Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...Lena...

Publiczne karmienie piersia.

Polecane posty

Dla mnie to całkiem naturalne zwłaszcza że mam dwójkę dzieci, jednak spotykam sie z dużą krytyką i masą nie miłych komentarzy ale prosze o wyrozumiałość zwłaszcza ze nie "wywalam cyca" tylko dyskretnie karmie.

ja karmiłam syna piersią, ale nigdy w miejscu publicznym. po prostu nie umiałabym tak przy ludziach. zawsze w torbie miałam odciągnięte mleko będąc poza domem.

jesli dyskretni karmisz to nie widze w tym nic zlego,gorzej jak kobieta wywala publicznie wielka piers do pasa wtedy to nie jest mily widok.

Gość chwalisz sie czy
żalisz? a dla mnie to nie jest naturalne, bo nie musze narażac całego otoczenia na taki widok tylko dlatego , ze mam dziecko

Mimo że to drugie dziecko, i nie karmię bardzo krótko tyo piersi mam zadbane i w miare jędrne i ładne ale mimo to nie wywalam z pełnej okazałości, tak tylko żeby mała mogła się napić i zazwyczaj przykrywam pieluszką.

Gość ewolek26
jestem matką, ale szczerze nie karmiłam nigdy publicznie mojego synka, zawsze miałam pokarm odciągnięty w razie co... nie chce krytykować karmiienia publicznego, ale mimo wszystko uważam to za lekko niesmaczne, teraz też jestem w ciąży i na pewno nie bede wystawiać swoich piersi na widok publiczny, ale powtażam nie neguje tego ;) Pozdrawiam wszystkie mamusie obecne i przyszłe :)

Gość ppmmn b
Nie mam nic przeciwko dyskretnemu karmieniu w miejscu publicznym

Gość kozibonk
dla mnie to jest odrazajace i to potepiam......

dyskretnie karmić w publicznym miejscu zdarzyło mi się dotąd ze trzy razy - tylko czy poczekalnia u lekarza to miejsce w tym sensie publiczne?

Gość zxebdcgf
A ja jestem inna bo lubię patrzeć na mamę karmiącą niemowlę. Dla mnie to uroczy widok. Nie mówię o cycu wywalonym na wierzch ale o przysłoniętej piersi pieluszką. I ten fajny dźwięk przełykania mleczka.

Gość thaisse80
Ja karmilam juz pare razy w sklepie, raz w kosciele (mala miala chrzest) i w restauracji. raczej nie spotykalam sie z glupimi komentarzami tylko jeden raz jakas stara baba sie do mnie przyczepila, ze co to znaczy ze publicznie sie obnazam. wystarczylo odwarknac, ze jak sie jej nie podoba to niech sie nie gapi i sie babsko odczepilo.

Ja to samo, pare razy w sklepie, w parku, na placu zabaw, w restauracji, kościele. Nie widze w tym nic złego kiedy jest to dyskretne i do tego zasłonięte pieluszką, nie mówię tu o karmieniu 2 latka ale roczniaka :)

Gość zazoolka
Temat ten sam po raz n-ty. Chyba na ten temat powiedziano juz wszystko, co można powiedzieć. Dla mnie karmienie w miejscu publicznym jest ok, pod warunkiem, że kobita sie czymś zakryje i usiadzie w mozliwie ustronnym miejscu

to już chyba setny taki temat na kafe. Normalne, ze są zwolennicy i przeciwnicy publicznego karmienia cycem. Ale po co odrazu zakładać temat o tym samym i drążyć w kółko. Wymyśl coś lepszego nudziaro.

Gość zazoolka
Co do koscioła - dla mnie to lekka przeginka. Nie ma sensu ciagnąć niemowlaka do koscioła, a na jego własny chrzest można mleko odciagnąć ten jeden raz

Gość mniam mniam mniam
uwielbiam kobiety karmiące :) sam bym chętnie napił się takiego mleczka, nie krepujcie się panie karmić publicznie, jesteście wspaniałe !

Gość xsxsxsxsx
A ja jak bedzie trzeba to bede karmic chycby w centrum miasta czy galerii, przez to, ze jest sie matka karmiacą nie znaczy, ze ma sie siedziec w domu czy chowac po kiblach lub zakamarkach. bardziej obrzydliwy dla mnie widok nastolatek z cyckami na wierzchu i wystajacym sadlem

Gość nosz kurddere
jestem w 6mc, też zamierzam karmić piersią, ale karmienie dziecka w sklepie czy w kościele to chyba przegięcie. Jak juz koniecznie zabieracie ze sobą niemowlę do sklepu czy kościoła, to nie można odciągnąć sobie tego mleka w butelkę? Kurczę, nie wyobrażam sobie rozpinac bluzki w kościele i karmić, gdy wokół tyle ludzi :/ nie chciałabym nawet siedzieć obok takiej kobiety, w końcu idziemy do kościoła się modlić a nie karmić?

Gość mniam mniam mniam
nie krepujcie sie kobiety uwielbiam patrzec na karmiace mamy :)

teraz sprzedaje sie takie chusty, ktore narzucasz na siebie i nic nie widac. Kiedys bylam zmuszona karmic w kosciele i mimo tego, ze bylam zupelnie przykryta chusta i nawet dziecka nie bylo widac widzialam dwie babki ktore ze zgorszeniem krecily glowa...:) Nie mialam innego wyjscia, bo bylam na wycieczce, nigddzie naokolo nie bylo lawek a kosciol mial :) ale nie bylo mszy, bylo tam mnostwo turystow, bardziej to bylo juz muzeum niz kosciol a jednak byly osoby zgorszone. Nie czuje tematu czemu.

Gość wstydzcie się mamuśki .....
jak można karmić cyckiem w kościele? To jest już przesada i brak wychowania

Asia, zrozumiem wszystko, ale karmienia piersią w kościele już nie. Msza trwa tylko godzinę,a jeżeli to była wycieczka, to w ogóle nie musiałaś tam wchodzić, to żałosne i bluźniercze :-o

Gość matkapolka?
kurde dziwne że nie brzydzą nikogo nastolatki z papierosami w ustach w miejscach publicznych,albo takie w super obcisłych ciuchach na rozmiarze44?

To byla katedra Notre-Dame - nawet nie wiem czy tam odbywaja sie msze, bylam CALKOWICIE zakryta w czym problem?

nie bylo mszy bylo mnostwo turystow dziecko plakalo nidzie naokolo nie bylo lawek postaraj sie karmic na stojaco....

Nie mam nic do matek karmiących piersią w miejscach publicznych, o ile robią to w sposób dyskretny. Sama bym się nie zdecydowała, odciągam pokarm jak wiem, że czeka nas dłuższa wyprawa albo coś muszę załatwić i wiem, że się zejdzie, a syn może obudzić się i być głodny. Jednak karmienie w Kościele, nawet w sposób dyskretny jest wręcz obrzydliwe.

bylam zakryta chusta - tak, ze dziecka to moze bylo widac nozki, co w tym zlego?

Asia - odciągam mleko, jak wychodzę! To była przesada i tyle. To miejsce dla wielu ludzi święte, związane z ich religią i wierzeniami, a Ty wystawiasz tam cycka i karmisz dziecko. Było wyjść :-o

Gość nektarynka 21
no nie wiem mnie to np obrzydza... moja ciocia bedac w ciazy przewijala i karmila swoje dziecko przy calej rodzinie w pokoju(czyli kolo 6 doroslych parach i 2 innych dzieciakow) a byly 2 inne wolne pokoje gdzie mozna bylo pojsc.... pomijajac ze wszystkim bylo glupio patrzec na jej cycki(zwlaszcza ze duze :P ) to no nie iwem jak to wytlumaczyc..ja bym sie wstydzila sama ale czuje tez obrzydzenie jak widze jak ktos karmi publicznie ( bo w domku czy przy mezu to inna bajka :)) przewijania dziecka przy stole juz nie skomentuje ....