Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Ja uwielbiam wedzonego dorsza i tej ryby najwiecej zjadam...Za sledziami srednio przepadam i ich nie jem...Ale z tego co slyszlam to mozna jesc sledzie w occie lub solone...tylko nie woleju bo wiadomo tluszc etc etc..

Witam Was serdecznie. Od jutra zaczynam z Wami dietkę. Zamówiłam książkę na allegro i czekam na nią z niecierpliwością;) Mam oczywiście pytanie... Czy w pierwszej fazie dozwolone są jogurty Jogobella Light? Te takie owocowe ... No i mam jeszcze drugie pytanie... O co chodzi z tymi otrębami??????? Bardzo lubię i owsiane i pszenne,ale czy to prawda,że należy jeść w tej diecie 2 łyżki otrąb?

witajcie czy mogę do Was zapisać się walczę z kg właśnie dietą Dukana, zaczęłam od poniedziałku 23, 08.... moja waga jest za wysoka stad dieta, pozdro

otreby pszenne i owsiane sluza osobom, ktore maja problem z zaparciami podczas jedzenia tylko protein oraz codzienne spozywanie trzech lyzek otrab owsianych w fazie 4 ( dodatek do jogurtu, placki dukanowe)

Gość anitka 1203
a ja mam ksiażke juz ;) takze bede bardziej poinformowana co i jak ;)a jogurty owcowe jem jeden na dzien O tluszczu bez cukru tylko boje sie o oterby bo dzis zjadlam 2kromki chelbka na obiad placki tunczykowe czyli 3 lyzki otrab tunczyk i jajko i to sie smazy zebym ja czasem z tymi oterbami nie przesadzila :)

lady fit- witaj:) o do Jogobelli Light to wiem, że dziewczyny sobie na nią pozwalały, więc myślę, że raz na jakiś czas możesz :) jaranod- oczywiście , że możesz się do nas przyłączyć:) witamy :) Dziewczyny, dzisiaj się czułam tak źle popołudniu, że masakra. Kręciło mi się w gowie. Może to też od pogody-oby. Ale okej, już nie marudzę, chyba ma zły dzień. Ja postanowiłam, że od czasu do czasu pozwole sobie na arbuza. Dzisiaj zjadłam kawałek, bo pomyślałam, że skoro składa się prawie w całości z wody..to tak bardzo nie zaszkodzi. Aż się lepiej poczułam, jak go zjadłam-naprawdę :D:). Poza tym ciężko mi wypijać 1,5 l wody (a mam problem z nerkami, miałam kilka razy w nich piasek , więc powinnam pić jak najwięcej) a arbuz jakąś część niewypitej wody mi zastępuje :) Nie będę go jadła dużo, tylko czasami. Słuchajcie, a co myślicie o kupnym mięsie mielonym? Bo ja takowe właśnie jadam i tak się zastanawiam,czy nie jest za tłuste? ( widać białe kawałki, tak jakby tłuszcz). Dzisiaj zjadłam 3 pulpeciki z warzywami chińskimi. A jak Wam idze? :) Nie wiem, czy dzisiaj jeszcze zajrzę, jakby nie to poczytam Was rano :) Dobranoc

czytam Was regularnie ale jakos nie mam weny do pisania:-( mija córcia upiekla mi dzis dukanowski biszkopt i zjadlam sobie do kawy:-)PYCHA!!!! lepszego ciastanie jadlam;-)

margoev2- jesli moglabys podaj przepis na ten super biszkopt;)I pisz kochana pisz...:) Dzisiaj 1 dzien 2 fazy....Nosze sie z zamiarem ugotowania zupy kalafiorowej..tylko musze pojechac po kalafiora hahahah:) Jak tam Wasze sampopoczucie?Klementykna mam nadzieje ze u Ciebie juz duzo lepiej:) Pozdrawiam

Little Secrettt- cześć. u mnie już lepiej, tylko waga nadal stoi, ale nie zniechęcam się. Jem mało, mój chłopak też widzi dużą róznicę, mówi, że niemożliwe, żebym tylko tyle schudła bo bardzo po mnie widać. Także mam nadzieję, że to tylko jakiś zastój. Dzięki , że pytasz :) Miłego dnia :*

Witam ponownie po dłuższej przerwie:) Moja dietka uległa lekkiej modyfikacji, ale jestem dalej z Wami i śledzę Wasze dokonania. Nie ważę się,bo do końca się nie stosuje do diety.Owszem, nie jem chleba, ziemniaków, słodyczy w ogóle, tak samo nie stosuje cukru. Jem w miarę "chudo" i mniejsze ilości - na pewno mogę powiedzieć, że nawyki żywieniowe zmieniłam:) brzuszek mam na pewno mniejszy i nie czuję się ociężała. Gratuluje wszystkim dziewcxzynką, którym udało się juz coś zrzucić:) Trzymam dalej za Was kciuki

dzien dobry :) dzien 3 - 2kg (czyli 60 kg, 167 cm) och jak czekam na przekroczenie tej 60-tki wczoraj przez wiekszosc dnia bolala mnie glowa, cala noc i dzis nadal . podono po trzecim dniu mija...

Gość latriszja
szit, jak zwykle w wakacje caly tydzien ok a weekend sie lamię... nie ma sensu, musze poczekac do wrzesnia.... masakra:( 3kg w 4 dni zbite a w 2 odbite...

Witam wszystkich. Dziś 3 dzień I fazy. Narazie jest oki. Ja używam kremu eveline turbo taki czerwony rozgrzewający. Jest rewelacyjny. Tak rozgrzewa że masakra i już widać poprawę skóry na udach brzuchu i pośladkach. Do tego owijam się folią spożywczą i wtedy wskakuję na orbitreka.

KlementynkaAh- najwazniejsze ze WIDAC!!:)Ja sobie daje czas do grudnia..mam nadzieje ze na swieta juz bede wygladala tak jak mi sie marzy a o Sylwestrze to jzu nie wsppomne;))) Moja kolezanka napisala mi dzisiaj sms ze jej siostra odchudza sie na Dukanie ale zmodyfikowala sobie ta diete z dietetykiem i wszystko je zgodnie z planem tylko wlaczyla 2 jablka dziennie - poniewaz miala straszne problemy z wyproznianiem sie i teraz chudnie i problem znikl...Tak wiec niektore z Was sobie cos tam podjedza zakazanego...Nie ma sie czym przejmowac....dieta nadal dziala i sie chudnie...grunt to nie przerywac i nie wracac do dawnych nawykow zywieniowych. Zupa kalafiorowa sie gotuje...Juz nie moge sie doczekac...i kto by pomyslal ze bede wariowala i cieszyla sie tak z glupiego kalafiora;)):D

Little Secrettt- właśnie ja mam od kilku dni problem z wypróżnianiem.. niestety. Może zjem sobie jabłko hmm.. Mam prośbę. Jak będziesz miała chwile to napisz mi jak robisz tę zupę kalafiorową -może jutro sobie zrobię. :)

A co do tych balsamów, to ja zaczęłam (znowu) używać tego do biustu eveline (push up), świetnie pachnie, nawilża skórę na biuście i dekolcie , czy "podnosi" to nie wiem, ale na pewno dobrze nawilża. Ja żadnego ujędrniającego balsamu do ciała nie używam. Raz w tygodniu robię sobie sama peeling - zaparzam kawę, biorę fusy, dodaję cukier i trochę oliwki dla dzieci bambino. Super wygładza i ładnie pachnie.

KlementynkaAh- przepis na zupe kalafiorowa : Wiec jest to taki ubogi przepis bo gdybym nie byla na diecie bylby i serek a tak to trzeba sie zadowolic tym co sie ma..no coz zycie:) Wiec potrzebny bedzie...KALAFIOR ;)))) haha juz jestem powazna:))) Kalafiora rozdzielam na male rozyczki- gotuje na udku bez skory...i tak ten kalafior z udkiem sie gotuje to miekkosci...kalafiora rozdrabniam mieso obieram i dodaje do zupy na samym koncu przyprawiam - mozna wszysko razem zmikowac blenderem wtedy wyjdzie krem ale ja tak nie lubie bo okres sloiczkow i zupek papek mam juz daaaaawno za soba;))) Mozna tez oczywiscie gotwac tak by kalafiorowe rozyczki byly calekto co woli:) AAA...przyprawiam sola , pieprzem i bazylia....nie uzywam kostek roslowych...ale widzialam przepisy na necie ze dziewczyny uzywaja zairenek smaku albo kostek...wiec jak wolisz:) Nic specjalnego ale po tak dlugim okresie bez zupy , warzyw ta zupa moze naprawde cieszyc:) Piling z kawy i oliwki jest ponoc bardzo efektywny...robilam kiedys kilka razy ale potem jakos przestalam...moze czas ponownie sie z nim zaprzyjaznic;)) Pojechalam dzisiaj do LIDLA...i znalazlam tam jogurty DIET o, 1 % tluszczu..nie maja w ogole cukru tylko sa ze slodzikiem..Kupilam na probe kilka i musze Wam napisac ze sa nawet smaczne..Sa to owocowe jogurty z ziarnami...ja zamierzam je jesc:)Zawsze to jakas odmiana po tym naturalnych...a jak nie ma cukru i prawie w ogole tluszczu to jestem juz w ogole happy:) Narazie nie zamierzam sie wazyc do 15 wrzesnia:)Zrobie sobie jesienna niespodzianke ;))

Uciekam teraz na kawe bo dzisiaj rano nie pilam...ehh mam dzisiaj wolny dzien i czas strasznie szybko leci:(((A mialam tyle planow co bede dziaiaj robila a tu okazuje sie ze zrobie moze polowe a moze nie:((

Litte Secrettt dziękuję :* Ja prawie codziennie jestem w LIDLU i szukałam ostatnio jakichś jogurtów light i nie znalazłam. A taki z ziarnami byłby ok (szczególnie na moje problemy...). Poszukam jutro tego Diet. :)

Gość chyba się przyłączę
hello wszystkim :) Też chcę zacząć, tylko nie wiem czy starczy motywacji :P Moja pozycja wyjściowa to: 177cm i 62kg...

Cześć dziewczynki !!!:)lady fit witamy wśród nas,pisz,pisz.Klemantynkah bardzo ciesze się,że masz lepsze samopoczucie i ,że waga ci pomału spada:).Ja nie mam problemu z wypruznianiem faszeruje sie senesem i pomaga.Wiem,że to szkodliwe ale coś musi pomóc.Dzisiaj miałam egzamin na prawko i oblałam ale za tydzien będzie lepiej:) Miłego dnia życze.

Little secrettt- pewnie ciezko i monotonnie jest trzymac sie dokladnie tego co wyznaczone w diecie, ale przeciez po to sa zasady..a zboza sa zakazane z wyj otrebow owsianych i pszennych :) klementynkaAh- Dukn na zaparcia podaje wspomiane wyzej otreby; jest takze przepis na placuszki z tymi otrebami; smaczne podobno :) dzis sniadanko: sledzik II sniadanko kawusia z mlekiem, szyneczka z indyka obiad: pieczona piers z kury kolacja :jajecznica z szynka, cebulka i mleczkiem wytrwalosci :)

karolinkaa87- dziękuję:* Waga niestety nie spada, zobaczymy jutro :). Wypiję sobie herbatkę ziołową no i te otręby zjem, chociaż 2 łyżeczki. (Placuszków dzisiaj nie zrobię, najedzona już jestem, ale może jutro.. :)) A prawko.. Fajnie, że masz dobre nastawienie. Ja po pierwszym oblanym egzaminie byłam troszkę przybita,bo nawet z placu nie wyjechałam, ale poszłam za ciosem i na drugi dzień się zapisałam- wtedy się udało. Tobie też się uda. Trzymam kciuki! :)

hej dziewczynki, widze ze postepy pelna para co u niektorych ida :) u mnie tak jak u Klementynki lekki zastoj (z rana jest niby ciut mniej na wadze, ale w ciagu dnia znowu do tych 62 i czasami wyzej wchodzi), ale sie nie poddaje :] i tak w ogole to witam nowe proteinki :D

i powiedzcie mi kochane jedna rzecz- moj kochany zwariowany mezus stwierdzil, ze skoro mi tak dobrze idzie na tej diecie to i on chce pare kg zgubic :D no i od dzis jest na uderzeniowce tylko ja mam taki problem, bo nie wiem co mu do pracy szykowac, by jadl po 10h pracuje (czasami dluzej), raczej taka praca fizyczna, to ze 3 posilki trzeba mu robic macie jakies pomysly? bo ja to na d***e w domu siedze, wiec jak mam na cos ochote to ide do lodowki i problem z glowy...

krystek13- zgadza sie zasady sa po to by ich przestrzegac...ALE...w takim jogurcie jest dokladnie 7 ziaren jakiegos zboza..DOKLADNIE policzylam:):D...pozatym zero cukru i sladowe ilosci tlyszczu..wiec dla mnie idelanie..Nikomu przeciez nie karze tego jesc prawda?Napisalam tylko ze jest taki jogurcik i tyle...:)A tak to sztywno trzymam sie zasad diety....moze az za sztywno ;)))) karolinkaa87- nie am się....mopja siostra zdawala 7 razy hahaha:)Ale wkoncu udalo jej zdac i teraz jezdzi super...Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu:)

Gość krystek 13
Isiaczek1989 mozna tunczyka w sosie wlasnym z puszki i wkroic cebulke albo korniszona :) mozna kurczaka upieczonego w przyprawach, w mala kosteczke i tak na zimno, chociaz to raczej suche :)( wlasnie wcinam) salateczka ze sledzi :)