Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elokwentna05

Moja 15letnia córka wróciła do domu komletnie zalana.

Polecane posty

Zgadzam się z tym, że kary nic nie dadzą, ale odradzę ci jeszcze jedno - nie pokazuj, że jesteś obrażona, nie bądź milcząca, nie traktuj córki jak powietrza. Moja mama ciągle obierała taką taktykę - nagle robi sie milcząca a ja zachodzę w głowę, o co chodzi tym razem, irytuję się i skacze mi ciśnienie. W rezultacie macham ręką na jej dziwne zachowanie i brzydko mówiąc, mam to w dupie, o co jej chodzi. Więc za nic tego nie rób! Zabieranie rzeczy i kary wg mnie oddadzą ten sam rezultat co milczenie, gdybym dostała karę np na komputer, to korzystałabym ze szkolnego sprzętu a w czasie wolnym po prostu poszła do koleżanki, więc to nie ma sensu.

Krwawa Merry moja mama tez miewala takie odpały :/ i skutek tez raczej inny niz chciala osiagnac trzeba pokazac corce ze gracie w tej samej druzynie.

Gość stawowa żaba
Kiedys byl taki polski program na tvn style 'Świat wg dziecka' (teraz moze tez jest, ale nie mam tego programu), o nastolatkach też było, polecam.

Gość xyzed100%
ja tez zaczelam dokladnie w wieku 15 lat-palic,upijac sie, spac we wlasnych szczynach.......... minelo pare lat, nadal mieszkam samotnie z matka.moj ojciec jest alkoholikiem, ja rowniez pije codziennie.matka bila, szlabany, zabierala co sie da-to prosta droga do przestepstw, dziekuje.teraz dala sobie spokoj.przyzwyczaila sie... ja nie robie w koncu awantur, jak stary.widziala, ze sobie robie krzywde. ale goraco popieram ghr-to nie jest dla przyjemnosci, to zagluszanie wlasnego bolu....nadal mam spieprzone zycie, bo nienawidze matki, bo ona rowniez miala swoje jazdy i bila mnie od dziecka(teraz juz sie boi).a niestety musze z nia mieszkac jeszcze pare lat...........i to takie bledne kolo, bo niby moglabym isc do pracy....a nie siedze i pije, kombinuje tylko hajs, wracam, upijam sie do nieprzytomnosci...] autorko, przyczyny-nie skutki. ale czuje, ze ona sie nie podniesie tak szybko. trudno, szkola zycia sama da jej swoje wychowanie... to nie kukielka, nie masz na nia zadnego wplywu.

Gość uppping i co obudzila sie

Gość fdJrwuwsu
mnie najbardziej poszło w pięty jak moja mama słowem się na drugi dzień nie odezwała. czułam się upokorzona . wolałabym wtedy żeby się na mnie wydarła. pieknie, trzeba było ją zamordować. i Ty się dziwisz że masz z nią problemy? sama ją tak wychowałaś