Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sallynka

Dieta Dukana!!! od dziś

Polecane posty

no u mnie na razie idzie dobrze :) zobaczymy jak jutro się zważę i zmierzę czy też będę mieć takie pozytywne nastawienie. hehe dziś mam 5 dzień uderzeniówki i chyba wystarczy??? czy lepiej przetrzymać do 7 dni?? jak myślicie? http://www.forum.dietaproteinowa.eu/forum/26-przepisy/ tu są fajne przepisy na różne etapy a! i zauważyłam jeszcze jedną fajną rzecz - szybciej się najadam!!! nie jestem cały czas głodna i mniejsza ilość jedzenia mi wystarcza, a przecież nie ograniczałam go za bardzo :) tylko zaczynam mieć problem z zaparciami :(

U mnie także 5 dzień uderzeniówki. Wczoraj był browar, oprócz tego wszystko zgodnie z zasadami. Piwo dobrze działa na nerki, które są obciążone na tej diecie:). Udo -1cm, talia -1cm. Jutro zaczynam fazę drugą.

sallynka, ja też nie jestem głodna, tylko np. dzisiaj przy niedzieli problem z doborem jedzenia, bo nie zrobiłam zapasów. Na kolację będzie jajko sadzone co najwyżej.

oj, to nie za wesolo... ja na jajka nie mogę patrzeć... ale mam za to twarożek ze śniadania :D a jutro już będzie twarożek z papryka :D hurrrra :D

hej dziewczeta ja byłam na diecie 2 dni i zgrzeszyłam przez mojego arka :( ale od jurtra zaqczynam od nowa:):) mam nadzieje ze dam rade hehe:):)

Ania - to trzymam kciuki :) czasami można zgrzeszyć ;) chociaż ja w piątek na parapetówce, na której byłam dzielnie się trzymałam :)

zróbcie sobie test Dukana i zobaczycie ile ma trwać uderzeniówka na zaparcia dobre są otręby i picie wody

Hej dziewczyny! Ja już zapasy zrobione, tylko świeże mięsko z indyka jutro kupie i na obiadek będzie jajko zapiekane z mięskiem:) A i mam jeszcze przyprawę do indyka, można ją użyć? Powiem wam ze z tą dietą wiąże ogromne nadzieje.. od jutra startuje.. a ze mną moja mama:) We dwie raźniej... a wieczorkiem aerobik... Tatuś z synciem w domku będą sami rządzić:) A gdzie można sobie taki test zrobić? jest jakaś stronka czy cóś?

DawidkowaMama Dukan nie zaleca na początku wysiłku fizycznego a test wpisz w wyszukiwarkę i Ci znajdzie :)

Dawidkowamama - przyprawy można, są nawet wskazane, żeby danie jakoś smakowało i nie zniechęcało do dalszej diety. a jeśli chodzi o test, to znalazłam tylko po francusku, a tłumaczenie strony niestety nie jest precyzyjne... ale poszukam jeszcze

dawidkowaMama:) to jutro razem co??:):) bo byłam ale nie wytrwałam:(( mam nadzieje ze damy rade ile dni bedziesz miała uderzeniowa??? ja planuje 10 dni

Ania, wiesz co? z tego co wiem to ta faza uderzeniowa nie może za długo trwać... ile Ty masz do zrzucenia? bo ja mam około 15, a i tak miałam zalecone 2 dni uderzeniówki

Jasne:) Ja dziś na wagę stanęłam... 86.8 kg przy wzroście 166 cm.... Aaaaaaaa......!!!!!!!!!!!!!!!!! Chciałabym tak chociaż z 70 ważyć.. nie wspomnę ze przed ślubem było... 58kg ale o tym to nawet nie marze... a czemu ten wysiłek nie? Od dziś zaczynam przygodę z panem Dukanem:) Trzymajcie kciuki:) a tak przy okazji, czy któraś z was jest może z opolskiego?

ja jestem z dolnośląskigo :) dziś zaczynam II fazę. muszę się też zważyć... ale jakoś średnio mi się pali, żeby iść na wagę :( boję się rozczarowania... dawidkowa - trzymam kciuki!!!

ok. już po ważeniu! schudłam 3 cm w tali i spadło mi 1,5 kg. liczyłam po cichu na więcej. ale ważne, że coś spadło, że jest rezultat! i że nie chodziłam w ogóle głodna :) oby tak dalej!

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj 1 dzień fazy drugiej. Po porannym mierzeniu udo -1,5 cm, talia też -1,5 cm. Na obiad u mnie dziś ryba w sosie koperkowym z sałatą, reszta rodziny to samo plus ryż. Nadal czuję się wyśmienicie, nie chodzę głodna, mam energię w przeciwieństwie do innych diet. Dukan dobry jest w tym, że drobne odstępstwa nie niweczą efektów diety. Po odstępstwie kontynuuje się diete dalej i w niczym to nie przeszkadza. Co najwyżej na efekty trzeba będzie poczekać nieco dłużej. Mnie najbardziej podoba się to, że nie mam W OGÓLE ochoty na słodycze. Wcześniej potrafiłam późną nocą lecieć na stację lub do żabki po coś słodkiego. Jednak stabilizacja poziomu cukru ma kluczowe znaczenie dla powodzenia diety. DawidkowaMama wejdź w moje konto, tam jest rubryka sygnatura/stopka. Właśnie tam.

ja już po śniadanku... 2 jajka na twardo bez żółtka którego nie cierpię plus serek wiejski light.. i herbata bez cukru... i jakaś taka dalej głodna jestem... ehhh... a i nie mam żadnego pomysłu co na obiad... mam pytanie, widziałam w sklepie mrożone kalmary tylko że w jakiejś panierce.. i nie wiem, czy można czy nie??

a i czy serki homo danio waniliowe są ok? niby zawartość tłuszczu mała więc? a maślanka ta mrągowska też może być?

w serkach danio jest też cukier! którego nie można :( też raz na tym poległam. lepiej kupić zwykły serek homo - np. z Lidla, słodzik i aromat waniliowy :)

powiedziałabym nawet, że cukier jest bardziej zgubny niz tłuszcz, bo powoduje produkcję insuliny co może zaskutkować atakiem głodu u bardziej wrażliwych.

hej laseczki od dzisiaj zaczynam:):) sallynka- do zrzyucenia mam 20 kg po porodzie jestem:( utyłam ogolnie 40 kg ale 20 juz poszło wsio!!!!!!!!:):) dzisiaj robie krewetki na obiad sobie:):) mam nadzieje ze wyjda pysia:):) hihihi miłego dnia dziewczeta

Hejka ja dzis na sniadanko twaró z tunczykiem:) a na obiad robie klopsiki mielone z indyka z jajkiem w środku :) wieczorem mam zamiar upiec bułeczki dukanowe :)

ja dziś zjadłam na śniadanie sałatkę z pomidorkiem, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem i z kefirem :) ale się stęskniłam za warzywami!!! matwię się, tylko, że 1,5 kg to może za mało ? :( bo teraz w sumie będzie trudniej...

no tylko tyle :( nie wiem czemu tylko tyle... rano się ucieszyłam, a w sumie teraz jak o tym myślę, to mało... ;(

zważyłam się jeszcze raz :) schudłam 2 kilko z hakiem :) no! od razu lepiej!!! moja waga jest dziwna, ciągle pokazuje inne wyniki muszę kupić nową