Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berciaa

DUKAN raz jeszcze od 18.10.10

Polecane posty

atomówka:)coś za coś chcesz efektów musisz z czegoś zrezygnować... Każdy z czegoś rezygnuje ,żeby osiągnąć cel... niestety... ale pamiętaj sylwester tuż tuż:)

Gość koteczka mała
Hej, ja również dziś rozpoczęłam tę dietę:) Mam 166 cm wzrostu, ważę ok.56 kg-chciałabym zrzucić ok. 3-4 kg, dlatego też postaram się wytrzymać na diecie 3 dni... mam nadzieję, że pisanie na forum pomoże mi w tym:)

Gość atomówa
168cm/90kg cel:65kg myslę ze 10dni chcę dużo schudnąc wziełam się za siebie, wczoraj zmierzyłam kurtkę w której smigałam w lutym tego roku a teraz jest ciut przyciasna, z roku na rok ważę coraz więcej wkońcu powiedziałam DOŚĆ.Wczesniej byłam na diecie niełączenia było oki schudłam w 7 tygodni 8 kilo ale pózniej znowu się zaczęło nawet nie wiem dlaczego przestałam się racjonalnie odżywiać.Niedawno w ręce wpadła mi księżka ''nie potrafie schudnać '' i postanowiłam ze zaczną od dzisiaj:)

Gość atomówa
Dam rade tylko musze mieć wsparcie:)z dnia na dzień rzuciłam palenie to był wielki sukces teraz musze rzucić wagę:)

Gość ewela.
czesc dziewczyny:) ja jestem na diecie ósmy dzien.po 5 dniach uderzeniowki zlecialo mi 4 kg (wiem wiem ze sama woda;) teraz od 3 dni dolozylam warzywa, ale na razie sie nie waze bo wiem ze cos przybedzie i sie podlamie:) wiec zwaze sie po 1 dniu protein znow. a i niestety mialam wpadke w jednym dniu, zjadlam u babci miseczke flaczkow, ale juz nie dalo rady sie uratowac przed nimi:( jesli chodzi o roznorodnosc w jedzeniu to trzeba pokombinowac, ja uwielbiam makrele wiec caly czas ja mam w lodowce, podobnie jak piers z kurczaka i robie z niej rozne rzeczy:) a to salatke a to udusze, staram sie kombinowac. teraz na warzywach jest duzo latwiej bo udusze sobie kawalek kurczaka z brokulami i mam wypasiony obiadek:) jak bede miala czas to bede pisala, ale ogolnie nie mam go wolnego zbyt wiele, ale zawsze was poczytam, jestem z wami:) ps. robie sernik co pare dni, na prawde daje poczucie ze jesz slodkie ciasto i nie chce sie juz nic innego:) ja go robie tak: mixuje nastepujace produkty - 250g sera chudego, male opakowanie jogurtu naturalnego, 2 jaja, pare kropel dowolnego aromatu, troche proszku do pieczenia i lyzeczke slodzika w proszku . ubijam ladnie , wylewam na blaszke wąską (jest tego malo wiec ostatnio robilam z dwoch porcji na raz). pieke ok 40-50 min w 175 st. wychodzi przepyszny, odpowiednio wilgotny, mniam. aha i jem codziennei placki otrebowe, smazylam je, potem smarowalam jogurtem z czosnkiem i kladlam szynke na wierzch, bardzo dobe, takie ala kanapki:) (skladniki - jajko, 3 lyzki otrąb, lyzka jogurtu lub serka. pieprz i sol, mieszamy i smazymy na teflonie bez tluszczu oczywiscie:) to wytwalosci zycze i pozdrawiam Ewelina

atomówa- Dasz radę! Jak udało Ci się z dnia na dzień rzucić palenie to Masz silną wolę. Też się pochwalę-też rzuciłam z dnia na dzień 3 i pół miesiąca temu. Tylko u mnie to nie silna wola a konieczniść była.

atomówka-trzeba się nastawić... i nie ma nic odrazu... stopniowo stopniowo i będzie Ok. Moja koleżanka schudła dzięki tej diecie 26 kg w trzy miesiące.... szok.... ale w pierwszym miesiącu dużo pedałowała na rowerku stacjonarnym... Ja jestem na diecie mniej więcej do zasad SB się stosuje ale na tej stronie z przepisami dukana są świetne przepisy i napewno w swojej diecie je wykorzystam... a te zupki mmmm pycha:) http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727126 nawet przepis jest na jakieś zielone naleśniki... ale to nie na faze uderzeniową chyba;)

Gość tim tim tim
niestety nie moge wrzcic aerobiku poniewaz prawa autorskie sa zastrzezone. moge tylko to nagranie polgodzinne do biegania;/

Gość atomówa
FajnaDziewczyna25 , no to GRATULACJE!!!!!!!!!

koteczka mała i ewela.-fajnie , że nas przybywa:) ewela-Ciekawy ten przepis na sernik:) koteczka mała-Trzy dni to chyba szczerze nic Ci nie dadzą na dłuższą metę. Bo schudniesz na pewno tyle ale wrócą. Lepiej zacznik 1 dzień na I fazie i Z tydzień-półtora na II . A potem trzeia. Trzeba przejść przez wszystkie efapy po kolei bo inaczej to bez sensu:)

Gość atomówa
na faze uderzeniowa to raczej nie ma przepisów :)

Gość atomówa
Kochana dziękuję ci bardzo już dzisiaj robie sałatkę z kurczaka:):):):):) a i kochana gratuluje z tym paleniem naprawde super,:):):):)

Gość tim tim tim
ja tez mogę śmiało powiedzieć, że nie lubię biegać, ale pamiętam, że kiedy zaczęłam robić to codziennie, to nawet lepiej się czułam po bieganiu i zaczęło mi to sprawiać przyjemność:)

Gość atomówa
Ale zaraz to w fazie uderzeniowej mozna jeść cebulę i ogórki????????bo coś mi się z tą sałatką nie zgadza

tim tim tim-. Ja miałam problemy z sercem i szybko się męczyłamdlatego nie lubię biegania:) A teraz jestem po zabiegu na serce i nie mogę się przemęczać bo boli wtedy:(

Gość atomówa
Dzięki kochana:):) Teraz uciekam juz kończe pracę ale z domku wieczorkiem się odezwę:)miłego popołudnia

Gość hawai75
Jestem z Wami juz 3 dzien ... niestety zjadlam 2 razy salatke z kapusty ( knajpa japonska), wiec, chyba tak szybko mi nie pojdzie. Za to chce Wam powiedziec, ze znam kogos to diete stosowal w tamtym roku, kobietka z tych co od zawsze jest osoba otyla. Schudla przez 3-4 miesiace okolo 20_ 25kg a teraz...przytyla!! I to chyba troszke wiecej niz przed dieta. Wydaje mi sie , ze trzeba sie nastawic od razu, ze "po" jest jo-jo...

Gość Peooonia
Witam dzielne proteinki! Z tym efektem jo-jo,to sprawa indywidualna ,jak również z dietą! Na wiosnę stosowałam Dukana i schudłam 8 kg i do tej pory nie przytyłam,chociaż mam trochę grzeszków dietowych.Warto wytrwać ,bo efekty są szybkie a to motywuje i uczy też pewnych przyzwyczajeń żywieniowych.Jak przeszłam do 3 etapu,to nawet przestał smakować mi chleb,który dotychczas uwielbiałam.

Hej Kobietki! Witam w drugim dniu naszych zmagań z kilogramami. Świetnie, że jesteście. Wydawało mi się, że oczytałam się na temat tej diety, a jak przyszło ja stosować, to w pierwszym dniu już miałam dosyć. Dzięki Waszym podpowiedziom jakoś się trzymam - wczoraj nawet upiekłam chlebek ziołowy /bo chleb to była podstawa mojego żywienia/ - wszystko pyszne, ale bez chleba nie wchodzi... Dziś dalej boli mnie głowa i bardzo chcę pić, cały czas sucho w ustach, może to po wędzonym dorszu? Dziewczyny napiszcie jak przechodzicie na drugą fazę i jak macie zamiar stosować?

Hej dziewczyny witam jak sie macie? Ja już kawkę i serek zaliczyłam ale coraz ciężej wytrzymać bez pokus szczególnie słodyczy

Gość atomówa
HEJ laski!!! Ja też dzisiaj juz po kawie i po litrze wody, pózniej planuję 2 jajka, trochę wędlinki drobiowej, i znowu woda, po 13 może jakiś serek albo jogurt,wczoraj wypiłam 4 litry wody ciągle mi się pic chciało,a le w nagrodę dzisiaj stanęłam na wadze poczatek: 90kg dzisiaj 2 dzień i 89,1kg Jestem bardzo dumna:):):)

aniaw2010-> Tak moze byc taka suchość. To wstrząs organizmu od nadmiaru białek. Trzeba pić więcej i mieć nadzieję , ze ustąpi. Berciaa-> Musisz wejść w moje konto i tam wpisać treść w polu stopka:) A tak w ogóle to witam Panie 🌻

Gość Olllllllla
Witam dziewczynki!!! Już jestem :-) dziś na razie plasterek wędliny i pomidor a za chwile trochę sałatki z kurczaka( ta sama co wczoraj)... Nie mam tylko otrębów bo zapomniałam kupić- trudno. Dziewczynki- a jak to jest alkoholem? Żadnego? Nawet tyci, tyci?