Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berciaa

DUKAN raz jeszcze od 18.10.10

Polecane posty

hej ja od 25,jestem na dukanie;) pierwsze 2 dni bylo tak sobie chcialo mi sie jesc a teraz juz jest ok;) miłego odchudzania;)

Witajcie, ja już wstałam i śmigam w pracy....no i u mnie już piąty dzień...już nie jest źle, przyzwyczaiłam się chyba- waga- hmmm chyba poleciała ważyłam się i było juz 74,2 naczczo później dołsownie po 10 minutach- wypiłam dwa łyki herbaty z cytryną i było już 75,9- nie wiem czy dobrze robie usprawieliwiając się że mam "M". Kiedyś na obiad jadłam to znaczy na początku na obiad zjadałam dw gotowane filety z kurczaka, bo wydawało mi się, że jestem głodna tera już tylko jeden. Rano około 09:00 jem serek wiejski o 12:00 fileta gotowanego 16:00 czasami ponownie mieso gotowane+musztarda i jogurt gotowany lub sałatkę 1jajko 1/2 puszeczki tuńczyka i 1ogórek czy to za dużo.....??? oczywiście piję 2 litry napewno... ale czy to wystarczy?

witam was dziewczyny, przeczytałam wasze posty i postanowilam napisac do was ;) fajnie ze zaczęlyscie te dietkę bo naprawde jest rewelacyjna! tu mozna duzo kombinowac z jedzeniem i wogole. jak ktoraś z was nie moze wytrzymac na samych bialkach w 2 fazie,moze jesc cały czas p+w bo ja jestem nadal na 2 fazie i tak wlasnie stosuję bo bez warzyw nie dalabym rady ;) i ten sposob tez na mnie działa ;) a tymczasem zmykam na swoją stronkę! pozdrowionka dla was 👄

Witam dziewczynki. Wczoraj mnie nie było i odezwe się znowu dopiero we wtorek. Wczoraj się trochę złamałam - wypiłam 2 piwka i zjadłam coś tłustego. Musiałam jednak coś uczcić. Wyobrażcie sobie , że zmieściłam sie w dwie spódnieczki, które 3 tygodnie temu były nie do założenia. Brakowało chyba z 10 cm , żeby zapiąć zamek.!!!! Przypuszczam, że w tym tygodniu waga mi nie spadnie, ale cm poleciały!!! czy któraś z Was piekła już chlebek?

Hej:) Widzę, ze każda twardo się trzyma diety:) Ja ostatnio trochę grzeszyłam i bałam się wejść na wagę. Ale dzisiaj sprawdziłam i jest 52,3 więc pół kg mniej za tydzień. Powiem wam, ze na jajka juz patrzeć nie mogę. A ostatnio jestem taka zabiegana , ze jem to co najszybciej da się zrobic. Jutro w końcu od 2 tygodni będę miała dzień wolny to moze coś spróbuję ugotować lepszego:)

Orgi- ja tez juz nie moge widziec jajek. Jutro rano zjem jajecznice- wiem ze jajko ale jednak w innej postaci. :-) I myslę, że wszystkie leciuteńko grzeszymy....

cześć Laseczki oj grzeszyłam wczoraj bylam na imprezie z pracy pzza itp wino oj wstyd muszę się poprawić ;)

Gość orginal flower
berciaa-trzeba miec też cos z życia:) Oj winka to bym się napiła:)

dziś dużo pić :) sushi może indyczek grilowany a jak dam radę to może sernik zrobię ale fajnie 3 dni wolne może się wreszcie wyśpię

Mniam. Ja wstyd się przyznać w zyciu sushi nie jadłam:/ Myslałam kiedys zeby krewetki zrobic-dla urozmaicenia ale nie mam pomysłu jak bo zawsze albo w cieście piwnym jadłam albo smażone na głębokim oleju

KURCZAK W MUSZTARDZIE Dowolną część kurczaka pokroić w drobne kawałeczki. Kurczaka przełożyć do naczynia i zalać go marynatą. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej zamarynowanego kurczaka. Piec w 180- 200st. C przez ok. 30 min lub więcej( w zależności od preferowanej chrupkości mięska) MARYNATA: musztarda dowolne przyprawy ( ja dodaje sól czosnkową, zioła prowansalskie i przyprawę do mięsa grillowanego) ogórek konserwowy pokrojony w drobniutką kosteczkę. Kurczaka można podawać z cebulowymi bułeczkami Dukana Smacznego!!!!miumiu NOWY Czy któraś z Was robiła?

DROZDZOWKI DUKANOWE Z SEREM -3 jajka -2 lyzki otreb owsianych -2 lyzki otreb pszennych -szczypta soli -4 tabletki slodziku ( zalezy jak kto lubi ) -kostka twarogu chudego -lyzeczka proszku do pieczenia -lyzka mleka 0% -cynamon(jezeli ktos oczywiscie lubi) Bialka ubic na sztywna piane ze szczypta soli, dodac polowe sera, proszek do pieczenia i otreby, ja dale po 2 lyzki stolowe z kazdego rodzaju ale trzeba patrzec jaka konsystencje ma ciasto ;] odrobine slodzika.... calosc przelewam do malutkich babeczkowatych foremek ;p ... Reszte sera rozgniatam z cynamonem lyzka mleka i reszta slodziku.... serowa mase nakladam na ciasto wykonane wczesniej i gotowe ;] ... oczywiscie jak sie upiecze ;] jakies 30 min w temp 180stopni, piekarnik trzeba wczesniej nagrzac ....

Gość ollaaaaa
ja robilam kurczaka w musztardzie pycha czasami robie tez galaretki

Oj bercia bercia- zaszalałaś.... ja w sobotę będę miała problem bo ide na party a tam mnóstwo alkoholu i jakieś jedzonko. No i poniedziałek też będą pokusy- jak to na spotkaniu ze starszymi ciociami :-). A jutro rano ważenie- trzymajcie kciuki.

Witam wszystkie panie!!!!!:):):):):):):):):) Ja dzisiaj troszkę zapracowana, Nastka7777 - gratulacje ślicznie ci waga spadła az ci normalnie zazdroszczę:):)

a ja sie czuję, jakbym pisała w obcym języku....:( nikt nie chce mi poradzić...zmieniam topik dla I fazy. Kótra pociągnę do niedzieli. Pozdrawiam

Gość antymonka
Hej dziewczyny! Od dziś zaczełam diete ... faza I planuje przez 5-6 dni. Zobaczymy jak mi pójdzie ale nie mam pomysłu na coś bardziej skomplikowanego do jedzenia, wszystko wydaje mi się nieodpowiednie;/ wiecie może czy można jeść wędzonego kurczaka? oczywiście bez skóry??

Hej:) Jak tam u Was po długim weekendzię? Kg poszły w dół? Bo ja miałam dwa dni bez diety i przybyło mi jeden kg:/ W sobotę miałam juz 51,5 no a teraz znowu 52,5:) Ale nie żałuję:)-zrzuci się ten zapas który zrobiłam:) Terza właśnie wcinam tuńczyka w sosie własnym:) antymonka-Witamy A ile Masz wzrostu i aktualnej wagi? Kurczaka mozesz jeść beż skóry w każdej postaci i ile tylko chcesz byle nie smażonego na tłuszczu:)

I chyba widać sporą róznicę w moim wyglądzie. Bo wczoraj życzliwa ciocia mojego przyszłego po południu oznajmiła mi telefonicznie, ze widziała go na mszy na cmentarzu z jakąść inną dziwczyną. hihi:) A to byłam ja:) Na co ciocia , że niemozliwe ,że tak schudłam:) Nawet moja przyszła teściowa ma stosować tę dietę do wesela, bo wczoraj prosiła mnie o książkę Dukana:)

Witajcie co u Was po przerwie? Ja grzeszyłam więc muszę się poprawić dziś serki w roli głównej

dziewczynki kochane :) Mam 25 lat , jestem z Gdyni ... Pragnę was wszystkie gorąco pozdrowić i pamietajcie DAMY RADE ! Wiem co czujecie ja czuje to samo ... wchodząc do sklepu ,,odechciewa mi sie zakupów jak przymierzam ubrania w roz 40 . Mam 160 cm i zaczynalam z 65,5kg wagi ... CHCE UBRAC MINI !!! a wiec moja wymarzona waga to 50kg ! Musi sie udac ... W I fazie jadłam : jajecznica na szczypiorku i szynce .. gotowana , pieczona , smarzona bez oleju piers z kurczaka .... mielone ktore sama zmielilam z piersi i wołowiny (gotowałam na rosołku ) sosy z jogurtu z przyprawami ( sol , pieprz , koperek , szczypior , pietruszka ) ne chodzilam glodna , duzo jadlam ..

Witam dziewczynki. Ja ważyłam się w sobotę rano. I niestety po tygodniu nic- dalej ta sama waga :-( ale miałam @ i problemy z wypróżnieniem się- może dlatego. A dziś mam tatarek do jedzenia, chlebek dukanowski. W weekend byłam na imprezie- 2 piwka zostały wypite- to tyle z grzeszków. Ale mieszczę się w stare ciuchy i chyba wyglądam szczuplej :-)

odrazu sprostuję ---> antymonka to ja tylko nie wchodził i nick ;) Witam wszystkie dziewczyny!! I proszę o wsparcie :( jestem na diecie od niedzieli czyli 3 dzień i jakoś się podłamałam, tyle bym zjadła ... nic nie mogę a co najgorsze nie mam weny na gotowanie ;( chciałam zrobić pirerś z kurczaka, kupiłam nawet patelnię do griloowania bez tłuszczu, proszę poradzcie jakiś fajny przepis bo jak ten kurczak będzie niedobry to się chyba załamię :(