Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...Lena...

Publiczne karmienie piersia.

Polecane posty

Gość popieram kroliczke
do popieram kroliczke-wyrazilam tylko swoje zdanie,a ty lepiej czytaj posty do konca zamiast wywalac swoj jad na osoby,ktore maja inne zdanie:D hahahahaha:D kolejna zaslepiona matka-polka,ktora oczywiscie wszystkim dobrze zyczy:D

Gość popieram kroliczke
fajna babka-no wlasnie,dyskretnie:) ja nie czulam sie komfortowo,jak ktos patrzyl na mnie,jak karmilam piersia i dlatego przed wyjsciem odciagalam.Moze te,ktore wywalaja piersi,lubia,gdy sie im ktos przyglada,czy cos:P rzygajace i sikajace publicznie menele sa obrzydliwe-no ale coz,w koncu to czynnosc naturalna,tak jak pokazywanie innym ludziom swojego biustu:D kurde,kobiety,zaslaniajcie sie czyms,jak karmicie,to nikt wam uwagi nie bedzie zwracal.

Gość belle de jour1
ja tylko raz musialam "wywalic cyca". Maz zakryl mnie kocem i bluza ale ludzie i tak gapili sie niemilosiernie. Czulam sie fatalnie, no ale coz. Nie musicie sie az tak oscentacyjnie gapic na karmiaca kobiete, tymbardziej ze jak napisalam cala bylam zakryta i nic nie bylo widac

Gość popieram kroliczke
belle-jesli bylas zakryta,to ok.Ja mowie o skrajnych przypadkach,kiedy karmiaca mama bez obciachu wywala piers,a to-niestety-nie nalezy do rzadkosci.

Gość popieram kroliczke
zdesperowana-nie,nie nalezy,tylko ze nie kazdy ma ochote patrzec na nieosloniete piersi.Powtarzam:nieosloniete.

Gość belle de jour1
tak, ale ja nawet bedac zakryta pod sama szyje czulam sie jakbym robila cos niewlasciwego.

Gość Agaciora27
No wiesz, modelki na bilbordach, sama powiedzialas. Ja uwazam karmienie piersia w miejscu publicznym za niesmaczne. Jesli chca karmic piersia, to niech nie wychodza z domu karmic na miasto. :o

Gość Agaciora27
Aha, jakby kto pytal to mam jedno dziecko. Piersia nigdy karmic nie chcialam, w szpitalu zostalam zmuszona do karmienia piersia przez pielegniarki, karmilam w sumie tylko 6 dni i to na chama. Nigdy nie zapomne jak tesciowa i jej sasiadki przylazily do domu i interesowaly sie moimi obolalymi cyckami. :o Zawsze mialam jakis wstret do karmienia piersia.

Gość krooliczka
Może jestem dziwna, ale dla mnie istnieje różnica między karmieniem w kosciele a karmieniem w parku. W kosciele nie rozsadzam sie, żeby sobie spożyć kanapki i herbate w termosie, więc tez nie wiem, dlaczego aurat w kosciele trzeba siadac, żeby nakarmic dziecko. Gdybym już wpadła na tak wspaniały pomysł, żeby chodzic z niemowlakiem po Paryzu w ramach wycieczki, to siadłabym na jakimś murku, zasłoniła dziecko i cycki chustką i ani by nikt nie zauważył. Nie wchodziłabym na pewno do koscioła. W ogole o ile sobie dorbze przypominam, notre dame jest pełna turystów, więc nie bardzo mi się to komponuje z jakąkolwiek intymnoscią. Wszsytko można zrobić tak albo tak. Mogą przyjść do ciebie goscie, moze dziecko chcieć jeść - możesz wyjsć do drugiego pokoju albo choćby usiąść w miejscu, gdzie nie beziesz na linii widoku, tylko gdzieś bokiem do reszty, zasłonic sie i git - a mozesz tak jak siedzisz, twarzą twarz z gosćmi, uwolnic cycki i raczyc gosci tym widokiem :O Możesz pójsć na zakupy, może sie dziecko rozedrzeć akurat tam. Możesz siąść w miejscu, gdzie chodzi mało ludzi, w bocznej alejce - ale mozesz siaść i w głównym trakcie, na wprost lodziarni, gdzie ludzie jedzą lody. Myślę, że większość osób woli tę sprawę załatwić jak najbardziej na osobnosci, ale są tez takie mamusie całą gebą, które swoim karmieniem muszą epatować i one robia tą złą reklamę. Tak jak moja znajoma, która wyciagnęła centralnie cycka przy stole, dała dziecku do ust, ono pomemlało, potem wypluło, mleko się mu polało po twarzy, potem moglismy podziwiać, jak to mleko cieknie z cycka, bo on sobie tak wesoło wisiał, niczym nie osłonięty. Sorry, ale dla mnie taka osoba to osoba bez kultury.

Gość krooliczka
i zgadzam sie z agaciorą27, że niektórym babom sie wydaje, ze jak kolejna została matką, to mogą ją wcielić w jakieś kółko posiadaczek karmiacych cycków, gdzie bez kozery się gada o cyckach jak o ręce czy nodze. Dla mnie cycki są i zawsze będą intymną częścia mojego ciała i nie życzyłabym sobie, żeby obce babiszcza przychodziły i mi mietosiły cycki albo gadały o nich jak o pogodzie. Jestem teraz w ciaży i moja znajoma od cycka przy stole koniecznie chce mi udzielac wszelkich rad na temat macierzyństwa. Unikam jej jak mogę, nb jeszcze mi pranie mózgu zrobi i tez bedę przy stole serwowała gosciom takie widoki - a wolałabym tego uniknąć

Gość upaaaa
hgop

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej