Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...Lena...

Publiczne karmienie piersia.

Polecane posty

Asia, nie chodzi o sam fakt karmienia, a o to w jakim miejscu to robiłaś. Zrozumiała jest galeria handlowa, ale katedra? Trochę szacunku dla takich miejsc.

no to moze faktycznie tym moglam urazic kogos uczucia, dla mnie wtedy to byla jedyna mozliwa sytuacja, szukalismy dyskretnego miejsca naokolo i nie znalezlismy... ale wciaz nie rozumiem co jest obrzydliwego w karmieniu dziecka...

Gość thaisse80
przebieranie dziecka to zawsze na osobnosci, zreszta najczesciej przewijam corcie tuz przed wyjsciem. co do karmienia to ja mieszkam za granica i tutaj raczej nikt nie gorszy sie bo matka karmi dziecko. to naturalne, dziecko jest male, o roznych porach moze poczuc glod. a co bede odciagac czy szykowac butle jak mam cycek gdzie wszystko gotowe.

Gość matkapolka?
time for tea-jesteś skrzywiona-nawet matka boska jest przedstawiana z dzieciątkiem przy piersi.kościól? to przecież bóg podobno nas takimi stworzył?a razić to może tylko dewotki

uwazacie to za zgorszenie nawet jesli ktos jesst komletnie zakryty i nic nie widac?

Jestem osobą niewierzącą, ale i tak nie zmienia to faktu, że będąc w miejscu - nawet jako turystka - o znaczeniu religijnym, nie wyciągnęłabym cycka, ba... nawet butli, żeby nakarmić dziecko. Poszukałabym miejsca, w którym mogłabym to zrobić, jakieś centrum handlowe czy kawiarnia. Sanktuaria i świątynie nie są przeznaczone do tego celu.

Gość matkapolka?
asia-nie słuchaj tych głupot

Gość Mamidło
Mam 3-ojke dzieci z czego tylko 2-je karmiłam piersią.I jestem bardzo zaniepokojona brakiem zrozumienia dla nas Matek Karmiących przez zwykłych ludzi na ulicy jak i urzędników.Zdażyło mi się osoniście dosłownie wykócać w urzędzie o chwilę aby nakarmić córkę bo na dworze padało a i takzałatwiałam w nim sprawy, jednak,usłyszałam,że to nie odowiednie miejsce.Gdy zapytałam się gdzie mogę nakarmić,odowiedziano mi,że nie nma takiego miejsca.BULWERSUJĄCE!!!!!!Dodam,że pierś i buzia dziecka była przykryta pieluszką.

Gość thaisse80
ja sie raz z jakas babka o to poklucilam bo sie jej nie podobalo, ze karmie piersia. bylo to na spacerze. powiedziakam jej ze jak sie jej nie podoba niech sie nie gapi. obruszylo sie babsko i se poszlo.

Oki Toki - widac, ze kazdy moze miec inny poglad na ta sprawe. Jakbym byla jeszcze raz w takiej sytuacji... to pomyslalabym, ze raze kogos uczucia...ale byc moze zrobilabym tak samo

Jak dla mnie karmienie piersia jest bardzo intymna sprawa i powinno sie to robic na osobnosci z szacunku dla innych ludzi, ktorych moze to naprawde gorszyc, razic, albo nawet podniecac. Tak, tak, drogie panie, podniecac tez moze, zboczency sa wszedzie. Kiedys bylem z moja ex dziewczyna u przyjaciol na kolacji u zaprzyjaznionego malzenstwa. Bardzo sie zbulwersowalem, gdy siedzaca na przeciwko nas zona mojego kolegi wystawila piers i bez slowa karmila corke rozmawiajac z nami. Czulem tez zdenerwowanie mojej dziewczyny. Nie bylo to przyjemne doswiadczenie. Sam czuje sie zawstydzony czy skrepowany obecnoscia karmiacej na widoku kobiety. Juz nie wazne czy zakrytej, czy nie. Po prostu to bardzo intymne. Taka pania nazwalbym mianem 'swieta krowa'. Mysli, ze ma dziecko, to posiada takze specjalne przywileje? Troche godnosci, kobiety.

Gość krooliczka
Jakby poszła jedna z drugą karmić w meczecie, bo ławek gdzie indziej nie było, to by je wyjebali na zbity ryj i jeszcze wychłostali za karę. Ale do katolickiej katerdy to prosimy prosimy :O Ja ogólnie nie mam nic przeciwko karmieniu w miejscach publicznych, ale wszystko z umiarem. Jak ktoś jest taktownym człowiekiem, to mu nie trzeba tłumaczyć, co można, co nie można, a jak ktos nie jest taktowny i uważa sie za pępek świata, to i tłumaczenie nie pomoze, więc szkoda gadać

Gość moim zdaniem..

Gość nie lubię
Powiem tak, nie lubię widoku karmiącej kobiety. Jesli np. moja znajoma jest w domu i jestem u niej na kawie to spoko, niech sobie karmi to jej dom może robić co chce. Ale kiedyś byłam w restauracji i baba wywaliła cyca i karmiła (nie przykryła się niczym, bo wtedy to jeszcze pół biedy) od razu miałam odruch wymiotny. Ale postanowiłam przerwać posiłek i się nie odzywać, no bo sobie pomyślałam, a co się kłócić będę, dziecko jest głodne. A tu nagle jakiś facet "Niech pani tu nie karmi, bo nikt nie ma ochoty patrzeć się na pani wielkie balony, ja tu jem i blabalabalabla." Baba ze sfochowaną miną wyszła z knajpy na powietrze.

Gość moim zdaniem..
widok matki karmiącej swoje dziecko piersią jest niezwykla wzruszający o tylko u ludzi ze zwichrowaną psychiką widok ten może budzić zgorszenie. To zaszczyt i przywilej,że można swoje dzieci karmić piersią i to gdzie się chce,a jak komus to nie odpowiada to po prostu niech odwróci wzrok,..co za problem. Tylko wydaje mi sie,że najbardziej rzucaja się laski,któe są cholernie zazdrosne o swoich partnerów i to dlatego się oburzaja,bo przeciez ich facet mógły spojrzeć na pierś...a właściwie nieznaczny fragment piersi innej kobiety. A tak poza tym tylko zboczonemu facetowi karmiąca matka mogła by sie kojarzyć z seksualnością

Gość Mamidło
A ja tam uważam,że jeżeli dyskretnie da się dziecku pierś to nawet w kościele można-PRZECIEŻ TO NATURALNE!!Sama byłam świadkiem jak kobitka karmiła ok.3-4miesięczne dziecko ksiądz to widział i sam ją pochwalił za to,że utrzymuje więź z dzieckiem.

Gość omorfi kopelat
dokładnie !!!

Gość do Mieszka I

Wzruszający? Bez przesady. Jestem matką i to od niedawna, a nic wzruszającego w tym nie widzę. Gdyby nie to, że mój pokarm jest tak bardzo wartościowy, to bym w ogóle nie karmiła.

Gość Mamidło
Nie dałam sie wyrzucić z urzędu tylko przesiadłam się w sam koniec korytarza i głośno komentowalam całą tą sytuację

Gość do Mieszka I
a żebys wiedział,że kobieta z dzieckiem ma przywileje i nie jest żadną świętą krową.To jej się należy szacunek i umożliwienie swobodnego karmienia a takich jak ty powinno sie izolować,bo umysł ci się zatrzymał na poziomie szympansa

Gość Mamidło
co do karmienia w kościołach.Gdyby Pan Bóg nie chciał abyśmy karmiły piersią to inaczej by nas skonstruował

widze, ze temat dosc burzliwy ja juz nie karmie, ale czasem wspominam sobie to jedyne w zyciu unikalne wydarzenia, czyli karmienie. Troche za tym tesknie nie widze nic w tym zlego, obrzydliwego, tym bardziej, ze mozna kupic chuste, ktora sie przykrywasz i nic tam nie widac co sie dzieje.

Gość do Time....
no to widocznie jesteś nielicznym wyjątkiem...........ale pozaty to i tak jesteś ssakiem i twoje dziecko też,a skoro ten widok cię nie wzrusza to ci współczuje:(

mezczyzni nigdy tego nie zrozumieja, bo dla nich cycki to obiekt pozadania, ale Wy kobiety i do tego karmiace, mowicie ze to obrzydliwe?

Gość krooliczka
Mnie nie przeszkadają same cycki, przeszkadza mi tylko takie przekonanie, że oto JA, madonna karmiąca, mam prawo przed kim chcę, gdzie chcę kiedy chcę wykładać swoje cycki - ile chcę, w tym też w całosci (zdarzyło sie takie cos w mojej obecnosci przy stole - i to nie raz) - i NIKOMU nie ma prawa to przeszkadzać. Bo tylko ja sie licze i mój bachor