Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katalana

KWIETNIÓWKI 2011

Polecane posty

Jeloonka z Twojej listy ściągam sobie 2 filmiki, 'życie za życie" i "oszukana". Nie sa najnowsze, ale nie oglądałam. No to mam wieczór filmowy:) Woody Alena "co nas kręci, co nas podnieca" oglądałam i byłam pozytywnie zaskoczona.

Wróciłam z wymazu :D I jestem zdania ze powinien to zrobić lekarz podczas wizyty a nie takie zmaieszanie i wożenie się na 2 koniec miasta, no ale załapałam się na darmowy program badan na HIV. Wyniki wszytskiego za 7 dni roboczych czyli koniec przyszłego tygodnia. Na osłodę wymazów i kłucia listonosz i przyniósł paczuszkę z ciuszkami dla Karusi. Piękne są. Wkleje wam link bo może któraś z Was się jeszcze skusi. http://allegro.pl/cudny-komplet-zyrafka-r-56-i1475959571.html Takie różowe http://allegro.pl/komplet-spiochy-kaftanik-piekne-kolory-r-56-i1479535288.html kremowe ze słonikiem Ale te są najlepsze. Wzięłam kremowe i żółte i do tego dokupiłam u tego samego sprzedawcy kaftanik, a gratis dostałam niedrapki w identycznym kolorze co zestawik ciuszków. Są tak piękne że się napatrzeć nie mogę. Te hafciki mają takie śliczne i wykończenia misterne. Boskie i tanie http://allegro.pl/spiochy-z-haftem-39-modeli-rozm-56-i1480940358.html Właśnie popijam herbatkę na laktację, wyczytałam ze ma też działanie przeciw zaparciom, a to się przyda i uspokajające, a to się przyda najbardziej :)

A ja dziś idę do kina na Jestem nrem 4. W końcu dziś środa z Orange ;)

Witam! A ja jutro idę na wizytę do lekarza prowadzącego. Teraz idzie już 36 tydzień wiec wizyty będą co tydzień Jeszcze chwilka i synek będzie z Nami :)

Malwiska może jeszcze ci fiknie?!Do 36 tyg jeszcze może się pokręcić. Jak już siebie w kinie nie widzę. Biegalabym sikać co 10 minut i nic bym z filmu nie wiedziała :) Kurcze macie wizyty co tydzień, a ja, ech szkoda gadać. Kazał mi przyjść 18 marca (to będzie 5 dni przed porodem) i tyle. KTG jest zbędne, częstsze wizyty zbędne bo jak się zacznie to przecież wiem co mam robić- jechać na porodówkę. Ale idę w przyszłym tygodniu na USG prywatnie żeby wiedzieć czy maluszek nie jest pozakręcany pępowiną i jaką ma mniej wiecej wagę i nie wiem czy się nie przejadę do przychodni przyszpitalnej na KTG. Powiem ze czuje twardnienie i niech mi zrobią i sprawdzą co i jak dla mojego świętego spokoju.

wiosenna mamo - a nie miałaś robionych badań na HIV na samym początku ciąży? Wtedy kiedy robi się badania na wszystkie weneryczne, przeciwciała, zakaźne i toksoplazmozę?

Nie miałam. nie robiłam sobie bo miałam 3 lata temu robione w ciąży wiec stwierdziłam ze nie będę robić a gin mi skierowania nie dał.

Malwiska, a idziesz do tego ortopedy? Na kiedy masz termin? Moze uda Ci sie zalatwic to zaswiadczenie - jestem dobrej mysli :) Ja jakos nie mam ochoty nawet na ogladanie filmow - leze przed komputerem, czytam Was na biezaco i co chwile zasypiam - jestem jakas niedospana w tym tygodniu. Moj M ma teraz druga zmiane, wiec praktycznie siedze caly dzien sama - jedyna rozrywka to nastawienie prania z ubrankami hihi :)

cześć dziewczyny ja dziś jak zwykle leże ,była u mnie siostra i zaczynam prać rzeczy ,jak zwykle myślałam że mam dużo czasu no ale jak już wiecie czasu brak!!!wyprałam pościel i pileuszki tetrowe ,troszke ciuszków jutro kolejna partia :)boję się trochę bo niestety kilku osobą z takimi samimi objawami jak ja odstawiono fenoterol i po 2-3 dniach zaczął się poród boję się że jak mi odstawią to urodzę słyszałam żę fenoterol bierze się do 35 tygodnia wiec u mnie został tyg. bo dziś zaczynam 34 tydzień nie naszykowałam się jeszcze psychicznie myślałam przeciez że mam jeszcze ponad miesiąc...

Lolita z fenoterolem bywa różnie. Z pewnością lekarz nie odstawi Ci go tak wcześnie i nie z dnia na dzień, tylko zmniejszając dawkę. Jestem w połowie 36 tc i do przyszłej środy mam brać lek w dawce 6x1. Później lekarz zdecyduje o ile zmniejszamy. Na pewno już go nie będę brała w 38 tc. Tak więc nie stresuj się dodatkowo, wypoczywaj i spokojnie dasz radę osiągnąć bezpieczny termin:)

MANIA opowiadaj jak u ciebie po tym szpitalu z ta goraczka co to było? a wy mamuski jak sie czujecie ? odnosnie depilacji chyba ines mówiła ze depiluje kremem miejsca intymne zakupiłam i bede działac z lustrem spróbuje bo wes tu zarosnieta idz na wizyte .........

Mania, już chyba ok jak Cię wypuścili ze szpitala? Ditta daj znać jak tam po wizycie. Lolita, dasz radę! Malwiśka, a Ty będziesz rodziła w tym szpitalu co poprzednim razem?Nie wiem jak lekarze mogli dopuścić do takich komplikacji jak opisywałaś.Może spróbuj jeszcze z tym ortopedą, bo wierzę że nie masz ochoty na poród SN po wcześniejszych przejściach. Wiosenna mamo, chyba udało Ci się mnie skusić na ciuszki.Śliczne są:). A właśnie,jakie herbatki pijecie na laktacje?

MALWISKA u mnie synus przed samym prawie porodem sie odwrócił a powiem tobie ja poszłam na pierwsza wizyte do lekarza i odrazu powiedziałam ze u mnie wchodzi w gre tylko cesarka bez ceregieli i wymyslania przyczyn jak 9 lat temu rodziłam synka było podobnie ze chce tylko cc spytałam ile musze zapłacic -zapłaciłam a lekarz sam wiesz potrafi znalesc przyczyne i wtedy rodzilam w panstwowym szpitalu a teraz w klinice to wogóle bez kłopotu oby tylko dotrwac do 37 tc a tak wogóle to ja tez dzis zaczełam 35 tc tak jak ty.

Co do depilacji to ja od dawna używam kremu Veet.Maszynką nigdy tak dokładnie nie udawało mi się ogolić a jak trafiła się krostka to się naogól pokaleczyłam.Tak jest mi stanowczo wygodniej. Przejrzałam sobie jeszcze raz zdjęcia-naprawdę super te wasze sesje:). Dorzuciłam przy okazji swoje foto, takie zwykłe żeby pokazać mój aktualny brzuszek:D.

Gość zaka_86
cześc kobietki:) Ja dziś cały dzień leże tylko na lewym boku bo coraz bardziej boli mnie prawa strona zaczyna od okolicy nerki i promieniuje w dół na pośladek jak wstaje do wc to ledwo idę kulejąc bo potwornie boli muszę wytrzymac do poniedziałku do wizyty, w necie wyczytałam ze to może byc rwa kulszowa która czesto dotyka ciężarne. a jutro zebrac siły i jechac na badania krwi. czy któraś z Was ma podobne bóle? na laktacje ponoc dobre są herbatki hippa ale do zaparzania, bocianek,babydream właśnie wpisałam je na liste zakupów bo M jutro jedzie więc którąś z tych 3 ma kupic

żaka ja też to mam - rwę kulszową. najgorzej jest jak leżę na plecach i chce sie ruszyć to sama nie dam rady. mężuś musi przybyć na pomoc. Podobno po porodzie znika ta dolegliwość.... mam nadzieje

Film średni. Ale za 9 zł można było obejrzeć. Teraz czekam na pizze. Ja mam wizytę za równy tydzień i zastanawiam się jak często później każe mi przychodzić. Muszę spytać o listę do szpitala, jak tam łożysko i ta pepowina. Malwiska jedyna nadzieja w ortopedzie. Może spytaj go wprost ile chce za zaświadczenie? W każdym bądź razie trzymam kciuki.

Basik - tylko zrób sobie test w jakims miejscu, nim uzyjesz tego kremu! No chyba, ze juz wczesniej go uzywalas. Bo niektore kremy lubia uczulac, tym bardziej w ciazy, jak mamy wrazliwsza skore - a uczulenie w takim miejscu to bedzie koszmar! :) Powodzenia ;)

Dziewczyny nie wiem co się dzieje ale ostatnio też zrobiłam się strasznie senna... zafundowałyśmy sobie z malutką popołudniową drzemkę. Ja też nigdy w życiu nie robiłam badań na Hiv... U mnie kremy do depilacji odpadają, po prostu się nie sprawdzają... Ditta właśnie!daj znać jak tam po wizycie! Vicki brzusio super! :) Jeżeli chodzi o rwę kulszową to ja mam w ostatnim czasie spokój. Awa nie rób smaka ;)

jordan musi znikąc po porodzie nie ma innej opcji:), ja też ledwo wstaje ale mi ból pojawił się dopiero w weekend i z każdym dniem coraz gorzej, wczoraj poszłam na długi spacer bo myślałam że potrzebuje ruchu i że pomożę ale jest tylko gorzej. ale to chyba nie ma wpływu na poród??bo ja mam nadzieje rodzic SN

jordan a jeszcze kochana napisz czy można jakoś uśmierzyc ten ból np. cieplymi okładami, termoforem??bo z tego co wyczytałam to żadnych leków ani maści w ciązy nie wolno

INES dzieki pewnie ze sprawdze w ciazy wszystko mozliwe i nie wiadomo co moze uczulac a co nie a tez kupiłam z aloesem a Wam powiem babki ze depilatorem miejsca intymne przed ciaza zasuwam zadnych pryszczy idealna gładkosc i długo nie odrastaja i wcale nie wrastaja no troche boli ze pot spływa ale warto wariatka ze mnie co? ale raz spróbowałam depilowac pachy w taki sposób myslałam ze sie zesram i to był ostatni raz

ŻAKA u mnie taki sam ból ze spaniem juz dłuzszy czas mam kłopot i z przewracaniem sie z boku na bok wstaje i ide jak połamaniec spie z poduszka płaska pod bokiem pod pacha mam taki zagłówek i na poduszce jeszce zagłówek troche pomaga jakos dotrwamy

Basik - jak to czytam, to mi az ciarki przechodza po plecach... brrrr... twarda Kobieta jestes hihi :P

kochane bylam u tej mojej znajomej!!!!! jeju jaka ma kruszynke, az mi sie plakac chcialo jak ja na rekach mialam........ja juz chce swoja mala!!!!! taka sliczna, no mowie wam kochane malenstwo, waga 3kg, i 47 cm prawda ze malutka?:) porod miala gorszy niz pierwszy, sklnela te baby tam rowno) najpierw po ang a potem to juz polska lacina leciala bo bylo jej wszystko jedno:) kupilam jej bukiet roz:) malo mialam czasu a dla dzidziusia to kupi sie cos jak mama zaprosi na odwiedziny w domku:) ehhh taka rozklejona chodze po tym szpitalu ze znow zaczelam ogladac kupione ubranka i kompletowac zestawy...wariatka ze mnie:)

basik kochana tylko mnie od kilku dni cały czas boli i nawet nie ma mowy o przewróceniu się bo taki ból jakby 100 igieł ktoś mi wbijał i drętwieje ale tylko ta prawa strona, ale masz rację damy radę innej opcji nie ma:)

Żaka... obawiam się że nic nie ma co mogłoby pomóc... U mnie to się zaczeło bardzo wcześnie bo jeszcze przed 20 tc. No i niestety to jest prawda, że jak dużo chodzisz to musisz to później odcierpieć. Kiedy przesadziłam ze spaceremi po galeriach, 2 kolejne dni prawie się ruszyć nie mogłam. Do tego dochodzi to moje rozejście spojenia i jestem pozamiatana.