Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katalana

KWIETNIÓWKI 2011

Polecane posty

hehe.. nie chciał sie post pokazać szybciej... ale o wilku mowa... fajnie że wyszło na tyle dobrze :) Miejmy nadzieje że teraz juz do końca ciązy bedziesz miala mniej stresów.

dzięki dziewczyny za pamięć-teraz to już nic nie jest w stanie mnie złamać:):)ale strachu miałam co niemiara!!!mój gin też poprosił zebym podesza do niego z wynikami i tez potwierdził ze będzie dobrze.był akurat na porodówce tam gdzie i ja wyląduję za parę miesięcy więcprzy okazji rozejrzałam się dobrze i byłam mile zaskoczona-sale 2 osobowe wszystko po remoncie -drzwi od porodówki były otwarte i tak samo-super nowiutki sprzęt.

Witajcie! Anka to super!!! :) Widzisz pisałyśmy, że będzie dobrze! :) Martka to dobrze, że jest już lepiej. Nie stresuj i wypoczywaj! :) Mnie dzisiaj trochę zdenerwowała babka w tramwaju! Ponieważ jadę do domu ok 50 min, zajmuję sobie miejscówkę. A zwłaszcza teraz jak jestem w ciąży nie uśmiecha mi się stanie w zatłoczonym na maxa tramwaju. Nagle wchodzi sobie wypiększona starsza pani i do mnie czy mogłabym jej ustąpić miejsce. Zwykle mam zwyczaj ustępowania ludziom starszym...A ja tej pani na to, że może jej ten pan ustąpi bo ja jestem w ciąży. Przede mną siedział młody chłopak...Nawet nie wyobrażacie sobie jak mnie zlustrowała! :P i do tego chłopaka, czy jej ustąpi bo ta pani jest w ciąży..dodając z ironią "no może i jest..." później jeszcze to komentowała do swojej koleżaneczki z którą jechała...ale dokładnie już nie słyszałam...owa pani sobie posiedziała i wysiadła po dwóch przystankach!i jak tu się nie denerwować!bo kobieta w ciązy to musi mieć wielki brzuch żeby ją zauważono...tylko często tak jest,że nawet jak ma ten wielki brzuch to jest niezauważana :/

zgadza się z tymi miejscami w komunikacji miejskiej.starsi ludzie są kompletnie nieczuli i uważają ze im wszystko się należy.no może nie wszyscy ale i ja miałam sytuację ze jechałam w autobusie wszystkie miejsca zajęte brzuch mam spory i nie da się nie zauważyć że jestem w ciąży a wszyscy wkoło nagle zaczęli gapić się w okna.nikt mi nie ustąpił miejsca=ani mężyźni ani młodzież-było mi bardzo przykro-stałam 30 min.za to na zakupach w supermarkecie podeszłam do kasy dla inwalidów i kobiet w ciąży były ogromne kolejki a ja miałam tylko kilka artykułów więc weszłam przed wszystkimi.i nikt nie powiedział mi złego słowa.i to było miłe.

Anka bardzo się ciesze, ze wszystko jest ok! :) Mam nadzieję, ze teraz już koniec złych nowin dla Ciebie i będziesz się mogla odstresować. Co do kas pierwszeństwa to ja byłam świadkiem jak kobitka w bardzo zaawansowanej ciąży podeszła do takiej kasy, wyminęła kolejkę, powiedziała, ze jest w ciąży i ze ma pierwszeństwo. Wszyscy się niesamowicie zbulwersowali, a gość który miał być właśnie skasowany stawiał jakieś opory i w końcu jej powiedział że dlatego ze ona nie używa antykoncepcji to on ma jej miejsce ustępować? A ona z szerokim uśmiechem mu na to " że nie dlatego ze ona nie używa antykoncepcji, tylko dlatego, ze on nie umie czytać ze zrozumieniem, ze to jest kasa pierwszeństwa". Sprawa skończyła się wezwaniem przez kasjerkę ochrony i gościa wyprowadzili. Uważam, ze ludzie, którzy ustawiają się do takich kas powinni liczyć się z tym, że muszą wszystkich uprzywilejowanych przepuścić.

Anka1976 - wspaniała wiadomość teraz już spokojnie bez nerwów czekamy na kwiecień:) jeśli chodzi o miejsca w autobusach czy kasy z pierwszeństwem to jest tragedia niestety, ja jak widze miny tych ludzi przy kasie to wole w ogóle nie ryzykować awantury i stoję za wszystkimi.... po co się denerwować. wielu ludzi jest nieżyczliwych dziewczyny ja się troche denerwuje, tyle tu było pisane na temat toksoplazmozy a ja nadal nie byłam się na nią przebadać... lekarz skierowania nie dał, chyba pójdę zrobić na własne życzenie jak myślicie? można tak prawda?

Hej dziewczyny. Ostatnio byłam na USG, i widzialam jak moj maluszek sie wierci, i słyszałam jak jego serduszko bije. To uczucie niesamowite. TYlko szkoda ze mojego meza nie bylo ze mna, jest daleko ode mnie....Dostałam nawet 10 zdjec z USG. A jak wam mija wieczorek??

mania a coś mówił lekarz czy córcia czy synek? no u mnie ogólnie spokojnie tylko troszeczkę martwią mnie te niezrobione badania na toxo

Ja wszystkie badania robie sama. Na toxo i cytoegalie też poszłam sama do labolatorium. Oczywiście wszystkie badania płatane. Niestety ginekolog do której chodziłam przed ciążą państwowo (bardzo fajna babka), od sierpnia już nie miała zapisów do końca roku (nfz nie dał pieniędzy). Mogłabym chodzić gdzieś indziej ale wiadomo że prywatnie to inne traktowanie, zreszta chodzę do lekarza który ma dyżury w szpitalu w którym chce rodzić. Cieszę się dziewczynki że już wszystko w porządku u Was. Obyśmy miały jak najmniej zmartwień, a jedynymi były tylko problemy z wyborem koloru wózka, ubranek i wanienek :D Zauważyła dziś że na brzuszku zbiera mi się ciążowy zapas tłuszczykowy. Zawsze miałam samą skórę (w dodatku lekko rozciągnięta po poprzedniej ciąży) a tu kurcze coś się tam zbiera. No nic, liczę na szybki powrót figury po porodzie (po pierwszej ciąży bardzo szybko doszłam do "siebie" a nawet zrzuciłam 7kg sprzed ciaży).

jak mija wieczorek... hmmmm,.... ugotowałam właśnie pyszne spahetti z sosikiem pomidorowym, więc mija super ;) he,he, chwila przyjemności na języku i lata na biodrach. Ale to nie ja jem, to maleństwo, którego płeć jest nieznana, bo co usg do właśnie dolną partię ciała przesłania cień z jelit... wstydzi się czy co? ps. zmieniłam pseudo ze skomplikowanego 123111213 na nadal skomplikowane, ale czarne.

w takim razie w poniedziałek pójdę sobie zrobić i tyle. mam tylko nadzieje że będe umiała wynik odczytać. ja się boje że do formy nie wrócę za szybko. przytyłam 6 kg strach myśleć co będzie dalej

o no to super mam nadzieje że właśnie taki u mnie będzie:) pewnie dopiero we wtorek pójde na badanie bo w pon święto. czy toxo badają z krwi?

Gość Hawa2000
18 tc bylam dzis u gin. dziecko znow sie nie ruszalo (ostatnim razem tez nie), troche nie to martwi, lekarka powiedziala ze pewnie spi, oby miala racje. dziecko wazy 270g, w roznych tabelkach w internecie zanalazlam ze powinno ok150g. pytalam sie o plec ale powiedziala ze to za wczesnie. pokazalam jej brzuch i spytalam sie czy tak powinien wygladac przy takiej figurze, odpowiedziala ze tak. jakas taka dziwna mi sie dzis wydala.

Tak z krwi. Ja osobiście bardzo się boję strzykawek, kłuć itp. Dlatego przy morfologii robiłam wszystko co się dało.

Tak mi się wydaje, bo na pierwszym badaniu pobrali mi " wiadro" krwi ( na sam widok ilości próbówek zrobiło mi się słabiej) no i w wynikach było tez toxo.

Jordan tylko lepiej zrobić sobie od razu oba testy igm i igg, jeden mówi o stanie obecnym a drugi o przebytym zarażeniu. Teoretycznie lepiej jak juz przechodziłas bo masz przeciwciała, chociaz bardzo zadko zdarzaja sie tez nawroty, które moga byc niebezpieczne w ciąży.

Hawa, nie martw się , moje też zawsze śpi. Raz machnęło łapką. Mam nadzieję, że nie zechce nadrabiać po porodzie....

dobrze że z krwi jakoś najszybciej to idzie załatwić nie trzeba biegać z pojemniczkiem! no właśnie ja nie mam pojęcia jak to u mnie wygląda czy kiedyś chorowałam. nie miałam nigdy kota, ale niestety bywało że piłam mleko bez gotowania, truskawki niemyte, tatarek.... no oby było ok całuje was wszystkie i życzę dobrej nocy, ide z pieskiem na spacer i nyny pomalutku

Witam Ciążóweczki! Ja też jestem kwietniówką 2011 więc pomyślałam, że dołączę do Waszego sympatycznego internetowego grona:). Za chwilę spróbuję dopisać się razem z moim maleństwem do listy.

NIK..............WIEK.......MIASTO...........TP......KTÓ RE?........PŁEĆ wiosenna mama...25......Małopolska......23.03.....3............córe czka ORLLA..............29......Belfast..........23.03... ..1 anka87.............23......Wieliczka....30.03, 01.04...2 (1 to mój Aniołek) mania487 .........18.......Morąg..........01.04....1 Judyta10...........28......Szczecin........01.04..... Jenny29............29......Lublin......... 03.04....1 katalana...........33......Warszawa...... 04.04.....2 ktosia1980........30......Toronto..........04.04.....2 monsoon...........30.......Lublin...........04.04.....2 minia80............30.......Lublin...........04.04...... 1 aaaaaaanula83....27.......Sokołów........04.04......1 Martka77..........32.......Wrocław.........04.04.....2 paula8122..........29......Warszawa......04.04......1 K_inka_............30.......Poznań..........04.04... ..2 Jordan.pl..........24.......Poznań..........04.04......1 córeczka basik1978.........32.......HAJNÓWKA......06.04.....2 Hawa2000.........36.......niemcy.......... 07.04.....1 anka1976..........34.......Bydgoszcz......07.04.....1 Ditta7..............28.......Warszawa.......07.04.....1 iissaabel...........33.......Radom..........07.04.. ...1 (4 Aniołki) KASIEŃKAA__.....21.......SOSNOWIEC.....09.04...1...CHYBA SYN mamusia22.........22......W-Śl...............09.04.....2 kajusia99...........23......Żywiec...........10.04.....1 mama_kwietniowka..39..W-w...............10.04.....1 aprils mother11...28.......Lublin.............10.04.....1 (2 aniolki) _iwia_82..............28......Turek...........10.04.... .1 brestova............26......I-bie..............11.04..... 1 monis24.............24......Śląsk..............11.04... ..2 szpilka85............25......Konin.............11.04..... 1 anitka75............35......podkarpackie....12.04.....1 wiolonczela..........35......Wrocław.........12.04..... 1 Malwiśka.............25......Polanów..........13.04.... 3 bebetka77 .........32......Zabrze...........14.04.....1 2in1..................27......szczecin.........15.04..... 1 _agneszka_.........28......W-wa.............16.04.....1 A_B...................26......Kielce.............17.04... ..2 justys1818..........21......Żywiec...........15-20.04..1 evvvv................28......Mikolowo.........18.04...... 1 Thelly ................26......L...................20.04.....2 karolp ...............30......Niemcy............20.04.....1 Pijawa2..............32......Olsztyn...........21.04..... 3 (1 Aniołek) MagdaK29...........29.......Poznań...........22.04.....1 Mikołajka83.........26......Szczecin..........22.04..... 1 Viki58a...............28......Wrocław..........22.04.....1 Limfa abominacji...23......Lublin..............23.04.....1 calvadoss............21......Tczew.............25.04..... 2 Malina86.............24.......Poznań...........25.04.... .1 mamuli................31......Śląsk...............26.04 .....2 123111213...........30......Warszawa........26.04......1< br /> hanio.k...............24......Śląsk...............27.04 .....2 Iga1979...............31.....Dolny Śląsk.........28.04....2 katharinak_83.....27 ......Kraków............01.05.....2 (1 Aniołek) annjaa................28......Gdańsk............03.05... ..1 ENI_35................35......BIELSKO-BIAŁA...05.05....2

Udało się bez problemu:). Poczytałam trochę forum i super jest. Fajniusie kwietnióweczki:).

Gość Magd11
a ja nie stoje w tabelce ? =(

Chwila, nie jestem pewna czy skopiowałam ostatnia tabelkę. Spróbuję wkleić ją jeszcze raz...

Sprawdziłam. Tabelka jest identyczna jak w poście Igi tylko ja wpisalam sie, więc chyba ok. To moze dopisz sie Magd11 do ostatniej wersji...dobrze? Sorki za brak polskich liter ale cos mi sie stalo z klawiatura.

To ja jeszce uporzadkuje swojego nicka. NIK..............WIEK.......MIASTO...........TP......KTÓ RE?........PŁEĆ wiosenna mama...25......Małopolska......23.03.....3............córe czka ORLLA..............29......Belfast..........23.03... ..1 anka87.............23......Wieliczka....30.03, 01.04...2 (1 to mój Aniołek) mania487 .........18.......Morąg..........01.04....1 Judyta10...........28......Szczecin........01.04..... Jenny29............29......Lublin......... 03.04....1 katalana...........33......Warszawa...... 04.04.....2 ktosia1980........30......Toronto..........04.04.....2 monsoon...........30.......Lublin...........04.04.....2 minia80............30.......Lublin...........04.04...... 1 aaaaaaanula83....27.......Sokołów........04.04......1 Martka77..........32.......Wrocław.........04.04.....2 paula8122..........29......Warszawa......04.04......1 K_inka_............30.......Poznań..........04.04... ..2 Jordan.pl..........24.......Poznań..........04.04......1 córeczka basik1978.........32.......HAJNÓWKA......06.04.....2 Hawa2000.........36.......niemcy.......... 07.04.....1 anka1976..........34.......Bydgoszcz......07.04.....1 Ditta7..............28.......Warszawa.......07.04.....1 iissaabel...........33.......Radom..........07.04.. ...1 (4 Aniołki) KASIEŃKAA__.....21.......SOSNOWIEC.....09.04...1...CHYBA SYN mamusia22.........22......W-Śl...............09.04.....2 kajusia99...........23......Żywiec...........10.04.....1 mama_kwietniowka..39..W-w...............10.04.....1 aprils mother11...28.......Lublin.............10.04.....1 (2 aniolki) _iwia_82..............28......Turek...........10.04.... .1 brestova............26......I-bie..............11.04..... 1 monis24.............24......Śląsk..............11.04... ..2 szpilka85............25......Konin.............11.04..... 1 anitka75............35......podkarpackie....12.04.....1 wiolonczela..........35......Wrocław.........12.04..... 1 Malwiśka.............25......Polanów..........13.04.... 3 bebetka77 .........32......Zabrze...........14.04.....1 2in1..................27......szczecin.........15.04..... 1 _agneszka_.........28......W-wa.............16.04.....1 A_B...................26......Kielce.............17.04... ..2 justys1818..........21......Żywiec...........15-20.04..1 evvvv................28......Mikolowo.........18.04...... 1 Thelly ................26......L...................20.04.....2 karolp ...............30......Niemcy............20.04.....1 Pijawa2..............32......Olsztyn...........21.04..... 3 (1 Aniołek) MagdaK29...........29.......Poznań...........22.04.....1 Mikołajka83.........26......Szczecin..........22.04..... 1 Viki58a...............28......Wrocław..........22.04.... .1 Limfa abominacji...23......Lublin..............23.04.....1 calvadoss............21......Tczew.............25.04..... 2 Malina86.............24.......Poznań...........25.04.... .1 mamuli................31......Śląsk...............26.04 .....2 iksigrekzet..........30......Warszawa........26.04......1 hanio.k...............24......Śląsk...............27.04 .....2 Iga1979...............31.....Dolny Śląsk.........28.04....2 katharinak_83.....27 ......Kraków............01.05.....2 (1 Aniołek) annjaa................28......Gdańsk............03.05... ..1 ENI_35................35......BIELSKO-BIAŁA...05.05....2