Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly_mama

starania na maj 2011 :)

Polecane posty

Witam :) u mnie dwie kreski pojawiły się w poniedziałek, wg obliczeń kończę 5 tc, ostatnia @ była 24 lipca. Tak generalnie historia mojej, jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza ciąży jest dość dziwna, bo myślałam od jakiegoś roku, że chciałabym zajść właśnie w tych wakacyjnych miesiącach 2010, ale nie przykładałam do tego jakichś szczagólnych starań czy nawet uwagi... Myślałam że bedzie co będzie, nie staraliśmy się w sumie o dzidziusia i zabezpieczaliśmy się cały czas (mój narzeczony nie chciał jeszcze mieć dziecka) ale jakoś tak się złożyło, że dokładnie 8 sierpnia (w moje urodziny :D ) nie zabezpieczyliśmy się i... chyba się udało od razu! :D jeśli tak to będę mięć piękny prezent urodzinowy:) do lekarza wybieram się za jakieś 2-3 tygodnie, tutaj uwaga do 1q2w3e4r ! Przeczytałam, że największy sens wybrać się do gin. jest właśnie między 8 a 10 tygodniem. Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby Wasze testy wyszły pozytywnie!!! 🌻

Gość nelly_mama
Hej! monia_aa, Witamy! Mimo przykrych doswiadczen, na pewno uda Ci sie jeszcze miec dzidzie. Fajnie, ze nie sie poddalas i trzymasz ! Dzien cyklu, Ciekawe to co napisalas o wiesiolku. Jezeli dostane @, to zaczne go brac w nastepnym cyklu. Nalezy tylko pamietac, ze wiesiolka nie mozna brac pozniej niz termin owulki, bo pozniej moze spowodowac poronienie. Dzis moj 24dc, trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny, ja za Was tez trzymam. Co do 'objawow' to dzis jest lepiej, nie czuje sie juz zmeczona, nie zasypiam, jeszcze nie krwawie z nosa ;), wiec nie jest zle. Tylko piersi z bokow mnie bola, i podbrzusze lekko cmi. No i cera mi sie dziwnie wygladzila. Ale ja, po 12 miesiacach niepowodzen, to zdaje sobie sprawe, ze to wszystko, to moga byc symptomy przed @-owe po prostu i tyle.

Gość dzien cyklu
czesc dziewczyny :) witam nowo przybyle, gratuluje tym co sie udalo - przyznam ze mnie to motywuje i daje nadzieje, bo skoro zachodzicie w ciaze to i mnie sie uda w koncu :) ja od dzisiaj zwiekszam dawke wiesiolka ;) do 2 sztuk 3 razy dziennie, na ulotce jest napisane zeby nie przekraczac 6 tabletek na dobe, wiec nic nie stoi na przeszkodzie by dawke zwiekszyc, jedynie moze to ze 60 tabletek z opakowania wystarczy na jedynie 10 dni ;) ja od 3 dni mierze sobie temperature, kupilam do tego specjalnie nowy termometr ;) digital :D dzisiaj mam 3dc i temp 37.13! dwa razy mierzylam pod rzad, bo sie az zdziwilam i za kazdym razem to samo. nelly skoro piszesz o stanu cery - wyobraz sobie ze mnie na @ strasznie wysypalo, okropmnie, wielkimi wulkanami! mam pelno czerwonych plam na twarzy i co gorsza, robia sie caly czas nowe obok! nie wiem co sie dzieje :( dzisiaj rano znowu kilka neispodzianek!!! nigdy nie mialam cery idealnej ale to co sie teraz na niej dzieje to po prostu tragedia... trzymam kciuki za Twoje badania dzisiaj :) robisz bete?

Dziewczyny, pisałam już wcześniej o bolących piersiach i wrażliwych brodawkach, ale myślałam - schizuję. Ale kiedy wczoraj odrzuciło mnie od kawy, mnie, która może pić kawę zawsze i o każdej porze, doszłam do wniosku, że coś jest na rzeczy i dziś rano, nie wytrzymałam i zrobiłam test. TADAAAM!!!!!!!!!!! Są dwie krechy :-D :-D :-D :-D :-D Kobitki, to jest szczęśliwy wątek! Wszystkim nam się uda:-))) Trzymam kciuki za was wszystkie.

Gość nelly_mama
Dzien cyklu, Ja wczoraj robilam te badania, zrobilam progesteron, hormony tarczycy i morfologie, a na bete sie nie odwazylam i nie wiem czy odwaze, zwlaszcza po tym co spotkalo Navi :(((. Jeszcze nie odebralam wynikow, zrobie to w poniedzialek, w sumie nie spieszy mi sie. Co ma byc to bedzie. Jak sie nie udalo, to bedziemy pracowac w nastepnym cyklu i juz. Nie poddam sie ! Co do cery, to moja tez nie jest idealna, i lubi mi cos wyskoczyc, co mnie strasznie denerwuje, ale teraz jest w miare ladnie, az dziwne, ze zbliza sie @ a tu nic. Ale spokojnie, pewnie za 2-3 dni cos mi wyskoczy. Nie wiem, czy te tradzikowe sprawy to tez nie jest kwestia hormonalna.

Gratulację Znów mama Trzeba utworzyć jakiś wątek majówkowy bo ten co jest to troszkę zaśmiecony. Nelly ja tobie życzę z całego serducha ( i wszystkim dziewczynom)

Gość nelly_mama
Znow_mama, No to gratuluje !!! A w ktorym dc robilas test?

Gość nelly_mama
Wyliczylam sobie z tabelki, ze to byl Twoj 29 dc. Ja mam dzis 24 dc, testuje 1 wrzesnia, czyli tez bedzie to 29 dc :). Czy bol piersi i podbrzusza byl u Ciebie taki jak zawsze przed @?

Gość dzien cyklu
nelly, ah, to dzis masz wyniki :) rozumiem... wiesz, ja mam generalnie cere tradzikowa, ale juz jakis czas mialam zawsze wszystko "pod kontrola" i nawet w @ bylo ok.. a teraz az sie sama zdziwilam ;) wygladam jak smoczyca pryszczata ;) Znów_mama super!!!! gratulacje!!! :D ile dobrych wiesci dzisiaj!!!!!!!!!

Gość nelly_mama
Dzwonilam, i wyniki, poza jednym hormonem juz sa, ale babka nie ma do nich wgladu i musze odebrac osobiscie lub poczekac az lekarka wpisze jest do internetowego systemu, wtedy obejrze je z domu. Chyba nie bede leciec po nie, bo to bez sensu, te kilka dni nic mi nie zmieni przeciez. No...gdyby to beta byla, to co innego, ale w zasadzie ta reszta wynikow i tak mi nic nie powie. Wczoraj wyczytalam, ze nie ma takiego stezenia progesteronu, ktory swiadczylby o ciazy, jest tylko taki, ktory swiadczy o braku owulki.

zgadza się, 29 dzień, ból piersi był trochę inny niż przed @, jak już pisałam, czułam się jakby mi ktoś kamieni napchał:-) ale to, mogłam sobie wkręcać, naprowadziły mnie smaki i zapachy wczoraj rano, ja do faceta: - kurde, ale okropna ta kawa On na to: -ale co z nią nie tak? ja: - nie wiem, jakaś gorzka, blee i śmierdzi spalenizną - ale kochanie pijemy ją od tygodnia - ??? jutro robię test po test Wieczorem byliśmy na zakupach, spotkaliśmy moją siostrę, weszliśmy do kafejki, ja nauczona porannym doświadczeniem wzięłam herbatę, siostra kawę, mój facet piwo. Ja: - eeej, ja też chcę, weź mi bezalkoholowe - na pewno chcesz? - no weź Po pierwszym łyku: - fuuuj, ale okropne to piwo, jakieś gorzkie - kochanie, piwo jest gorzkie, zawsze ci smakowało :-)

Gość dzien cyklu
znowu mama :) super! ja tez tak chce!!! :D nelly... ja moze sie skusze na zbadanie progesteronu w polsce, w takim razie, skoro po nim mozna zobaczyc czy owulka byla.. chociaz sama nie wiem, bo i tak bede robic sobie usg caly czas jak bede w polsce, to bedziemy widziec...

Gość nelly_mama
Znow_mama, Fajnie to opisalas! Odnosnie smakow, to ja mialam wczoraj dziwny dzien, bo zupelnie nie czulam smaku obiadu, a zawsze wczorajsze danie smakowalo mi bardzo. Az sobie pomyslalam: no nie udal mi sie obiad. Ale M twierdzil, ze smakuje normalnie, jak zawsze. Odrzucenia do kawy nie czuje, ale to moze dlatego, ze ja pije w zasadzie mleko z dodatkiem kawy :). Jejku jakbym chciala, zeby to bylo to, ale...pewnie sie znow rozczaruje. Na szczescie od 1 wrzesnia mam urlop i jakos mi latwiej bedzie to rozczarowanie zniesc - zajme sie wyjazdem :).

Znow_mama gratulacje :-) super :-) Ja w tym miesiącu raczej na nic nie liczę,bo te starania wydaje mi się ciągle nie w czas :-( Mój T zmienił pracę, bardzo wcześnie chodzi spać, bo musi rano wstawać, pracuje po 12,13 h cały tydzień i w soboty,więc...zasypia zanim ja wyjdę z wanny :-( trochę jestem na niego zła,ale cóż...on się cieszy z tej pracy. 16 września mam umówioną wizytę na usg jajników,więc pobadam się teraz troszkę. a jutro jedziemy na wesele do znajomych,mam nadzieję się świetnie bawić,szkoda tylko,że pogoda się popsuła co do kawy, to też ostatnio w pracy piłam tą co zawsze i smakowała okropnie...tyle,że koleżanka na drugi dzień też mówiła,że jej nie smakuje,więc raczej coś z wodą mamy nie tak :-)

znów mama.... Ogrome gratulacje :))) Kurcze założylam wątek kwietniowy i pełno dziewczyn na nim zaciążyło :) Teraz został zalożony majowy przez Nelly mame więc mam nadzieję ze teraz ona przyniesie nam szczęście :) Znów mama poprosimy o fluidki ciażowe dla nas :)

Gość PaulinaKiss
Hej Dziewczyny. Ja od dwóch dni patrze na moje dwie kreseczki i nie moge uwierzyć :) nie mam jeszcze żadnych objawów, ale czuje że wszystko będzie ok, dwa razy poroniłam, ale teraz na pewno sie uda. Pozdrawiam.

Gość sweetmeats
Znów_mama gratulacje!!! Mam nadzieję, że za chwilę następna koleżanka pochwali się radosną nowiną. PaulinaKiss - trzymam kciuki, będzie dobrze :) Ehhh jedna ma obawy, druga się ich doszukuje, a trzecia nic - i weź bądź tu mądra i czekaj spokojnie na @ Dziewczyny mam takie trochę głupie pytanie: mam różną długość cyklu, od 28 do rekordowych 40 dni (od tego roku: 32, 29, 30, 31, 28, 40!, 29). Czy to znaczy, że mam nieregularnie? Można to jakoś uśrednić, bo zdałam sobie sprawę, że nie bardzo wiem w co celować na przyszłość ;( Świeci słoneczko u Was? Pozdrowienia :)

Gość dzien cyklu
sweetmeats wg mnie masz regularne 28-32 to norma 40 to juz odskocznia ale moze sie zdarzyc przeciez z jakiegos powodu np stres, chroba, zmiana klimatu itd.

Gość dzien cyklu
paulinakiss slij nam tutaj ciazowe fluidki :) ja tez mam nadzieje ze mi watek nelly przyniesie szczescie :)

sweetmeats ja mam 28-36 i moj ginekolog powiedział,że to nie jest nieregularność:-) ja mam dzis 23dc i mam przezroczysty,baardzo rozciągliwy śluz - sory za szczególy ale juz sama nic nie wiem, w sumie jesli tem cykl będzie 36 dniowy to moze jestem przed owulacja... u mnie pada deszcz

Gość nelly_mama
sweatmeats, Ja mam na przestrzeni roku rozstrzal 26-34 i lekarka mi powiedziala, ze to sa zdecydowanie nieregularne miesiaczki. Co prawda 26 i 34 zdazylo mi sie raz, bo tak to zazwyczaj oscyluje okolo 30 dni moj cykl, ale i tak niby nie jest to ok. scooby84, To teraz wy wszystkie zaciazycie, a ja zostane jedyna niezaciazona. Trzymam kciuki!

O regularnych cyklach mówimy, kiedy różnica między najkrótszym a najdłuższym cyklem danej kobiety wynosi nie więcej niż 5 dni. Jeżeli jeden cykl w roku się nie zmieści w tej granicy, wciąż nie zmienia to faktu regularności. Za normę długości cyklu uznaje się 21-35 dni. Czyli: * jeżeli kobieta ma cykle długości 21-26 dni to miesiączkuje regularnie, * jeżeli kobieta ma cykle długości 30-35 dni, także miesiączkuje regularnie, * jeżeli kobieta ma cykle długości 27-29 dni i zdarzył jej się jeden 35 dni, to także miesiączkuje regularnie, * a jeżeli ma 35-40 to też mówimy o regularnych cyklach, tylko zbyt długich.

Gość sweatmeats
Dzięki za odpowiedzi :) Pokażę te liczby mojej gieni, zobaczymy co powie. To 40 to mogło być spowodowane podświadomym stresem, więc można pominąć. Wtedy mamy 28-32. Zastanawiam się, bo nie wiem, co wpisać w taki przykładowy kalkulatorek owulacyjny, który pyta o długość cyklu... Wiem, wiem, takie domowy sposoby na razie ;)

Gość sweatmeats
Beti, udanej zabawy na weselu, oby nie padało.

Gość isi
Mi się to wydaje trochę żałosne. Po co tak się obnosić w internecie ze staraniami o dziecko...? Z partnerem, ok, ale to to... istna przesada. Trochę ten świat jest nie tak jak powinien.

na www.ebrzuszek.pl jest kalkulator w którym wpisujesz długość najkrótszego cyklu,najdłuższego i długość ostatniego :-)