Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CallMeBlondiee

FOBIA SPOŁECZNA, NIEŚMIAŁOŚĆ. Są chętni na spotkanie??

Polecane posty

Gość do cholery z tym
i nawet tutaj nikt mi nie wierzy :( a ja mam fobię, dobrze, że mój psychiatra mi ufa :) i depresję też mam :)

Gość mala suu
Kultura ja też nie mam zamiaru zawojować nieśmiałym towarzystwem; chcę się tylko oswajać z ludźmi i nie musieć się czuć wśród nich jak dziwadło; dlatego kusi mnie takie spotkanko; alkoholowa libacja to też nie rozwiązanie

pomaga juz sam fakt przekonania sie ze istnieja ludzie rownie niesmiali jak ja. czesto mi sie wydawalo ze tylko ja jestem takim ewenementem, a tu prosze...:)

Gość Noc w BA
Wielkopolska. Aktualne miejsce pobytu Poznań. Można by spróbować :)

Gość Marcin84w
bez alkoholu trudno będzie nawiązać jakiś temat.Przecież nie bedziemy gadać jacy to przymuleni jesteśmy i mamy kłopot z poznaniem kogoś.

Gość do cholery z tym
Marcin gadasz bzdury, alkohol to proteza i to dziłająca chwilę, jeśli chcesz się spić, to czemu nie, ale to nie jest rozwiązanie problemu

Gość mala suu
Marcin a po alkoholu co będziesz gadał? to nienaturalny stan... nie możemy tak tłumić strachu... bardzo jesteś zamknięty? skąd jesteś? plastusiowa a Ty? ile macie lat?

Gość mala suu
Kultura a Ty jakie masz problemy z ludźmi? bo z tego co piszesz, to ty za odważna jestes do nas :D

Gość pIastusiowa
ha ha ha :D

Gość Noc w BA
Ja mam 22 lata.

Gość mala suu
to jesteśmy rozrzuceni po Polsce... może popiszemy tu pare dni, przyzwyczaimy się do siebie, może jeszcze ktoś dołączy... i jak determinaca nam nie minie, to będziemy kombinować dalej - może jakieś telefony, kamerki - no! trzeba walczyć! bo ja już 31 lat mam...

Ja mam problem niezdecydowania, posiadania ludzkości w mych przepastnych wnętrznościach od strony tylnej i kompletnie wewnętrznie sprzecznego charakteru :D Mnie ludzie męczą (generalizuję oczywiście :P) , w związku z tym wykształcił się mój introwertyzm, który pociągnął za sobą nieśmiałość w pewnych okolicznościach (nie mam pojęcia od czego one zależą). Raz jestem wygadana a drugim razem słówko się wstydzę pisnąć Przez co nieraz moje wypowiedzi zakrawają na hipokryzję :P

Gość do cholery z tym
hmmmmm może to jest hipokryzja, skrzętnie maskowana przed samą sobą :D

Gość mala suu
Kultura wiesz co... mnie też ludzie często w ogóle nie obchodzą, nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, nawet czasem myślę, że to nie dlatego, że jestem taka nieudana na ich tle, ale oni są dla mnie NUDNI ! nie chcę mieć bliskiej przyjaciółki, bo bym chyba zwariowała, jakbym musiała codziennie się z nią spotykać (moja najlepsza kumpela mieszka 300km ode mnie i spotykamy się raz na rok - i w tym chyba tkwi sukces tej znajomości), jestem total - aspołeczna ...z tym, że czasem wypadałoby umieć z kimś pogadać...

Gość mala suu
jak czasem trzeba wyjść do ludzi, to czuję się ak dzikus z lasu - kompletnie bez obycia... 'cholera z tym' - może masz rację, że nie chcemy się przyznać przed sobą do tego, że potrzebujemy ludzi...

Skąd ja to znam mała suu:) Ja mam przyjaciółkę, ale nasza przyjaźń to właściwie tyle co w szkole i spotykamy się albo dzwonimy jak mamy potrzebę. Ktoś by tego nie nazwał przyjaźnią, ale dla mnie właśnie to przyjaźń. Po prostu obie nie potrzebujemy dużo kontaktu z ludźmi, i to chyba jest sposób. Ja czasem umiem rozmawiać, tyle że się do tego zmuszać muszę, co czynię niezmiernie rzadko Ja jestem hipokrytką i nigdy nie twierdziłam inaczej ;) Każdy jest

ja mam 3 kolezanki, ogolnie lubie sie z nimi spotkac przy piwie, gdzies wyjsc. znam je od zawsze, od malego dzieciaka wiec przy nich nie czuje sie skrepowana. nie lubie natomiast poznawania nowych ludzi, nie znosze jak jestem z kolezanka np w barze a tu przysiada sie jej znajomy. nie mam zadnej potrzeby poznawania nowych ludzi

Każdy potrzebuje ludzi, ale skoro wokół mnie niewiele jest takich osób z którymi przyjemnie mi się znajomość utrzymuje to po co sie męczyć? U mnie najlepiej wychodzi układ kilku osób z którymi rozmawiam raz na jakiś czas No, ale na kafe nikt z nas nie jest bez powodu :P

Gość Noc w BA
Ze mną jest tak, że właśnie chcę przebywać wśród ludzi. Nie wydaję mi się, żebym była aspołeczna. Owszem czasem potrzebuję czasu tylko dla siebie i nie chcę nikogo widzieć, ale generalnie ciągnie mnie do ludzi. Mój luby przed chwilą wyszedł ze swoimi kolegami i koleżankami do kina a ja mu tak strasznie zazdroszczę, że ma z kim :P Mam jedną przyjaciółkę którą znam od podstawówki, ale nie widujemy się super często bo ja teraz jestem w Poznaniu a ona została w "naszym" mieście

Gość mala suu
plastusiowa, Kultura tak właśnie... ja też męczę się przebywając z większością ludzi, jak pojawi się ktoś nowy - nie umiem wejść w rozmowę, wydaje mi się, że nie mam tyle bystrości, by rozmawiać w takim tempie jak wszyscy, nie potrafię być zabawna... Noc w BA dle Ciebie też chyba takie sytuacje są ciężkie? niemożliwością było dołączyć do tej grupy, która poszła do kina?

Gość Noc w BA
Owszem są ciężkiem. Po porostu nie wiem, nie umiem, nie znam się, nie wiem co robić, nie wiem co mówić, nie wiem jak w ogóle zacząć coś mówić XD Jednak w tym przypadku nie poszłam bo mój oni są na innym kontynencie. Gdybym tam była to mój chłopak nie poszedłby z nimi zostawiając mnie samą ^^

Ja jestem przewrażliwiona, niektóre osoby mają styl bycia powszechnie uznawany za mieszczący sie w normie (mówią o nich "bo ona tak ma", "bo on taki jest"), ale dla mnie chamski i uszczypliwy i z takimi nie potrafię rozmawiać. Każdą ich wypowiedź podczas rozmowy odbieram jako personalnie do mnie skierowaną drwinę. I potem wolę w ogóle do nich się nie odzywać

Gość Noc w BA
Bożeee XD Nie ciężkiem tylko ciężkie i bez" mój" przed "oni" XD

Gość mala suu
Kultura ja też nie znoszę 'cwaniaczków' Noc w BA szkoda, że tyle km nas dzieli, bo chętnie bym się przeszła do kina z kimś takim jak Ty :)

Ja się wybieram do kina i wybieram, przyjaciółka akurat na to nie chce a nikogo innego nie pytałam, bo z kolei ja nie chcę z nimi ;) To czyli essential killing. Pójdę sama w końcu I tak zawsze jak kogoś miłego się poznaje to mieszka nie wiadomo gdzie :(

Gość Noc w BA
Miło mi to słyszeć ^^ No szkoda szkoda :) Też bym się chętnie przeszła. Akurat chrzestny niedawno przysłał mi voucher do cinema city i pewnie będę musiała wybrać się sama