Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 1234

czy warto kupowac ubranka r 56?

Polecane posty

Gość mama 1234

Jestem w 6 miesiacu ciazy i powoli zabieram sie za robienie wyprawki ,zastanawiam sie jaki rozmiar ciuszkow na poczatek?podpowiedzcie co sie u was sprawdzilo

Gość ewelina318
nie warto, miałam ze dwie sztuki ubranek r.56 i jak córka się urodziła to była już na nie za duża. Są chyba szyte dla wcześniaków. Nawet r. 62 za wiele nie kupuj, bo szybciutko wyrośnie

Gość Mam Córeczkę:)
Jak dla mnie warto!!!!! Wyprawde dla niuni zaczełam kompletować tak ze 2 miesiace przed porodem "wszyscy mi odradzali zebym kupowala male ubranka bo dziecko napewno bedzie duze nie ma sensu kupowac małych bo wyzuce je potem" wiec ja kupowalam minimum na 62 cm i co Ismina urodzila sie malutka miala 54 cm:) a ja nic dla niej nie mialam do ubrania i maz zamiast byc z nami w szpitalu to biegal po miescie i kupowal jej ubranka hehehe najsmieszniejsze bytlo to ze na Niunie nic nie bylo poniewaz ubranka dopiero szyja od 56 cm i to tez malutko jest takich na rynku:) Wiec z wlasnego doswiadczenia wiem ze warto kupic kilka rzeczy malutkich bo potem dziecko wyglada w tych wiekszych jak w worku

Warto wszystko warto... Moja mała urodziła się w terminie i była 50cm długa wie ciuszki na 56 się przydały i to sporo... Bratówka urodziła też w terminie i mały miał 49cm dł. A inne dzieci rodzą się 60cm. i musi kupowac już rodzic na 68cm. Zaopatrz się trochę taki rozmiar i trochę taki rozmiar.

warto. moja urodziła sie spora bo 58 cm i 3730g a cały miesiac nosiła rozmiar 56. nie podoba mi sie dziecko w za duzych ciuszkach

jak dla mnie warto. pomimo tego ze synek miał 58 cm to był chudziutki (jak na swój wzrost), taka długa chuda glizdka, i na początku ubierałam mu ubranka na 56 cm, bo były akurat.

warto :) moj synek urodzil sie majac 54cm wiec 56rozmiar byl w sam raz na niego :) nie kazde dziecko jest wielkie, pamietaj o tym:)

WARTO WARTO .... moja urodzila sie 52 cm co prawda szybko rosła , ale kilka sztuk na pierwszy miesiac warto mieć

Gość bjhgjg878
ja miałam trochę takich ubranek i mi służyły do około 2 miesięcy mój synek urodził się malutki miał 3,040 kg to zależy jak duże dziecko po urodzeniu

Gość ma_da2
ja miałam trzy śpioszki rozm. 56 ale starczyły na niecałe 2 tyg :( córcia niby nie była duża bo ważyła 3000 g ale miała 56 cm długości więc ciuszki były na styk. Myśle że nie warto kupować więcej niż 3 komplety takich ubranek bo w razie czego można dokupić jeżeli dzidzia będzie mała

Gość ciezarowkaa25
kupuj kupuj - mały niby miał 54 ale ubranka 56 dosłownie wisiały mu pod szyją i troche twało zanim one były na niego dobre a co dopiero te na 62 - i była bieganina potem i szukanie malutkich rozmiarów - oszczędź sobie tego i miej kilka par głównie bodów i kaftaników - najlepiej kaftaników z wszystymi łapkami niedrapkami - mówie z doświadczenia - świetna rzecz

Gość dziwne mój synek urodził się
z wagą 3450g i 55cm długi, a wszystkie ubranka na 56 dosłownie WISIAŁY na nim:O były zwyczajnie za duże więc nie wyobrażam sobie kupować na początek większe

Gość hesia mesia
ja kupilam 8 pajacow w rozm. 56 i byly to jedyne ubranka jakie w ogole kupilam. naturalnie, wszystkie byly w obiegu :)

Gość wszystko zależy od tego
ile dziecko ma cm jak się urodzi. Moja córka miała przy urodzeniu 52 cm i ciuszki na 56 cm starczyły mi na jakieś 3 miesiące

Gość rewqatrek
u mnie też ciuszki na 56 bardzo sie przydały. Oczywiscie posłuchałam sie rad na necie i kupiłam odrazu 62 i zadnego nie uzyłam przez ok.2 miesiace , no może oprócz kaftaników bo można rękawki zawinąć. Córcia po przyjściu na świat 53 cm i maż musiał latac po sklepach żeby jakies pajace 56 kupić ! Bo w szpitalu dzieciaczyna w tych 62 mogła sie dwa razy owinać. A i tak te 56 były za duże.

Mój maluch urodził się 58 cm i przez 1.5 miesiąca były dobre na Niego ubranka na 56 cm. Teraz ma dwa miesiące i pasują na 62 cm czasem te 68 cm.

Gość bershkaa
a ja urodzilam przedwczesnie i synek mierzyl 47cm to juz w ogole mega malusi takze kup ze 2 pary spioszkow i 2 pary kaftanikow a pozniej zobaczysz ile bedzie mialo dziecko i sie dokupi

oczywiscie ze warto, nie wiadomo jakie dlugie urodzi sie dziecko moje bylo drobne i rozmiar 56 byl u nas wynoszony porzadnie ;)

Gość Karko1234
Jeśli szukacie ubranek to zapraszam patryczek.pl - ubranka polskich producentów w fajnych cenach.pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

Gość mamuska82
pewnie ze warto ja rozmiaru 56 uzywalam jescze do niedawna:) a corcia niedlugo konczy 4 m-ce:) jak sie urodzila miala 51 cm i wszystko w rozmiarze 56 bylo za duze:/ a po drugie rozmiar rozmiarowi nierowny:D i najlepsze sa ciuszki angielskie te nasze polskie sa drogie a po praniu nadaja sie na lalke:P