Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furgonetka

NIEMCY praca opieka!!! kto chętny??

Polecane posty

Gość mysia ma racje
tez mieszkam w de i wiem jakie tu sa stawki za taka prace. no ale dla osoby, ktora chce wyjechac z pl i miala biede to 1200 bedzie sporo.

już nie przesadzaj , każdy wie , że mnóstwo Polek pracuje tak na czarno.. niemcom się nie opłąca zatrudniać legalnie, a dla mnie to w clae nie małe pieniądze, za meisiąc wychodzi 5000zł, mi jako studence taki zastrzyk gotówki dużo daje

w dusseldorfie, no to jset na czarno. ja znam mnóstwo pOlek co tak jezdzi bo w busach poznaje i stawki są niższe :D:D:D no bo szukają idiotek które zrobią robotę wartą 1800 a nawet 2000 za 800euro :P pracodawca bierze normalne stawki a debilkom daje grosze. Trzeba samemu się rozwijać a nie robić na czyjąś dupe chyba, że ktoś idzie na latwizne i mu to nie przeszkadza :o nikomu nie radzę iść robić na czarno co to za firma niby co bierze ludzi na czarno? Bez ubezpieczenia, bez niczego?

Gość Holaolaaaaaaaa to ja FURGONET
KA - podszywam sie zeby sobie opinie wyrobic wiarygodnej ;p

Gość Holaolaaaaaaaa
hehe,spadaj bejbe:D heheh

nie, ost tez szukałam bo jestem tu już 3 raz, to szukałam starszych, ale chodzi ot o to ze młodsze nie mają dzieci itd, oni wolą wesołych ludzie, dziewczynę która wniesie życie w ich dom, apoza tym dzaidek jest profesorem luvi dużo mówić, więć niemeicki trzba znać...moze i to dziwnei brzmi zę młode, no ale to chyba jakis wyjątek bo zawsez straszych szukjaą, ale młode róznie dobrze prowadza dom jak i te strasze

żadna firma!!!!! ja szukam prywatnie!!!!! no sorry, ale Polak więcej tu nie zarobi, nawet lagalne firmy takie jak ProMedica oferuje mniej bo chyba nawet w zł, juz nei przesadzaj, wileka pani z Niemiec, żyjesz tam i nie wiesz jak to w Polsce jest

Holaolaaaaaaaa - jasne a nie daj Boże się coś stanie i od razu trafiasz do U-Haft :D:D:D:D Osobiście nie moglabym dać zrobić z siebie wala. Ja robię coś zupelnie innego i na swoje wychodzę. Na przyklad mój facet ma firmę i robi podobnie - wziąl paru kolegów z Polski do roboty i robią mu 10 za godzinę a normalnie się dostaje 15 więc na każdym z nich ma 5euro z godziny ich pracy + 15 za siebie. Z tym, że on nie bierze nikogo na czarno a na gewerbie. Altenpflegerin najmniej 1500netto. Jak jestes na ausbildung to oczywiste, że mniej dostajesz jeszcze zależy który rok robisz.

ja wiem jak jest w Polsce tutaj kolegi szwagier na barkach plywa za marne 1000euro gdzie niemcy kroją po 2500euro ale dla niego 4000zl to bardzo duzo dla zony i dziecka no ale chodzi o sam fakt, że ktoś ma tą świadomość, że ty sobie na nim przycinasz a on robi mnie by to jednak kulo. I nie jestem wielka Pani z Niemiec, znam się po prostu i och przepraszam, że ci psuję plany zalatwienia naiwnej panienki do roboty. Jak dla kogoś z PL to może i dużo ale niech ludzie wiedzą, że normalnie powinni z tego mieć spokojnie 500euro więcej a i ryzyko jest bo zawsze się może coś stać a ona ani pobytu ani meldunku ani gewerby NIC A NIC i co wtedy? Z tego się nie wychodzi tak latwo.....

nie rozumiesz ze to ejst na czarno?? oni mi placa tygodniówke do ręki, ONI nie żadna firma, więć nie zrabiają na mnie, Takie są stawki dla Polek w niemczech i każdy kto hbł tow ie, co inengo na biało i z wykształceniem, Ty umeisz czytać ze zrozumieniem??

Gość lookat meeee
KUURDE szkoda ze to trzeba dzialac przy dziadkach;/przy panach by wolalam :)

no ale kto mi da więcej? nie rozumiem? lagalnie to dzaisdkowie nie chcą bo muszą wiećej płącić , ale pośerednikowi a nie mi, na lagalu sie ejszcze mneij dostaje.

Gość moim zdaniem po 40
to sie ma duze dzieci a taka mlodka to wlasnie zaraz w ciaze zajdzie itd. wiec gdzie tu logika?? niemiecki znam a jestem po 40!!

No wlaśnie rozumiem, że na czarno i dziadek ci daje pieniądze do ręki ALE chodzi mi o ciebie jako o pośrednika, że ty możesz brać od niego normalną stawkę a naiwnemu dać grosze bo takie są też przypadki. Sam fakt, że robota jest na czarno - dziwi mnie, że NIEMCY biorą. Turcy, Ruski to wiem, ale niemcy? Oni się boją FInanzamtu, Jobcenter itd itp jak nie wiem czego i z tego co wiem to malo kto by się pakowal w to. Przecież dziadek może normalnie zatrudnić, wypisać umowę na zalóżmy 1200euro co to za problem??? Jeszcze by dostal z Finanzamtu do renty dofinansowanie żeby mógl jej placić więc dziwne by bylo, żeby bral na czarno dlatego jest to podejrzane. Jeżeli ktoś wyjeżdża za granicę bez meldunku, bez pobytu absolutnie bez niczego to sam się w gówno pakuje bo z tego są OGROMNE problemy. Nie po to jest Unia Europejska żeby ludzie na czarno robili, kiedyś to tak, ale dzisiaj chyba każdy woli się zatrudnić nawet za grosze (bo za granicą wiedzą, że polak i za 5euro na godzie pójdzie :o)

no własnie oni mieli juz wiele kobiet i po prostu wolą młode i ja nic nie mogę na to poradzić, sama jestem młoda i widze jak oni się śmieja jak z nimi rozmaiwam i żartuję i móiwa z e z innymi tak nie ma....moja koleżnka tez tu był jeszcez młodsza, no po prosrtu oni mówią ze są strzy to wolą kogoś młodego

no ale kto mi da więcej? nie rozumiem? lagalnie to dzaisdkowie nie chcą bo muszą wiećej płącić , ale pośerednikowi a nie mi, na lagalu sie ejszcze mneij dostaje. ALE GLUPOTA !!!! Jeśli dziadek otrzymuje rentę czy coś w tym stylu i chcę/potrzebuje dodatkowej opieki to po prostu szuka Altenpflegerin i teraz względem tego jak bardzo mu jest potrzebna (przeprowadzane jest GUTACHTUNG) dofinansowują go. Nie dość, że wszystko jest pięknie i legalnie to jeszcze pani wyszkolona w tym kierunku i dostaje dodatek żeby mógl ją oplacić. Widać, że naiwna jesteś skoro wierzysz w takie bajki. Na prawdę nie życzę nikomu źle i czasami warto jest się swoje dowiedzieć zanim się wpakuje w jakąś bzdurę.

Gość kratka w linie
Mysia69 - z reguly praca nad opieka zalatwia sie przez posrednikow. Jak mozna legalnie i bezposrednio taka prace sobire zalatwic? Ciezko... Mnie nawet posrednicy nie chca, bo mowia,ze jestem za mloda- mam 23 lata:(

ja nie ejstem pośrednikiem, ja jestem pracowniekiem, dziadek mnie libi iwq ei ze znam siena internecie iwęc szukam sdla niego kogoś odpowiedniego

Przez pośredników to zalatwiasz jak siedzisz na JobCenter. A z gazet? To są osoby prywatne, mające kontakty, które chcą na tobie zarobić proste. Na tej zasadzie on bierze normalną stawkę, tobie daje grosz. Nie jest ciezko wystarcy przegladac gazety, internet itd wystarczy troche checi i czasu

dzoadek jeszcze pracuje, widac że Ty nie wiesz jak to jest!!!! co z tego że Jestmy w Uni jak niemcy nie mają otwartego rynku pracy dla polaków i tzreba mieć skieroanie do pracy, to nie ejst tak jak w Anglii, dlatego zeby było szybciej i łatwiej to ludzie biorą na czarno. Pomysl... u nas w polsce jak bierzesz pracownika to ile muisz za niego wybilić??? ja jeszcze nie słyszłam żeby kogoś wywieżli za robotę na czarno, już nie przesadzaj

no to własnie jest taka praca bez pośredników, ja patrzyłam ost w internecie na niemickich stronach na prywatne ogłosdzenia is tawki były w łaśnie w takim zakresie ja tez mam 23 lata. umiesz niemeicku/

Gość lookat meeee
laski dajcie juz sobie siana i spokoj,szuka mlodej osoby do dziadkow--pisze--gdyby szukala do burdelu to by napisala i napisalaby ze zarobki to 10 razy tyle i wiecie ile by miala chętnych??? juz nie trzeba kobiet wywozic bo masa jest chetnych na tego typu prace

Gość kratka w linie
furgonetka- zglosilabym sie, ale od pazdziernika zaczynam studia i od wrzesnia prace. A prace w De szukalam na wakacje i posrednik nic mi nie znalazl. Tzn. znalazl,ale Niemiec stwierdzil,ze jestem za mloda :O I nie wypalil wyjazd:( niestety. A Ty dlugo bylas tam?

a poza tym w tym przypadku nie potrezbne jest przeszkolenie, zastryzków się jie daję a ni nic podobnego. żadnych kroplówek itp

Gość kratka w linie
furgonetka- pojechalabym,nawet w ciemno, ale widzisz, za pozno mnie szukasz:D:(

ja byłam w tamtym roku 2 miesiące, byłam na świta i teraz jestem juz 2 tyg, słuchaj to jak chcesz to ja moge ci dać namiar, bo on często kogoś szuka, umeisz niemicki? bo to w sumie najważniejsze?? to moze za rok się uda..

Gość ej autorze
zdecyduj się czy jesteś facetem czy kobietą :D Śmierdzi mi tu z daleka, jak studiujesz i masz taką fajną ofertę to załatw swoim koleżankom z roku tę pracę :D :D Pewnie masz rodzinę, kuzynki czy sąsiadki itp Dlaczego szukasz w necie? Bo jesteś anonimowy i możesz z chętnymi do pracy zrobić co chcesz! Musi być młoda, praca nie legalna to tylko w burdelu Dziewczyny nie dajcie się nabrać, bo możecie do kraju już nie wrócić!

jestem kobietą!!! koelżnki z roku studiują!!!! ja tez zaczynam od pażdziernika znów, 1 już tu była przede mną a 2 sie zastanawia, matko vczy wy wszytsko musiscie widziec w czarnycj barwach????

Gość kratka w linie
Mozesz podeslac numer:) Mieszkalam rok w niemczech, zajmowalam sie dziecmi, wiec niemiecki znam komunikatywnie. dlaczego tak czestro szuka kogos do pracy?