Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety ale tak jest

Człowiek inteligenty musi niestety przywyknąc do samotnosci...

Polecane posty

Gość Prawie cyganka ..
Ile też wśród wielkich było chorych psychicznie ... A choroby psychiczne, nie tworzą się się ze szczęścia ... przypominam ...

Gość Prawie cyganka ..
Ile zginęło z powodu alkoholizmu, czy narkotyków.. Człowiek szczęśliwy nie musi się sztucznie otumaniać... Dlaczego mieli potrzebę tracić rzeczywistość? Chyba dość czytelne...

Gość Prawie cyganka ..
Taka Wisława Szymborska też nie wystawia się publicznie ... Słyszałam, że nawet radia dla siebie nie włącza..

Gość kim 30
"czyli zeby byc szczesliwym, trzeba sie poswiecac, paradoksalnie zapomniec o sobie. madrosc nie wie co to poswiecenie, jest egoistyczna, czyli samotna." To nie tak... Odwrotnie... właśnie taki wielki pisarz, przestaje żyć dla siebie, na poczet wielkich dzieł... to nie z egoizmu piszą, a z braku innej alternatywy... oni sobie ze sobą nie radzą ... czują ze sobą źle... przez to nie mogą czuć się dobrze z nikim ... jak już cytowałam Mrożka: "nie czuję się żaden, nie czuję się nikt (...) Skorupą jestem, którą co chwila co innego wypełnia, najczęścięj skorupa wypchana nicością... Jak pisze w dziennikach "Sam dla siebie jestem obrzydliwy"

Gość kim 30
Raczej z miłości egoistycznej nie popełnia się samobójstwa, a z braku umiejętności dalszego życia.

Gość ooooooooororr
Wojewodzki to cholernie inteligentny gosc, ludzie go nienawidza za to. i co? jest samotny. zastanawiam sie czy to zwykla wygoda, czy to dlatego, ze zadna kobieta mu inteligencja i wiedza nie dorowna. hahaha no zajebiście inteligentny i taki "męski" że moja babcia jest bardziej męska :D

Gość kim 30
Ja także uważam Wojewódzkiego za inteligentnego ...

Gość ooooooooororr
Można wymieniać bez końca ... Chopin - też wieczny smutek, tułactwo.. Mickiewicz podobnie.. Chopin i Mickiewicz zasmuceni byli niszczeniem Polski,. to wielcy patrioci

Gość kim 30
I wg mnie jest męski ... bo jest inteligentny, a to jest najbardziej seksi u faceta...

Gość ooooooooororr
Ja także uważam Wojewódzkiego za inteligentnego ... hahaha ja tak samo jak i ciebie :classic_cool:

Gość ooooooooororr
I wg mnie jest męski ... bo jest inteligentny, a to jest najbardziej seksi u faceta... uważaj bo zakochasz się w inteligentnej koleżance bo inteligentna więc męska. Wojewódzki to........... i męski jest mniej od mojej babci :classic_cool:. Ty też jesteś inteligentna .......jak przeciętny student czegokolwiek

Gość kim 30
ooooooooororr - dziękuję za komplement... Ustawiając mnie w jednym szeregu z Wojewódzkim, jesteś mi bardzo pobłażliwy .... przesadnie zdecydowanie... A siebie z kim ustawisz w szeregu? :P

Gość dokładnie
Ludzie inteligentni są nieszczęśliwi zgadzam się z tym...bo głównie tacy są sami...a czemu? Bo ludzie inteligentni nie dadzą się okłamywać i oszukiwać...w związku zawsze wykryją zdradę ,oszustwo...itp...i co wtedy? Po kolejnych kłamstwach kończą związek i są samotni na lata...a mało inteligentni...często dowiadują się po 20 latach małżeństwa że są zdradzani....

Gość ooooooooororr
ooooooooororr - dziękuję za komplement... Ustawiając mnie w jednym szeregu z Wojewódzkim, jesteś mi bardzo pobłażliwy .... przesadnie zdecydowanie... A siebie z kim ustawisz w szeregu? Nie wiem, ale ustawiam siebie daleko przed tobą :classic_cool:

Gość ooooooooororr
Ludzie inteligentni są nieszczęśliwi zgadzam się z tym...bo głównie tacy są sami...a czemu? Tylko mała część :classic_cool: reszta wychodzi na swoim

Gość kim 30
ooooooooororr - taka inteligencja nie wie? Pochwal się zatem swoją twórczością ... sama to sprawdzę sobie ... czy jesteś na liście noblistów? :P

Gość ooooooooororr
ooooooooororr - taka inteligencja nie wie? Pochwal się zatem swoją twórczością ... sama to sprawdzę sobie ... czy jesteś na liście noblistów? A to ty Nobla dostałaś pani "ynteligentna" czy jesteś szarą studentką z nadymanym ego ? popracuj nad swoją osobowością i zejdź na ziemię :classic_cool:

Gość kim 30
ooooooooororr - tym różni się głupek od inteligentnego, że ten pierwszy uważa się za inteligentnego (dlatego nie musi się rozwijać), a inteligentny jest świadomy swoich braków, dlatego jego rozwój jest wieczny ... Ale nie liczę, że zrozumiesz cokolwiek ... :O

Gość ooooooooororr
ooooooooororr - tym różni się głupek od inteligentnego, że ten pierwszy uważa się za inteligentnego (dlatego nie musi się rozwijać), a inteligentny jest świadomy swoich braków, dlatego jego rozwój jest wieczny ... Ale nie liczę, że zrozumiesz cokolwiek ... A później się obudziłaś ze snu jak zobaczyłaś że 90% studentów twojej dziedziny jest lepsza od ciebie :D

Gość ooooooooororr
nie oceniam jego fizycznosci. Nienawidzi sie takich osob, bo zdaje sie sprawe z tego, ze w pojedynku slownym nie ma sie z nim szans na argumenty czy tak gadać żeby zrobić z siebie debila ?? :classic_cool:

Gość kim 30
ooooooooororr - ja nie jestem inteligentna, co już stwierdziłeś (ja nie protestuje)... ale jako, że Ty daleko przede mną i Wojewódzkim (który jednak ma za sobą i programy autorskie, i radio, i artykuły rozliczne itd.) musisz mieć dużo większe dokonania... :P Chętnie się zapoznam z czymś większym, muszę to poznać ... :P

Gość dokładnie
ooooooooooooooooooroorrr to debil he he

Gość ooooooooororr
ta wypowiedz mowi o tym, ze moze jednak jest szczesliwy może zacytuj coś Dody i Jolki Rutowicz. Ta sama niska półka robiąca kasę na "ynteligencji"

Gość kim 30
ooooooooororr ooooooooororr - tym różni się głupek od inteligentnego, że ten pierwszy uważa się za inteligentnego (dlatego nie musi się rozwijać), a inteligentny jest świadomy swoich braków, dlatego jego rozwój jest wieczny ..." Widzę, że w ogóle nie czytujesz literatury ... Andre Gide jest dość znanym autorem, a to on napisał ... :D

Gość ooooooooororr
ooooooooororr - ja nie jestem inteligentna, co już stwierdziłeś (ja nie protestuje)... ale jako, że Ty daleko przede mną i Wojewódzkim (który jednak ma za sobą i programy autorskie, i radio, i artykuły rozliczne itd.) musisz mieć dużo większe dokonania... Programy na Polsacie "kuba Wojewódzki" są dla debili jak ty :classic_cool: twój poziom...denny:O

Gość ooooooooororr
ooooooooororr ooooooooororr - tym różni się głupek od inteligentnego, że ten pierwszy uważa się za inteligentnego (dlatego nie musi się rozwijać), a inteligentny jest świadomy swoich braków, dlatego jego rozwój jest wieczny ..." Widzę, że w ogóle nie czytujesz literatury ... Andre Gide jest dość znanym autorem, a to on napisał ... Dla ciebie, żeby cię przekonać o twojej ynteligencji ?? wracaj na ziemę i nie paj hery i craku :classic_cool:

Gość kim 30
ooooooooororr - po co Jola Rutowicz, podaj swoją listę twórczości ... Sami ocenimy Twoją wielkość ... Wierzymy przecież, że nie ośmieliłbyś kogoś nazywać głupim, nie mając wspanialszej listy dokonań ... O taki idiotyzm nie sposób podejrzewać nawet muszki owocówki ... :D Czekam z niecierpliwością ... A nóż się rozwinę dzięki Twoim dokonaniom ... :D :P

Gość ooooooooororr
Nie przypominam sobie żeby Wojewódzki dostał Nobla. W czym on taki ynteligentny ? Rutowicz też poprowadzi taki denny program :classic_cool:

Gość dokładnie
BRAWA dla KIM ;-)

Gość kim 30
ooooooooororr - literatura światowa też widzę jest dla Ciebie idiotyzmem ... Nie mogę się doczekać zatem listy dokonań ... Cóż większego masz do przekazania potomnym? :P