Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dietka_

Dukan - jeszcze 15-20 kg. Kto ze mną ?

Polecane posty

Wiesz co, nie spędzam dużo czasu w kuchni teraz. Wracam z pracy w tygodniu, raz dwa coś przygotowuję na szybko. Na samym białku jest to najczęściej kurczak (piersi, udka), indyk, rybka. Przyprawiam intensywnie, bo lubimy bardzo, w rękaw do pieczenia i hop do piekarnika. Robię zawsze sosy na bazie jogurtu, bo często kurczak suchy się robi. W sobotę i niedzielę intensywnie gotujemy, oczywiście zgodnie z zasadami, bo chcemy sobie po prostu dogodzić :) Lepiej jest na warzywkach, sięgam wtedy po przepisy z książki Dukana albo szperam coś w internecie.

Gość BINAAA
witam mam pytanko :) chce zaczac Dukana i pomyslalam ze moze bede wspomagac sie jakimis tabletkami? co o tym myslicie? czy mozna brac jakies wspomagacze ? szczerze to myslalam o czyms jak ADIPEX. prosze odpowiedzcie co o tym myslicie:)

Nie wiem, nie znam się. Nie uznaję chemii w tej postaci. Dla mnie sama dieta wystarczy, po co żołądek obciążać tabletkami?

Gość BINAAA
taaak w sumie masz racje:) myslalam ze bedzie szybszy efekt hmmm....

Gość Dorcia76
Polecam ich sprawdźcie: www.piekno-natury.pl Zależy mi, bo jeśli ktoś chciałby u nich kupować to podczas zamówienia podajcie mój nick "Dorcia76" Wtedy będę mieć dużo taniej, a jeśli nawet sporo osób u nich będzie kupować - będę mieć za darmo :) www.piekno-natury.pl Wy też tak możecie. Jeśli zechcecie - wszystko Wam wytłumaczą. Jak to działa. Podawajcie mój nick - proszę - podczas zakupów Dorcia76

Na Dukanie i tak szybko schudniesz,nie potrzeba Ci wspomagaczy,tylko przestrzegaj diety sumiennie,a nie tak jak ja :)

Gość BINAAA
Dietka_:) masz racje ! od poniedzialku chce ostro zaczac :) troche sie tylko boje,ze cos "pokopce" i zle zjem :( ale mysle,ze dam rade. bede sie bardzo starala:) czytalam wasze doswiadczenia. jestem dzumiona waszymi postepami :):):) JA TEZ TAK CHCEEEEEeeee :):):) pozdrawiam

Sporadyczne pomyłki żywieniowe to nic strasznego,po prostu trzeba będzie się bardziej pilnować. Ja jestem najlepszym przykładem tego,że pomimo grzeszenia można nadal chudnąć. Więc nie ma się czym przejmować tylko kontynuować dietę :) Oczywiście nie bierzcie ze mnie przykładu,bo ja daję zły przykład haha ,ale to dlatego,że mój termin na osiągnięcie upragnionej wagi to początek wiosny,więc mam czas na chudnięcie i mogę sobie pozwolić na jakieś "przyjemności" bo mi się nie spieszy :) Zrób sobie stopkę. Będzie wtedy widać co i jak :)

Gość hee.
Hey.; ) Teżchcę schudnąć tak do wiosny z 20 kg, muszę.!; ) mogła bym prosić aby ktoś napisał mi np. co zjadł wczoraj? bo chciałabym dobrze dobierać składniki itp. i nie chciałabym się pomylić.; ) do tego chcę pić aqua slim.;) Dziękuję bardzo kochane!.; )

Gość hee.
prooooszę was dziewczyny, pomóżcie mi.!; )

U mnie obecnie są proteiny więc moje posiłki składają się głównie z produktów poniżej w dowolnej ilości: Makrela wędzona, jogurt naturalny Zott z 2 łyżkami otrąb owsianych,jogurty naturalne Zott z cynamonem, pierś z kurczaka lub indyka w przyprawach pieczona w piekarniku lub gotowana, jajecznica lub jajka gotowane.,serek biały chudy, dużo coca coli zero, tuńczyk w sosie własnym,śledzie Bismarck. Na proteinach moja dieta jest raczej mało urozmaicona. Monotonia totalna,przynajmniej u mnie. Zdecydowanie wolę fazę P+W :) Już za 2 dni :) Agnieszko,zaglądasz tu jeszcze ?

hee. - a tak btw to najlepiej jest zacząć od przeczytania książki. Tam masz wymienione wszystkie produkty,jakie można jeść. Ja się zdecydowanie ograniczam do kilku wybranych. Zapomniałam tam też dodać,że zmagam się z rybami duszonymi jeszcze :)

Ja standardowo na śniadanie sałatkę z serka wiejskiego. Do serka wkrajam kilka plasterków chudej szynki, jajko ugotowane na twardo. Gdy można warzywka to wtedy pomidorka, szczypior, ogórek, paprykę. I takim cudem się zajadam. W sobotę smażyłam pyszne placki z tuńczyka. Puszka tuńczyka, 2 jajka, 1.5 łyżki otrębów, ulubione przyprawy i opcjonalnie szczypiorek. Wszystko wymieszać i smażyć bez tłuszczu małe placuszki. Rewelacja! Na obiad najczęściej pierś z kurczaka lub indyka pieczona w piekarniku, podudzia z piekarnika, rybka duszona lub panieruję w otrębach i jajku i smażę bez tłuszczu na patelni. Kolacji zwykle nie jadam, gdyż obiad jem po 18. Ale między śniadaniem a obiadem często podjadam a to jogurt naturalny, a to serek wiejski lub homogenizowany. Nie ma się co sugerować kto co je, bo każdy lubi co innego, potrzebuje co innego i ma inne wymagania. Najlepiej wziąć listę dozwolonych produktów i przebierać w produktach, które nam pasują :)

Witajcie dziewczynki!:) Mam pytanie do Was,ponieważ nie mam książki ani też w necie znaleźć nie mogę chciałabym wiedzieć jakie przyprawy można używać czy aby wszystkie od soli,pieprzu po np .wegetę,przyprawę do gyrosu?????? zioła np prowansalskie wiem,że można no i pytanie nr2! ser żółty np chudy też jest przecież produktem nabialowym a dlaczego każdy je tylko biały????pozdrawiam i życzę wytrwałośći wszystkim łącznie z sobą:)

Ser żółty jest zabroniony. co do przypraw sól w ograniczonej ilości,najlepiej zastąpić ją solą dietetyczną. Vegeta też nie wskazana,jest w niej dużo soli. Resztę przypraw używam do woli,chociaż na liście Dukana nie wszystkie się znajdują. Książkę znajdziesz na chomikuj.pl

Dzięki za odpowiedź:) ja w takim razie nie schudnę lub bardzo mało bo od wegety,magi jestem uzależniona no i widzę,z tego co czytam,,,że niektórzy mimo małego podjadania jednak chudną co dziwne,też bym chciała hihi pozdrowionka;)

Uzależniona od vegety? :) Pierwszy raz się spotykam z vegetoholiczką :) Wydaje mi się, że z powodzeniem można zastąpić vegetę po prostu przyprawami. Sól dietetyczna + pieprz + zioła i myślę, że to lepsze rozwiązanie niż vegeta z glutaminianem sodu.

Wczoraj był mój pierwszy dzień. Już przeczytałam książkę i próbuję co wyjdzie.... Najgorsze , ze mam chęc na słodycze.... no i tylko patrzę... i winogron też nie jadłam , i pyszne pieczone ziemniaki... też nie... ciężko tak na początku. Dziś zrobiłam omlet... ale był tak paskudny , ze zjadł go pies... w sumie tylko sól i pieprz... ale to nie mój smak. Już wolę te jajka na twardo ;) trzymajcie za mnie kciuki :)

Hej ho! Jak tam dziewczyny samopoczucie i konsekwencja? :) Wciąż wysoki poziom? U mnie z górki na pazurki :) Regularnie spada :)

hej dziewczyny:) mogę sie przyłączyć?? musze sie jeszcze zastanowic czy zastosowac tą diete ale widac po kobitkach tutaj że pieknie chudniecie:) i chciałam zasięgnac rady u was mam do schudniecia ok 8kg ,chciałabym to zrzucic i żeby nie wróciło ,dotychczas ogrNICZAŁAM jedzenie ale waga nie spadała jednym słowem stoje w miejscu a ubrania sa ciasne ;/

Co chcesz się dowiedzieć konkretnie? 06.07 - 114,8 06.09 - 101,4 14.09 - 98,9 06.07 - 114,8 06.09 - 101,4 14.09 - 98,9

Gość anulakkkkkk
hej dziewczyna mam problem:( mam 20 lat urodziłam dwa miesiace córeczke:) przytyłam w ciazy 42 kg przez nadcisnienie :( moja waga wyjsciowa była 54 kg teraz waze 74 schudłam ponad 20 ale i tak sie zle z tym czuje:( mam prosne jesli któras z dziewczyn by mi przesłał tą diete na @maila ania280190@wp.pl była bym bardzo wdzieczna pozdrawiam Ania

chciałabym się doweidzieć; 1- jaki jest jadłospis tej diety,menu,czy trz\eba regularnie posiłki itp 2- ile czasu zajeło by mi trwałe schudniecie 8kg

Gość grubaska:)
cześć dziewczyny!! jak ja wam zazdroszczę takiego spadku wagi:)ja mam do zrzucenia ojjjo i jeszcze trochę!!!w tej chwili przy wzroście 169 ważę 87 kg :((( tak mi pozostało po ciąży,przed ważyłam 72,gdybym wróciła do tej wagi to bym była najszczęśliwszą kobietką na świecie:))) już zamówiłam książkę na temat dietki i jak tylko ją dostanę to od razu biorę się za lekturę!!!ale mam nadzieję że mi pomożecie troszeczkę gdybym miała jakiś problem?

Jasne, uderzaj jak w dym! Ja nieustannie na Dukanie od lipca i już 22 kg mniej :))))

Hej dziewczyny mogę się przyłączyć? Jakoś moje wątki umierają śmiercią naturalną :( Jak widać po mojej stopce ładnie chudnę ( chyba zbyt szybko nawet) a jem tyle że ... Wczoraj ciasto czekoladowe z kremem, dziś lody.. I chudnę :) za to kocham DUKANA!