Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbvet

Długie włosy u chłopców - skąd ta moda ????

Polecane posty

Gość Ściemniasz z tym że ktoś
Albo jego matka zrobiła cie celowo w balon jak zobaczyła z jaką prostaczką ma do czynienia. Niektórzy mają poczucie humoru i jak widzą że rozmówca jest nie teges to się z niego nabijają. :P Samej mi się to zdarzyło kilka razy.

Gość pytająca mamusia
"mama29-2010 dlugie wlosy jesli chlopak nie jest metalem to na pewno emo lub gejem ja to nawet chetnie bede dogryzac babom jesli jakas spotkam na spacerze z synkiem dlugowlosym- bede mowic: ale pani corka ma piekne wloski- prawie tak jak moja corcia " a co bys czuła gdyby ta matka chłopca odpowiedziała Ci wtedy, że dziękuje za komplement i żebys się nie martwiła, bo może jak Twoja córeczka podrośnie to juz nie będzie miała takich męskich rys twarzy jak teraz? Twoje dziecko Cie obserwuje, słucha, Ty jestes wzorem dla niej i przez takie głupie zachowanie wszczepiasz jej nietolerancję. Będzie nienawidzić każdego kto będzie wyglądał inaczej, będzie inny w tym na przyszłość osoby niepełnosprawne, ubogie, albo z innym światopoglądem. No gratuluję, pedagog z Ciebie :)

Najlepiej to jakbyśmy nosili identyczną garderobę, te same imiona, mieli takie same fryzury, upodobania muzyczne, czytali tę samą literaturę i oglądali takie same filmy:o Czy tak ciężko Wam zrozumieć, że każdy jest inny i na tej inności polega piękno świata!!!? Jeden lubi jak mu skarpetki śmierdzą, inni jak im cyganie grają i do jasnej cholery, mają do tego prawo!!! Mój mały ma włosy za łopatki, ale kręcą mu się mocno więc po wysuszeniu są do ramion. Dla mnie wygląda słodko i nie uważam żeby krzywda mu się działa z tego powodu. Swoją drogą, to chciałabym mieć tylko takie problemy jak autorka postu:o

Gość ja mam rocznego synka
to że jedna kobieta jest walnieta i kreci chłopcu włosy lokówką (choć ciężko mi uwierzyć, że tak powiedziała do dziecka) nie znaczy, że wszystkie matki chłopców z dłuższymi włoskami tak robią! Ja swojego synka obcinam na pazia z wygody - najprostsza wygodna fryzura która można zrobić samemu :P, włosy wszyscy mamy podatne i jemu sią też ładnie układają, bez żadnych zabiegów - gdyby wyglądał jak czupiradło na pewno zrobiłabym mu inną fryzurę. Na temat weszła, myśląc, że dotyczy starszych dzieci - bo akurat starszy syn prosił, żebym mu zapuściła trochę włosy, przyjrzałam się i rzeczywiście ostatnio wielu chłopców ok 10 lat, ma dłuższe włosy i o tym miałam nadzieję podyskutować- a nie leczyć kompleksy jakiegoś noenazisty :P

Gość bvbvet
No jesli matka na siłę w takim przypadku chce zrobić z dziecka dziewczynkę to to zaczepia o ten problem. Wyobraźcie sobie że ejsteście takim małym kilkuletnim chłopcem. W domu ci mówią że jesteś przystopjny facet, że sliczny synek itd. Dziecko wychodzi między ludzi i co słyszy? Że piękna dziwczynka, że śliczna niunia, ze kiedyś będą za nią kawalerowie się oglądali itd. Dziecko otrzymuję sprzeczne sygnały dotyczące swej płci. i to w tyk okresie życia gdy kształtuję się jego świadomość, kiedy kształtuje się jego "ja". Życie pokazuję różne przypadki, było i tak że gdzies tam na świecie ktoś na siłę chciał zrobic z syna córkę, z córki syna a potem dziecko dorastało i mialo problemy ze swoją tożsamością, nie wiedziało kim jest bo np. było dziewczynką ale było wychowywane "na chłopaka".

Muszę zakazać mojej córce nosić spodnie, bo nieopatrznie doprowadzę ją do zaburzeń tożsamości:D:D:D

Gość pytajaca mamusiu czy twoja
corka majac wlosy do karku (badz co badz uwazane za reszte swiata za chlopieca domene) nie wyrosnie ci na transa :o moze sprawdz czy nie wyrasta jej mikropenis. jak spotkam taka na ulicy to bede mowila o jaki ladny chlopczyk idzie, zupelnie jak moj syn :)

Gość płomien w nas
przesadzasz! jakby mały miał umalowane usta albo sukienke to mogłabyś się martwić! wtedy było by to zrozumiałe, ale że włosy długie? bez jaj. wiele chłopcow tak nosi, tak samo jak wielu dorosłych mężczyzn i nie ma w tym nic złego

ok może tamta kobieta rzeczywiście chce zrobić z syna dziewczynkę....tylko co my mamy na to powiedzieć? W życiu jest milion sytuacji, które mają na nas mniejszy lub większy wpływ, na jednego zadziała coś bardziej na innego mniej.... ale nie sądzę, żeby 4latka obeszło jakoś bardziej to, że jakaś baba w parku pomyliła go z dziewczynką... ale to problem tamtej babki i jej dziecka, nie wiem nad czym tu dyskutować?

bvbvet Pierniczysz. Mozesz synka ubrac na blekitno, obciac na krotko, a bedzie mial sliczne loczki - i tak uslyszysz ze jest dziewczynka. A co do Twojego przykladu, to jest chybiony, kiedys byla sprawa faceta, ktoremu przy porodzie uszkodzono genitalia. Zrobiono mu operacje i traktowano jak dziewczynke cale zycie, on jednak czul sie facetem. Wielu, wielu chlopcow w dziecinstwie slyszy ze jest dziewczynkami. A ilu z nich jest transseksualistami? Ja znam tylko jednego trans.

Podejrzewam że większość tego towarzystwa co tu się wypowiada nie widzi głębi problemu. I niestety ale raczej go nie zobaczy, za wysokie progi. Mieszkam za granicą i faktycznie tu jest inny światopogląd. Obok siebie żyją ludzie wyznający różne religie, zasady itp. No ale tu nie ma czegos takiego jak temat tabu. Rodzice otwarcie potrafią rozmawiać z dziećmi o seksie, fizyczności i to już z małymi bajtlami co mają po kilka lat. W Polsce tego nie ma, ludzie bronią się jak mogą przed takimi rozmowami i nie biorą pod uwagę tego, ze to co przekazujemy w dzieciństwie odbije się na późniejszym życiu tego dziecka. Oczywiście, jesli fryzura, ubiór, wpojone zasady nie krzywdzą dziecka to jest ok. Ale w tym przypadku mamusia po prostu przesadziła, ma gdzies uczucia dziecka, liczy się tylko to, że jej się podoba i koniec. A to co dziecko przechodzi i ze nie rozumie własnie czemu w domu jest synkiem a poza domem córeczką to już się nie liczy.

Gość pytająca mamusia
" pytajaca mamusiu czy twoja corka majac wlosy do karku (badz co badz uwazane za reszte swiata za chlopieca domene) nie wyrosnie ci na transa moze sprawdz czy nie wyrasta jej mikropenis. jak spotkam taka na ulicy to bede mowila o jaki ladny chlopczyk idzie, zupelnie jak moj syn " o czym Ty mówisz? Mam syna, jedynaka

Gość płomien w nas
pieprzysz. dziewczynki tez często są obcięte na krótko bo wygodniej i ktoś może moze nazwac je chłopcem.i co? tragedia wielka nie? doszukujesz się problemu tam gdzie go nie ma.

Nie dramatyzujmy, to że jedna babka się pomyliła, jeszcze nie znaczy, że dziecko cały czas jest traktowane jak dziewczynka.

Gość bvbvet
To skoro problemu nie ma, wsio ok że chłopak wygląda jak baba to poc o tu sie wypowiadacie? Może poszukajcie sobie powazniejszych tematów (np. kolor sluzu) i dostosowanych do waszej inteligencji. Kolejny raz się okazuję że na tym forum jedynymi uznawanymi tematami do rozmów to kupki, zupki, wyprawki, staranka i mierzenie temperaturki w pipuni. Mój błąd, że brałam was za trochę bardziej inteligentne istoty z którymi można porozmawiac na powazniejsze tematy.

No ja miałam nadzieję podyskutować o dłuższej fryzurze, ale dla mojego starszego syna, on chce, widzę że jest moda taka, ale jest to dla mnie trochę kłopotliwe, bo on się brudzi, często biega tak, że jest spocony i nie wiem czy się zgodzić.

mój maz też ma długie włsoy zreszta od dziecka i napewno gejem nie jest,poza tym nicgdy nie wyglądał jak dziewczynka tylko jak chłopak łobuz:) nasze dziecko tez bedzie mialo dlugie wlosy:)

Gość emillla6
a mi nawet nie o wyglad chodzi ale o dziecko, bo meza siostra ma takiego 3latka i co zauwazylam: po pierwsze byly upaly i to dziecko wlosy do ramion, spiac jak u dziewczynki nie da sie wiec chodzil taki biedny przepocony i goraco mu, a po drugie te wlsoy ciagle mu do oczu wchodza i ciagle chodzi i je poprawia wzrok mu sie tylko zepsuje.....nie mowiac o tym ze glupio wyglada bo to inna kwestia powiedzialam matce ze moze szkoda wzroku i malego w te upaly a ona na to ze przeciez tak ladniej wyglada wiec nie zetnie :( debilizm

bvbvet rozumiem, że z Tobą można dyskutować tylko wtedy jak będzie Ci się przytakiwać? tylko że wtedy nie ma tematu do dyskusji. Wyraziłaś swoją opinię narzucając innym swój punkt widzenia i nie przyjmując do wiadomości tego, że każdy ma prawo postępować jak chce.

Gość gfggret
Długie włosy to nie jest moda , to cały styl życia . Tyle , że taborety takie jak wy odgapiają to i bezczelnie nazywają modą :O

Gość pytajaca mamusiu czy twoja
a to sorry, myslalam ze to byl twoj tekst a ty tylko cytowalas ta mame29-2010 ten wczesniejszy tekst byl w takim razie do mama29-2010

gfggret>> wyjaśnij ten "styl życia 10 latka" bo rzeczywiście nie kumam :D :D :D

Gość bvbvet
A w czym przytakiwać? 99% wypowiedzi stąd jest nie na temat. Jedynie 'shadows in the night' z tych zalogowanych (bo reszta to te same osoby zmieniające nick) zrozumiała o co chodzi w temacie. Reszta to przepychanki małolat o wyzszości golenia się na łyso a nie obcina się wcale. W kilka minut obaliłyście tu naukowców i psychologów którzy latami pracowali by stwierdzić, że styl życia i wzorce z dzieciństwa mają swoje odzwierciedlenie w dorosłym życiu. Jak widac są powazniejsze tematy takie jak ten po co wasi rodzice harowali całymi dniami od świtu do nocy i posyłali was do szkoły skoro wam cięzko przeczytac kilka zdań ze zrozumieniem.

Gość bvbvet
I co najciekawsze to ten sam temat załozyłam na innym forum, wyłącznie dla osób zalogowanych. I co się okazało? Że temat jakoś został zrozumiany i potraktowany poważnie. Nie ma przepychanek, wyzwisk i dzikowiny. Czy te forum ściąga głownie ludzi których nikt nigdzie indziej nie chciał?

Autorko dlaczego więc piszesz tutaj- skoro gdzie indziej uzyskałaś satysfakcjonujące odpowiedzi ?

bvbvet Od pierwszego postu narzucasz swój punkt widzenia mówiąc że matki kreują swoich synów na transów tym że zapuszczają im włosy. Ja nie potrzebuję się ukrywać pod pomarańczowym nickiem, jeśli mam swoje zdanie na jakiś temat to nie boję się też pod nim podpisać. Ty na prawdę uważasz że można dziecku wypaczyć postrzeganie własnej seksualności przez zapuszczenie włosów??? przecież to chore

Idź więc i pisz tam gdzie twoi współrozmówcy prezentują ten sam wysoki poziom kultury i inteligencji:p

Gość bvbvet
tijo naucz się czytać, przynajmniej dla dobra własnych dzieci jesli je kochasz i nie chcesz im robić wstydu jako matka analfabetka. A jak się nauczysz tej trudnej sztuki to wróc i może dasz radę pogadać na tematy dla dorosłych.