Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelajdka

Do mam o dobrym seduszku.Prośba o pomoc.

Polecane posty

Gość ona sie z was smieje
wiem,że się śmieje heh nasunęło mi się to po przeczytaniu jej wypowiedzi na innych tematach:D

Gość ja bymmmmmmmmmmmm
nie wierze absolutnie nikomu, kto prosi o PIENIADZE a nie jest w stanie napisac nic, co byloby mu potrzebne z darow - jesli ktos sie zaslania biezacymi potrzebami to znaczy ze nie ma tak zle jak to opisuje... taka prawda! ludzie biedni ida do mopsu po zapomogi, ew prosza o dary ale nigdy o PIENIADZE!!!

no tak... Mops,paczki z unii,dodatek mieszkaniowy,dodatek do przedszkola itd itd... I to wszystko dla 'potrzebujących' i jeszcze im mało :D

Gość no dobra , a gdzie
ja czasami jestem na kafe czesciej czasami rzadko Jak zaczeły pojawiac się takie posty to wierzyłam ,ze ktos naprawde potrzebuje, ale potem albo te osoby znikały , a najczesciej jak ktos był z ich miasta lub miejscowosci i chciał cos przywiezc osobiscie - wtedy autor juz nie odpisywał Potem zaczełam czytac posty innych , którzy pisali ,ze takie sytuacje sa tu bardzo czesto Ostatnio na ogólnym zdemaskowali dziewczyne , która podobno była w szajce - wyudzali ubrania i pieniadze na róznych forach Ludzie wysyłali jej nawet pieniądze Mnie samej się zdarzyło stanąc w obronie za kims , bo uwazałam ze nie kłamie i broniłam jej mimo ze wszyscy pisali ze wyudzaczka Przykre jest to ,ze oprócz oszustów pojawiają sie tu tez ludzie uczciwi , którym ta pomoc by się przydała i jej nie otrzymują przez własnie takich wyudzaczy

Gość no dobra , a gdzie
mój mąz pracował w sklepie nocnym Po miescie chodzi bardzo duzo wyudzaczy czy zebraków , kilkakrotnie spotkałam tych samych zebraków u siebie jak mi u mojej mamy , która mieszka na drugim koncu miasta - oni robią obchód , czesto wolą pieniadze niz jedzenie , a czesto się zdarza tak ,ze ktos ma mało i odda ostatni makaron,zeby pomóc - byc moze osobie które tego az tak nie potrzebuje Wracajac do tego sklepu , jedna z zebraczek czesto przychodziła do nas na osiedle , prosiła najczesciej o pieniadze , czasami brała jedzenie , az pewnego razu przyszła kupic wino z jakims alfonsem do sklepu mojego męza , w nocy ( a niby zbierała pieniądze dla dziecka ) , więc co to dziecko robiło samo w domu , jak ona chlała winsko z jakims gachem i włóczyła się po miescie ? Oczywiscie speszyła się , zaczerwieniła , do sklepu juz więcej osobiscie nie weszła , a nasze drzwi omijała Ale z zebractwa nie zrezygnowała :-0

do no dobra, a gdzie a wiesz co jest jeszcze smutniejsze? Wiele osób potrzebujących zostanie 'na lodzie' bo mops juz funduszy nie ma i karzą tym ludziom na wiosne przyjsc,bo niestety wiele krętaczy,nierobów z mopsu kase ciągnie i później dla tych prawdziwych potrzebujących nie ma:( (tak jest u mnie teraz w mieście)

ja sama kiedyś pamiętam jak po mieszkaniach chodziła kobieta i mówiła,ze ma 5 dzieci i zbiera na mleko!!! A wybierała 'stare' bloki bo tam najwięcej starszych,naiwnych ludzi mieszka. I ktoś ją znał i to ćpunka była! (dzieci nie miała!)

tak na sam koniec APELUJĘ DO WAS!: Jeśli macie ogromne serducho,chcecie komuś pomóc,rozejrzyjcie się wkoło ,a może ktos z waszych znajomych zna kogoś potrzebującego i takim ludziom pomóżcie. Bo często człowiek nie ma na tyle oczu otwartych,by dostrzec co dzieje się wokół niego w realnym świecie,a zaślepiony pomaga tym w internetowym... Tym naciągaczom.

Gość no dobra , a gdzie
ci zebracy nie przychodza raz tylko trwa juz kilka lat - ciągle przychodzą te same twarze :-0 Jest jeden facet , który nota bene , tez chodzi po całym miescie ,o wszystkich osiedlach i mieszkaniach Raz przyszedł do mojej siostry , która akurat spieszyła sie do pracy , prosił o 5 zł - zwykle podawał taka kwote :-0 , siostra nie dosc ze sie spieszyła to miała w portfelu 20 zł na autobus i zadnych drobnych , powiedział mu ze nie ma Pózniej przyszedł za jakis czas i taki traf ,ze znów nie miała nic w portfelu , a gosc do niej z tekstem ze ostatnim razem nie dała i teraz powinna dać :-0 - coś w tym stylu - a ją zamurowało , powiedział to tak jakby miała jakis obowiązek mu regularnie dawać :-0 Zresztą ci ludzie sie tym tak jakby trudnia od kilku lat Nam się wydaje ,ze oni przychodzą raz na jakis czas , a tak naprwde nie przychodzą co tydzien czy miesiac tylko dlatego ,ze sa akurat na innym osiedlu Tak ze nie ma się co dziwic ,ze ludzie są nieufni , bo wiele osób chce pomóc , ale chce byc pewnym ze ta pomoc idzie do uczciwej osoby

a wiesz co, czasem za te 5zł to człowiek się narobi... Ja w sklepie jak dorabiałam sobie,to dawali mi 5złza godz... A przez tą godzinę to taki zapierdziel miałam,że głowa mała,niestety taki biedak to chyba myśli,że nam z nieba pieniądze spadają,nie doceni,że niektórzy muszą się napracować żeby to 5zł mieć

Gość do ona sie z was smieje
dobrze napisalas, dlaczego ludzie w realnym swiecie maja klapki na oczach,a moze udaja,ze nie widza,ile biedoty jest wkoło? czy internet tak was omamil,ze zyjecie juz tylko w komputerowym swiecie i tylko wtedy dostrzegacie biedote, ech

Gość 696969898
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4633759&start=0 na tamtym topiku tez Freydis pisze i jest sklonna umowic sie w ciemno z kimkolwiek tak teskni za facetem.... Jezu, laska, wez sie za siebie! Jak chcesz trafic na normalnego czlowieka kiedy tak piszesz? Jak mozesz zadawac sie z takimi ciemnymi typami co chleja? Piszesz w jednym poscie ze masz nadzieje ze do ciebie wroci, a w drugim umawiasz sie juz z kim innym? Dlaczgo on nie uznal twojej corki - bo mi sie to w glowie nie miesci... Chyba ze to jednak nie on jest ojcem? Ja bym na twoim miejscu poszla do jakiegos psychoterapeuty.... :(

Gość A prawda jest taka, że...
Nie lubię sie wtrącać w takie sprawy, bo to delikatne tematy, a o przesadę nie trudno. Nie wyciągam wniosków co do Freydis, bo musiałabym to najpierw przemyśleć. Nie chciałabym jej w żaden sposób skrzywdzić. Jednak już na początku zwróciłam uwagę, że topik należy do autorki, którą wyraźnie zlekceważono i nie do końca wysłuchano. Jej temat w topiku wygasł nie samoistnie lecz za sprawą właśnie Freydis, która swomi prośbami ściągnęła uwagę forum na siebie. Przecież jesli się ma jakiś problem, to należało by założyć własny topik, a nie odbierać go komuś i rozprawiać na nim, jak na swoim, a w konsekwencji autorka topiku została zignorowana przez wszystkich.

Gość o masakra buahahahaha
JEJ DŁUG TO 2000ZŁ! HAHAHAHAHA o w morde! Hahaha no to sie zadłużyłaś! Jak ty teraz to splacisz! Toc całkiem zbankrutujesz! Buahaha WIECIE CO ONA NAPISAŁA!? ŻE PRACY NIE MA BO ZIMA IDZIE.... TO CO TY KURWA CHCESZ,NA BUDOWIE PRACOWAĆ,ZE NA POGODE PATRZYSZ?? Nciągara z ciebie i len śmierdzący,czuć to na kilometry!

A nie sorry... ZOSTAŁO JEJ DO SPŁACENIA 1500ZŁ! :D ja pierdziele,wstyd,ze taki dług wymieniasz jako dodatkowy powód jak to ci ciężko! Smieszna jestes

napisala jeszcze ze nie pojdzie na ŁATWIZNE kobieto walnij się w ten chory łeb! Ty kombinujesz na prawo i lewo cały czas idziesz na łatwiznę! A twoje wypowiedzi w tym temacie sa jeszcze tego DOWODEM!

Gość ta cała friendis czy jak jej
to chyba nie chce się zbytnio wysilać. Taka prawda i chyba cieczkę ma, bo jechałaby o pierwszego lepszego po to by ją wygrzmocił, po to jej te tab. antykoncepcyjne. Swoją drogą jak ona pisze, że m-cznie tylko może spłacać dług w wysokości 50 zł, a ma długu 1500 zł, czasem pisze że 2 000 zł, to jakby zrezygnowała z antykoncepcji to miałaby 5o zł więcej. Skoro jak twierdzi sama mieszka, to po co jej tabletki, ha.

Gość wieszacie psy
na kims a nie pomyslicie. wyciagacie wnioski z tematow, ktore kiedys zalozyla na forum. pomyslcie, ze fortuna sie kolem toczy i na was tez moze spasc kiedys nieszczescie, tez bedziecie potrzebowaly pomocy. poza tym: kazecie jej isc do pracy bo niby w wielkim miescie mieszka, W LUBLINIE:O ludzie lubelskie to jeden z najbiedniejszych regionow w Polsce, gdzie bezrbocie osiaga wysoki pulap, skad mlodzi uciekaja gdzie piperz rosnie. co z tego, ze Lublin to duze miasto, jak jest biedne i o prace tam trudno, zwlaszca, gdy sie ma male dziecko? nie znacie realiow to sie nie wypowiadajcie. an ze dorabia pisaniem prac to widac, ze sobie probuje radzic, cos robic, a nie siedzi na dupie i wyciaga rece po forse. moze akurat nie ma klientow, ma dlugi i stad sie wziely jej problemy? odnosnie tabletek to nie tylko dzialaja antykoncepcyjnie, ale bierze sie je takze w celu wyregulowania cyklu lub ledczenia roznych przypadlosci hormonalnych. nie trzeba miec faceta ani nawet nie trzeba sie bzykac ani nawet miec szansy na bzykanko aby brac antykoncepcyjne tabletki.

Gość daj spokójjjj
wiemy że to ty:-)

Gość Ludzie tabletki antykon. są
nie tylko po to zeby ciąży zapobiegać. Lekarze dają też przy leczeniu PCOS, na wyregulowanie miesiączki, a nawet przy takich banałach jak trądzik czy przetłuszczające się włosy

Gość daj spokójjjj
no właśnie piszesz prace, to nie wyciągaj rak po pomoc, bo pisałaś, że masz tylko rentę, więc kłamałaś. A długi -rachunek telefoniczny za 2 tys. za rozmowy za granicę zł to swiadczy o nieodpowiedzialności...

Gość tylko że ona tabletki
kupuje sama i to drogie, a nie na receptę, więc widać dupa ją swędziała

Gość wieszacie psy
ale ona nigdzie nie napisala, ze chce cos za darmo! ona od razu powiedziala: jak chcecie pomoc komus i wyslac paczke z jedzeniem a autorka topiku jedzenia nie przyjmuje, to mi by sie przydala, a ja w zamian moge posrzatac miesznie, wyslac ciuszki po swojej corce itd. nie chciala tego za darmo! a wy byscie sie wstydzily za swoje zachowanie, ona niesmialo poprosila o jedzenie czy kombinezon dla dziecka zimowy w zamian za swoja prace, ciuchy, ksiazki itd - a wy ja zjechalyscie ze oszustka, obyscie wy nigdy nie musialy byc w takiej sytuacji ze zechcecie jesc a ktos wam powie: nie dam ci bo jestes oszustka bo stac cie na pigulki a nie kupisz jedzenia. to lepiej niech naplodzi wiecej dzieci i wtedy dziaduje. jestescie podle i obyscie wy kiedys nie mialy co do garnka wlozyc, w co ubrac dziecko, oby nad wami wisial komornik to moze byscie nabraly pokory:O i zeby nie bylo, to nie ja jestem freydis, topik zaczelam czytac wczoraj wieczorem i nie moglam uwierzyc ile w was podlosci:O

Gość nie jesteś jak jesteś

Gość tratatata.....
Taaa biedna freydis chce niby odpracowac zarcie i ciuchy :D Nie rozsmieszaj mnie! Przeciez wiadomo ze jak ktos jej wysle z drugiego konca Polski to nie bedzie zadal od niej sprzatania mieszkania. Jak tak bardzo chce pracowac to dlaczego nie szuka pracy na miejscu? Mozna znalezc sprzatanie w domach, mozna komus dziecka ppilnowac. Mozliwosci jest wiele. Ale jej sie nie chce! To leniwa baba ktora siedzi na wszelkich zasilkach z MOPS-u, rentach i jeszcze wyciaga "fanty" :D od innych. Wlazla na cudzy topik i jakos jej zal nie bylo ze w tym momencie wszyscy zlekcewazyli autorke. Autorka tez podala co ewentualnie z zywnosci by sie jej przydalo. Ale nie umie tak jak panna po polonistyce :D wypisywac lzawych bzdur.

Gość widze te fremdis sama chciala
dac autorce makaron mleko i cos tam jeszcze bez przesady ludzie

Gość adelajdka co ci wyslac
napisz dokladna liste i daj meila

Gość no dobra , a gdzie
musze się jeszcze wtrącić - ja nie oskarzyłam ani autoki ani " freydis " , bo tak naprawde nie znamy ich sytuacji i moze faktycznie potrzebują pomocy , wsparcia ,ale zgodze sie z wypowiedzia kilka postów wyzej ,ze autorka została zignorowana , bo ta druga dziewczyna zaczeła pisac o swoich problemach na jej topiku , a faktycznie powinna załozyc osobny Poza tym co do tabletek antykoncepcyjnym - fakt lekarze nie przepisują ich tylko w celach antykoncepcyjnych , ale tez leczniczych , ale w tym momencie nie jest to zaden argument , bo jezeli ktos ma problemy , hormonalne , problemy z miesiączkami , z hormonami , PCO to się leczy przez dłuzsz czas Nie wytsraczy wybrac jedno opakowanie Takie leczenia trwa dłuzej , musi tabletki brac przez dłuzszy czas i jest pod kontrolą lekarza , a nie kupuje przez internet !!!

Gość ja caly czas teraz kupuje
przez internet bobym zbankrutowala jakbym miala wciaz chodzic do lekarza i kupowac na recepte:/kupowac w necie jest naprawde oszczedniej, ja kupie 5-6 opakowan i mam spokoj, a moja kuracja jest dluga niestety bo mam hirsutyzm:/