Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

dziekuje martolinka, dostałam namiary na pocztę, postaram się wkrótce wrzucić jakąs fotkę; )czasem moj brzuch jest wielki tak że nie potrafie wygodnie się położyć aby zasnąć, ale z rana zawsze mniejszy, chyba to jelita tak wolno pracuja, może to wzdęcia, ciągle coś się rusza, przelewa, zaczęłam 17tydzień to raczej jeszcze nie dziecko, a szkoda

margolka ja miałam 16 tydz. 2 dzień jak byłam na weselu i pierwszy raz coś poczułam ale wtedy myślałam że to na bank jelita bo dużo zjadłam póxniej oczywiście była przerwa i nie czułam kompletnie nic aż do 17 tc wieczorkiem to nawet mój mąż czuł lubi kłaść rękę na brzuchu :) no i udało mu się zdążyć kiedy dzidziuś był wyczuwalny :).. Teraz tak jak mówię jest częściej jak było ale nadal jeszcze rzadko :) czasem czuję 2-3 razy na dzień po kilka takich chyba kopniaczków :) i później nic.. No ale we wszystkich podręcznikach dla przyszłych mam piszą o ruchach dopiero ok 20 tc więc myślę że chodzi tu o te z prawdziwego zdarzenia :) takie częste i mocniejsze :)

Gość jagna841
dziewcyny miala któraś w ręku wózek 3 kolowy chodzi o Quinny dokladnie slyszałam ze ladnie sie sklada

Gość kasiunia
no i wrocila odlekarza zapalenie gardla dobrze ze bez lekow tylko polukanie szalwia i calcium c codo krwawien z nosa to tez mam jak wydmuchuje nie zawsze alejest dziasla p\rzy szczotkowaniu tez bola wizyta u ginekologa wnastepnym tygodniu mam , o ile z coreczka wszystko ok bedzie ,boinaczej to sie przesunie, ruchy dzidziusia tez czuje jal leze naplecach przewznie chociaz czasem nawet jak chodze ,ale sa delikatne

Ja juz kopniaki czuje od kilku dni,ale nie są regularne.Musze najeśc sie słodyczy to wtedy dzidzia szaleje.Dzisiaj zauważyłam że mi siara leci z sutków jak nacisne.

Gość olcia 20
macie jakieś linki do koszul do porodu które macie zamiar kupić lub już kupiłyście?

ajj dziewczyny ale wam zazdroszczę też bym chciała już poczuć wyraźne ruchy ale muszę być cierpliwa i poczekać jeszcze jakieś 2 tygodnie....:)jak narazie to czasami wieczorem coś mi w brzuszku zabulgocze i to na tyle ..:)

ok dziewczyny na razie znikam idę robić Fasolkę po bretońsku .. mniam już mam od paru dni na nią ochotę wiec dzisiaj moja zachciankę zaspokoję ...:) jak mi się uda to jeszcze dzisiaj do was zajrze....:)A jak na razie to życzę wam miłego popołudnia ....:)

witam:) odebralam wyniki. toxo obydwa ujemne ale musze uwazac. morfologia troche gorzej. erytrocyty, hemoglobina i hematokryt ponizej normy:( ale dzis jade do lekarza, bo mecza mnie codzienne bole glowy i dalej twardnienie brzucha:( co do krwi z nosa to takze mam ten problem..no i dziasla tez krwawia. arkadiaa sliczna sukienka:) pieknie w niej wygladalas martolinka gratuluje 5:) mgielkusia mmm fasolka:) narobilas mi ochoty. ja dzis na obiad mam pieczonego kurczaka+frytki i surowka. co do kopniakow to przewaznie czuje jak wlaczam muzyke:) ale zastanawia mnie jedna rzecz. ruchy czuje tylko po prawej stronie czasem w dole ale jeszcze z lewej strony nie czulam. czy Wy tez czujecie ruchy tylko z jednej strony?

inka linka ja czuje na środku i z lewej strony.Nigdy z prawej.Wiec chyba to normalne> Dziewczyny co sądzicie o łóżeczku turystycznym??czy któras sie zastanawiała??Zamiast tradycyjnego drewnianego.Mojemu ukochanemu bardzo spodobało sie to łóżeczko i w sumie poczytalam na necie i to jest bardzo dobre rozwiązanie,tym bardziej ze my często do polki jezdzimy.Co sądzicie??

Gość kasiunia
my zamierzamy kupic turystyczne , drewniane mielismy dla małej ale niestety sie polamało ,

hej mamusie:) jak tam u was? u mnie dzisiaj dobrze,tylko w nocy cos mnie brzuch bolal.moze to dlatego ze spie na brzuchu,bo inaczej nie zasne... mąż na szczęście już zdrowy...jutro już zmyka do pracy-wkońcu!!!hehe mały dzisiaj szaleje od rana,teraz zaczał płakac bo tata poszedł do kotłowni palić w piecu no i nie wziął Eryka wiec ryk. On uwilebia z nim chodzic do kotłowni albo do garazu auto naprawiac,a ma dopiero 1,5 roku. ach te dzieci przed chwila wrocilismy ze spaceru...no i oczywiscie mnie przewialo i boli mnie teraz ucho. wiadomo piekna pogoda i czapki sie juz ubrac nie chcialo wiec masz babo... witam nowe mamusie! przepiękne suknie slubne miałyście:) moja jeszcze w szafie:P

Gość olcia 20
macie sprawdzony kalkulator który to tydzień?

Gość olcia 20
co wpisac w liczbie dni fazy lutealnej?nie wiem co to jest:-)

hej Ja padnięta wprawdzie nic dziś w domu prócz prania nie zrobiłam ale byłam u koleżanki w odwiedzinach i z 2 h zrobiły się 4;) Ma malusią córeczkę 3 grudnia się urodziła. Cudo . Podpatrzyłam conieco u niej, ma wózek Implasta Bolder ale szczerze to fajny nie powiem ale 2000 za komplet z fotelikiem przesada. Teraz mnie synek do gry ciągnie a mi sie tak spać chce że hej a M w delegacji dopiero jutro wieczorem wróci. Później skrobnę

Witajcie ponownie :) arkadia pięknie wyglądałaś :) ja miałam skromniejszą suknie-rybkę no i oczywiście teraz bym wolała falabaniastą :) tak to już ze mną jest :) na studniówkę miałam na kołach i chciałam skromnieszą eh no ale suknie sukienkami a liczy się to co się czuło w tym dniu :)-fantastyczne uczucie :) co do kopniaczków malestwa to ja też czuję je bardziej po środku i prawej stronie a po lewej bardzo rzadko więc to chyba normalne :) może maluszki mają swoje ulubione miejsca w brzuszku :D

Gość słoneczku25
Cześć:) mam termin na 17 czerwca i bardzo bym chciała się do was przyłączyć:) czytałam wątek na początku, ale później pojawiły się problemy z moja ciążą, a raczej z moim zdrowiem i nie miałam na nic chęci:9 teraz czuję się psychicznie coraz lepiej i z chęcią bym z wami podyskutowała, chociaż wiem, że już macie fajną zgraną paczkę i może być ciężko was wszystkie poznać:)

słoneczku witaj :) my tu wszystkie lubimy jak pojawia się ktoś nowy :) ja sama też niedawno dołączyłam i dziewczyny przyjęły mnie bardzo miło :).. Wpisz się do naszej tabelki :)... Pozdrawiam :D 🌼

cześć słoneczku! ja też dopiero wczoraj się dopisalam ale przeciez mamy jeszcze 6 miesiecy zdazymy sie poznac, a razem raźniej

Gość słoneczku25
No pewnie:) Widzę, że nawet jesteśmy z tego samego rocznika:) U mnie w 12 tc wykryto cukrzycę, na początku myślałam, że uda się to unormować dietą, ale się nie udało, byłam w szpitalu i teraz 5 razy dziennie biorę insulinę. teraz zaczęłam dopiero się z tym oswajać , bo na poczatku byłam załamana, że mimo drastycznej diety i insuliny cukry dalej są złe, ale zaczynam się przyzwyczajać,że tak po prostu jest i że jak się stresuję to jest dużo gorzej. Najgorsze sa te ciągłe wizyty u lekarzy i ich straszenie konsekwencjami, które ja dobrze znam i robię wszystko, żeby nie szkodzić dziecku, ale nie wszystko zależy ode mnie. Teraz mam lepszy humor, bo czuję coraz częściej jak moja Rybka sobie pływa w brzuchu:) i jestem spokojniejsza:). trochę się rozpisałam, ale tak chciałam trochę opowiedzieć o swojej ciąży:)

słoneczku no ale to tylko cukrzyca ciążowa??? Czy miałaś ją wcześniej tylko o niej nie wiedziałaś??? Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze :) a lekarze chyba lubią straszyć :) pilnuj się tylko bardzo a nic złego sie nie stanie :D

Gość słoneczku25
NIK WIEK TERMIN PORODU MIEJSCOWOŚĆ PŁEĆ IMIĘ martolinka89....21.....1.06.........Gliwice....?....Marty nka/Michaś arkadiaaa........24.....1.06........Warszawa Agnik83...........27.....03.06.......Elbląg Jado..............33......03.06.......Zielona Góra Bea74 ..........36............03.06 ......łódzkie bomi ............29............03.06......Tychy.....?......Micha inka/ Adrian luciola28.........35............03.06......k.Gliwic...?.. .Dominisia/Przemuś palusia81.........29...........3/5.06......k.Szczecina... .chłop..Filip młoda@mamusia.19....... ....05.06.......łódź Asia_Malina.........28..........6.06........Skawina/k.Kra kowa margo205...........26..........7.06.......Elbląg...chło piec.... izunia1986..........23..........8.06........Anglia.....?. ........Maya/? Mgielkusia...........26........08.06.......śląskie - Świętochłowice/DE - Bochum - dziewczynka - Paulinka. ziolka79.............31.........11.06.......Jastrzębie/L ondyn panna_z_de........24..........11.06.......Niemcy aśka2010........... 31.........13.06.......mazowieckie MamusiaAgusia.....28.........16.06........opolskie inka linka........... 22..........16.06.......opolskie ewcia_82............28..........16.06.......Niemcy stell.................. 27..........16.06.......Polkowice kasiunia..............27..........16.06.......Białystok monis26..............25..........16.06.......Ostrów Wlkp prolaktynka23......23..........16.06.......Kraków słoneczku25........25..........17.06.......Olsztyn Qska..................33......... 18.06.......Gdańsk Maglip.................21..........20.06.......Wocławek< br /> ForMalinowa........ 27..........21.06.......podkarpackie mama z de............24..........22.06.......Niemcy Frankfurt myszka88.............23..........22.06.......dolnośląsk ie s-t-o-k-r-o-t-k-a.....24..........22.06. jagna841..............26..........23.06.......Inowrocław Hanka89...............21..........24.06...... pomorskie Daria1985.............25..........24.06.......Poznań neciaa................. 21..........24.06.......warmińsko-mazurskie mysza_x...............20..........24.06......dolnośląsk ie margolka_86..........24..........24.06......lubelskie maja272................27..........26.06. Aguś85..................25..........27.06......k .Kielc dorota83...............27..........27.06......Koszalin

zapraszamy nową koleżankę. im nas więcej tym lepiej...ja tez niedawno tutaj zawitałam.:) ja tez maleństwo czuje częściej z prawej strony niz z lewej. tak pewnie jest. głowa mi dzisiaj pęka... za chwilę idę malego karmic i kąpać i wkoncu spac. marudny jest dzisiaj...wychodza mu oczne ząbki wiec nie dziwie mu sie ze marudzi. ma juz 14 zabkow:) ja dopiero do lekarza ide 26 i mam nadzieje ze wkoncu dowiem sie plec... któras z was pisala ze bolą ja sutki...tak mam i ja. karmilam malego piersia bardzo dlugo,az do momentu gdy dowiedzialam sie ze jestem kolejny raz w ciazy.i maly jest tak przyzwyczajony ze jak mu smutno to wklada reke w mamy "cycki"i sie uspokaja. w nocy to samo...czesto z nami przez to spi. musze go tego odzwyczaic...chociaz wiem ze bedzie trudno jak przy odstawianiu go od piersi. a tak swoja droga,dziewczyny czy mozna karmic piersia podczas ciazy?

Gość słoneczku25
No właśnie teraz bardzo się boję, że to może nie być cukrzyca ciążowa, bo bardzo szybko się pojawiła, a przed ciążą ja raczej nie miałam badanego cukru. A lekarze twierdza, że może być różnie i oni teraz nie sa wstanie powiedzieć mi jaki to rodzaj cukrzycy. jak po porodzie minie to będzie ok:) ja jestem obciażona genetycznie, bo mój tata ma cukrzycę, tyle tylko, że on je słodycze jak najęty, nie bierze insuliny, ma tabletki, ale też nie zawsze o nich pamieta. najgorsze jest to , że teraz całe moje życie jest podporządkowane zegarkowi i wymyślaniu posiłków:) Wolę, żeby to się w czerwcu skończyło i wtedy zjem całą czekoladę Milkę (największą jaka będzie:)

Napewno będzie ok...i wszystko sie skonczy w czerwcu. tylko szkoda ze jeszcze przez 6 miesiecy musisz sie meczyc:( wspolczuje...ale trzeba myslec pozytywnie dla tych naszych rybek. ja tez w pierwszej ciazy milama problemy na poczatku ale musialam myslec pozytywnie. kiedys jak byalam z moim chlopakiem(teraz mezem) to 3 miesiace nie dostawalam okresu co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzalo...i poszlam do gina z mysla ze jestem w ciazy a on mi na to powiedzial ze to bedzie cud jak zajde w ciaze!!! wiesz jak wtedy plakalam? mialam depresje na calego...ale po roku zaszlam w ciaze i urodzilam przez cc słicznego zdrowego synka. no i teraz jestem w durgiej ciazy. wiec nie mam pojecia o co mu chodzilo z tym ze bedzie to cud.

Gość słoneczku25
A ja muszę poobserwować to, z której strony częściej czuję ruchy, bo mnie to teraz zaciekawiło:) Też nie znam jeszcze płci, mimo, że mam przeczucie, że to syn:) Dziś byłam w szpitalu, bo miałam mieć robione usg, ale okazało się , że gabinet został zalany wodą i zostałam odesłana do domu. Ale jutro mam kolejna wizytę (teraz jest pod opieką swojego gina i poradni patologii ciąży) Dla mnie to w sumie obojętne co się urodzi, ale teraz jestem ciekawa czy mam intuicję. jak powiedziałam mężowi, że jestem w ciąży to on spytał czy to będzie chłopiec czy dziewczynka,a ja bez zastanowienia powiedziałam, że chłopiec:)

ja tez mam przeczucie na drugiego synka:) mi tez jest to obojetne byle bylo zdrowe. no chociaz wiesz jakby byla coreczka to takie cudne ubranka sa dla dziewczynek... hehe:) rozmarzylam sie:)