Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

weronika90- na zastój wagi najlepsza jest zielona herbata...wiec pij ja i bedzie wszystko ok:) Ja dzisiaj mam za duzo energii....normalnie mnie nosi a mam spotkanie dopiero na 14.00 a do tego czasu akta akta akta...i wlansie przy takim zywiole chyba te akta zjem na sniadanie;)):D.... Dzisiaj nie jadlam sniadania tylko kawa bo czasu nie bylo...ale za chwile zjem chyba jakis serek:) Na kolacje zrobie chyba jakies pulpety bo cos mi sie zachcialo miesa:) Pozdrawiam

Gość weronika90
jak myślicie czy herbatki odchudzające coś dają? np. slim figura?

Dzień dobry dziewczynki :) Drugi dzien diety :P Weronika90 herbatki odchudzające pomagaja,tylko to chyba zalezy od organizmu.Ja kiedyś je piłam,pobudzają przemiane materii.Osobisice nie napije sie czerwonej herbaty bo nie lubie ale senes pije. Gdzies wczesniej był watek żeby przedstawic się.Takze mam na imię Karolina,mam 23 lata,2Xstusiuje i od pazdziernika będe szukac pracy dorywczej. Z wagi 94 kilo chce do pazdziernika zleciec do 80 ...marzenia haha :D

Gość weronika90
oj tam, na pewno Ci się uda.:) marzenia się spełniają. ja własnie po krótkim ale męczącym aerobiku. :) chyba niecałe 30 min. teraz lece pod zimny prysznic bo padam :)

hej kobietki :) widze, ze wszystkie w dobrych humorach :D ta dieta dziala widocznie nie tylko na spadek wagi ;) karolinkaa87 napewno Ci sie uda- bedziemy trzymac kciuki :)

weronika90 a propo Twojego pytania o herbatki odchudzajace to ja caly czas je pije na spalanie, oczyszczanie i czerwona (blee, ale skuteczna :D)

Gość anitka 1203
ja pije tylko czerwona i powiem wam ze na przmeiane materii dzialaja ;) a co do jedzenia to wogole nie mam ochoty na inne zakazane produkty ;) nie wchodze na wage az po zakonczeniu fazy I ;)

anitka 1203 to pozazdroscic braku pokus :) mnie niemalo dzis skrecilo jak maz jadl schabowca z ziemniakami i pomidorem :)

Gość kolejna próba
hej! ja na tej diecie bylam od 1-31 marca i schudlam 10 kilo! ale fakt ze przestrzegalam jej baaardzo, w kwietniu wiadomo swieta, znow imprezy( wytrzymalam 4 tygodnie bez piwa i imprez) szybkie jedzenie bo brak czasu, kfc itp... ale nie przytylam nic, jednak tez nie schudlam, jadam zdrowiej niz przed dieta, mniej, zdarza sie jakis fast food, ale o efekcie jojo nie ma mowy! mimo iz nie zrobilam fazy 3 nie mowiac juz o 4! no ale od dzis znow ruszam, jeszcze 10 sie przyda:) pozdrawiam

kolejna próba hej :) powaznie mimo braku 3 i 4 fazy nie tyjesz? super :) a jak dlugo bylas na fazie 1 i 2, ze zrzucialas 10kg?

Gość anitka 1203
nie mam pokusy poniewaz chodze najedzona ;) gorzej ze slodkim zjadlabym jakas wzetke ;D lub ine ciasteczko mniam bo te produkty w fazie I czyli ryby nabial to cos co lubie najbardziej ;)

Gość anitka 1203
Isiaczek1989 no widzisz owoce przynajmniej mnieeeeeej kaloryczne ;) a ja jak po diecie zaczne jesc ciastka to od nowa wszytsko wroci ;)

Witam. No no widzę , że humorki dopisują :) Ja zaraz zgrilluję sobie pierś z cebulą,bo umieram z głodu. Dopiero wróciłam do domu, rano zjadłam też pierś i pół serka wiejskiego. Wiecie co. Dzisiaj wypiłam zieloną herbatę i tak mnie zmuliło, prawie zwymiotowałam :O i tak się dziwię czemu. Może dlatego, że mega gorzka była. Albo z głodu. Mam nadzieję, że nie z powodu samej diety. Ja muszę lecieć, trochę zalatany dzień mam. Najgorsze, że w niedziele idziemy z ukochanym do cioci na obiad i już słyszę gadanie cioci "no zjedz, daj spokój" .. Jakoś przez to przebrnę. A można zrobić 1 fazę 8 dni? Jeśli tak mogłabym w niedzielę chociaż surówki zjeść. Co o tym myślicie? Bo max 10 dni diety, ale nie wiem czy nie jest tak, że albo 7 albo 10. Miłego popołudnia! :) <stopka>🌼 Dieta Dukana start 14.08.2010 wzrost 163 cel: narazie 63 ( a później się zobaczy ) 18.08.2010: -3,5kg</stopka> <stopka>🌼 Dieta Dukana start 14.08.2010 wzrost 163 cel: narazie 63 ( a później się zobaczy ) 18.08.2010: -3,5kg</stopka> <stopka>🌼 Dieta Dukana start 14.08.2010 wzrost 163 cel: narazie 63 ( a później się zobaczy ) 18.08.2010: -3,5kg</stopka>

KlementynkaAh z tego co sie orientuje pierwsza faze robi sie najkrocej 3 dni a najdluzej 10 ja planuje zrobic 5 (jutro ostatni :D)

Gość weronika90
Hej, ja dzisiaj musialam zjeść brzoskwinie i male jabłko, gdyż ssało mnie strasznie, mam nadzieję, że to nie aż tak wielki grzech, jaki popełniłam poprzednio :) . Z czasem idzie mi coraz lepiej z tymi pokusami. I fazę chcę zakończyć w niedzielę :) albo jutro ? Zobaczymy. Waga nadal stoi, może zacznę pić czerwoną herbatkę czy coś. Mam nadzieję, ze mi to pomoże.

Isiaczek1989-dzięki :) Zastanowię się jeszcze, czy w niedziele kończę pierwszą fazę czy w poniedziałek :) Dobrej nocki wszystkim! :) P.S ale mi się namnożyło wcześniej tych stopek :o nie wiem czemu :P

Gość weronika90
ja na wieczór przesadzilam z jedzeniem i jadlam brzoskwinie. .. .

Cześć dziewczyny. Ja planowałam zważyć się po 1 fazie, bo teraz mam @, ale nie wytrzymałam i dzisiaj stanęłam na wadze i ani drgnęła :/, tyle samo co było. Robię wszystko zgodnie z dietą, więc mam nadzieję, że to tylko przez @. A jutro jak wspominałam rodzinny obiad i zjem co najwyżej mięsko jeśli będzie jakieś chude. Dzisiaj urodzinki chrześniaka i największy sprawdzian dla mnie- torcik,ciasta,lody, owoce moje ulubione..hehe:) Dam radę :) A jak u Was? Ja nie wiem co dzisiaj zjem, zrobię sobie może lody dukanowe, mam ochotę na coś słodkiego. Miłego dnia!

Gość anitka 1203
a ja dzisiaj serek bialy jajko i losos wedzony tluuusty ale poodobno mozna ;)

Gość weronika90
KlementynkaAh podasz przepis na te lody dukanowe? :) Ja dzisiaj pierwszy dzień II fazy. NA śniadanie zjadłam serek wiejski, małego pomidorka i ogórka. Smakowało wyśmienicie ! Kocham warzywa jednak ;D . Dzisiaj zamierzam również poćwiczyć minimum 30 min .. Moja waga ani drgnęła od paru dni, ale dało mi to mobilizację by nie przestawać. W przyszłym tygodniu wypadnie mi okres więc może ma to jakieś powiązanie, może jutro kupię sobie jakąś herbatkę zieloną albo pu-erh .. Która lepsza pod względem działania ? Pozdrowienia i całuski :) Ja zmykam sprzątać.

cześć dziewczynki :) Wczoraj byłam na działce troche pochakałam i padłam na pysk:P Dzisiaj zakwasy ale co tam 2,5 kg mniej:) Weronika 90 nie przejmuj sie,że wagi stoi w miejscu tez na poprzedniej diecie tak miałam ale ruszy wkońcu.Głowa do góry :) Dzięki,że trzymacie za mnie kciuki:) Gdyby nie wsparcie pewnie juz bym skusiła sie na jakąs mała pokuse..Dzisiaj zjadłam jogurty,makrele i na obiad wątróbka :) .Duzo ruchu,byłam na zakupach :)Pozdrawiam.Miłego dnia

Gość aaiza
cześć dziewczyny:) jestem na diecie proteinowej 11 dni waga spadała 2 kg.69 na 67kg.i to w ciągu pierwszego tygodnia, od tyg. 0 biegam na bieżni ale zawsze biegałam i tak sie zastanawiam czy to przez to biegabie. czy ktoś miał podobną sytuację?? pozdr.

A ja dzisiaj znowu grzeszę :( Ale i tak jestem dobra. Wytrzymałam 4 pełne dni na proteinach :D Dzisiaj był piąty. Zgubiło mnie wyjście do kina. Zjadłam duży popcorn ... A potem pojechałam na zakupy na jutro i w domu zaczęłam przygotowywać jedzenie i trochu sobie podjadłam warzywek,tak odrobinę tylko :) Jutro też będę grzeszyć. Pierwszy dzień z warzywami. W moim menu jutro znajdzie się dodatkowo arbuz oraz winogrona,do tego mielone domowej roboty gotowane w papryce. Pewnie mnie za to zjedziecie ale ja się nie przejmuje takimi małymi grzeszkami.Najważniejsze nie przerwać diety na stałe i że mimo wszystko ciągle chudnę. W moim odchudzaniu mam zaplanowane, że do puki jest sezon na owoce, w pierwszym dniu po proteinach będę je jadła,a potem kolejne 4 dni już czyste P+W potem czyste 5 dni protein. czyli na 10 dni,będę mieć zawsze jeden dzień szaleństw :) A te mielone jutro, to odstępstwo od odstępstwa :) Czyli moja ulubiona potrawa,a że kończy się sezon na papryczki,które do tego używam i jeszcze w tym roku ich nie jadłam,postanowiłam,że zaszaleję :) Tylko nie bierzcie ze mnie przykładu. Mój plan chudnięcia to uzyskać wymarzoną wagę do czerwca,więc ja mam dużo czasu,kto chce szybko schudnąć,niech trzyma się ściśle diety.

aaiza - sport nie jest wskazany przy tej diecie,zwłaszcza na początku. Przy diecie proteinowej szybko przybierasz masy mięśniowej. Czyli możesz nie odczuć spadku na wadze,bo tłuszcz zamieniasz w mięśnie. Trzeba z tym bardzo uważać.

Dietka_ brawo!!! 10 kg. mniej, moje marzenie:))) ale Ty sobie na dużo pozwalasz, a pomimo to ładnie schudłaś