Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbalistka20

Mam 20 i więcej lub mniej lat, Chciałabym mieć dziecko . Zapraszam

Polecane posty

Gość MAM DLA WAS PROPOZYCJE
NIE DO ODRZUCENIA! Dzieki temu poznacie lepiej siebie, wasze predyspozycje macierzynskie oraz sprawdzicie gdzie koncza sie granice waszej cierpliwosci i jak predko zaczyna was nudzic dziecko i monotonia zwiazana z opieka nad nim. :) ZOSTANCIE NIANKAMI! TAK - TAKIMI PRAWDZIWYMI NIANKAMI! U mnie eksperyment sie powiodl i dzieki niemu dzis wiem, ze nie chce dziecka na 24/7/365 przez nastepne 8-10 LAT! Dziekuje Bogu ze wpadlam na ten pomysl zanim na serio podjelabym decyzje o prawdziwym macierzynstwie, bo dzis wiem ze nie jestem na to gotowa! Z calego serca dzis wam wiec radze NIE POPELNIJCIE TEGO BLEDU I NIE PODEJMUJCIE POCHOPNEJ DECYZJI. Nie macie pojecia jak wyglada zycie z niemowlakiem i wiekszym dzieckiem, jak stasznie jest nuzace i monotonne i z jak wielu rzeczy trzeba zrezygnowac dla niego. SZKODA NAJLEPSZYCH LAT ZYCIA. Lepiej zostac opiekunka, bo w razie czego jak czlowiek sie znudzi albo bedzie czul ze ma dosc, to moze zrezygnowac z pracy, a dziecka biologicznego przeciez nie odda, tylko bedzie z nim tak tkwil sfrustrowany przez dziesiatki lat.

wspaniale dziecko siedzi z rodzicami zebys ty mogla te farmazony pisac na kafe,czego ja mam ci zazdroscic glupoty?zaklamania?no czego?

Gość elunia_a
emka - ot chocby ze dwulatek mówi kocham mame, ze chodzisz na domówki z dzieckiem bo nie chcesz go izolowac i ono sie samo bawi, ze to dobre dla jego rozwoju...duzo sprzecznosci piszezsz i dla wprawnego i doswiadczonego w zaprawach bycia rodzicem czytelnika nie jest trudne do wychwycenia ze jest to fikcja:) po prostu na siłe chcesz udowodnic ze jestes ekspertem w udzielaniu porad jak byc zajebista matką , zoną i kochanką w wieku dwudziestukilku lat... a tak na marginesie to życzę Ci żeby te Twoje "marzenia i wyobrażenia" o rodzinie sie spełniły i żeby Cię nie rozcarowała przyziemność! naprawdę:)

kazda chcialaby miec takie dziecko..ale co za pech NO NIECH MI KTOS POWIE jaki pedagog pisze taki bzdury???!!!!!

Gość michalina07052010
no super z Ciebie mamusia, siedzi cały dzień na cafe a dziecko u rodziców, obiad pewnie gotujesz mężowi sterując zdalnie z kompa :) nie wiem, masz gosposię :) nie, przecież Ty wszytsko godzisz świetnie.Eistein kiedys powiedział: "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."

Gość michalina07052010
a to jeszcze lepiej, to Ty teraz w pracy jesteś???????????

Gość michalina07052010
matko boska i ty sie dziećmi zajmujesz siedząć od kilku godzin na cafe?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAJEBISTY PEDAGOG!!!!!!!!!!! Nie mogę uwierzyć!

Gość michalina07052010
fajną masz pracę.

Gość elunia_a
To ze dwulatek mówi pełnymi zdaniami jest jak najbardziej bardzo częste i normalne ale już ze samo w tym wieku wyraża uczucia nie. Wystaczy zajrzec do obojetnie jakiej książki. Chyba ze rodzic mówi :"powiedz ze mnie kochasz" to dziecko moze ewntualnie to powtórzyc, choc to tez watpliwe. Z Twojej wypowiedzi jasno wynikało ze córka sama przychodzi i mówi "kocham cie mamo" ale juz naprawde koncze Ci tłumaczyc gdzie sie gubisz w zeznaniach bo szkoda mojego czasu;) Bedziesz miała swoje dziecko to wszystko zrozumiesz i sobie moze nawet przypomnisz jakie dyrdymały pisałas i sie sama pod nosem uśmiechniesz:D

Gość michalina07052010
tzn.tu pracujesz http://e-mdsk.pl/ dawno nie spotkałam takiego kłamczucha, bajkopisarzu :):D

Gość niedorowiniete babyyyy
a ja mam 20 lat i chcialabym być księżniczką z pałacem

Popatrzcie ednak jakie te dziewczeta maja szczescie w zyciu. W wieku 21lat skonczone studia inz., prawie ze kierownicze stanowiska , dobrze zarabiaja, maja swoje mieszkania ktore musza umeblowac zeby miaaly rece i nogi, studiuja prawo(!) . Kurde dziewczyny skad wy jestescie , gdzie mieszkacie bo mnie trudno sobie wyobrazic zeby miec okolo 20 lat i juz byc tak urzadzona zeby dziecko plodzic. JA TAKICXH lasek jak wy nie znam zeby od razu mialy wszystko w tak mlodym wieku. Cos tu chyba sciemniacie :O takie mam wrazenie.

Gość ii dobrze orzumiesz
no i dobre masz wrażenie, bo to sa dziewczyny bez szkoły, których celem bylo zdobycie faceta na dziecko

O zgrozo. Ale dyskusja:D Po pierwsze to karierowiczki w przepiękny sposób potrafią obrócić kota ogonem.. Zalecam poczytać jeszcze raz topik od początku(!) i doczytać- kto kogo atakuje. To nie są dobre rady. Może ze dwie, trzy osoby napisały naprawdę z życzliwości i chęci uświadomienia nam pewnych kwestii. Reszta? Ooo matko.. wyzwiska, ironizowanie naszych wypowiedzi, obelgi.. I Wy tu piszecie o dojrzałości, hm ? Po drugie to musicie być nieźle ograniczone, że dla Was dziecko +kariera lub dziecko+szkoła to tragedia, coś nie do przejścia, zakończenie prawdziwego życia, kara- brawo! z takim podejściem daleko zajdziecie.. szczególnie za 10, 20 lat. ' Po trzecie to witaj martolinko89 :) Fajnie, że do nas "przyszłaś".Życzę dużo zdrówka i oby maluszek się dobrze rozwijał w brzuszku. A Ty Londyniaro jesteś największą krytykantką, zawistną, podłą i wredną babą. Ironizujesz wszystko, szyderczo wyśmiewasz każdy wpis. Jak w ogóle możesz tak najeżdzać na Martolinkę ? Ona jest w ciąży. Powinnaś życzyć jej zdrowia i zamknąć swój parszywy .... A Ty nie.. nadal wyśmiewasz się w prostacki sposób, dopiekasz jej i próbujesz udowodnić, że dziecko to kara. Nie potrafię nazwać Cię nawet człowiekiem............ Zapomniałabym o najważniejszym.. Więcej EMPATII dziewczyny! Jak możecie być takie? EMPATIA jest najważniejsza. Pamiętajcie o EMPATII...... :D:D:D

Klementynko one sa zbyt ograniczone zeby zrozumiec ze wiele rzeczy w zyciu da sie polaczyc. Dla tych tepych mozgów niemozliwe jest nawet praca+szkola wiec o dziecku to juz w ogole mowy nie ma :) Bawia mnie te ich wypowiedzi a nie stresuja ;) takze o moje malenstwo mozesz byc spokojna :) ale dziekuje za troske ;)

Gość michalina07052010
Klementyna już się za Tobą steskniłam :) bałam się, że zniknełas na zawsze :):) Czyli jaki wniosek z wypowiedzi powyżej: wszystkie się tu dobrze bawimy i rozśmieszamy nawzajem :):) "Śmiech jest więc bardzo dobrym wynalazkiem natury czy Pana Boga (bo Bóg, przynajmniej wedle Talmudu, ma poczucie humoru), jako że świat nie jest naprawdę nam przyjazny, lecz raczej wrogi, trzeba więc wrogość jego stępiać humorem." L.Kołakowski :)

jestem zawistna ,okropna baba i w dodatku nie czlowiek:)natomiast ty jestes glupia nic niewarta gowniara i tak sobie mozemy wrzucac do usranej smierci i nie wpierdalaj sie miedzy wodke i zakaske bo ta wyzej potrafi sie sama obronic chyba:) ps.nigdzie nie napisalam ze komus zle zycze wrecz przeciwnie glupia debilko:)