Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Hello lachony :D chcialam sie pochwalic ze odstawilam przedwczoraj Nine od cyca, oszukiwalam ja smokiem. Pierwszej nocy mialysmy 1000 pobudek i mala troche plakala, drugiej polowe mniej, a dzis obudzila sie 2 razy, ale zaraz zasnela :D Ale........na piwo narazie sie nie pisze, bo od poniedzialku jestem na diecie. Chodze tez na aerobik 2 razy w tyg i zamowilam na allegro hula-hop z masazerem, wiec bede sie krecic ;) w przyszlym tyg jeszcze nie moge pic alkoholu, taka dieta, ale od poniedzialku 18 pazdziernika moge czerwone wino, hurrrrraaaaa :D:D:D

No ja sie na piwkowanie tez nie pisze ale na jakas dietke hetnie:) Farbuje wlasnie wlosy na udo po iezkich probah zejsia na blad. Wiki miala badanie izotopami... spedzilysmy 2 dni w szpitalu, badania itd... masakra jakas... czekamy na wyniki i okaze sie o trzeba zrobi dalej.. :(

Klaudunia kurcze, biedna Wiki. dziekcko mojej siostry z powodu tych nereczek jest ciagle na antybiotykach, leakrz powiedzial ze moze to trwac nawet 2 lata, ale miejmy nadzieje, ze jednak szybko sie wyleczy, bo tyle lekow dla tak malego dziecka to nic dobrego ;) Lachony rzucam data !!!!!!!!!!!!!! 22 pazdziernika, czyli piatek, za niecale 2 tyg. Kto sie pisze? Byc moze bede miala dobry powod do opijania (dla wtajemniszonych ;) ). Gdzie reszta laesk? Ania jak tam kursy, pracka itd? Katrowka to juz ta sroda (13 pazdziernika)!!!! Bedzeisz w domu? Aldi, robimy babski wypad?

Kurde, laski, Wy tu sie na pifo szykujecie, a ja chyba zaczne pakowac torbe szpitalna... Do terminu jeszcze 4 tygodnie, a mi sie brzuch juz tak mocno obnizyl i skurcze mam juz takie silne jak tylko cos zaczynam robic. Cos czuje, ze nie doczekam w dwupaku do listopada :) Meldujcie mi tu zaraz, te, co juz po drugim dziecku maja, jak to u Was bylo z objawami zblizajacego sie drugiego porodu. Stresa mam juz troche...

Pyszna bylo fajnie :D:D:D Ja nie mialam zadnych skurczy, wywolalam sobie praktycznie sama koktajlem poloznych, wedlug recepry Izy, hehehheeh :D Brzuch wydaje mi sie w ogole nie obnizyl sie. Najwazniejsze ejst to zeby miec regularne skurcze. Ja mialam juz dzien wczesniej co 7 min ale odstep miedzy nimi nie zmniejszal sie w ogole. a jak weszlam do wody to zanikly. Nastepnego dnia poszlismy z mezem na dluuugi spacer, znow mialam regularne skurcze co 7 min, ale znow po kapieli ustaly. O 4 rano obudzily mnie skurcze co 13 min, kolejne byly juz co 10, jak jechalam do szpitala to mialam co 9, jak weszlam na 2 pietro to juz co 7, a po 5 min co 4 :D Przyjechalam juz z 7 cm rozwarcia :D I po 1 h 40 min urodzilam mala :D Tzn prawie sama wyskoczyla przy trzecim partym :D Alez ci zazdroszcze Ania tego przezycia. Przede wszystkim tego uczucia spelnienia, ze urodzilo sie drugie dziecko :D chyba kazda ma inne objawy, nie ma co patrzec na innych, jedno jest pewne, akcja postepuje duzo, duzo szybciej ;)

Gość matuduuu
Cześć dziewczyny. Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów. Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do założenia sobie takiego topicu jak tutaj na tym forum Adminka nie ma nigdy nic przeciwko nowym topikom a forum bardzo chcemy rozkręcić Zapraszam również do uczestnictwa a będących już tematach

Hej:) wlasnie mialam telefon ze szpitala:) Z nereczka Wikuni n ie jest tak zle, wiec zostawia ja w spokoju:):) bedzie miala tylko maly zabieg przez ureterocele:) ale sie cieeeesze:)

heja... klaudunia..super ze dzidzia nie musi przechodzic przez horror szpitala....brawo no dagus pewnie ze idziemy..jak tyllko w wiedniu zostaniemy...bo na 60% jedziemy do wujka do bielska na dzialeczke.... milego dzionka

Hello :D Aldi....e tam dzialeczka w bielsku, lepsze wrazenia bedziesz miala po naszym spotkaniu ;) dzialeczke jak potrzebujesz to moge zalatwic, buahahahahhahahaha :D Aniu superek :) Co do dentysty to juz wiesz ;) Mascha bedzie na 100 %, ona jeszcze tego niewie ale ja tak ;) Katrowka tez bedzie......ciag imprezowych weekendow nie zdarza sie czesto ;) Iza tez bedzie ;) Malincia bedzie jak polowka w At zostanie ;) Jeszcze ktoras sie przylaczy? Za nami wypadkowe dni. Moje starsze dziecko mialo w ostatnich dniach: oczy popuchniete tak, ze nie dalo rady ich otworzyc (zapal. spojowek), rozwalone obydwie wargi (bieg na oslep z rekami w kieszeniach), przerwane wedzidelko i siwe dziasla (dalszy wynik biegu na oslep), guza na pol czola (wynik upadku w mieszkaniu i walnieciu lebem w szafe). a calosc wyglada mniej wiecej tak jakbysmy ja zmasakrowali. Nie poslalam jej do przedszkola, bo jeszcze by nas o znecanie sie nad dzieckiem oskarzyli :D

Jezus Dagus ale sie usmialam:)!!! tzn nie z wypadkow Twojego dziecia tylko z Twojego podsumowania:D:D Ja sie nastawiam pysychicznie na wtorkowa rozmowe w szpitalu...Ustala nam termin zabiegu. Damy rade. Gorsze rzeczy dzieciaczki przechodza, pozniej do PL, ale zimno:(:(

ja nie moge niestety. Karol pojechal. czyli wolna chata i mozna balowac:D no ale bede troche tesknic. wraca we wtorek wiec jesli w przyszlym tygodniu zamierzacie zrobic poprawiny to ja tez sie zglosze;)

ja mialabym kogos do Wiki, ale jestem bez jednej gornej trojki... i nie za bardzo teraz moge mdz ludzi:) 6 listopada trace druga:) I zakuja mnie w aparat:) 23 moja niunia bedzie miala operacje. beda jej nacinac torbiel w pecherzu... nie chce myslec o pobycie w szpitalu, bo mnie az mdli..

klaudunia,nikt ci w zeby zagladac nie bedzie,to nie targ koni,tylko plotkarskie babskie piwo hehehehe pomysl jeszcze,bo rzadko w sumie trafia sie okazja takie zajebiste babki osobiscie poznac,;) ale mam dobry humor! :D:D:D

Uwielbiam Was lachony :D Z Wami nawet dretwa impreza zamienia sie w super party :D Klaudunia to trzymam kciuki ;) szkoda ze sie wczoraj z nami nie wybralas, chociaz na chwile bys przestala myslec o tej operacji :)

Hejka! Doszlam do siebie wreszcie po piatku :) No dzialo sie jak zwykle zreszta!!!!!! Dla mnie BOMBA :))) Szkoda ze inne dzieczyny nie dolaczyly, ale moze nastepnym razem...... Buzi kochane moje! i na koniec chcialam przypomniec motto przewodnie naszego wieczoru "Nein Mann, ich will noch nicht gehen. Ich will noch ein bisschen tanzen. Komm schon, alter. Ist doch noch nicht so spt. Lass uns noch ein bisschen tanzen ..." :)

To i ja doszlam wreszcie do siebie..... laski,no w glowie sie nie miesci ile sie dzialo w ten piatek....zajebiaszczo bylo.........juz czekam na powtorke............tylko tam i tylko w piatek........no i w tym gronie....tak sie ciesze,ze sie poznalysmy,kocham was babki!!!!! katrowka i nie zapominaj o ,,mydelku fa,, :D:D:D

Ania to samo dzis powiedzialam Aldonce...tylko tam i tylko w piatek :D Ta sceneria, ten spiewak, ten zapach.......niepowtarzalne klimaty, lepiej nie moglysmy trafic :D Ja tez juz doszlam do siebie, chociaz wczorajszy dzien byl ciezki :D Teraz wypocilam resztki alkoholu na Zumbie (od dzis zaczelam kurs, bo we wtorek i czwartek mam aerobik i jeszcze chcialam raz w tyg cos zrobic). Nakrecilam sie dupka, nawywijalam kolek i nastepnym razem moge wam pokazac troche krokow :D:D:D spadam pod prysznic i do meza sie przytulic ;)

witam witam..... jeju ale bylo super dzieki wam dziewczeta....muza,knajpa,mydelko fa...hhehehehehee......ja cierpie do dzis...ale nie na kaca ale glowa boli powypadkowo...hheheheee...te co widzialy serie upadkow wiedza o czym pisze...hhehehehee...stare a glupie:).... ale moj maz okazal sie byc dzis na tyle inteligentny ze wziol mlodego i eliasa i na pol dnia wyszli na basen a ja odpoczywalam po piatku,,...wkoncu sie wyspalam i wybyczylam....no ale wtorek znow wolny....no i 1 lstopad tez...sie cieszem!!!!!!!!!!buzka dla was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam nadzieje, ze uda nam sie jak najszybciej poznac:):) Zbliza sie pewnie powoli wspolne punchowanie:) mam nadzieje, ze uda nam sie moze zobaczyc. Uwielbiam zimowe wieczory, i swiateczna atmosfere:)

Klaudunia ja tez uwielbiam :) Jak jest juz zimno i ludzie pala w kominkach to czuc juz zapach swiat ;) niewiem ale to zawsze taki wyjatkowy okres dla mnie, zawsze mam dobry nastroj. Jak widze te przyozdobione wystawy sklepowe, te wszytskie swiatelka, choinki to az sie lepiej robi ;) Przez ostatnie 3 lata nie bylam na punchu, bo najpierw bylam w ciazy, potem karmilam dlugo, potem znow bylam w ciazy, a teraz juz sobie nie odmowie :D Moze rzeczywiscie mozna sie bedzie kiedys bylo ybrac na puncha, a potem na jakies disco czy cos ;) Aldi jak tam lebek? Boli dalej ;)?

Kafe peka od nadmiaru informacji, pytan i odpowiedzi to i ja spadam :) Nie przyzwyczailam sie jeszcze do pisania prawie sama do siebie :D Zegnam sie lachony, jestem na gg albo pod tel. jakby co ;)

PYSZNIUTKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!