Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lola.

Stowarzyszenie kobiet, które chcą przejść metamorfozę. Zapraszam.

Polecane posty

Hej! Szukam wsparcia w odchudzaniu, większośc topików na kafe to tematy sympatyczek konkretnych dietek, a ja sobie po prostu ograniczam kaloryczne jedzonko i dałam szlaban na słodycze(moja wielka słabość!). Mogę się przyłączyćdo Was?

Chciałam się do Was dołączyc, napisałam wypowiedź niby wysłało, a nie wyświetla, nie wiem może pojawi się potem - jakies kafeteryjne czary;]

HEj:) Ja po spacerku,o dziwo moj pierworodny dzis grzecznie szedl,trzymajac mnie za raczke:p Ale za to w domu juz broi:( Drugi dekoder mi popsul..I nie pomaga tłumaczenie,klapsy,proszenie..Nie ma rady na niego,trzeba przeczekac..Juz nigdy nie bede miala dzieci,nerwow mi przy jednym wystarczy,przy drugim bym juz oszalała,naprawdę.. a co do diety to ok,mam chec na jedzenie,ale popijam wode i chec przechodzi;)

Vejde---witaj, pzrłaczaj się... natchnij nas nowym powiewem alaurna--- nie objadaj się , nie wolno!!!!! chcę byc chuda--- tak się tylko mówi, ja zapragnęłam drugiego dziecka po 6 latach, miałam wrecz obsesję, po 8 urodziłam (mam syna i córke i 8 lat róznicy między nimi)...wiem ze trzeciego nie chce i juz nie bede miec. Też tak robię, jak mam cos takiego, że coś bym zjadła to piję wodę... schudłam tylko 0,1 kg, ale zawsze coś...

Dziękuję slicznie za zgodę;] Ja wróciłam z siłowni własnie, wczesniej godzinę ponad biegałam po mieście (ale upatrzony czerwony płaszczyk w promocyjnej cenie mój!). Teraz padam na pyszczek. Na siłownię chodze od tygodnia i powiem Wam, że jak kiedyś miałam wf czy aerobik to byłam pełna energii po, a teraz ledwie się wlekę potem. Pewnie to wina tego, że się zasiedziałam i muszę złapać kondycję.

vejde--- mysle ze masz rację, wf to jednak dobra sprawa, dlatego ja nie zwalniam nigdy mojej córki z wf, nawet jak ma @, już się nauczyła, że nie dostanie zwolnienia... czasami po chorobie, zima nie chce by była w tych przeciągach i się pociła bo jeszcze osłabiona -to ja zwalniam chce jechac na zakupy, tylko musze obudzic mego męża...

Ja akurat z wf to miałam przygody. W liceum nie ćwiczyłam, bo miałam zwolnienie od neurologa. Niestety lekarz zakazał mi wykonywania mi akurat tego co było na ocenę (i tylko to rok w rok było): stanie na rękach, przewroty, biegi na długie dystanse. Efektem czego w 1. klasie co semstr miałam dwie oceny. Kobieta orzekła, ze tak być nie może i mam albo nie mieć wcale, albo całkow3ite zwolnienie (uwielbiam tych młotów po afie -ich brak wyobraźni widac np. jak się pójdzie na aerobik do osoby po kursach, a do osoby po awfie. Przynjamniej ja zawsze poznam, bo zaraz pajacyki(!) i inne bajery, zero myslenia o stawach starszych kobietek w grupie). Efekt taki, że w lo nie ćwiczyłam, dopiero na studiach rok wf-u, ale kiedy to było;]

zgadzam się z tobą, że nauczyciele wf to porażka, w liceum wf mego syna, powiedział, ze on mi syna wyleczy z alergii... ja jestem zbyt spokojna, wysłałam męża, zrobił taka awanturę, że syn do konca liceum miał spokój (facet jexdził po nim- bo on nie jest typ sportowca i postawił mu 3, gdzie z innych przedmiotów miał 5 i 6- a to ze miał zaswiadczenie od alergologa się nie liczyło) wf córki jest młoda i bardziej rozsądna, od czasu do czasu idę i rozmawiam, jest o'k i rozumie pewne sprawy... zaraz pojedziemy do sklepów, muszę kupic córce plecak do szkoły... zjadłam na sniadanie tylko grejpfruta, bo na inne jedzenie (surówka z warzyw) robiło mi się niedobrze...

No to ja Wam opowiem swoją historię z wf:p Moja najstarsza siostre uczyl wf pan,ktory uczyl wf mnie..Pan byl alkoholikiem(kilka razy byl na leczeniu),furiatem i raz przez wlasnie moja siostrę zostal zwolniony,bo kazal jej biegac a ona ma ciezka wade serca i nie moze.Wiedzial o tym,miala zwolnienie,ale kazal,ona pobiegla i padla w polowie.Po roku(byl na leczeniu)wrocil..I ja to mialam przerabane jak poszlam do podstawowki:-o byl moim wychowawcą:-o i do tego wf mnie uczyl:p ale ja mialam same piątki,bo jezdzilam na wszystkie zawody. A w liceum nie cwiczylam,bo mialam dlugo zwolnienie,bo mialam naderwany miesien lewego barku(cholernie boli) a potem juz sie nie chcialo cwiczyc i sie kombinowalo..:p Zapewniam Cie,ze nie bede miala:)

Widzę, ze każdy miał swoje przejścia z nauczycielami wf-u;] A potem trąbią, że dzieciaki nie chcą ćwiczyć... Ja dzisiaj chodze bez celu, tyle co do 13 pozałatwiałam co miałam do roboty. Jestem sama w domu, sprżatania huk, a ja to spię, to przy kompie. Ja musze miećtysiąc spraw do zrobienia wtedy śmigam i czas fajnie leci i człowiek nie siedzi na 4 literach. Niestety na czas wakacji jestem w rodzinnym domu, normalnie studiuję i mieszkam gdzie indziej, i tu już nie mam znajomych. Przedtem ponad tydzień siedział u mnie mój chłopak, ale musiał jechać, więc nuuudze się:D

nuda jest okropna... faktycznie, z wf róznie bywa... dopiero zjadłam obiad, trochę nam zeszło.... kupilam plecak do szkoły campusa, z usztywnieniami- fajny... mała kupiła sobie torebkę, taka do chodzenia... no i w tesco zakupy, nie lubię tesco, rzadko tam chodzę, miały być w promocji 3 mydła w cenie 2, a przy kasie okazało sie ze nie ma , moze wzięłam jedno ni z tego rodzaju co trzeba, musiałam isc do punktu obsługi klienta, aby dokonać zwrotu, stac w następnej kolejce.. i tego własnie w tesco nie lubie miało byc 20% na artykuły piśmiennicze, kupiłam zeszyty i gumkę i pani w punkcie obsługi mówi do mnie ze to tylko na pióra.... długo mnie tam teraz nie zobacza.... kupiłam sobie na jutro rybki...

ale rybek nie kupowałam w tesco- takiego samobójstwa bym nie popełniła :)

Gość pannakolopokota
Witajcie. Postanowilam zrezygnowac z kapuscianki już po 4 dniu, bp mi po niej niedobrze. Zaczne stosowac diete MŻ i zwiększe aktywność fizyczną. :) Będzie wolniej, ale skuteczniej i zdrowiej.

dzień dobry. zgrzeszyłam na grillu. zjadłam trzy plasterki boczku i teraz pewnie sama będe wyglądać jak boczek. na dicho nie poszliśmy i nie spaliłam tego, bo mój ślubny "zaniemógł":) dzisiaj normalnie strach włączać komputer. burza wisi nad nami już 2 godziny. dziwna jest bo deszcz raczej słabo pada i wiatr nie wieje, a skoro wiatr nie wieje to pewnie cały dzień nad nami będzie wisieć, bo nie ma co chmur przegonić. dzisiaj jeszcze nie jadłam bo leń mnie trapi i nie chce mi się zrobić:)

Gość pannakolopokota
Ja jadłam 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba z białym serem i orzechami. Na obiad planuje zrobić pierś z kurczaka z warzywami na oliwie z oliwek. A na kolacje danie z kabaczkiem. :)

Hej:) My rano bylismy na zakupach,metrem,bo dzis swieto i ulice zakorkowane,ze maz by chyba z nerwow mnie tam zostawil na srodku:p Jadlam dzisiaj skrzydelka z rozna:-o ale jakos tak wyszlo,ze nie bylo kiedy,dopiero od rana siadlam.Jasiek o dziwo dzis grzeczny;) Męża sie slucha,mnie niestety nie. Nogi mi w tyłek włażą.Jutro rano-jak wstanę-to idę biegać.chciałabym tak przed 6 rano biegać..Bo jakos pozniej to bym sie wstydzila..pelno ludzi i w ogole

Leniwego weekendu ciąg dalszy;] Wczoraj z nudów chyba, bo nie z głodu, całą czekoladę wciagnełam. A dzisiaj napchałam się micha sałaty z pomidorkiem i ogórkiem konserwowym, ale to już dietetyczniej i zdrowiej. Chyba się zmobilizuję i posprzątam w końcu:) Chcę byc chuda - a ile lat ma ten Twój łubuziak? Chyba Ci ostro w kość daje? Ja teraz przez wakację pilnuje córkę sąsiadów, która ma 2,5 roku, ale to takie grzeczne dziecko, że szok. Kiedyś siedzimy na piaskownicy a tam wpadł własnie jakiś łobuziak i moja mała tylko siedziała taka zaskoczona. Młody za ten czas nawet do jej wózeczka dla lalek próbował wleźć nogę przez rączkę przerzucił i ładuje się. Wtedy pierwsyz raz doceniłam małej charakter;]

witajcie, chce byc chuda--- a w stolicy sa dzisiaj otwarte sklepy? bo u nas wszsytko pozamykane... co do biegania "wstyd to kraść" biegałabym kiedy mi wygodnie i bym się nie przejmowała ;) zrobiłam peeling z kawy-całkiem fajne... vejda, no cóż wiem jak to jest... ja wczoraj zjdłam wędliny (a nie powinnam);) panna 🌻 nie dziwię się , ja nigdy nawet nie zaczynałam kapuscianki, bo bym nie wytrwała, zbyt monotonne... alaurna, ja bede piła drinki w piatek, mam imprezę.... przyjezdża mój synek dzisiaj.... ;) 🌻

widzę, ze nie tylko mnie ogarnęło niedzielne, błogie lenistwo:) nawet się do kompa nie chciało zasiąść. w sumie to pod wieczór mi się znudziło i w szafce w kuchni pomyłam kryształy i zastawy :) ja wczoraj już miałam ochotę na piwo i pewnie gdyby mój ślubny nie zaniemógł to odstawiłabym auto i wypiła z jednego browarka:) no ale uratował mnie swym "zmęczeniem":) dzisiaj zgrzeszyłam - siorbłam sobie troszkę rosołku, niewiele, ale jednak. nie mogłam się powstrzymać. i o matko!!! mam taką ochotę na śmietankowego wafelka!!! w jednym sklepie kupujemy takie przepyszne i teraz jak otworze barek to dosłownie aż w głowie się kręci od tego smakowitego zapachu:( a jak Wam weekend minął? Czy Lola jeszcze do nas zajrzy?

Taak,w stolicy pootwierane sklepy,ale mialam na mysli stolicę Europy:p Nie bylismy w sklepie tylko na odpowiedniku Polskiego rynku,tutaj nawet najmniejsze supermarkety są zamknięte.. U mnie leje,ale tu jest tak,ale np lipiec, sierpien chlodny a we wrzesniu upał. A skąd Wy jestescie? Ja pochodze z pomorza,ale mieszkam w Belgii. Syn za miesiac skonczy 2 lata i przechodzi tzw"bunt dwulatka"

Jeszcze nikogo nie ma... Ja robie gołąbki,taki syf mam w kuchni od nich,że nie chce mi się tam wchodzic:p Mam nadzieje,że sie nie przypalą,zawsze mi wychodzą,ale zawsze boje sie,że sie przypalą do dna:p Bylam rano szybko na zakupach,chcialam jeszcze oplacic rachunek,ale kolejka taka,ze nie chcialo mi sie stac.U mnie pada,ale duszno jak cholera,

Witam! Ja właśnie uśpiłam swoją gwiazdę -dobra godzina usypiania. Niestety sobotnie wieczorne szaleństwa z kaloriami sprawiły, że waga znowu w górę i ważę 55.9. Cóż pozostaje mi się mocno w ryzy wziąć w tym tygodniu. Dzisiaj siłownia ale ledwie mam czas na nią wieczorem. Widzę, że Wy wszystkie już dzieciate, żonate, cóż mi jeszczedo tego daleko:D Ja normalnie mieszkam w Gdańsku, od 4 lat i tam uważam, że mam swój dom. Rodzinna miejscowość chyba straciła już ten status, chociaż jak mówiłam teraz tu przebywam:D

Gość pannakolopokota
Oj nie nie wszystki dzieciate. :P Ja mam 21 lat :) Tez chodze na silownie, dzisiaj zrobilam z rana a6w i miodzio. Walcze dalej. :P I kupilam oliwe z oliwek i jem zdrowo !

To sięrozpędziłam z uogólnianiem:D Powiedz midługo ćwiczysz na siłowni, co konkretnie? To pytanie kieruję oczywiście do wszystkich. Ja swojąprzygodę z siłownią dopiero zaczynam,więc ciekawa jestem co inne kobietki ćwiczą.

witam, ja nic nie ćwiczę;) jestem z zachodniopomorskiego i jestem po 40-tce, może jak skonczy mi się urlop to zacznę chodzic na aerobic.... ale jak zaczynam pracować to brakuje mi póxniej czasu i przestaję chodzić.... a teraz zbieram siły chciałam wiecej wagi gubić... a to bardzo wolno idzie... no cóz ale idzie... 🌻

ja jestem z Górnego Śląska i mam 31lat. teraz jedyne co ćwicze to czasem pokręce się na twisterze. niestety ból pleców uniemożliwia mi ćwiczenia, nawet na basen boje się iść, bo przy pływaniu odgina się kręgosłup a to mi sprawia ból. oczywiści w wodzie się tego nie poczuje, ale potem ze dwa dni przepłaczę. moja waga nadal stoi. są takie śmieszne skoki do pół kg w górę i w dół, niestety od tygodnia znaczącego spadku nie ma - przeczekam i ten czas. dzisiaj dopiero teraz zjadłam wędzoną makrelę - całą taka byłam głodna. mężowi robiłam kluski tzw. śląskie, przy okazji zrobiłam trochę z farszem mięsnym i pasztetem, bo lubimy takie. oczywiście ich nie jadłam teraz biorę się za sprzątanie, bo tez tak mam, ze jak gotuję to bałagan robię straszliwy:)

Hej! A ja spod Gdańska jestem:p Mieszkałam tam 18lat...Az sie wyprowadziłam do męża.Tzn uciekłam do niego,bo moi rodzice nie pozwalali mi z nim być,bo jest ode mnie starszy o 9 lat.Jak skończyłam 18stkę to się wyprowadziłam. Spać mi się chce:( Małemu coś sie dzisiaj śniło w nocy i wył. U mnie waga stoi..Kurdę zaczynam sie zastanawiać czy przyczyną tego są na pewno moje grzeszki.. Tak fajnie mi waga leciała na poczatku,w dwa tygodnie schudlam 7 kg a wtedy tylko przestalam sie objadać po prostu.. Znowu zeszlam na złą droge

sieuda - ja tez zawsze nie ćwiczyłam, najwyżej trochę, ale w domu to w ogóle nie umiałam się zmobilizować. Zresztą poza schdnięciem chcę ujędrnić swoje ciało alaurna - strasznie nieciekawie brzmi Twoja historia o bólu pleców, to jest jakoś zdiagnozowane przez lekarzy? Możejakas rehabilitacja? chcę być chuda - 9 lat starszy to nie brzmi jak przepaść pokoleń. Moja mama była 7 lat młodsza od taty;] A stanie wagi chyba żadnej z nas nie cieszy. Ja niby wiem, ze powoli to zdrowo i te sprawy, ale co poradzę chciałoby się duzo i szybko. Może przedtem woda trocheleciała czy coś?

Gość pannakolopokota
Ja na silowni cwicze na rowerku, na stoperze i innych biegopodonych. Nie wiem u mnie co z ta waga. Wciaz stoi. Bylo 67,2. Jest 67,00. I nic. Biegam, chodze na silownie, robie a6w, jem zdrowo i dietetycznie i nic. No nie wiem, co jest nie tak.

alaurna, nieciekaiwe brzmi ten kręgoslup... moj maż ma problem z kręgosłupem, kiedys namówiłam go na rowery... bardzo cierpiał potem;) chuda- sa momenty gdy waga stoi, trzeba to przeczekac.... vejde;) panna--- może mniejsze porcje a częściej i wiecej wody... a może przeczekać? ide sprzatac dalej córce w szafkach z paierami, wyrzuciłysmy 4 reklamwki makulatury, jutro zakup podręczników... byłam u kolezanki na plotach...