Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flfllf

Wkurza mnie ze ludzie z uniwersytetow uwazaja sie za lepszych od prywatnych..

Polecane posty

bo mnie wkurzają te przemądrzale ryjki, ja sama przyszłam z jakiejś tam akademii i oczywiście z góry miałam przypiętą opinie . Uczyłam się dużo , genialna jakaś nie jestem , ale chce skończyć studia i mieć spokój. tylko chciałabym ,żeby traktowano nas z szacunkiem, ale niestety często spotykam się z jakimiś przykrościami :/ a moi znajomi , którzy studiują na prywatnej są traktowani jak ludzi , poziom tez jest ok widzę po nich :) tam ludzie są życzliwi sobie, a mi to się nie chce chodzić na te zajęcia , bo jeden na drugiego wilkiem patrzy :/ oczywiście można poznać bardzo dużo spoko ludzi . dla mnie ważniejsza jest atmosfera i ludzie , a nie prestiż.

Gość hahah123987
dyrektore- zal zal zal!

akurat uczyć się mogę wszędzie :D mam taki kierunek , że trzeba, nie ważne gdzie . a faceta mam , może dziany nie jest , ale kochany :D

Fakt faktem, że bardziej skostniałe są szacowne i wielkie uczelnie publiczne, szczególnie uniwersytety. Politechniki z racji swej specjalizacji są znacznie bardziej otwarte na zmiany. No i jeszcze akademie medyczne:P:P:P oooo to jest inny folwark:P:P:P

Gość hahah123987
po za tym porownywanie studiow II stopnia jest bzdura gdyz na mgr jest mala liczba zajec i godzin, gdyz caly material praktycznie przerabia sie na licencjacie:) na panstwowych sokoro jzu tak sie upieracie ze tam lepiej jest to nie wmowicie mi ze tam zachszaniacie od rana do nocy:) studia II stopnia maja to do siebie ze sa mala powtorka lic z dodatkiem kilku na krzyz przedmiocikow:)

Gość Naprawde ich lubie
Przyzwyczaili sie ze na prywatnych. Nauczyciel musi byc mily dla swoich PRACODAWCOW-STUDENTOW...

tak ale studenci powinni sobie pomagać , a nie jak te harpie. ja nie oczekuje ,że to się zamieni w podstawówkę. ja oczekuje szacunku i równego traktowania.

Gość Naprawde ich lubie
Kolyndara zamknij pape...Wyscis szczurow jest i bedzie

ja nie z tych , a pape to ma Twoja stara i Twój stary. przyszło i się mądrzy bo w realu nikt nawet nie słucha :P

Gość hahah123987
mylic sie jest rzecza ludzka, i popelniac bledy:) studiuje na uczelni medycznej- panstwowej i mam duzo znajomych, nawet takich po zawodowce i nie czuje sie lepsza od nich mimo wyksztalcenia:) jestem poprostu normalna rzyciowa babka i za to mnie lubia:) a pacjenci w szpitalu mnie uwielbiaja bo jestem zawsze usmiechnieta i pomocna i nie robie z siebie kogos lepszego:) wszystkim zycze milego dnia- pozdrawiam forumowiczow

Gość Naprawde ich lubie
hahah123987 nie wiem jak ty kurwa mature zdalas blad na bledzie ...pieprzony nieuk

właśnie . nie ma to jak być pomocna i przyjaźnie nastawiona osobą :) ten sfrustrowany topik nie dla mnie macie racje :P idę sobie :)

Widzę, że jak zazwyczaj na kafe skończyło się na wycieczkach osobistych i wytykaniu sobie na zasadzie: a ja, a ty. Szkoda, że studia nie uczą dialogu i dyskursu. W końcu z takiej kultury wyrosły. I taką funkcję przez wieki pełniły uniwersytety i akademie. Więc widać jak boleśnie mało zostało z dawnej kultury akademickiej.

Gość Nowy nick.....
anuk zamknij ryj i ty... Pozostaw sobie szlacheckie przyspiewki dla wnukow.

Gość prosta odpowiedz....
to nie chodzi o to, kto jest lepszy a kto gorszy. Zastanawiamy sie dlaczego sie uwaza ze studenci z prywatnych sa gorsi od tych z panstwowych. wiadomo, ze jest wiele osob na prywatnych uczelniach, ktore z powodzeniem dostalyby sie i swietnie radzily sobie na panstwowych, ale jest wsrod nich tez wielu takich studentow, ktorzy nie mieli by szans dostac sie na panstwowa uczelnie, a pozniej sie na niej utrzymac. Na prywatnych jest tez wiele osob, ktore nie dostaly sie na panstwowe studia, a tam, zaplacily i studiuja. roznica polega na tym, ze gdyby z pierwszej z brzegu prywatnej uczelni, wysla wszystkich studentow na egzaminy na uczelnie panstwowa, to wiekszosc z nich nie dalaby rady sie dostac. Natomiast, gdyby z pierwszej z brzegu, uczelni panstwowej, wszystkim studentom dac kase na studia prywatne, to dostaliby sie wszyscy......Prywatne uczelnie buduja swoj prestiz, placac znanym osobom za prowadzenie na nich wykladow, i tym sposobem wykladowcami zostaja osoby typu Kuba Wojewodzki itd......

Gość hahah123987
Anouk- pozdrawiam cie goraco:)

Gość hahah123987
nowy nick-zamknij ryj- a coz to za wyzsza inteligencja????

Jak już napisałam... Z doświadczenia wiem, że nie wszyscy mogą i powinni mieć licencjata czy też magistra przed nazwiskiem. Studia to nie fabryka dyplomów, ale przede wszystkim pewne doświadczenie rozwijania siebie, swoich umiejętności i swojej perspektywy. Niektórzy maja ją bardzo zamkniętą. I tak powinno zostać!

Gość Nowy nick.....
Wojewodzki wykalda na UW cioto...

I bardzo dobrze! Zresztą uczelnie są zobowiązywane do organizowania zajęć z praktykami:P:P:P

Gość Nowy nick.....
Dupa

Gość hahah123987
żyć, życiowa, szybko pisalam poprostu i sie pomylilam:) a to forum chyba nie jest dla polonistow i nie jest sprawdzianem z ortografii tylko forum do wygloszenia swoich opini a raczej napisania ich

Gość podam Wam teraz przykład dla
porównania państwowej i prywatnej uczelni. Otóż, ja studiuję (jeszcze rok mi został) państwowo, na wcale nie renomowanym uniwersytecie, ale uniwersytecie. Nigdy się nie przeuczałam, nie byłam prymuską, a średnią zawsze miałam grubo ponad 4, acz do naukowego zawsze mi brakło bo np. w tym roku próg na najniższe to 4.64...studiuję dziennie, studia dwustopniowe, został 2 rok drugiego stopnia. ale do czego zmierzam. Moja koleżanka (kończyłyśmy to samo LO, jesteśmy w tym samym wieku, poszła na studia do uczelni prywatnej, gdzie z pracy licencjackiej miała 3(!!!) o zgrozo, na dyplomie 4 gdyż przez 3 lata studiów lic. średnia z przedmiotów 5!! Tak piątkowy student pisze pracę na 3...Na studia mgr przyszła na moją uczelnię, powtarzam wynosząc z tamtych studiów średnią 5!! Przychodząc do nas brała naukowe przez cały rok 600zł, u mnie na palcach jednej ręki można policzyć ile osób dostawało najwyższe...Minął rok (ona przyszła na zaoczne) do naukowego zabraknie baaaaaaardzo dużo, wniosek wyciągnijcie sami.

Gość z anatomii tzytzów
chooy z tymi studiami i tak każdy kończy na zmywaku 🖐️

Gość Nowy nick.....
hahaha12412 jestes przykladem studenta z prywatnej uczelni.

Gość Nowy nick.....
podam Wam teraz przykład dla - wiesz to ze studiowalas europeistyke albo sojologie tez duzo nam mowi

Gość podam Wam teraz przykład dla
Nie jest ważne co studiowałam, poszła na mgr na ten sam kierunek co ja, napisałam, że prymuską nie byłam, a to, że miałam taką średnią jaką miałam, świadczy właśnie o tym, że uczelnia gdzie studiuje wcale nie ma wysokiego poziomu, czytaj między wierszami! A skoro nie ma wysokiego poziomu, dlaczego koleżanka z prywatnej ze średnią 5.0, nie potrafiła jej utrzymać?

dyrektore, jeśli się poprzez to lepiej poczułaś, to... super! :D:D:D:D:D:D:D

Gość hahah123987
Ktoś pogniótł Ci skrzydła,zabrał aureole,pobrudził ręce.Byłeś kiedyś Aniołem,pamiętasz?Dziś nie potrafisz nawet powiedzieć gdzie leży niebo

Gość uppppppppp....................