Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Klaudia napisz na nk albo na tel bo gg mi nie dziala. musze zrobic formatowanie bo wszystko mi szwankuje. nawet nie moge zainstalowac nowszej wersji. chyba pysznej dzidzius sie urodzil tak? jak tak to gratuluje!!!!!!!!!!!!!! a jesli to nie dzidzius tylko cos innego to tez gratuluje;)

No lasencje, co tu tak pusto????? Dziekuje za gratulacje, urodzilam, a jakze!! I to w pieknym stylu, od pierwszego skurczu do finalu - 4 godziny! Alicja okazala sie byc solidna kobietka: 4130 g, 51 cm, i obwod glowy.....(tu slychac werble i fanfary) 37cm!!! Jestem tak zajebiscie z siebie dumna, ze dalam rade naturalnie, ze sobie nie wyobrazacie :):) Czuje sie cud miod i (tak jak mowilas Dagmara) super spelniona. Jeszcze, zeby bylo kiedy troche odpoczac :) Ale nie narzekam, jest ok. Malwina super zaakceptowala siostrzyczke, zadnych rykow i zazdrosci. Mala ciagnie pieknie cyca i jest spokojna. Piszcie, co tam u Was, bo nam topik umrze... Buziole

Hej! Pyszniutka, super, ze wszystko ladnie poszlo. Troche nawet zazdroszecze (tak pozytywnie). Wszystkiego dobrego, zeby dziewczynki sie ladnie reazem chowaly. :) Dziewczyny, co slychac?

no heja!!pyszniutka ja juz gratulowalam ale nie pisalam czego..no ale jak sie osobiscie pochwalilas jeszcze raz GRATULACJE!!!!!!!!no i podobnie jak katroweczka zazdrosze udanego porodu ktory tak cieplo wspominasz:).... ja na forum terz nie mam czasu duzo sie dzieje..co tam mamuski u was\\?

Pyszna.. gratulacje córeczki, niech się chowa zdrowo!!:) A ja intensywnie szukam tages od stycznia, lutego, marca, już mi obojętnie, może być i od grudnia, szukam już ze 3 miesiące i nic nie mogę znaleźć..:( ta strona kinderdrehschreibe.at jest do bani, gdy się coś zaktualizuje od razu tam dzwonimy i się okazuje, że nie ma miejsca, albo nie było wcale:/ w tym ich biurze, też wysyłają numery tages, do których po zadzwonieniu okazuje się, że są też nieaktualne, nie wiem już sama, czy to w ogóle ma sens:/ a tak poza tym to Philipp postawił już pierwsze kroczki jakiś miesiąc temu, ale wolał raczkowanie, a od kilku dni chodzi już samodzielnie, nawet zdarza mu się biegać:) dziś przylatuje do niego babcia, siedzi właśnie i krzyczy BABA... BABA:) ja odpocznę troszkę, a babcia szczęśliwa, zajmie się wnuczkiem. Jakby któraś z was słyszała o jakiejś tages, z wolnym miescem, to dajcie znać proszę!! Moje gg 4275107

Pyszna gratulacje!! Ja bylam troche odcieta od swiata ale w koncu podlaczyli mi internet na nowym mieszkaniu i szaleje:) Moja Julcia tez juz w koncu zaczela chodzic i coraz bardziej jej sie to podoba. Poza tym juz sie nie budzi ciagle z placzem w nocy, tata czesto ja usypia wiec chyba moge juz dolaczyc do was jak pojdziecie znow na piwko:) Aha, Marta daj znac na gg (5229393) bo nie mam twojego nr tel.

Hallo! ja nawet nie wiem jak zimno sie zrobilo na dworze,bo z zasmarkana julka siedze od wczoraj w domku :( delektuje sie za to kapielami w nowo postawionej wannie!rozkosz po prostu... :D a propos piwka(czy punchu)brzydsza polowa zapowiedziala juz weihnachtsfeier,wiec moze by zmontowac tez cos na podobienstwo w naszym gronie???oby tylko nie 3.12. pyszniutka,gratulacje jeszcze raz,coreczka cudowna i porodu naprawde pozazdroscic.u nas w domu tez 3:1 ale rafal i tak mowi,ze wygral ten mecz.pozdro z tego miejca dla malzonka. :) paula,malina gratulacje-pierwsze kroczki,niezapomniane chwile,teraz bedzie juz tylko ciekawiej,heheheh. buziole,spadam na grzanca z sokiem malinowym.

Ja jestem za! Ale też odpada mi 3.12 z tego samego powodu. Więc może w następny piątek 10.12?

heja..mi pasuje 10.12 jak najbardziej,miedzy imprezami pracowymi jak ulal...tylko czy wszystkim....ale ja to na kole teraz, bo mi nie wchodzi alk na wyjsciach..hhehheheheee....u nas zis weekendowo,stary i mlody w domku ja dopiero wstalam....:)....kotecek tylko buczy ale przezyje:)....uciekam nb chalupe tzreba doprowadzic do ladu!!!!!!!psappappapaapapapa

Hejka! Ja jak na razie jeszcze nie wiem. Wiem, ze 16 odpada napewno, a tak to do uzgodnienia. :)

Acha, dziewczyny. Macie moze jakiegos zaufanego mechanika samochodowego, lub warsztat. Mam maly problem, a nie chce zeby mnie naciagneli jak pojede byle gdzie.

hej malina,nic nie ucichlo,ja chetnie.pisz na gg jesli masz chec na piwie sie poznac live :) katrowka,my w polsce wszystko robimy,tu nie mam nikogo. czy ja musze tu publicznie moja droga zapytac kiedy wpadniesz pogadac o wampirach???

Hej! U mnie juz ten piatek odpadl, bo mam dyzur z Maxem. Maz wychodzi. Aniu, wiem, wiem glupia sprawa kurcze. Ciezko mi sie tam wybrac do Ciebie, bo to kaaawal drogi. :)) No ale trzeba by bylo wkoncu sie umowic nie ? Ty tez mozesz sie pofatygowac do mnie :)))

heja...no u mnie tez jak w przypadku katrowki piateczek odpada...w sobote mamy urozinki wujka w niedziele urodzinki kolegi z przedszkola wiec chce byc fit:) na weekenda.:)....bo w sobote od rana za prezentami jedziemy i piateczek rezerwuje na lezenie:)... u nas juz choinka ubrana..chalupa jak jarmark swiateczny..ale ile radosci dla mlodego:).....u nas zawsze wczesniej troche ubieramy bo 7 stycznia juz chujinki nie bedzie... pozdroweczki

Witam w Nowym Roku! Dziewczyny wszystkiego najlepszego!!! :) No to moze w nowym roku sie uda jakos spotkac?

Gość klaudunia1989
Zyjecie...

Za tydzien w piątek wybieramy się na drinkowanie... ktoś chętny:)?

Ja juz piatek zajety mam, szkoda, bo bym sie chetnie wybrala.

Witam! Jestescie mamami i do tego mieszkacie w Austrii i dlatego mam do Was pytanie. Moj 5 letni chrzesniak mieszka od urodzenia w Austrii, mam z nim niestety maly kontakt, widze go 1-2razy w roku. Zblizaja sie jego urodziny i chcialabym kupic mu cos fajnego. Doradzcie mi co teraz jest u was na topie. Zabawki/autka z jakims konkretnym bohaterem? Ze 2 lata temu ciuchcia Tomek byla jego ulubiona zabawka a teraz nie wiem co mu kupic. Pomozcie

Gość kaja26ii
WitaM mamuski zyjac we Wiedniu, od dzis dolaczam tu do waszego grona, a noi pozdr dla paluli29, która dała mi namiar na wasze forum. Jestem mama 2 dziwczynek , zuzi 3,5latka i nataschy 1roczek wlasnie skonczyla w czwartek, mieszkam kolo KAGRANU I jesem chetna na jakies wypady z dziedziaczkami pozdrawiam kasia

W końcu nie doszło do spotkania... więc ponawiamy temat... kto chętny na wieczorny wypad i kiedy:)? no i gdzie...może starsze forumowiczki maja jakiś godny polecenia lokal??:) trzeba obudzić, to forum, to może wiosna w końcu przyjdzie!!! gabi_82 niestety nie pomogę, mój Philipp skończył dziś 14 miesięcy, a co do prezentów, to sama mam z tym zawsze problem. kaja26 wszystkiego najlepszego dlaa małej z okazji roczku:)

Malina mamy date na 4 marca ;) czyli ten piatek. Obchodzimy dzien kobiet a gdzie to jeszcze nie wiadomo ;) Co do miejsca to zaufajmy naszym kreatywnym po alkoholu umyslom heehhe. Cos sie wymysli, trzeba sie tylki dogadac co do spotkania zeby wszystkim bylo po drodze. Chetne niech melduja sie na gg, mailowo badz telefonicznie z osobami na ktore maja namiary...najlepiej ze starymi mamuskami bo my juz mniej wiecej jestesmy dogadane ;) Pozdrawiam.

Malina mamy date na 4 marca ;) czyli ten piatek. Obchodzimy dzien kobiet a gdzie to jeszcze nie wiadomo ;) Co do miejsca to zaufajmy naszym kreatywnym po alkoholu umyslom heehhe. Cos sie wymysli, trzeba sie tylki dogadac co do spotkania zeby wszystkim bylo po drodze. Chetne niech melduja sie na gg, mailowo badz telefonicznie z osobami na ktore maja namiary...najlepiej ze starymi mamuskami bo my juz mniej wiecej jestesmy dogadane ;) Pozdrawiam.

Gość kaja26ii
a nowe mamuśki też mogą w to wchodzić?? pozdrawiam

Hej! Witam nowa mamuske!!!! Pewnie, ze mozesz. :) Dziewczyny, ja jeszcze jestem co do piatku nie pewna. Wszystkiego na 100% dowiem sie w czwartek. Mam jednak nadzieje, ze bede mogla. :) Stesknilam sie za Wami Wariatkami! ;)

Gabi ja tez nie pomoge, bo my jestesmy wlasnie na etapie Tomka. Co bedzie dalej to sie zobaczy. Mysle, ze moda jest ta sama tu i w Polsce. Do tej pory nie widzialam roznicy. Te same bajki sa na topie. Pozdrawiam.

hej, no w koncu cos ruszylo:) jak sie ugadacie co , gdzie i kiedy to dajcie tu znac -moze tez sie w koncu wyrwe na piwko:) pozdrawiam