Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly_mama

starania na maj 2011 :)

Polecane posty

Hej dziewczynki :) ja też się dopisuje jak mogę :) To mój 3 cykl starań . Niestety efektów brak :( Ostatnia @ u mnie była 1 sierpnia także dzisiaj mój 25 dzień cyklu , a zazwyczaj mam tak od 30 do 36 więc cierpliwie czekam :)

--------------------------------------------------------- -------------------------------- nick ....................ostatnia @................testowanie......cykl starań --------------------------------------------------------- ------------------------------- dzien cyklu .............23.08.10 ................ 23 wrzesien..................5 nelly_mama .............04.08.10 ................ 1 wrzesien...................12 kaka80...................03.08.2010...............30sierp ień..................3 Znów_mama.............30.07.2010...............30 sierpień..................4 kucyk pony............. 27.07.2010...............26 sierpnia..................3 aganiok77................22.08.10.................18.09.1 0......................1 -paulla-....................1.08.10....................5.09.10......................3

Hej Dwa dni spóźnia mi się okres. Robiłam dziś test, ale niestety wyszedł negatywny ;( Już zaczynam sobie wmawiać, że test był zły, uszkodzony czy coś, bo nawet pierwsza kreska wyszła jakaś niewyraźna ;/... Nie wiem czy to możliwe żeby test się mylił? Miesiąc temu odłożyłam tabletki i bardzo liczyłam na to że uda się za pierwszym razem, zwłaszcza że trzy lata temu zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem z tym że poroniłam. No i mam teraz trochę doła, że nie wyszło. Nie wiem czy testy mogą się mylić? i czy lepiej zrobić test z krwi beta Hcg?

Gość dzien cyklu
kate, test mogl nie wyjsc prawidlowo :) skoro nawet 1 kreska nie wyszla wyraznie.. mysle ze warto powtorzyc :)

Gość nelly_mama
kate1238, Dzien cyklu ma racje, warto jest powtorzyc test, lub jezeli masz taka mozliwosc, to wybrac sie na bete. Powodzenia !

dzień cyklu ja mam tylko jedno dziecko w suwaczku to zaadaptowany dzieciak psi suczka rasy West moja przylepka. Ja niestety nie jestem na tyle odważna by mieć trójeczkę. To drugie napawa mnie strachem;)

Gość dzien cyklu
palusia hehe, ja to jak cos powiem czasami... myslalam ze to jakies zdrobnienie do imienia :D nelly - u mnie definitywnie dzisiaj 1 dzien cyklu! wlasnie dostalam boli i jest normalna krew ... czyli jak wzielam Luteine w dniu 16 cyklu, a cykl mialam 31 dniowy to wzielam ja za szybko.... Luteine odstawiam teraz jednak... zastanawiam sie tylko jak to mozliwe ze w 12dc cyklu mialam pecherzyk 18mm a cykl byl 31 dniowy! wypadaloby ze owulacja powinna byla byc w dniu 18... 6 dni po usg!

Gość nelly_mama
Ja na razie tez marze o jednym, pozniej moze drugie, ale to zalezy od tego, jak bedziemy stac finansowo za kilka lat, jak bardzo obciazy nas kredyt mieszkaniowy itd. Jezeli bedzie nas stac - to drugie tak, jezeli nie, to jedno tez bedzie ok :). Tylko najpierw musi sie nam udac, mam nadzieje, ze juz niedlugo bede musiala czekac, bo ten rok to juz i tak wystarczajaco dlugo.

a ja bym chciała bliźniaki, bo co z tego ze mam juz dzieciaczka jak ten następny przez różnicę wieku znowu będzie się wychowywał sam. A moja mama jest z bliźniaczek to jakies szanse są

Gość nelly_mama
Dzien cyklu, Kurcze, dziwna sprawa z tym pecherzykiem. 12 dc mialas piekny, prawie gotowy do pekniecia...moze i by pekl za te kilka dni, tylko cos sie akurat przesunelo, a w miedzyczasie wzielas Luteine, ktora zahamowala to pekniecie? Moze tak wlasnie bylo. Pecherzyk peka mniej wiecej jak ma powyzej 20mm, wiec w zasadzie mogo sie przesunac do 18dc. A moze Ty mialas ta owulacje jednak, a testy zwyczajnie zawiodly. Jak bedziesz u gina w Polsce to zapytaj o to koniecznie.

Gość Bet2905
--------------------------------------------------------- -------------------------------- nick ....................ostatnia @................testowanie......cykl starań --------------------------------------------------------- ------------------------------- dzien cyklu .............23.08.10 ................ 23 wrzesien..................5 nelly_mama .............04.08.10 ................ 1 wrzesien...................12 kaka80...................03.08.2010...............30sierp ień..................3 Znów_mama.............30.07.2010...............30 sierpień..................4 kucyk pony............. 27.07.2010...............26 sierpnia..................3 aganiok77................22.08.10.................18.09.1 0......................1 -paulla-....................1.08.10....................5. 09.10......................3 Beti2905..................5.08.10.................ok.9.09.10.....................12 nelly_mama żeby nie było,że masz najdłuższy staż :-) Ja też właśnie badałam tarczycę,i jest ok, a dziś jestem umówiona do ginekologa,może mi da skierowanie na pozostałe hormony. Idę też dzisiaj do lekarza z wynikami krwi i moczu ( w krwi wyszły zaniżone białe krwinki i coś tam jeszcze - zobaczymy co i jak ze mną ) Pozdrawiam i odezwę się po wizycie,teraz zmykam

Gość dzien cyklu
no wlasnie, lekarka mi powiedziala ze powinnam miec owulacje najpozniej w 16dniu cyklu, jak widac nie.. by bylaby @ juz wczesniej..cykl bylby 29dniowy najdluzej... wczoraj byl moj 31 dc :( dzisiaj to juz na pewno @ to jest, nie ma bata... na pewno wspomne o tym w polsce.. wiec jak bede w polsce 7 wrzesnia to bedzie to moj 14dc, w sam raz na monitoring, a w piatek kiedy ma znowu otwarty gabinet 17dc, a pozniej znowu we wtorek to juz 21dc, wiec powinnysmy widziec czy pecherzyk jest, owulacja, czy pekl itd...

Gość nelly_mama
Bet2905, Jak juz bedziesz, to napisz mi jakie badania tarczycy mialas dokladnie i czy Twoje USG jajnikow tez pokazuje, ze masz mnostwo pecherzykow. No i jak wyglada sprawa z Twoja prolaktyna?

Gość nelly_mama
Strasznie mnie jajnik prawy boli, znowu mam taki promieniujacy bol na noge az, troche sie zaczynam martwic :(.

jeszcze na razie nie rozpoczęłam przygody z całą ta chemia o której piszecie. ale dorzucę swoją radę z tej dziedziny-może coś pomoże -jak bedziecie się przytulały w ważne dni to niech partnerzy nie dotykają waszych piersi - drażnienie sutków podnosi poziom prolaktyny tak dzieje się w przypadku karmienia dziecka kiedy to jej poziom dlatego jest wysoki i teoretycznie jesteśmy niepłodne

Napisałam taki długi post, a tu mi coś go zeżarło Już mi się nie chce pisać drugi raz, to tylko w skrócie: dzień cyklu - ja mam cykle 31-32 dni, a owulację około 13 dnia cyklu, po prostu mam dość długa fazę lutealną - 18 dni, nie wiem, jak dobrze znasz swój cykl, ale jest możliwe że owulację masz wcześniej, niż 18 dnia cyklu, A tak z innej beczki. Wiem, że mogę sobie wkręcać, ale od kilku dni bolą mnie piersi, ale nie jak przed okresem, wtedy zwykle są lekko nabrzmiałe i bolą wieczorem, jak zdejmuje stanik. Teraz czuję się jakby mi ktoś kamieni napakował do środka, do tego te bolesne, wrażliwe brodawki. Śmieję się, że to ciąża urojona, ale tak bardzo bym chciała, żeby to urojenie okazało się rzeczywistością... :-)

Hej. Mam nadzieje, ze moge sie dolaczyc. To rowniez moj 12 cykl staran i czekam jeszcze 10 dni na rezultaty, a mam wielka nadzieje, ze tym razem sie uda:-). Dzien cyklu - ja biore pierwszy cykl CLO i mialam monitoring w 12 dniu cyklu byl pecherzyk 20mm, a owulacje mialam w 16 dniu i wtedy mialam pozytywne testy owulacyjne, wiec moze ta luteine wzielas zbyt szybko.

Gość dzien cyklu
znow mama wiesz, kiedys moj organizm chodzil jak w zegarku ale nagle doslownie w pierwszym cyklu staran sie wszystko rozlegulowalo i nic juz nie wiem... kiedys byl i sluz, i bol owulacyjny, zero plamien i @ przychdozila dokladnie w dniu w ktorym sie spodziewalam - wg dnia kiedy podejrzewalam owulacje. teraz nic z tego nie dziala. masz cykle 21-32 dni a owulacje kolo 13 dnia? jak to mzoliwe? zawsze bylam pewna ze 14 dni po owulacji przychodzi @... olenka mozliwe, calkiem mozliwe.. Luteina jednak bedzie odstawiona dopoki nie bede wiedziec co jest prawdziwa przyczyna plamien.

Gość dzien cyklu
aganiok, ale ciekawa informacja :)

Gość sweetmeats
Cześć dziewczyny, można się przyłączyć? Jestem na etapie oczekiwania na @, to nasz pierwszy cykl starań, a właściwie pierwszy prawdziwy spontan z uwzględnieniem dni płodnych ;) @ mam dostać 31.08. Trzymam kciuki za brak Waszych @ Pozdrowienia i miłego dnia :)

Gość nelly_mama
Znow mama, Wszystko mozliwe, ze Twoje objawy swiadcza o ciazy. Jednak z tymi objawami to wiemy jak jest: moga swiadczyc o ciazy jak i o nadchodzacej @. Mnie tez bola piersi, ale mnie w sumie zawsze bola w 2 fazie cyklu. Bardziej zastanawia mnie to, ze jak to stwierdzil moj M jestem ciasna no i dzis boli mnie podbrzusze jakbym byla w trakcie @, a do tego kluje prawy jajnik, az na noge mi bol promieniuje. Moze to te moje pecherzyki na jajnikach sie odzywaja, moze w tym cyklu sie jakos wyjatkowo potworzyly i dlatego odczuwam ten bol. No sama nie wiem. Dowiem sie za okolo tydzien :).

Oleńka81 Używałaś testów owulacyjnych? bo chyba tak napisałaś czy masz z nimi dłuższe doświadczenie tzn. czy kiedy była owu. to wskazywały poprawnie?

nelly_mama co do tarczycy to robiłam tsh z krwi i dziś idę z tymi wynikami do lekarza na 17, tyle co wiem,to że wynik mieści się w normie :-) Na USG jajników właśnie dostałam skierowanie,więc na razie nie wiem jak pracują. A na prolaktynę jeszcze nie robiłam badań. tak jak to któraś ładnie ujęła - ja dopiero zaczynam swoją przygodę z badaniami.

Gość nelly_mama
Ja swoja przygode z hormonami zaczelam w zeszlym cyklu - mialam wtedy zrobione LH, FSH, progesteron, estradiol, testosteron i cos tam jeszcze ale nie pamietam. Te hormony mam ok, problem jest z prolaktyna, ktora wyszla mi ok prawie 300 jednostek za duza (norma byla 600 z kawalkiem a ja mialam prawie 900). Teraz mam zrobic (jutro) ponownie progesteron, androstendion i jakies jeszcze 2 hormony zwiazane z tarczyca, jeden z nich to chyba TSH. No i za 2 tygodnie do endokrynologa, a pozniej leczenie...no chyba, ze majowka 2011 zostane, to leczyc sie juz nie bede. Tak czy siak, wierze, ze ten watek przyniesie mi szczescie :).

no to i ja się dołączam.. Czesć wszystkim. Pozdrawiam znajome staraczki i nowe. im nas więcej tym lepiej. Złaożyłam wątek starania na kwiecień 2011 no i prawie wszystkie zaciążyły oprócz mnie.... Może teraz wy przyniesiecie mi szczęście ) Mam do was pytanie.... Dziś zaczęły mi się plamienia ( brązowa wydzielina (śluz)na wkładce) brak krwi. Czy to mam liczyć jako dni poprzedniego cyklu czy to już 1 dc nowego cyklu?? Mam zrobić badania hormonalne 3 dc i teraz zgłupiałam, wcześniej nie przywiązywałam dotego zbytnio wagi. Pomożcie....

Gość dzien cyklu
hej scooby ;) plamienie zalicza sie do starego cyklu, konkretne krwawienie jako 1 dzien nowego ;)

Gość dzien cyklu
scooby to tak jak ja zalozylam marcowy i sie pozaciazaly jedna po drugiej a my z nelly dalej nie, wiec postanowilysmy zalozyc nowy watek i poszukac wiecej kolezanek staraczek ;)

Aganiok - tak, testy mi wychodzily kiedy byla owulacja, a uzywam takich najzwyklejszych z Ebaya, w tym miesiacu zeby miec 100% zrobilam ich chyba z 10 w 4 dni. Owu mialam w niedziele, a wczoraj tak z ciekawosci zrobilam jeszcze test i druga kreska byla juz baaardzo jasniutka. Wiec mysle, ze powinny dzialaja. Tez mialam problemy z hormonami - za wysoka prolaktyna, ale robilam badania kiedy bylam w Polsce i od razu poszlam z wynikami do gin, dal mi Bromergon, po 2 misiacach robilam znow badania i prolaktyna wyszla mi ponizej normy, czyli juz OK. Teraz bym moj pierwszy cykl z CLO. Meza wyslalam tutaj (w UK) na badania nasienia, wyszlo troszke slabe, wiec je witaminki i zobaczymy;-).

Gość dzien cyklu
olenka81 oo jestes z uk? to tak jak ja! po 2 miesiacach bylas znowu w polsce na badaniach? ja mam skierowanie do kliniki leczenia nieplodnosci tutaj w uk, wlasnie czekam na list z data konsultacji ;)