Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podlasie

BIELSK PODLASKI -PRZYSZŁE MAMUSIE I OBECNE

Polecane posty

Gość podlasie
colina a ty do ginka jedziesz innego sie upewnić czy do innego? ja myślę że dr Śliwko by takiego badania nie zlekceważył więc może i nie trzeba

Gość podlasie
ja w to nie wierzę

Gość colina
Pojadę na to badanie, może jeszcze doczekam wyników... Co 3 kobieta ma paciorkowca, a on jest niebezpieczny dla dziecka jeżeli rodzi się naturalnie. Przeczytaj: http://www.paciorkowiec.pl/

Gość podlasie
to tym bardziej lekarze powinni wysyłać na to badanie. podaj adres w białym gdzie to można zrobić to się wybiore jak coś w odpowiednim tygodniu . ile kosztuje to badanie?

Gość daisy1984
Ale tu dzisiaj gwar:) Z tym paciorkowcem to ponoć jak nie każą badać to znaczy tyle, że rutynowo w czasie porodu w kroplówce podają antybiotyk na wszelki wypadek - tak mi kumpela mówiła, ale jak jest naprawdę to noie wiem. Co do cesarki i pytania u Madejskiego to zamierzam właśnie w poniedziałek tam pójść to może faktycznie się spotkamy w poczekalni:) Ale przyznam, że wizyta mnie stresuje, przecież ta cesarka to dopiero co wyszła, że mam ją mieć.A tylko do Madejskiego mam pełne zaufanie - ze słyszenia mam same dobre opinie i chcę żeby on robił. A prosić lekarza do którego się nie chodziło to jakoś głupio. No nic jakoś pójdę, może mnie nie wygoni...Jakby zażyczył sobie za "dojechanie do szpitala" z 500zł to przeżyję, ale żeby nie więcej, bo w końcu wskazania są...Mam nadzieję że się uda.

Gość colina
Ja pojadę do Arciszewskich na to badanie. Nie wiem ile kosztuje, chyba nie dużo. Jak cytologia jest robione. Ciekawi mnie tylko czy inne dziewczyny miały robiony ten wymaz. Bo już sama nie wiem. W Bielsku nie robią czy co. To u każdego ginekologa powinno się zrobić.

Gość daisy1984
Ja miałam tylko posiew z pochwy i 2x stopień czystości, jutro poprosze o zbadanie tego paciorkowca.

Gość podlasie
co ty ,on jest spoko da sie z nim dogadać i bez kasy .ten co robi cesarkę umawia jak ma dyżur więc czemu masz płacić "za dojazd".

Gość colina
daisy uda się, nawet nie wiem czy będziesz musiała coś płacić. Nic się nie przejmuj.

Gość colina
No właśnie, a ja nie miałam posiewu robionego. Tylko cytologia na początku ciąży.

Gość podlasie
no to ten paciorek rozkręcił forum :-)

Gość aśkaaaa
dziewczyny jak się robi posiew z pochwy?

Gość colina
hehe, nie wiem. Ginekolog robi.

Gość aśkaaa
ja wiem ale czy posiew to jest to samo co stopieńczystości?

Gość colina
chyba tak

Gość daisy1984
właściwie chyba każde z tych badań tak samo wygląda. Pobiera wymaz z pochwy i oddaje do badania.Dzięk colina i podlasie, mam nadzieję, że macie rację z Madejskim. Też w niego wierzę, że to pożądny gość:)

Gość podlasie
daj nam relację po wizycie u dr Madejskiego , bo jestem ciekawa jak zareagował na to :-)

Gość daisy1984
OK, jak tylko pójdę to na pewno napiszę:)

hmmm, ja nie mialam takiego badania robionego i chyba nie trzeba go robic skoro lekarze na to nie kieruja?? moze naprawde cos w czasie porodu jest podawane??

daisy1984 a jezeli o cc chodzi to placic chcesz?? a za co?? Przeciez u nas Madejski, Śliwko, Kowalczykowa czy Kulesza robią cc, więc kto ci moze zrobic żle cesarke?? Chyba ze o coś innego Ci chodzi?? Bo placic aby placic?? zreszta za wskazanie masz placic??

Gość podlasie
O to co mi babka z Diagnostyki odpisała na temat paciorkowca w ciąży , na meila "Badanie o którym Pani wspomina to badanie wymazu ginekologicznego w kierunku paciorkowców B-hemolizujących. Badanie takie wykonuje się przed porodem albo w przypadku podejrzenia długo utrzymujących się stanów zapalnych. Wymaz powinien wykonać lekarz ginekolog na podłożu transportowym i może wysłać do Laboratorium albo przekazać pobrany materiał pacjentce i przynieść do Laboratorium .takie badanie można przynieść do nas i kosztuje:40 zł."

Gość daisy1984
Dziś byłam u swojego lekarza po zwolnienie, jestem w 34 tygodniu, pytałam o paciorkowca to powiedział że na badanie jeszcze za wcześnie i że zrobi mi je w 35 tygodniu.Dostałam za to antybiotyk na jakieś bakterie co wyszły w posiewie pochwy.Co do badań które teraz zlecił to mocz, morfologia i D-dimery, żeby sprawdzić krzepliwość krwi przed porodem - badanie ważne kiedy czuje się że kręcą czy puchną nogi, albo gdy sie pojawiają jakieś obrzęki.U mnie niby się nic nie pojawiło, ale kazał zrobić. Aha, i USG z dopplerem robił i KTG. To tak odnośnie badań które miałam.

Gość daisy1984
Napisałam, żeby to porównać z tym co Wy macie zlecane. Czy cos jeszcze jest konieczne? W poniedziałek wybieram się do Madejskiego gadać o cc, bo bardzo nie chce żeby mi robił Śliwko - bo go kompletnie nie znam i różnie się o nim słyszy, a Kowalczykowa kiedyś mi za skórę zalazła, chociaż chodziłam do niej dość regularnie.I chcę Madejskiego...Trzymajcie kciuki żeby się zgodził., najlepiej za free:)

Gość podlasie
a jak sie robi di mery te? też z krwi? śliwko mówią że specjalista (ale nie wiem w czym :-) ) , ale ponoć rzucił się do pacjentki jak mogła cos takiego wyhodować,chodziło o jakieś świństwo w pochwie . to ja dziękuję za takiego lekarza. da się z Bogusiem pogadać także będzie ok .... chyba :-)

Gość podlasie
spoko , nie martw sie o kase bo jemu nie masz prawa za to płacić, masz wskazania do ccto ona ci się należy za darmo.

Gość daisy1984
D-dimery to z krwi, a Boguś to spoko wygląda. Widziałam jak kalosze na rynku kupował:)

Gość podlasie
żartujesz:-) chciałabym ten widok zobaczyć

Gość daisy1984
No właśnie nie żartuję i to jest piękne.Ponoć to zapaleniec pszczelarstwa:) Ale ginekolog i pszczółki to nawet chyba blisko mają do siebie:)

Gość podlasie
no to już wiem do kogo się zgłosić po naturalny miodek żeby w czasie ciąży nie chorować:-)