Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka32

........KTO BĘDZIE RODZIŁ W GRUDNIU????????.....2010

Polecane posty

Czesc! :) Wtk,ja tez w pierwszej ciązy jak byłam w szpitalu to nasłuchałam się krzyków.Wyobrażałam sobie Bóg wie co.. a wcale tak strasznie nie było :) Ja nie krzyczałam ;) wogóle nie czułam takiej potrzeby ;) heh :) Mi dzisiaj na wizycie ginekolog powiedział,że jak do 18-go nie urodze to mam jechać do szpitala ;) Jejuu jak fajnie:D Bo tak czy siak będę w domu z dzieckiem przed świętami :):):):):):)

oj kochaniutka, Ty to masz dobrze :) ją w nocy już spać nie mogłam każdy ruch sprawia że zastanawiam się czy to już, tym bardziej jąk mi moja dr powiedziała o tych skurczach. A ta krzycząca kobitka to mi wciąż w głowie siedzi. Biedna musiała cierpieć, a najgorsze to jest to że boję się że musi cholernie boleć.

Mam 2 letnią córeczkę i za niedługo urodzi się synuś :D:D Wtk,powiem tak.. Boli-taka jest prawda-ale da się przeżyć :) Jak rodziłam to starałam się nie myśleć o bólu tylko o tym,ze zaraz zobaczę moje maleństwo :) Mi pomagało ;)

myślę że jakoś przeżyje w końcu tyle kobiet dało radę to i ją dam :)

Witam ;). Eelka a czy faktycznie jest tak , że bóle porodowe przypominają te okresowe tylko są o wiele mocniejsze??? wtk na pewno sobie poradzisz ;)

najlepszą rzecz jaką powiedziała moja pani dr jąk się jej zapytałam skąd będę wiedziała że się zaczęło to: spokojnie nikt jeszcze nie przegapił swojego porodu.

Hej:) Hm..Ciężko jest opisać TEN ból.. ale na pewno boli bardziej niż przy miesiączce..

Wtk i bardzo dobrze Ci powiedziała :) Tego nie da się przegapić ;)

Witam. Ja mam termin na 20 grudnia, ale jeste pełna obaw ze mój maluszek urodzi sie po swietach. Choc chciała bym by wyszedł juz bo strasznie mi dokucza, rozpycha sie tak ze czasem ciezko powietrza zaczerpnac. Z pierwszytm dzieckiem czekałam na rozwiazanie 12 dni. I zakonczyło sie cc miałam zastrzyki, 2 razy kroplówki i nic zero akcji porodowej. Teraz zapowiada sie to samo, mam długo szyjke, tyło zgiecie i potfornie twarda ta szyjke. 3 lekarzy mnie badało i stwierdzili ze znowu sama nie urodze ale sa takie przepisy ze trzeba czekac tydzien po terminie i dopiero cos moga robic. Strasznie mnie to wkurza bo wiedza jak jest. Zastanawiałam sie nawet nad zapłaceniem za ta cesarke. Lekarz prowadzacy dał mi jednak cien nadzieji. We wtorek mam isc do niego na badania i jak okaze sie ze maluszek jest duzy (niewiem własnie co to znaczy duzy, wydaje mi sie ze ok4kg) to beda ciac przed terminem. Wogóle zadecyduje co dalej ze mna bedzie. Obawia sie troche pekniecia szwu wewnetrznego po poprzednim cc bo mi dokucza ból. Brzuch mam pokazny naprawde, wszyscy mówa ze dziecko jest duz. Zastanawia mnie to czy zeczywiscie jezeli brzuch jest duzy to dziecko tez jest duze? W tej ciazy nie przytyłam duzo bo zaledwe 6 kg ale waga wyjciowa nie była mała. Dziecko zciagneło ze mnie duzo wszystko poszło w brzuch zeszczuplały mi posladki nogi piersi tylko ten ogromny brzuch. Jest nawet wiekrzy niz z pierwszym choc przytyłam wtedy 25kg. Synus nie urodził sie tez az tak mały bo wazył 3630. Słyszałam ze kazde nastepne dziecko jest wiekrze od poprzedniego. słyszałyscie cos takiego? POZDRAWIAM

ale uważam że powinna być jakas instrukcja czy coś heh ;)

Klałdynka, witamy :) nie jest powiedziane,ze jeżeli ma się duży brzuch to dzidzia jest duża. W 1 ciąży miałam dużo większy brzuch niż teraz a córcia urodziła się drobniutka 2830g 51cm. Za to teraz mam wrażenie,że synuś będzie duuży ;) Wtk ja miałam przy porodzie zajebi*te położne. To one były moją "instrukcją" ;) hehe:D

klałdynka nic się nie przejmuj, ją mam termin na 28 ale mam nadzieję że będzie wcześniej co brzuch mam już bardzo nisko, poza tym tak spuchniete nogi że kostek nie widać :( spać nie mogę bo wciąż rozmyślam jąk to będzie

eelka do ktg podłączała mnie taka jedną położna co mnie na początku wkurzyła na maxa ale okazała się bardzo miła. W sumie czego oczekiwać od kogoś kto cały dzień pracuje w hałasie płaczących dzieci i krzyku rodzących :) przecież wciąż nie mogą wszystkich po stopach całować ;) mam tylko nadzieję że trafie na takie jąk Ty miałaś ale w sumie to ich praca więc inaczej być nie może ;)

A czy któraś z was dostała może uczulenie w ciąży ??? Ostatnio dopadło mnie takie straszne i za nic nie mogę sobie z nim poradzić , smaruje czym tylko można na uczulenie w ciąży , ale niestety nie pomaga .

ją w tym temacie niestety nie pomogę, akurat takiej dolegliwości nie mam, ale za to dziś mam kostki spuchniete tak że są szerokie jąk łydki. A Wy jąk się czujecie dziś?

dziewczyny czy Wy już? Nic się nie odzywacie. Gwiazdeczka to na pewno :) czekam na Wasze relacje :) ją to chyba poczekam jeszcze.

Witam ;) Ja z Tobą poczekam bo u mnie również żadnych dolegliwości porodowych nie ma po za rozwarciem ;) . Pozazdrościć tylko dziewczyną które już są po wszystkim ;)

karmeleku ją to nie mam nawet rozwarcia jakieś pseudo skurcze wykazało ktg ale ją tam nic nie czułam :) ale miło że ktoś że mną jest :) Twoja pierwsza ciążą?

A to te skurcze na ktg to ja też już mam 5 tydzień ;) również ich nie czuję nic , a nic ;) tak moja pierwsza ciąża , a czy Twoja również. Kurcze ja to tak bym chciała już urodzić , ale wydaje mi się , że mnie to po terminie weźmie dopiero.

tak tak moja pierwsza. Brzuch mam twardy jąk skala i brak kostek - taka spuchnieta ale poza tym nic się nie dzieje. Trochę się martwie bo ta opuchlizna przez noc nie przeszła.

Ojjj to nie dobrze , a ciśnienie masz w normie??? Bo te kosteczki to faktycznie niepokojący objaw. U mnie z brzuchem to na zmianę raz twardy jak kamyczek a raz miękki jak gąbeczka.

ciśnienie odrobinę podwyższone ale w normie ciążowej ;) w czwartek pójdę na wizytę to zobaczymy co mi powie pani dr. Jąk samopoczucie?

Dobry wieczór dziewczyny :) Ja jeszcze w dwupaku ;) nie pisałam bo okropnie bolał mnie brzuch.. Konkretnie jelita.. Odkąd pamiętam miałam z nimi problemy :o Przewalona sprawa :( Nie życzę nikomu. Poza tym wszystko w "normie" :P Na jutro mam termin a Maluszkowi jakoś się nie spieszy ;) Do soboty jak się nie urodzi to mam jechać do szpitala.. Mimo wszystko stres jest ;) Buziaki dla Was 😘

Ja mam termin na 19 i puki co cisza. Skurcze 30% dzidzia w środeczku pozamykana... Skubana wie gdzie dobrze. ciąża minęła w sumie dobrze, bez objawów żadnych, bez dolegliwości, ale mam już dość, może nie dość, ale nie mogę się doczekać aby zobaczyć jak wygląda moja niunia, a i chce mieć to też za sobą :D

eelka biedąctwo :* jestem w Tobą. Dziewczyny a Wy się dziwicie tym naszym dzieciaczkom? Gdybym miała wybór też bym posiedzała w jakimś ciepłym przyjemnym miejscu zamiast wychodzić na to pogodę :) dziś nawet się wyspalam więc i nastrój mam w miarę dobry a jąk u Was?

Gość Sarula(3+1)
Cześć dziewczyny. JA mam termin na 16. szczerze mówiąc to już nie daję rady. Chciałabym żeby już wszystko się skończyło... a w zasadzie zaczęło :)) pozdrawiam

WITAJCIE DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Wróciłam :) ale chwilowo cały tydzień w szpitalu a tu nic :( skurcze były ale ustąpiły i dopiero w cwzartek jadę na jekieś wywołanie :) może sie powiedzie będę wieczorem po 20stej zapraszam :) buziaki

gwiazdeczko biedna tyle czasu w szpitalu i nic. Ważne żeby wszystko było dobrze.