Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_zrozpaczona

Na imprezie kumpel wylał wino na laptopa i lapek do wyrzucenia...

Polecane posty

Gość lalazmaja2
chyba was pogieło ze kazecie koledze odkupowac laptopa? mam nadzieje ze nie bedziecie az tacy głupi. kto robił impreze? gdzie ona sie odbywała? kto był za nia odpowiedzialny? jesli impreza była u ciebie, ty lub twoj facet ja zorganizowaliscie to to co sie stało z laptopem to tylko wasza wina. oki, rozlał kieliszek ale laptop nie powinien był tam stac i wy powinniscie go sprzatanac. albo za wczasu powiedziec koledze zeby uwazał. gdybyscie powiedzieli mu zeby uwazał albo zabezpieczyli laptopa a mimo to kolega by go oblał to wtedy tak, a w innym wypadku sami jestescie sobie winni. mysle ze kolega wam nie cnie zwroci i bedzie miał do tego swiete prawo. sami sobie jestescie winni i tyle.

Gość lalazmaja2
" grhhhh To bardziej sensowne. Ja poprosiłabym o odkupienie kumpla, który wino wylał- bo wylane wino spowodowało uszkodzenia, a nie stojący kieliszek, ewentualnie rozłożyła straty na trzy osoby- jego, ciebie i twojego chłopaka (o ile na imprezie był, bo jeśli nie, to na dwie- ciebie i kumpla). Mieszanie wszystkich to pomyłka " chyba was pogieło ty organizowałas impreze i ejstes za nia odpowiedzialna. serio. ja pierdziele co za ludzie.

Gość lalazmaja2
co wy tu pieprzycie ze jakby mieszkanie spalił to tez by nic nie powiedziała? nie porównuj tego bo to dwie rózne sprawy. czy wy ludzie jestescie az tak nienrolmalni by swoje winy zrzucac na innych? ile wy macie lat ze nie bierzecie odpowiedzialnosci za swoje czyny?

Gość grhhhh
lalazmaja2 Po krótkim namyśle zgadzam się z Tobą w 100%. Zastanowiłam się i doszłam do wniosku, że w takiej sytuacji odkupiłabym tego laptopa sama, nawet nie informując kolegi, że coś zepsuł. Faktycznie.

Gość tojatojatojatoaj
kiedys ktos zniszczyl mi aparat wart ok 1000 zl.....zwyczajnie sposcil na ziemie.....aparat jest do wywalenie bo koszt naprawy jest rownoznaczny z kupnem nowego.....kupilam nowy ale sama.....nikt mi kasy nie oddal...nie mialam odwagi zawolac....i nie dlatego ze sie balam......

lalazmaja2 - kumpel nic nie wie o sprawie i jeśli się sam nie dopyta to pewnie się nie dowie. Pytałam tylko o opinie. Nie ma sensu się tu tak unosić. Z resztą pisałam że raczej rozwiążemy to we dwójkę..

lalazmaja2 - nigdzie chyba nie pisałam że każe koledze odkupywać laptopa! Na razie staneło na tym że z chłopakiem kupimy nową płyte glówna jesli się okaże że nic innego nie jest spalne

lalazmaja2 - z resztą myśle że to przesada ze nas pogieło... Jak ktoś ewidentie za dużo wypił to organizator imprezy jest za to odpowiedzialny? pomijam już fakt że właśnie sprzątam po kumplu łazienke... No ale moja wina że nie uważałam bardziej na lapka... No ale trudno wszystkiego dopilnować.

Gość a kto chodzi
lub uzywa na imprezie laptopa? Takie przedmioty chowa się w bezpiecznym miejscu, tym bardziej, że laptop jest łatwy w przenoszeniu

Gość kwiatki bratki
jak sie wyrzadzi szkode to sie ja naprawia, walniesz komuś w auto to Ty płacisz, Twoje dziecko popsuje coś komus to odkupujesz. Tak jest zgodnie z prawem że trzeba naprawic szkode, a w tym wypadku odkupic lapka o tej samej wartości. Kolega zapewne wie ile komp kosztuje i uważać trzeba. Moje dwie wspóllokatorki sie razem uczyły, w miedzyczasie jadły zupe i jednej spadł telefon komórkowy do zupy tej drugiej. Bez zbędnej dyskusji, dziewczyna odkupiła drugiej taki sam tel. Tez było jej ciezko ale to jej wpadł do pomidorówki.

Gość dfvdfvdfv
Wolał bym kupić nowego niż ładować kase w starego... Dziś płyta główna a za pół roku grafika padnie... Takie zalanie może mieć konsekwencje.

Gość -Lenkaa-
A kto postawil wino obok laptopka? On i ten co wino stracil powinni pokryc straty.

Gość niezalogowana furgonetka
kolega nie zrobił tego celowo, przpadek był więc dlaczego ma pąłcić??? sama nie wiem co bym zrobiłą w takiej syt , jeśli by sie oakzałąo ze trezba nowy kupić.... laptop na imprezie to normalna rzec, muzyka z niego leci

Gość annnnnaaamarija
czy kolega jets dorosly? chyba tak skoropil czy kolega ma rozum? zakladam, ze tak, wiec powinien tez wiedziecjakie sa granice w piciu (a nie zrzucac wine na organizatora) a na dodatek kazdy rozumny czlowiek wie, czym grozi zalanie sprzetu elektronicznego. kolega zalal laptopa, kolega odkupuje. akurat znam podobna sytuacje, i chlopak ktory zalatlapka odkupil nowego (juzpomijalfakt, ze ten zalany byk kupiony 2dni wczesniej)

Gość depresant23
jakiś czas temu wysylałem komputer do do www.itvip.pl naprawili

Gość gość
On oddaje pieniądze, koniec kropka. Rozumiem, że jak na imprezie ten kumpel by kogoś zabił, to wina spada na organizatorkę? Jak komuś stukniecie auto to czyja będzie wina? Powiecie, że to nie było specjalne i każecie płacić miastu bo jest organizatorem drogi? Nie ma co się p*******ć. Trzeba powiedzieć, że zepsuł i ma naprawić, oddać pieniądze.

nie czytałam całego topiku doszłam do momentu, aż ktoś mądry zaproponował, żeby 3 osoby złożyły się na laptopa:D A niby z jakiej paki?:) Całkowitą winę za zniszczenie laptopa ponosisz ty autorko!!!! Takie rzeczy odkłada się na czas imprezy z bezpieczne miejsce:P

Gość gość
A inni to widzieli? Bo wiesz autorko, są tacy, co sie nie poczuwają, a są i tacy co pomogą, jak trzeba i dorzucą kasy za te straty na wspólnej imprezie.