gazu. Dla porównania w USA stawki te wynoszą 20 proc. Nawet przedstawiciele firm wydobywczych przyznają, że stawki te są bardzo niskie. W rozmowie z „The Times jeden z nich podkreślił, że warunki finansowe w Polsce są wręcz najkorzystniejsze na świecie.

Już sam fakt, że licencje na wydobycie gazu łupkowego polski rząd odstąpił zagranicznym firmom, zakrawa na kuriozum w skali światowej.

wszystko załatwiam przez firma kurierska.I nie myślcie ,ze to takie oczywiste dla mnie jest.Jestem wiekowy i w necie nauczyłem się ok.2 lat temu.Tak nie miałem zielonego pojęcia o tym.

offerma wątpię czy przekonasz do tego zadowolonych klientów poczty :D Przecież dzięki niej i urzędom możemy sobie przypomnieć co to znaczy naprawdę długa kolejka ;) A ty mówisz że ona źle działa, jak źle jak petenci się w kolejkach ustawiają żeby skorzystać z ich usług ? :D

wszystko załatwiam przez firma kurierska.I nie myślcie ,ze to takie oczywiste dla mnie jest.Jestem wiekowy i w necie nauczyłem się ok.2 lat temu.Tak nie miałem zielonego pojęcia o tym. Tez nie korzystam z uslug poczty poslkiej. czekalem kiedys na paczke miesac prawie... zamowiona z prorytetem, myslalem, ze mnie szag trafi.

a dlaczego nie? niby z jakiej racji państwo ma się zajmować prowadzeniem firmy transportowej albo kurierskiej? oczywiście istotne jest jak to będzie sprywatyzowane ale dla mnie fakt że państwo nie powinno brać się za prowadzenie firm, od tego są obywatele, robią to znacznie lepiej, jest oczywisty. Choćby z tego, żeby wpływy szły do nas a nie za granicę. Po tym jak sprzedaliśmy przemysł stalowy, osoba co go kupiła jest teraz 4 . najbogatszym człowiekiem na świecie.

mysliciel999--------. jestesmy starym społeczeństwem i na tym bazuja te wszechwiedzące oszołomy.Kobieta 92 letnia w Niemczech prowadzi samochód,pokażcie u nas takie kobiety.A jak sie znaja w necie to głowa boli.Tak jarusie komory mają szczęśliwe życie bo wiedzą ,ze przemiany tak szybko nie nastąpia.

pupa1977--------. tak myślisz? A już są prywatne szpitale dlaczego chorzy tylko tam chcą sie dostać a nie do państwowego??Mój szwagier jakby nie szpital prywatny częsciowo juz by go nie było na świecie od roku.Bo państwowe nie miały środków leczenie zawału. Nie wiem którzy chorzy. Te najbardziej skomplikowane operacje w ogóle nie sa przeprowadzane w prywatnych. Ale wybór i tak jest - więc w czym problem?

Gość bronkajarkowa
przed chwila podali w tvn24 ze miedzy BRONKIEM A JARKIEM JEST TYLKO 0,7 % ROZNICY.. JA PIERDOLE.... nie chce KACZORAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :(

Desztnik w Niemczech starsi ludzie są wszędzie na ulicach a u nas są skazani na zapomnienie w 4 ścianach i kompletny brak szacunku. Co gorsza im bardziej są izolowani tym w gorszej są psychicznej kondycji. Przykre jest to że nie szanujemy w Polsce staruszków. Wiele byśmy mogli się od nich nauczyć .

Ale globalna prywtyzacja miała nastapić już w 1994 roku i zablokowano wszystko Wałesie.Przyszła komuna i dziś w sejmie odrodzona lewica za obywatelskie sumy.Tak by byli wykopani co do jednego jakby weszło w życie to co chciał Wałęsa zrobić.Wymyślono Bolków za przyczyna dwóch braci a komuchy zacierali rece. Wiekszy paradoks,ze komuchy go broniły przed atakami wspomnianych braci.

Dobranoc wszystkim, ja spadam. Dziekuje za wypowiedzi osobom, ktore mialy cos do powiedzenia, a wiekszosci radze zakrecic krany i zamiast lania wody nauczyc sie mowic argumenty onkretne i oparte na faktach. Wylacznie gadajace glowy w tv, bardzo was prosze.

mysliciel999-------> tutaj jedna ekipa wie ile mam lat.Byś posłuchał na tym nicku jak sie odnoszą do mnie to byś sie zdziwił.Ani do siebie sie tak nie zwracają.Najgorsze wulgaryzmy dlatego mam inne nicki gdzie mnie nie rozpoznają.:)

Desztnik wiesz dla mnie pisanie pod kilkoma nicami żeby cię ktoś nie rozpoznał to lekka porażka. Wstydzisz się swojego wieku? Przykre....

Moge tak do rana jestem na EMERYTURZEN ale musicie sie wyspać Mnie potrzeba 5 godzin snu i dziennie ide o 02.00 spać.wstaje o 07,00. --------------DOBRANOC------------------

mysliciel999------> wstydzę sie za ich rodziców ,ze tak zostali wychowani a mają 20-25 lat.

pod tym nickiem przebywałem okragły rok i na żadna oranz nie wchodziłem, Ci domorośli mnie tego nauczyli.:(

A mi wstyd że Polacy się wiecznie boją podnieść głowę :( I pisząc z pod kilku nicków wychowujesz ich w ten sam sposób. To jest zwykłe tchórzostwo.

Gość miłość jak liczba Pi
no i remis

mysliciel999----> możemy polemizowac na ten temat.Jakie ty masz pojęcie o cafe? Kto tu ma powi.ązania z redakcją?Powiesz mi na ten temat bo ja dokłaadnie wiem a ty??

Porozmawiaj z Bywalcem co ci na to odpowie??? wiesz?/Chyba nie masz ani troche wiadomości na ten temat.

To jest zwykłe tchórzostwo. ---------KIM TY JESTEŚ drogi kolego jak nie potrafisz odpowiedziec,ze nic nie wiesz.Odwage masz dziurawą.

Gość glosowalam na Kaczynskiego
Ja wytłumacze wyborcom Komorowskiego dlaczego ja glosowalam na Kaczynskiego.Postaram sie w prostych slowach :-) 1.Tusk jest marionetka,ma wypelnic pewne ogolne cele ludzi ktorym jest podlegly,czyli : Polska powinna byc jak najbardziej zalezna od UE,Rosji ( Po to zebysmy sie nie zblizyli za bardzo z krajami takimi jak Ukraina,Bialorus,Rumunia itp. bo w grupie sila a to nie my mamy byc silni) Chca oslabic Kosciol ( sama tam nie chodze,nie lubie ksiezy,Rydzyka itp. ale wiem jakie to ma znaczenie) Ludzie zakorzenieni w tradycjach,silni religijnie nie sa tak podatni na wplywy. Tusk (czyt. jego podwladny Komorowski tez )da lepsze zycie ok. 5 % spoleczenstwa ( nie 40 % ktorzy na niego glosują) Da szanse zarobienia jeszcze wiekszych pieniedzy ELYCIE (czyt. 5 % ) To nie sa idealisci. A teraz o Kaczynskim Nie ma dzieci,rodziny ( ma wiecej czasu ) Po co mu rodzina? Wszedzie naokolo tylko rozwody i dzieci z rozbitych rodzin. To tak troche jak z psychologiem,innym pomoze a ze swoimi dziecmi ma problemy. Jedyne co mam do niego na nie to stosunek do USA ,tak jak i zmarly brat są bardzo za Stanami.Obama ma nas w d.... wiec nie wiem po co ten sluzalczy ton w stosunku do niego.To taka nasza marionetka ( czyt. Tusk,Komorowski) do potęgi ntej (czyt. Obama - Król marionetek)