vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 dziendoberek wszystkim! CzarnaOna, dzieki przeogromne za wpis! Takie historie to az chce sie czytac! Gratuluje malenstwa! :) ...ja za to cala w stresach, wstalam niedawno i dalej @ brak! Ze tez nie mam testu w domu, ale miec nie moge :P bo juz by w ruch poszedl pewnie przed tygodniem hihi. Nie wysiedze, zbieram sie i lece do apteki, trzymajcie kciuki Kochane! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 VIKKKA koniecznie napisz JAKI WYNIK... bo czekamy z niecierpliwoscia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 vikkka trzymamy mocno :) dołącz do tych po drugiej stronie i zarażajcie nas ciążowymi zarazkami :)...Pisz tu szybko jaki wynik testu:)..Trzymam kciuki abyś ujrzała te dwie krechy:)..Im więcej zafasolkowanych tym większa nadzieja dla starających :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 Witajcie:) Wczoraj wieczorem coś kafe strajkowało, bo nie mogłam dołączyć wpisu:/ Co do forum to fajnie pogadać o wspólnym problemie... A już z jednego forum zrezygnowałam bo tam już wszytskie zaciążyły, nawet te z różnymi dolegliwościami, po kuracjach róznymi lekami, po monitoringu cykli... I wszystkim się udało w ciągu roku, więc jest nadzieja i dla nas, że wsześniej czy później sie uda... oby wcześniej!!!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 ixi4 ja też miałam problemy z wklejaniem wpisów:)...Co do tego forum to masz w zupełności rację:)...Najlepiej trzymać się razem :) chyba jest łatwiej przyjąć wszystkie porażki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Damy rade:)) teraz czekamy na Vikkke i jej test i fajnie by bylo, jakbysmy zaczely starania optymistycznym akcentem:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 No właśnie! :) Vikka trzyma nas w niepewności i buduje napięcie... Oby ona prekursorką w naszej grupie!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 no zawsze to jakieś światełko w tunelu :) no i byłaby jedna spokojna duszyczka więcej :)...Ja nadal czekam na prawdziwą @ a nie jakieś plamienie grrr....Mam nadzieję że do jutra sie pojawi :) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Vikkka my już nie mamy sily trzymac tych kciukow:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 vikkka jaki wynik?? zaraz musze lecieć do pracy a jestem baaaardzo ciekawa :)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaONA 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Trzeba o tym nie myśleć i się nie stresować... Wiem, łatwo mówić, ale mi to pomogło dopiero wtedy gdy dałam sobie spokój. Wszystko siedzi w naszej psychice. Wiem pomyślicie, że gadam głupoty, i, że łatwo mi mówić, tez tak myślałam o wszystkich którzy mi tak mówili jak się starałam i nie wychodziło. Ale to na prawdę pomaga. Każda z nas dojdzie to takiego momentu, w którym powie sobie "dość, już się nie staram, już nie liczę, co będzie to będzie", a wtedy będzie psikus i test z dwiema krechami :) Będę tu zaglądać, żeby zobaczyć co słychać u Staraczek:0 na moim topiku wszytskie już urodziły. Cudownie jest przechodzić to wszystko razem. Teraz mogę powiedzieć, ze mam wiele dzieci, bo wszystkie powstały razem ze mną:) Razem się wspierałyśmy, razem płakałyśmy. RAZEM RAŹNIEJ :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hope12Q12 Napisano Sierpień 9, 2010 to może i ja się podepnę do tego topiku ;) bo staram się o dzidziusia ;p jak na razie bez rezultatów :( ale teraz zamiast okresu miałam brązowe plamienia przez 4-5dni, okresu spóźnia się 3tyg... nie robiłam testu bo myślałam że te plamienia to przed okresem ale dalej nie mam, myślę jutro rano zrobić teścik choć nie chcę się nakręcać... ale co Wy o tym sądzicie STARACZKI???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 hej hope12Q12, jezeli spoznia Ci sie az tak dlugo to nie musisz robic z porannego moczu, ja bym juz dawno test zrobila, nie wiem jak tyle wytrzymalas!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tyvbnh Napisano Sierpień 9, 2010 Dziewczyny Czy zazywalyscie moze Castagnus??/ Pomogl wam zaciazyc? Albo wyregolowac okres? ja mam bardzo nieregularny i sie zastanawiam czy pomoze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uo8676 Napisano Sierpień 9, 2010 Spark 84 no wiesz nie chciałam się nakręcać że spóźnia mi się i od razu że to ciąża... mąż oczywiście nalegał na test niejednokrotnie ale ja chyba nie chciałam się rozczarować... hmmm a co z tym brązowym plamieniem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Witaj hope:) Ale twardziel jestes że jeszcze nie zrobiłaś testu :)...Myslę że powinnaś zrobić bo jeśli to nie ciąża to może jakieś hormony szwankują?? Ale bedziemy trzymać kciuki żeby to jednak była fasolka:))) :P..Ja teraz tez mam plamieni jak na razie ale u mnie kłopot z prolaktyną więc @ pewnie przyjdzie na dniach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hope12Q12 Napisano Sierpień 9, 2010 przepraszam za tamten nick... coś mi szwankowało i wbiło coś innego... no wiem że powinnam zrobić dawno teścik ale obawy przed jedną kreską biorą górę.... :/ ja plamienia miałam 21-25lipca, i przy tym lekki ból brzucha ale teraz brak jakichkolwiek objawów @.... już dzwoniłam do męża, test ma mi kupić i zobaczymy, skoro nie trzeba z porannego moczu to zrobię to jeszcze dziś ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Jezeli jestes w ciazy i masz plamienie to moze ale nie musi zwiastowac problem, dlatego powinnas jak najszybciej potwierdzic to testem i wtedy biec do gina!! krwawien/plamien nie wolno lekcewarzyc, jezeli w ciazy nie jestes to albo hormony albo torbiel, albo nie wiem co:) tak czy siak powinnas to sprawdzic u lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Witaj tyvbnh ja nie miałam leku Castankus ale powiedz jakie masz dokładnie dolegliwości?? Czy byłaś u lekarza??? Czy robiłaś badania hormonalne??? Jeśli nie to zrób bo wart tym bardziej jeśli masz nieregularne cykle..Sama się nie wyleczysz a lek o którym piszesz to z tego co wiem to chyba jest ziołowy??? Według mnie nie pomoże Ci byc może potrzebujesz czegoś mocniejszego..Ja mam problem z prolaktyna i wiem że niektórym dziewczynom zanika miesiączka przy tym schorzeniu ja na szczęście ma regularny okres co 28-30 dni ale mimo tego prolaktynę podwyższoną i dostałam bardzo mocny lek bromergon który reguluje wszystko biore po pół tabletki na noc..Zrób badanie prolaktyny przed i po obciążeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 No tak nie z porannego moze byc, ale nie jedz przedtem calego arbuza i nie popijaj 4 litrami wody, bo jak bardzo duzo pijesz to pewnie moze nie wyjsc... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 ja tez tak myslę jak spark84 wszystkie dolegliwości trzeba konsultować z ginem nie powinnyśmy leczyć się na własną rękę zbyt wiele można stracić...Ale dziewczyny głowy do góry przecież razem damy radę??? Uda nam się prawda??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hope12Q12 Napisano Sierpień 9, 2010 będę o tym pamiętać ;) dzięki za radę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Vikkka ODEZWIJ SIE BABO:) trzymasz nas w niepewnosci, z zacisnietymi kciukami, niewygodnie sie pisze;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 hope12Q12 - ale masz cierpliwość... ja już dawno zrobiłabym test żeby wiedzieć co i jak... Takie palmienia mogą wskazywać na jakiś stan zapalny lub na ciążę... Co organizm to inaczej to wszystko przebiega... Zrób czym prędzej test i idź do lekarza. Prolaktynka - a Ty miałaś jakieś objawy co wskazywałoby że masz za wysoki poziom prolaktyny? Jak wygląda to badanie i o co chodzi z tym obciązeniem? Pytam bo jeszcze nie miałam takiego badania. Nie orientujecie się czy mają w mairę regularne cykle 29-35 dni powiedzmy mogą być one jednak bezowulacyjne? Nie bawię się w mierzenie temperatury i robienie wykresów, póki co nie mam do geo cierpliwości, widomo jak będzie trzeba to się zmuszę... Jak na razie wyrzuciliśmy na luz i lipiec był bardzo bogaty w starania... Czas pokaże co z tego będzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość permona30 Napisano Sierpień 9, 2010 Witam Was dziewczyny ! Chce do Was dolaczyc!Mam 30 lat,jedna ciaze za soba a teraz 8 miesiecy i nic,ciagle monitoringi i dupa blada! okres mialam 13 lipiec,monitoring 3,lekarz powiedzial ,ze owu mogla byc najdalej do 3 dni ,bo widzi plyn a staralismy sie 1 sierpnia! teraz mam dostac najdalej 15 sierpnia i czekam! ale moje mysli ciagle kraza wokol jednego,testowac moge najwczesniej w poniedzialek! chyba do tego czasu oszaleje i ciagle sie zastanawiam czy moglo dojsc do zaplodnienia?zwariuje pozdrawiam Was sedecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Sierpień 9, 2010 ixi4 ja mam regullerne cykle i raczej ten który mi się kończy był właśnie bezowulacyjny.. A badanie prolaktyny polega na pobraniu krwi nastepnie zażywasz tbletkę i czekasz godzinę (nie możesz w tym czasie nigdzie chodzić po prostu siedzisz i nie męczysz się)..Po czym po godzinie znów pobierają Ci krew..Bardzo ważne jest żeby zrobić to po obciążeniu ponieważ jak ta pierwsza wyjdzie Ci w normie to wielu lekarzy uważa że bez sensu jest robić to badanie po obciążeniu..I tu właśnie tkwi bład lekarza ja mam podwyższoną 15,5 razy tylko tą po tabletce i to ona wstrzymała mi owulkę...Ja mam prolaktynę czynnościowaą wywołaną przez stres ale jet jeszcze ta z gruczoalkiem i wtedy najczęściej po podaniu tableyki prolaktyna nie wzrasta pratycznie w ogóle (norma to prolaktyna większa 5 rzy od pierwszego wyniku) jeśli mniej niż 5 to możliwy gruczolak przysadki jeśli więcej to stres i nerwy...Niestety ja nie miałam żadnych objawów poza tym że mam mało sluzu a tak wszystko w normie nawet skoki tempki..Także nigdy nie wiadomo co w nas siedzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tyvbnh Napisano Sierpień 9, 2010 O matko od czego by tu zaczac... Chciala bym wyregolowac sobie okres tymi tabletkami(ziolowe masz racje) poniewaz naprawde mam nieregolarne miesiaczki.. Tzn moze tak... co miesiac okres sie pojawial ale gdy sie przeziebilam zanikl i tak sie przyzwyczailam do tego ze go nie ma ze calkiem zapomnialam ze to juz rok mijal od tego mometu kiedy go nie ma i kiedys na wyjezdzie zalapalam cos z obcej toalety no i wtedy poszlam do lekarza opowiedzialam wszystko , oczy wywalil( wiadomo), przepisal na to paskudztwo ktorym sie zarazilam jakas masc i tabletki chyba antybiotyk, kazal przyjsc kiedy juz sie wyleczy (grzybica czy cos takiego) i bedziemy leczyc brak okresu ALE gdy skonczylam brac to co przepisal dostalam okresu poraz pierwszy od ponad roku(hurra), Po skonczonym okresie wybralam sie do gina i przekazalam mu ta wiesc, zbadal mnie palcem mowil ze wszystko w porzadku i powiedzial ze kiedy w nastepnym miesiacu nie dostane mam przyjsc.. i nie dostalam(tez nie poszlam do gina nie mialam czasu) przez trzy miesiace az do 31 lipca wiec juz jestem po okresie i chce zaczac brac te tabletki zeby wyregulowac okres i zeby pomogl mi zaciazyc... To tyle mojej historii (wiem ze to byl blad ze nie poszlam wczesniej do lekarza ale nic teraz na to nie poradze) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 Kurcze! No to faktycznie:/ Jeśli chodzi o nerwy i stres to ja jestem bardzo nerwowa... A powodów do stresu niestety mi nie brakuje... Takie życie... Rzuciałm ostatnio pracę bo stierdziłam że z wariatami nie będę pracować i nie pozwolę sobie na to, zeby ktoś robił ze mnie durnia i mnie oszukiwał na pensji w przypadku kiedy pracuję za 3 osoby za marne pieniądze. Więc złożyłam wypowiedzenie i uwolniłam się... Zawsze troche spokojniej, a nie dzień w dzień nerwy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Witaj permona30 pocieszyc Cie? ja moge test zrobic najwczesniej 17-18:))))) a wlasnie jak w 1 ciazy? mialas jakies objawy implantacji? bol/ krwawienie?? kiedy sie pierwsze objawy ciazy u Ciebie pojawily?? DZIEWCZYNY NIE MA SIE CO ZALAMYWAC, moja mama mowila, ze kiedys testow w ogole NIE BYLO i trzeba bylo czekac do wizyty u ginekologa w 10 tc:((( wiec zero testow owu, zero ciazowych i 3 razy dluzej czekac na potwierdzenie ciazy:) GLOWY DO GORY:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 o widzisz spark odraz mi lepiej jak to napisałaś:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach