Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po roku małżenstwa

po roku małżeństwa

Polecane posty

nie uprzedzalas, ze nazwiesz jarkacza zalobnika geniuszem było uprzedzić że mam uprzedzić :)

krzyże (ba! krucyfiksy czasem!) sa w polskich szkołach, urzędach, wieeeeelu placówkach socjalnych, w praktycznie wiekszosci osrodkach admin. publicznej to co teraz? wywalamy?:) przypomina mi to historię z zycia,która opowiadała moja babcia - położna jak to jedyna ówczesna słuszna władza wpadła do szpitala, na sale porodowe i rwali krzyże ze ścian...

"czyli jednym słowem krzyż stoi w miejscu, które jest własnością narodu tak jak wiele innych krzyży??" Gdzie stoi te wiele innych krzyży w miejscach administracji publicznej? Ja na razie kojarzę tylko jeden. za długo gnijesz na krakowskim przejdź się po stolicy:)

i wspieli się na wzgorze wawelskie a oczom ich ukazal sie las... ...krzyzy

"to będziemy następne krzyże stawiać? i na wawel wywozic" - od jakiegos czasu Wawel stał sie cmentarzem komunalnym, więc nie widze problemu :)

od jakiegos czasu Wawel stał sie cmentarzem komunalnym, więc nie widze problemu ja pewien widze, nikt nie chce tam wiencow klasc i kwiatow zmieniac

nigdy nie byłam na wawelu tak bogiem a prawdą to i milion krzyży oddalonych ode mnie tysiące kilometrów mi nie przeszkadza:P za to te pobudowane bloki wokół mojego! zabierają mi przestrzeń żądam wywiezienia ich na wawel

byliscie sie na tym Wawelu ostatnio? przed grobem sp. Lecha i Jego Malzonki? bo wielu z moich bliskich było i bywa, i były i sa tłumy wierzcie mediom dalej

"krzyże (ba! krucyfiksy czasem!) sa w polskich szkołach, urzędach, wieeeeelu placówkach socjalnych, w praktycznie wiekszosci osrodkach admin. publicznej" - widzę, że jestes na bieżąco z demagogią. Na początek zapraszam na spacer po ośrodkach administracji publicznej. Co prawda ja moge się wypowiedzieć tylk na temat kilku, ale żanego krzyża nigdzie nie było. A podobno swoją wiedzę czerpiesz z rozmów z ludźmi, nie z mediów...

"odpier. sie od naszego Wawelu pilnuj swojej stolicy" To odpier. się od mojej stolicy :P Zresztą osobiście nic nie mam do tego cmentarza komunalnego...

"byliscie sie na tym Wawelu ostatnio? przed grobem sp. Lecha i Jego Malzonki? bo wielu z moich bliskich było i bywa, i były i sa tłumy" - tak bo dopiero co byla rocznica powstania legionow pilsudskiego

MS chodziłam do szkoły, chodziłam na studia, moi znajomi rowniez, mam rodzine/znajomych pracujacych w urzedach, sama tam czesto cos załatwiam, a to na poczcie, a to w bibliotece - gdy jestem w Polsce... sa krzyże ale Ty oczywiscie pracujesz w jakims totalnie nowoczesnym, europejskim urzedzie miasta:D krzyżofobów zapraszam do UK, krzyzy brak natomiast sporo tzw. ninja, i muzułmanów modlacych sie np przed tesco wprost na chodniku, o zachodzie słońca nie wiem, czy Wam to przeszkadza

dla niektórych Wawel to grób Norwida, dla innych smoka z legendy cóż, jacy POlacy, takie spojrzenie na Wawel:)

dla jeszcze innych, zwlaszcza tych co zmadrzeli to grob przywodcy narodu, wieszcza i przyjaciela Irasiada :-) wielkiego obywatela wolski!

"smok cie juz zupelnie nie obchodzi?!" - UWOLNIĆ SMOKA!!! "MS chodziłam do szkoły, chodziłam na studia, moi znajomi rowniez, mam rodzine/znajomych pracujacych w urzedach, sama tam czesto cos załatwiam, a to na poczcie, a to w bibliotece - gdy jestem w Polsce ... sa krzyże ale Ty oczywiscie pracujesz w jakims totalnie nowoczesnym, europejskim urzedzie miasta" - Zgaduj dalej gdzie pracuję. "krzyżofobów zapraszam do UK, krzyzy brak natomiast sporo tzw. ninja, i muzułmanów modlacych sie np przed tesco wprost na chodniku, o zachodzie słońca nie wiem, czy Wam to przeszkadza" - no i chyba się nie dowiesz.

"Kto mówi prawdę, ten niepokój wszczyna." Norwid zreszta miał rację;) uniwersalne 🖐️

Irasiad to jakieś nowe guru? bo nie znam, szczerze mówiąc aha, pewnie w polskim Fakcie pisali:D mysle Wawel - mysle tworca Promethidiona nie moja wina, ze niektorzy mysla Wawel - mysla Irasiad :)

Irasiad to jakieś nowe guru? bo nie znam, szczerze mówiąc pogadaj ze znajomymi albo bliskimi, moze ktos z nich jest bardziej obeznany, byl, slyszal, moze widzial :-)

ike, zawsze wszystko sprowadza sie do jednego i na jednym staje kwestia percepcji rzeczywistości, tej prawdziwej i przekłamanej ktora wynika z wychowania, otoczenia, wpojonych zasad a nade wszystko możliwosci intelektualnych nic sie nie zmienia

i pomysleć , że to miała być tylko jedna off topowa wypowiedź