Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lodożerca

dla kobiet powyżej 80 kg

Polecane posty

Ja dziewczyny nigdy nie bylam szczupla - wazylam 56-60 kg , wylecialam do Irl , tam uwierzci mi - ja nie zauwazylam kiedy ( sama sie zastanawiam jak ja moglam tego nie widziec?! ) przytylam ponad 20 kg. Teraz jak wspominam czasy gdy narzekalam ze jestem gruba wazac 56 kg to az mi sie ryczec chce... no ale coz - jak sie potrafi wstac w nocy i zjesc cala tabliczke czekolady to tak jest ;0) dzisiaj nabylam plyte Tracy Anderson i od jutra wczasie gdy bede sama w domu bede probowac cwiczyc. Na sama mysl mi sie nie chce :p Pozdraaaawiam Was w ten sloneczny dzionek :*

a bo to takie wnerwiające jest, cały czas trzeba patrzeć co się je, uważać, a to mogę zjeść a tamtego nie , bo znów przytyję.. eh, znam ludzi, że wpierniczają wszystko i to dowolnej ilości i ani grama nie przytyją.. a człowiek się męczy:) ja biegać tez nie mogę bo miałam problemy z kolanem, spacery więc mi tylko pozostają i rowerek. ten ostatni się kurzy w piwnicy.... wstyd:(

ehh doskonale Was rozumiem.Ja własnie też przez to kolano nie mogę ani kucnąć bo boli ani przysiadów.nie mogę go obciązać za mocno ale i tak je obciążam-wagą. Co do wychodzenia to już wychodzę a kontaktów narazie nie odnawiam.próbowałam to było tylko wtedy jak koleżanki miały problem-jak ja chciałam pójśc na spacer czy zaprosić na pogaduchy to nie..to przestałam się odzywać.Rok temu wyjechałam z mojego miasta telefon milczy.Zero telefonów od koleżanek chociaż mam ten sam numer od ponad 6 lat...

a mnie rozwala jak takie 50-60kg robi sobie kopenhaską, ręce opadają:) mrówka- poznasz nowych ludzi! no tak to w życiu jest, coś się kończy i coś się zaczyna, bądź dobrej myśli i uszy do góry!

Hej kochane dietowiczki. Macie racje ze nbie ma co szukac wymowek tylko ciezko Wziac sie do pracy. Macie racje ze jedzenie w usa jest tanisze ale tylko To tluste I kaloryczne zdrowa zywnosc jet bardzo droga eh Na wszystkim chca zarobic Tak czy inaczej prawda jest ze jestem straszzny len. Mam w domu orbitrek I na dodatek Piekna darmowa silownie z basenem na terenie szkoly do ktorej chodze Ehh len I tyle ale naprawde nie lubie cwiczyc. Buziaki

hej no wiec moja historia jest taka....nigdy nie bylam szczuplutka w szkole podstawowej zaczelam tyc wazylam 63 kg potem uroslam troche i jak zaczelam chodzic do liceum schudlam do 57kg 167cm czulam sie super mimo ze sie nie odchudzalam . Mysle ze nowi znajomi caly ten stres zrobil swoje potem sie zakochalam i schudlam do 52. Noze to byly czasy wygladalam super ale wtedy jakos tego nie docenialam calkiem tak jakbym w to nie wierzyla . ale w sumie przez czasy liceum i studiow w Polsce waga pokazywala pomiedzy 59-63. Potem znow sie zakochalam ( w mezu ) tym razem heheh i schudlam do 52 . maz twierdzi ze bylam za chuda... a potem juz waga szla tylko w gore 60 - 65 -i teraz 70kg dodam ze caly czas sie w miare kontroluje itp ale metabolizm juz nie ten. zawsze mialam sklonnosc do tycia. eh :( te momenty kiedy bylam taka szczupla to byly tylko krotkie chwile. Raz przytylam z 54 kg to 64 w 6 miesiecy. Nawet nie wiem jak to sie stalo :( mnie odchudza stres nigdy nie zajadam stresu jedzeniem wrecz przeciwnie. ale tego na szczescie nie mam w zyciu duzo :) teraz tak jak pisalam planujemy dziecko i musze racjonalnie i zdrowo schudnac daje sobie czas do konca roku aby schudnac te 8 - 10 kg pokonam siebie......... pokonam siebie.........

no właśnie, jak czytam co piszecie i jakie są moje doświadczenia, to całe życie mamy wahania wagi... ciężko nam jest i musimy wkładać dużo pracy aby nam się udało, a tak będzie! każda z nas ma swoją historię i każda jest inna. nikt nie jest lepszy albo gorszy i nie powinien mieć kompleksów. miłego wieczoru dziewczyny i nie dajcie się pokusom:)

hej. No więc ja w zasadzie od urodzenia byłam okrąglutka. Zawsze miałam kłopoty z wagą. Odchudzać się zaczęłam w szkole średniej i był czas, że ważyłam jakies 65 kg. No ale później przytyłam, to znó schudłam i tak w kółko. A jak zaszłam w ciąże to już wogóle wskazówka powędrowała w górę. Teraz mała ma 5 miesięcy więc czas pomyśleć o sobie. Miesiąc temu było 88!!! Wczoraj 82kg. Kolejne ważeie w sobote. Zobaczymy. Chodzę na siłownię, ale jak jest taj upalnie to odpuszczam, bo nie działa im klima i mają tam 28 stopni. Idzie oszalec. Jak mam pedałować czy maszerować jak bez przerwy się ze mnie leje??

witam po krótkiej przerwie:) Nowe dziewczyny też witam serdecznie, moja historia dodatkowych kilogramów jest dość prosta - po każdej z 3 ciąż mi coś zostawało, przed 1szą ważyłam 63kg przy 176cm i wtedy się sobie podobałam, po 1szej ciąży przytyłam do 78kg i schudłam do 68 - też wyglądałam ok. Po drugiej przytyłam do 86 kg i schudłam do 75-77kg, szóstki z przodu nie widziałam już baaardzo dawno. Teraz ważę 84,8kg, chciałabym zobaczyć z przodu chociaż siódemkę... Zaczęłam dziś dietę turbo, bo nie mam głowy do ścisłego przestrzegania danych posiłków, a tu przynajmniej można wybierać samemu, kombinować i mieszać. No i 6 posiłków dziennie bardzo mi odpowiada:)

Gość beka176
hej dziewczyny...:) U mnie z waga to było tak że zawsze ważyłam ok 67kg i uważałam że jestem tłusta....cały czas nażekałam na swoja wage ( a teraz bym wszystko dała zeby tyle wazyc) potem wyjechałam do Dublina tam moja waga przez 3 miesiace dobiła do 77kg:( jak wrócilam do polski po 2 miesiacach zaszłam w ciaże....jak szłam rodzić to waga dobiła do 95kg i to był mój rekord...:( po urodzeniu spadła do 85kg ale to i tak była dla mnie tragedia:( po jakims roku od porodu zaczełam sie odchudzac....schudłam wtedy 5 kg w 2,5 tygodnia i na szczescie wtedy efekt jojo mnie nie dopadł...po tych 2,5 tygodnia przestałam sie odchudzać na jakies 3 miesiace i waga na szczescie stała w miejscu...ale postanowiłam znowu cos ze soba zrobic i zaczełam dietke...wtedy przez miesiac schudłam z 80kg do 72,8kg ale niestety w świeta Bożego Narodzenia dobiłam ponownie do 78kg a teraz jest już 80kg.... Musze coś z tym zrobić bo już nie moge na siebie patrzec:(

witajcie w czwartek! ja nie wytrzymałam i się dziś zważyłam i .... jest mnie o 3 kg mniej! w stopce od razu zaznaczyłam:D hurrraa:) bardzo się cieszę i mam ogromną motywację do dalszego odchudzania!! uczulona- Twoja dietka jest super! teraz będę się racjonalnie odżywiać ale wciąż bazując na niej. buziaki wszystkim i miłego dnia!

witam drogie dietowiczki :) wlazłam dziś na wagę i co widzę? jest 7 z przodu!! Jeszcze trochę pracy przede mną,ale wyniki odpowiednio motywują :) Miłego dnia dziewczyny :)

witam czwartkowo :) Dziewczyny gratuluję sukcesów🌼.Cieszę się razem z wami.Ja dziś jadę sobie w końcu kupić wagę i w sobotę wielkie ważenie hehe.Ogólnie czuję się lżejsza niż tydzień temu i bardziej energiczna,więc mam nadzieję że coś kilogramów ubyło. Co do ćwiczeń to jak jest na dworze 30+ stponi to ćwiczyć się nie chce w taki skwar.Jednak chociaż w domu do myzyki jakoś się poruszam a wieczorem wtedy codziennie(JAk już jest chłodniej)idę na spacer a teraz mam już z kim bo od rana mam psiaka.Sąsiad go znalazł na budowie i zapytał czy bym nie chciała(może też pomyslała,że się ruszę częściej z domu hehe),nie jest to taki młody szczeniak ale weterynarz mówił,że ma jakieś 2 miesiące. pozdrawiam i lecę z moim nowym kumplem do sklepu po wodę i na spacer...pierwszy nasz współny :)

fajnie:) ja mam też suczkę prawie półroczną owczarka niemieckiego i jest bardzo kochana. piesek to cudowna sprawa, jest kogo pogłaskać i do kogo pogadać:D moja sunia ma duży wkład w moje odchudzanie, te spacery godzinne 3 razy dziennie znacząco wpłynęły na moją wagę:D

asia.asia czytałam ten topic i owszem jest naprawdę fajny i pożyteczny,ale z paroma rzeczami się nie zgadzam. Nie będę wymieniała z jakimi bo to bez sensu,jeśli komuś pomaga, a myślę że tak jest, to zbyteczne są moje odczucia. Ja dziewczyny mam jamniora,niestety na spacer rzadko chodzimy bo mieszkam w domku jednorodzinnym i pies po podwórku biega.

ja tam wolę się odchudzać małymi kroczkami i po swojemu. myślę że robiąc to "z głową" można nieźle schudnąć i nie zrujnować sobie organizmu. zresztą jak ktoś całe życie był szczupły i raz mu się przytyło, to nie jest w stanie zrozumieć kogoś walczącego z nadwagą przez lata. tylko "grubas" zrozumie "grubasa", bez obrazy dla nikogo. uczulona- zazdroszczę Ci domku, ja mieszkam w niskim bloku a zawsze chciałam mieć kawałek działki czy ogródka.. eh, może kiedyś..

lodożerca powiem Ci że całe życie mieszkałam w bloku więc wiem jak to jest, ale lubiłam to :) teraz mam kawałek ogródka ale trzeba się za niego ostro wziąć a tu ciągle praca, czasu brak... narazie nie mogę się nim nacieszyć :( Mam nadzieję że w końcu zrobię go po swojemu i będę mogła do woli wylegiwać się na hamaku z pifkiem w jednym ręku i dobrą książką w drugim :)

Hej uczulona :) Możesz podesłać mi Twoją dietę? Prowadzę podobny styl życia (wyjścia na papierosa i na spacer z psem to jedyny ruch :P). bellabe @ o2.pl

Gość cerin
Uczulona na głupote- pare dni temu wysylalas dziewczynom swoja diete. Moglabys jeszcze i mi wyslac? orwena5@wp.pl Ja niestety oscyluje w granicach 90kg. Kiedys zawsze trzymalam sie do 83 kg,ale teraz nie wiem co sie stalo. Najlepsze jest to, ze biegam od poczatku lipca, smaruje kremem wyszczyplajacym, a od poniedzialku zamienilam bieganie na skakanke plus 20 brzuszkow dziennie plus przysiady, i rozne rozciagania i nic:(

Gość cerin
Dodam jeszcze, ze na maila, ktorgo podalas, nie da sie wejsc.

Gość Paczek 27
hej kochane juz drugo raz pisze i trugoi raz mi zjada ehhhhhhhhhh ok zaczynam od poczatku.... wczoraj trzymalam sie mojej diety i mysle ze nie przekroczylam 1500 kcal do tego juz od dwoch dni cwicze na orbitreku i maszyna pokazuje spalone 500 kcal ale rzeczywiscie cwicze intensywnie. miejmy nadzieje ze wytrwam w swoich postanowieniach ale z wami napewno sie uda.;) musze ustalic sobie kiedy sie zwaze.....ale bardzo sie tego boje' boje sie wazenia jak ognia :( ale moze sie zwarze za jakies 2 tyg po tym jak dostane okres :) eh u mnie tez upaly wiec was rozumiem od 2 miesiecy temperatura nie spada ponizej 30 nienawidze upalow :( cwiczyc sie nie da zyc sie nie da pozdrawiam was i milego dnia

Gość cerin
Dziekuje ze maila Uczulona:) a te obelgi to widać, ze jakis dzieciak nie za madry pisze, bo to tak mnie ubodło....ojojjoj:) Dzieciaczku, tu gadaja dorosle kobiety, nie gimnazjum.