Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbalistka20

Mam 20 i więcej lub mniej lat, Chciałabym mieć dziecko . Zapraszam

Polecane posty

Vajla po prostu dzidziuś wstydliwy i byle lekarzowi nie pokazuje... musza sie lepiej poznać :D pewnie dziewczynka :P migotka ciesze sie ze jestes zadowolona:) a ja mam ogromy stres najchętniej znów test bym zrobiła ale to nie ma sensu... żadnych oznak, ani jednej jedynej. ale na pierwszej próbie się nie skończy :P

Karola- oj biedna .. Mnie dzisiaj też trochę głowa pobolewała.. A u mnie hmm -jutro pierwszy zjazd, więc cały dzień na uczelni.. Vajla- wcinaj dużo buraków ! :) migotka- gratulację:) A ile masz lat??

witam.. ja mam 20lat i termin na poczatek stycznia..:) nie moge sie juz doczekac porodu..teraz wlasnie biore sie za wyprawke..niewiem czy to troszke nie za szybko jeszcze..:) pewnie juz wszystkie spicie.. ja po malej sprzeczce z narzeczonym wiec zasiadlam se tu zeby sie od niego odizolowac troszke.. boze jacy ci faceci potrafia byc nie znosni czasem..:)

znalam juz w 3mc ciazy..i trzech lekarzy potwierdzilo.. coreczka bedzie.. :) nie moge imienia tylko jeszcze wymyslec.. chyba majka zostanie.. tak az bardzo mi sie nie podoba ale nic innego nie moge wymyslec a co wymysle to tacie sie nie podoba..

no zuzie chcielismy ale w rodzinie juz jest.. nikola julia itd tez zastanawialismy sie ale jakos tak z dnia na dzien coraz bardziej brzydly..:) imie ciezko wybrac bo dziecko z nim cale zycie bedzie.. a Ty klementynka na jakim etapie jestes? starasz sie? a moze juz tez czekasz na roozwiazanie? :)

aj musze przeprosic ale plecy juz mi strasznie dokuczaja musze sie polozyc..:) a jutro jeszcze do szkoly..:( wogole to dziwie sie ze jeszcze nie "zjadly " was tu wielkie wszechwiedzace kierowniczki z wlasnymi firmami po 30roku zycia..milej nocy:)

Gość vajla
bede wcinac buraki:D a co do imienia mi najpierw mowili ze dziewczynka to miała byc Oliwka później jednak mowili ze chlopak to miał byc Tymek a teraz mowia ze nie widac bo dzidzia ma pempowine miedzy nózkami ... a juz 25 tydzien hmm... wyprawka bedzie musiala poczekac;D

Gość vajla
co do testu ... najlepiej jest go zrobic przynajmniej tydzien po spodziewanym terminie @

hehe mojej siostrze tez tak mowili teraz daja 51% na dziewczynke a 49%na chlopca..:) ja w poniedzialek wybieram sie po wyprawke.. tylko niewiem jeszcze w jakim rozmiarze ciuszki kupic zeby trafic..:)

Hej:) Karola- nie rób testu, nie ma sensu. Poczekaj. Może okres jutro przyjdzie-niestety-i będziesz od razu wiedziała. Vajla-może kup trochę ciuszków w neutralnych kolorach- zielone, żółte .. :)

Gość Vajla
tak tez bede musiała zrobic... :) wiecie cos na temat ile mniej wiecej kosztuja wyprawki:):):)

moge ci powiedziec tylko tyle ze kupilam lozeczko z materacem i posciela bez zadnych tam baldachimow i wyszlo jakies 250zl..wozek fajny nie przesadzony z spacerowka dostaniesz juz za 500zl..fotelik dostalam ale to jest koszt tez z 100-150zl.przewijak 40-50zl a na reszte mam odlozone 1000zl i mysle ze mi starczy na takie najpotrzebniejsze rzeczy..:)

Vajla- wbrew pozorom wyprawka nie jest taka kosztowna, jak się wydaje. Nie trzeba wydawać 1500 na wózek- widziałam wg mnie lepsze, wygodniejsze, bardziej funkcjonalne za 400-500 zł na allegro. Siostra ma jeden z droższych i nie zdał egzaminu. I proponuję pochodzić po sklepach z używaną odzieżą dla dzieci- naprawdę można znaleźć fajne, czasem markowe ciuszki- a wiadomo, że dziecko długo ich nie ponosi bo z każdych wyrasta. Poza tym pewnie rodzina, znajomi zawalą Cię ciuszkami-albo swoich dzieci albo nowe. Największy koszt to jednak kosmetyki (poza łóżeczkiem, wózkiem), no ale na kosmetykach wiadomo-nie ma co oszczędzać. :) Karola- przykro mi. Może następnym razem się uda!:)

Gość Vajla
jesli chodzi o wozek to moja siostra sie uparła ze kupi :) a łózeczko babcia :) ciuszkow nie ma co duzo kupowac:) kolezanka ma synka 4 miesiace to mowila ze mi da ciuszki zreszta kazdy jak przychodzi cos tam przynosi;) a co do kosmetykow to racja na nich nie ma co oszczedzac :)))

Gość Vajla
karola nawet jesli jestes w ciazy to kreseczka moze byc tylko 1. ja po tyg po spoznionej @ mialam słabiutka 2 linie... musisz cierpliwie czekac

Vajla- dokładnie. Ciuszków się wiele dostaje, a i tak dzieci szybko rosną i nie ponoszą ich długo. To fajnie,że wózek i łóżeczko masz już z głowy. To zostają kosmetyki+ wszystkie "przybory" np.nożyczki, trochę ciuszków, pieluchy tetrowe, pampersy, kocyki... no i pełna "torba" do szpitala :)

Gość matuduuu
Cześć dziewczyny. Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów. Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do założenia sobie takiego topicu jak tutaj na tym forum Adminka nie ma nigdy nic przeciwko nowym topikom a forum bardzo chcemy rozkręcić Zapraszam również do uczestnictwa a będących już tematach

Hejka dziewczyny :) co u was? u mnie @ brak mam dziwnie podwyższoną temperaturę więc dziś okresu nie dostane bo czytałam że w dzień @ spada. 37,2 mam obecnie czuję sie jak bym chora była :/ chyba mnie przewiało. w dodatku ciezka noc mnie czeka. do pracy mam na 20 do 7 rano... mam nadzieje ze wytrzymam:)

Hej Karola. U mnie wszystko OK. Pogoda świetna jak na październik, słonko świeci:) Wczoraj byłam w Parku Dinozaurów w Łebie- pełno maluchów z rodzicami, fajnie się tak patrzy:) Hmm.. a masz objawy jak na @?

tak... brzuch mnie jakis czas temu bolał ale stwierdziliśmy ze to nie objaw i humorki przez dwa dni miała teraz nic czyli tak jak zawsze. u nas pogoda wczoraj piękna była :)

zaczynam sie zastanawiac czy jestes za czy przeciwko ciazy ?? ale chyba nie wiesz jak to jest czekac skoro sama nie chcesz miec narazie dziecka :)