Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Dziewczyny gdzie te zdjecia ze spotkania? Jeszcze nic nie dostalam:( Nina znow budzi mi tylko 1 raz na piers w nocy:D Juz od 4 dni, wiec moze jej juz tak zostanie znowu, i kolejna wyjsciowke bede miala do 2.30 w nocy :D Spadam obrabiac dzieciaki i do przedszkola;)

Aniu odnosnie arbuza i alkoholu......nasacza sie go wodka (ze strzykawki) i schladza w lodowce:D Podobno rewelacja jest, chociaz ja jeszcze nie probowalam, ale bylam na jakiejs imprezie z takimi arbuzami:P Jeszcze raz gratuluje:) Tekst Julki super. dziewczynki nie zauwazylyscie ze dzieciom jest latwiej mowic po niemiecku? Gdyby nie to, ze mowimy do dzieci po polsku to Sonja by juz smigala perfekt po niemiecku:) Duzo latwiej budowac jej zdania po niemiecku niz polsku, wymowa jest znacznie prostsza! Sonja slicznie wymawia niemieckie slowa, natomiast polskie strasznie niewyraznie:( A jakbyscie slyszaly jak mowi misiu po niemiecku...normalnie maly kasztan:D:D:D Klaudunia jak tam nowe gniazdko? Wszystko juz skonczone??? I gdzie reszta lachonow? Popadalyscie od upalow?

laski,mam trzy fotki(chyba nikt nie mial aparatu oprocz mnie?) ale mi komp przez upaly strajkuje,bo o chipa wloze to mi sie wylacza:(do tego polska poczta ma jakis blad jak sie chce zalogowac,a tam mam adresy.marzenka,do ciebie udalo sie jedynej przeslac-ze przeslij dalej laskom,plisss.

Witam w ten kolejny, cholernie goracy dzien:O Niewiem jak Wy, ale mnie juz te upaly nie bawia i marze o deszczu:O Ania jak tam siostrzenica? Kiedy wychodza do domku?

Witam! Dagus mnie juz tez ta pogoda daje popalic. Wczoraj nie ruszalam sie z domu, bo jakos dziwnie sie czulam. Ciagle boli mnie glowa. W domu mam 30 stopni. Wiatraka brak i poprostu jestem prawie ugotowana. Ja bardzo lubie lato i zawsze dobrze znosilam gorace dni, ale teraz jakos kiepsko mi jest. Przydalby sie choc jeden dzien ulgi i deszczyk, ktory by powietrze oczyscil troszke. Ja tez czekam na fotki :)

tak to juz jest,najpierw czlowiek wkurzony,gdzie to lato,a potem wkurzony ze przyszlo.:D ale fakt,za dlugo juz bez powietrza...wczoraj na basenie z wody nie wychodzilysmy,to chyba jedyne wyjscie. daga,dziewczyny moje jutro ponoc wychodza do domku.co sie nasluchalam o szpitalu i personelu...ktory tylko mundury hitlerowskie powinien na sobie miec,to sie nie dziwie ze odliczaja minuty.i upal tak samo do tego.:( ja tez nie moge sie juz doczekac,kiedy zobacze ten moj ,,prezencik,, na zywo.:) zaraz jedziemy z gabi zaplesc cornrows,bo z ta jej szopa na glowie to biedna w te upaly.a wieczorkiem (katrowka ;)) mamy randke z wampirami..... i dzieki jeszcze raz za zyczenia!!! buziaki i oby do jutra,ma byc ponoc wreszcie zbawienny deszcz.....

Hehehehehhe Ania moja siora byla teraz z dzieckiem w szpitalu przez tydzien, dostala zjebke, ze ma cichutko radio wlaczone podczas obchodu lekazy po salach :D Podobnmo bardzo niekulturalnie sie zachowala nie wylaczajac tego radia, bo lekarz to przynajmniej jak bog wazny w polsce i nalezy mu sie dozgonny szacunek :D:D:D Co do upalow to ja odkad wyroslam z checi wygladania przynajmniej jak murzyn, nie lubie juz lata:D Wole sroga zime i cieple mieszkanko;) Albo wiosenny orzezwiajacy deszczyk;) Popralam co moglam, bo te burze to podobno caly przyszly tydzien maja byc, wiec nic schnac nie bedzie;)

Dagus:):) tak juz prawie wszystko..... ale urzadzanie przeplata sie z basenami... odiwedzinami kolezanek i chodzeniem do parku:) wiec tak sie ciagnie:) Jeszcze Wiki tak sie oczka swieca i duuuuzo dzisiaj spi martwie sie tylko zeby sie nie rozchorowala... Mialysmy do Polski pojechac i tak sie ten nasz wyjazd opoznia i opoznia... 20tego mamy kontrole w szpitalu z jej nereczka jeszcze a pozniej to juz chyba wkoncu nam wypali. Tez lubie deszczyk:) Lece do banku na prater i ide po fajki bo mi sie skonczyly a taaaaak mi sie nie chce caluuuuuuuuuski

Hejka! Klaudunia, w sumie to najprzyjemniejsze ci chyba zostalo. Dekoracja mieszkanka itp. Najgorsza to sama przeprowadzka. Aniu zazdroszcze niepowiem ;) Tylko ciekawa jestem opinji, bo slyszalam, ze nuda ogolnie. Mimo to, ja tez sie wybiore w przyszlym tygodniu moze. Dagus, ja chyba tez wyroslam, bo co roku to bledsza jestem. Latam jak negatyw po miescie, ale co tam :) A ja jutro lece na piweczko, w sobote na urodzinki, a w poniedzialek goscie na dwa dni wpadaja, wiec sie beeeedzie dzialo! Ach lubie tak :) Buziaki dziewczyny! :)

Hej Laski! W koncu jest czym oddychac!!! Hurraaa! Tylko ciekawe jak dlugo :) Moje dziecie oczywiscie zalicza kolejna angine ropna i znow bierze antybiotyk. Zalamka. Juz dzwonilam do St.Anna, zeby przyspieszyc jakos ta operacje zmniejszenia migdalow. Moze sie uda. Kazali mi dzwonic co tydzien, dwa i jak ktos wypadnie z kolejki, to zaraz nas tam wcisna. Mam nadzieje, ze sie uda. Tak wiec siedzimy w zaciemnionej chacie przy wiatraku. Malwine trafia z nudow. Na mnie niestety ten upal dziala fatalnie. Mala w brzuchu tak mi uciska przepone, ze jak do tego jeszcze chodze po upale, to jestem bliska omdlenia. Nie mam czym oddychac. Oby te upaly sie szybko skonczyly. Ale widze, ze nie tylko ja mam ich dosyc :) Chyba sie starzejemy, stare rury :):):) Klaudunia, moze Twoja Wiki jak moja Malwina :) Jak byla mala, to na kazdy nadchodzacy deszcz byla taka klapnieta i snieta. A w nocy solidnie popadalo. Buziole, kochane!

Pyszna a wiesz, ze dzis mialam o Malwine pytac, przywolalam Cie chyba myslami! Ale robie to nie tylko z Toba, Marzenke tez zawsze sciagne ;) To zycze szybciutkiego powrotu do zdrowia! Niestety jeszcze dzis moze byc ciezko:O Ale od jutra podobno burze, i tak bedzie do konca przyszlego tyg. Co z tego ze popadalo w nocy jak z rana znow zarowa i to wszystko teraz paruje, jest znow duszno i lepko! Bleeee jak ja nie znosze takiej pogody! Klaudunia super, ze sobie tak dobrze radzicie;) A Wiki bezdie miala swoj pokoik czy z mamusia? I co ona ma z ta nerka? Anka i jak tam po seansach, romansach? Rozplyniete z milosci??? Katrowka no bedziemy niedlugo sie snuly jak zjawy po swiecie, takie blade;) A tak serio to mimo, ze sie nie opalam gto i tak mi skora z plecow schodzi:O Zawsze mnie gdzies smignie to slonce wstretne:O Jesoooo a mnie mdli i mdli, juz tak dlugo...niewiem czy to od upalow czy od czegos innego;) Musze zrobic testa, bo cos mie sie tu nie podoba:D Ale by jaja byly:D Chyba bym sie przekrecila:D

heja,powiem szczcerze,ze ja tez jakos wcale nie czuje zmiany powietrza po tym deszczcu.u nas to jakos strasznie blyskalo i grzmialo,ale popadalo niewiele.... daga,hehehe,rob testa,rob-a dopiero sama mowilas,ze ktoras sie musi postarac,bo nam ciaglosc wygasnie na cafe....:D:D:D katrowka,eclipse moim zdaniem najlepsza czesc z dotychczasowych!!! no nic negatywnego nie moge napisac od siebie i gabi.:) pyszna najmocniej na swiecie trzymamy kciuki,zeby sie ta luka w kolejce dla was zrobila jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! klaudunia dekorowanie mieszkania,uwielbiam....teraz w akcjach mozna na dodatek takie fajne rzeczy wylowic.;) u nas weekend tez napiety,ale przy lekkim znieczuleniu o goracu sie mniej mysli :D:D:D

Widzę, że wam za gorąco, a my od czterech dni byczymy się w Irlandii u moich rodziców...jest 20 stopni i pada co pół godzinki:) więc odpoczniemy trochę od upałów..Philipp dostał strasznego kataru już dwa dni temu, ale sciągam mu go aplikatorem i daję krople na katar.. mam nadzieję, że przejdzie, humorek mu dopisuje, jest uśmiechnięty jak zwykle, w nocy częściej się budzi przez ten katar, ale nie widać, żeby coś mu się więcej działo, więc nie wiem czy wybrać się do lekarza..może poczekam do poniedziałku i zobaczymy czy jest poprawa. Mój tata powiedział, że panikuję za bardzo.. może to prwda, ale do tej pory nic się nie działo więc nie wiem jak mam reagować. Po powrocie koniecznie trzeba zorganizować jakieś spotkanko:) a tym czasem idziemy byczyć się dalej...

Zimno, alez sie ciesze:D Katrowka jak tam po weekendowych baletach? Iza jestes juz spowrotem? aldi a Ty gdzie? Nie ukrywaj sie! Pyszna i jak tam Malwina? slicznie wyglada w okularkach, naprawde.....a powiedz nie sciaga Ci ich, bo takie 2-letnie dziecko ciezko utrzymac w ryzach, wiec ciekawa jestem czy nie bylo protestu z jej strony??? Sonje mam dzis do 15 w przedszkolu, wiec musze odespac nieprzespana noc:O Wczoraj caly dzien spalam, oczywiscie nie moglam w nocy zasnac, pozem mala sie budzila, potem sonja sie pierwszy raz od 2 m-cy w lozko zlala i tym oto sposobem przespalam moze ze 3 godziny w sumie:(

hej lachony moje kochane:) jak minal weekend?? Wiki chyba faktycznie tak na inna pogode sie zmienia:) Kurna wozek mi ukradi........ u znajomej, jej wczesniej tez...

__Faktycznie z Wikusi to taki maly barometr:) Dagmarko to jest tak: jej lewa nerka jest podzielona na 2 czesci... jedna z druga sa polaczone malym kanalikiem.. i z tej wyzej czasem mocz moze nie odplanac i moze dojsc do zakazenia organizmu. Codziennie bierze antybiotyk... na poczatku o nocach spac nie moglam... ale juz sie do tego przyzwyczailam... nie panikuje przy kazdej goraczce, czy podejrzanym zachowaniu. :) ja to jestem naprawde optymistka nie do pobicia:) i wiem, ze bedzie dobrze:) o a wczoraj wozek mi ukradli .... u kumpeli, jej tez zginal wczesniej..

Gość klaaudunia.....1989.....
__Faktycznie z Wikusi to taki maly barometr:) Dagmarko to jest tak: jej lewa nerka jest podzielona na 2 czesci... jedna z druga sa polaczone malym kanalikiem.. i z tej wyzej czasem mocz moze nie odplanac i moze dojsc do zakazenia organizmu. Codziennie bierze antybiotyk... na poczatku o nocach spac nie moglam... ale juz sie do tego przyzwyczailam... nie panikuje przy kazdej goraczce, czy podejrzanym zachowaniu. :) ja to jestem naprawde optymistka nie do pobicia:) i wiem, ze bedzie dobrze:) o a wczoraj wozek mi ukradli .... u kumpeli, jej tez zginal wczesniej..

co jest?? raz niby podaje zle haslo, pozniej za czesto pisze.... jeju niby nie wysyla a wyslalo tyle razy:)

Klaudia to ja podejrzewam, ze Twoja Wiki ma to smao co dziekco mojej siostry;) Ona jest 3 tyg starsza od mojej niny, urodzila sie jako wczesniak i nie calkiem wyksztaltowala jej sie nerka (mocz jej sie cofal i wdala sie jakas bakteria)....niedawno dostala wysokiej goraczki i wyladowala w szpitalu. Spedzily tam z siostra 10 dni, mala oczywiscie pod kroplowka byla, odwodnila sie troche i ciagle byla na antynbiotykach. Tez musi byc leczona, ale wazne, ze znaja juz przyczyne gdyby sie powtorzylo;) Z tymi wozkami to rzeczywiscie niezaciekawie:O Izie (mamawieden) tez ukradli chyba w tamtym roku....kurcze moj wozek stoi u mnie w klatce juz ze 3 lata i nikt go nie tknal do tej pory! no ale ja ze wsi a tu porzadniejsi ludzie mieszkaja ;)

dokladnie tak. Ja woze mocz na kontrole czesto ale chyba zaczne to w domu robic, bo takie jezdzenie czasem bywa meczace.... bylysmy dzisiaj w willhelminnen na kontroli i jest narazie ok:)

witam panie...ja szybko cos skrobne i biegne do pracki!:/... oj szkoda tych naszych dzieciaczkowale sa otoczone troskliwa opieka i na bank bedzie ok... ja od 3 dni nic nie robie tylko sprzatam...przed nawalem gosci..bo jak nam sie teraz zacznie to sie skonczy pewnie pod koniec sierpnia..beda odjerzdzac i przyjezdzac.....ostatni raz sie sama w takie porzadki wrobilam...normalnie wiecej niz 2 etaty..a do pracy taka wykonczona ide ze mi sie nic nie chce.... moj mlody ten tydzien jko ostatni w przedszkolu poszedl.i wakacje zesmy mu zrobil..5 tygodni bez przedszkola...szkoda ze ja mam tylko 1 tydzien urlopa...no ale..... sprawa kradzionych wozkow mi nie opca..zawalili mi jak bylam u lekarki stelarz sam doi quinny....i musialam spacerowke jeszcze jedna kupowac..ale w praktyce okazalo sie to fajna sprawa..bo mialam 2 kolorki...jakby 2 wozki!oj juz czas sie zbierac! pozdrawiam wszystkie mamuski..uciekam!!!!

siemanka u nas powoli pakowanko,a raczej na razie listy spisuje.oczywiscie na mojej glowie wszystko(bo potem jak czegos zapomne,to jest na kogo zwalic :p) no i zaczna sie tance hulanki swawole-wesele,grillki i znow toasty:),morze...zyc nie umierac.lata niby leca,ale jak ja nie mam sie czuc jak nastolatka,skoro co roku wakacje,tyle czasu-ile ustawa przewiduje:D:D:D juleczka cztery swieczki z duma zdmuchnela na torcie,no i juz przeciez i tak nie jest najmlodsza,martusia nasza tydzien skonczyla! pozdrowki dla was!

hello:) Aldi wspolczuje, no ale tak to jest jak sie pracuje, kazda z nas to czeka, ciebie dopadlo wczesniej ;) Ale praca wazniejsza:) Kazda z nas (ktora pojdzie do pracy) niedlugo bedzie narzekac ze nie moze sobie zrobic dluzszych wakacji:) Ja juz spakowana, odbieram tylko sonke o 11.30 z przedszkola, jade po meza do pracy i jedziemy do Polandii!!!! Odezwe sie z kraju! Pozdrawiam:)

hej dziewuszki:) wiecie co pojechalam do Pl ochrzcic mala a nie wzielam jej aktu urodzenia...:( macie moze nr tel do urzedu gdzie oni to wzstawiaja?? moze mi mailemm przesla.... na normalnie masakra jak nie da rady to bede musiala po to pojechac:(

Hej,wybaczcie to najście ale chciałam spytać czy któraś z was mieszka może w okolicach Salzburga??? Mam tam siostrę z 3 dzieciaczków :)

Klaudunia ja nie pomoge, u mnie w szpitalu wydawali;) Mamorobali chyba nie ma u nas zadnej mamy spod Salzburga, ale takich forum jak to jest mnostwo wiec poszukaj na innych, napewno sie jakas znajdzie;) dziewczyny oduczylam chyba Nine jedzenia w nocy:D Przesypia mi od 19 do 6 rano:D I tak juz od 3 dni, oszukuje ja smokiem i udaje sie bez problemu:D Takze gdyby bylo jakies spotkanie to nie musze juz wracac:D:D:D Aha i wprowadzilam jej juz dzis sloiczek, ale super jadla:) Urlopuje sie w Polsce, tzn pogoda do bani, ale to mi akurat nie przeszkadza:)