Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Truskawka_1991

Problem. Nasza Klasa i Policja.

Polecane posty

Mam pytanie w czyimś imieniu. Jeśli ktoś podawał się za kogosna naszej klasie i pisał do jakiejs osoby tresci obraźliwe,ale nie wulgarne (kulturalne zdania bez przekleństw) w komentarzach gdzie wszyscy moga zobaczyc. To czy jesli ta osoba pójdzie na policje to czy szybko policja dojdzie do tego kim jest ta osoba i gdzie mieszka? Tzn po IP itd? Cz w takiej błahej sprawie będą interweniować? Powtarzam ze nie by ło zadnych wulgaryzmów,epitetów,tylko żądanie skradzionych pieniędzy i tym podobnych. Ale w kulturlny sposób tylko że publicznie. Jak myslicie co moze tej osobie grozić? Troche namotałam,ale teraz miałam to też tłumaczone przez ta osobe. Prosze o jakies odpowiedzi

Gość amarento111
Policje gowno obchodzi NK :D

Gość kldhfklshfldsf
Policja raczej się tym nie zajmie.

Gość provokejszyn jak nic
no dokladnie ,policja nic nie zrobi .......

Gość maczo_meeeen
osoba ta moze cie oskarzyc o pomówienie, bedziesz musiala udowodnic ze faktycznie te pieniadze zostaly ci skradzone, lub uprzedzic ruch i jako pierwsza zglosic kradziez na policje

Gość na Policje to raczej nie masz
co isc bo oni nic nie zrobia ale moze zalozyc sprawe w sadzie wtedy wyrok w zawieszeniu + koszta sadowe

Gość kldhfklshfldsf
o kurwa :D

Gość niech go
zgłosi do rejestru dłużników hehe

Gość jeszcze panna............:::
na pewno dojść szybko i bez problemu moga ale czy im się będzie chciało to już inna sprawa.... chociaż jak jest donos to MUSZĄ zareagować, ale to wszystko trwa, procesy itp. to czy to było obraźliwe czy nie decyduje sąd i wszystko można odtworzyć, znaleźć.

Gość pola blada
w każdym dużym mieście jest policja od przestępczości internetowej co jak najbardziej nk też wchodzi Nie wolno publicznie kogoś oskarżać bez dowodów i nie daj boże własnego widzi mi się ma podstawy alby do takiej policji zgłosić pomówienie i nękanie, bez problemu można namierzyć osobę , komputer z którego było pisane

Gość jujgajamdjgt
ja dla jaj zalozylam konto ze smiesznymi zdjeciami mojej grubej ciotki.Poszla na policje i po IP doszli kto zrobil konto,tzn powiedzieli jej moj adres domowy i ciotka od razu sie skapla ze to ja.Chciala robic mi sprawe w sadzie,ale ja przeprosilam i odwolala wszystko :/

To nie o mnie chodzi. Kumpela się wygłupiła.. Płacze teraz,niewie co zrobic. Nawet teraz nie potrafi powiedziec czy jest pewna na 100 ze ukradła jej pieniadze.. Co jej podpowiedzieć? Zależy jej aby ta pokrzywdzona osoba nie dowiedziała się ze to ona. Bo to bliskie osoby. Co uważacie?

Gość kiedys też udawałam / podszywa
łam się pod kogoś na nk i wiedziałam ze mój kumpel bije psa wiec na nk to pisałam ze bije zwierzęta, bez przekleństw i wulgaryzmów. nic mu nie udowodnili, a mnie namierzyli bez problemu i mam 2 lata zawiasów + prace społeczne 50 godzin

Oj truskawka. Często najlepszym wyjściem jest przeprosić - publicznie ją koleżanka ją obraziła, to powinna publicznie przeprosić. Sąd często nawet może takie rozwiązanie zasądzić. Więc lepiej niech to zrobi z własnej nieprzymuszonej woli. Swoją drogą, ja na miejscu obrażanej zgłosiłabym sprawę na Policję.

No to Lipa raczej?? A czy namierzenie kogoś kosztuje? Czy poprostu idziesz na ta policje od internetu i mówisz co sie stało i tyle?

Gość pola blada
śmieszą mnie ludzie którzy uważają że bezkarnie można robić wszystko w internecie i są anonimowi KAŻDEGO można namierzyć , nawet jak pisze z kafejki, z domu jest nowe prawo i nowy rodzaj przestępczości np nazywa się Cyberstalking znam kilka przypadków takich spraw

To co ma zrobic? Zeby sie nikt nie dowiedział ze to ona. Raptem 3 osoby wiedzą kto to. Czy policja moze ją wyprowadzic w kajdankach z domu? Bo przeciez nie sprawdzą na 100% kto z domowników pisał..tylko jaki komputer,prawda?

nie wiadomo jak osoba pokrzywdzona podeszła do sprawy ?...ja bym poradziła koleżance póki jeszcze nie jest za późno żeby po raz ostatni weszła na to lewe konto na NK i odwołała wszystko to co napisała i przerosiła powinno coś dać ....w razie czego będzie dowód że chociaż starała się sprawę załagodzić

Gość w kajdanki jej nie zakuja
eheh az takie przestepstwo to nie jest dostanie wezwanie do sadu i na policje moga tez zarekwirowac komputer

nie sądzę żeby zaraz mieli ją wyprowadzać z domu w kajdankach jak pospolitego przestępce co najwyżej dostanie wezwanie na policję na przesłuchanie a jak udowodnią jej że to ona sprawa trafia do sądu a dalej wiadomo że sąd decyduje

Gość pola blada
przedewszystkim osoba pomawiana i nękana musi zgłosić na policję, jeśli tego nie zrobi to nikogo to nie będzie interesować a w ogóle jak ona może oskarżqać kogoś o kradzież zresztą takiej błahej kwoty i robić jej obciach publicznie i nawet nie jest tego pewna dziecko ma chyba 13 lat

Gość to i tak dostanie
wezwanie, operator internetu powie policji kto jest wlascicielem tego a tego IP

Przecież nikt nie pisze, że to Ty Truskawko. Ale chyba sama przyznasz, że nie powinno się samemu wymierzać sprawiedliwości... Jak pisałam ja i Pani Wodnik, niech ta koleżanka lepiej przeprosi "poszkodowaną" również publicznie i również z tego profilu. Może da się to w ten sposób załagodzić.

Gość a i zapomnialem
najpierw dostanie wezwanie ojciec albo matka zaly na kogo jest podpisana umowa na internet

Gość pola blada
ale po co pytasz o zagadnienia techniczne z dziedziny telekomunikacji ? może mieć nawet laptop i net mobilny, wszystko namierzą może cokolwiek robić - dla nich jest to łatwe gdyby to było trudne to byłaby straszna przestępczość w necie

Gość napewno......
się za to wezmą, u mnie ktoś kotki małe pod kontener przeniósł w pudełku spod bloku gdzie miały miejscowe i jakaś babka narobiła szumu że wyrzucono małe koty co było bzdurą kompletną, wezwała policje itd. I policja do dziś ciągnie sprawę a już z 3 miesiące heh...i szuka świadków i tak alej. Takimi pierdołami umieją się tylko zajmować.:)