Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawiczy prawiczek 28

Czy zgadzacie się, że kobiety i mężczyźni powinni bić traktowani równo w sprawac

Polecane posty

qatsu Nie wydaje mi się. W końcu z jakiegoś powodu przez tysiące lat kobiety rodziły tylko we własnym gronie. Prawda? Czyżby już ludzie pierwotni wiedzieli, że mężczyźni nie są od patrzenia na porody? Jak jest dojrzały to się nie będzie boczył i zorientuje się, że coś jest nie tak. Więc pójdzie do psychologa. A niedojrzały powie, że żona go nie pociąga i ją będzie zdradzał. Tak bym obstawił jeżeli chodzi o dojrzałość :P. taaaaa a dzieci to się same Ale mi nie chodziło o fakty tylko o "pryncypia" :P. We współczesnym liberalnym, politycznie poprawnym świecie kobieta ma być równa mężczyźnie. Tak? To mężczyzna powinien być równy kobiecie, co nie? Więc należało by tę równość wprowadzić poprzez np. 80% oczekiwanej długości życia i na emeryturę :P.

Gość bo kobiety rodza dzieci
gdzie ta rownosc jak macie duzo wyzsze emerytury, w duzym stopniu przez to, ze kobieta nieleca skladki jak zajmuja sie dziecmi:o ZACZNIJCIE RODZIC I OPIEKOWAC SIE DZIECMI TO WTEDY POGADAMY O ROWNOUPRAWNIENIU!

*nie leca skladki plus czesto maja nizsze wynagrodzenie tylko dlatego, ze sa kobietami (ryzyko ciazy):o

prawiczy prawiczku 28: masz rację coś w tym jest. prawiczku bez wiary:sądzę że przesadzasz z tym przygodnym seksem z wieloma partnerami.Ja osobiście nie znam takich kobiet.I nie sadzę żebyś Ty znał.

Ale w tychże badaniach nie stwierdzono, że korzystnie wpływa jedynie przygodny seks z wieloma partnerami. Czy masz swiadomosc ze twoj strach przed zdrada kieruje twoimi wypowiedziami i zachowaniami ? ryzyko jest elementem naszego zycia kobiety sa naprawde rozne nie wszystkie maja wielu partnerow nie wszystkie zdradzaja nie mozna tak uogolniac i cale zycie kierowac sie zlymi przekonaniami

Moim zdaniem skrócenie wieku emerytalnego powinien przysługiwać kobietom, które urodziły więcej dzieci (bądź adoptowały). Dzisiaj mamy kryzys demograficzny i powinno się wprowadzić coś takiego, że na przykład za urodzenia dwójkę dzieci kobieta dostaje 3 lata krótszy czas pracy, za trójkę 5 lat, za czwórkę co rok mniej. Na przykład kobieta jest matką trójki dzieci - idzie 4 lata wcześniej na emeryturę. Za jedno niech dostanie rok albo nic. Wiem, że to socjalistyczny wynalazek, ale mógłby być pożyteczny.

A parytet to w ogóle bezsens. Temat aby przykryć inne. Co to za różnica, że na liście wyborczej będzie 5/5 czy 2/8? I tak wchodzi ten co dostanie głosy. Więc nie ma żadnego znaczenia. Za to w innych wypadkach płeć nie powinna być kryterium np.: przyjmujemy od 90 pkt i tyle. A nie, że od 90 pkt ale 50:50. Bo to bzdura. Mądrzejsi odpadają bo maja nie to między nogami :O. Czysta dyskryminacja ze względu na płeć. yeez Mylisz się. Pewne zawody mają ze zrozumiałych przyczyn krótszy okres pracy. Czy to za narażanie życia dla dobra ogółu. Chociaż 15 lat pracy policjanta czy żołnierza to duzo za mało. Czy z powodu bardzo trudnych warunków. To są przecież nieliczne wyjątki. A przynajmniej powinny być. Z zarobkami kobiet to też nie do końca prawda. Wiesz, że udowodniono naukowo, że kobiety są mniej ekspansywne w negocjacjach płacowych? To jest właśnie jeden z powodów. Facet powie więcej a jak mu się nie spodoba to rzuci w cholerę. Kobieta pewnie przyjmie. Jak chcesz mogę ci poszukać badania bo linku w ulubionych to nie mam.

prawiczek bez wiary:powiem tak: oj synku ,synku czegoś Ty się naczytał.Daj spokój bo Ci życie ucieka.

Mnie też drażni ta kretyńska postawa feministek "kobiety do parlamentu". Niech założą Partię Kobiet, składającej się z samych pań i niech walczą o władze. W Polsce jest więcej kobiet od facetów, czyli powinny wygrać!

nie wiem czy nagradzanie za plodzenie dzieci jest wlasciwe ? to ile kto ma dzieci to jego decyzja te tematy wcale nie sa proste bo co z tego, jakas urodzi 5 cioro zyska 5 lat do emerytury ale oddala do domu dziecka albo wcale sie nimi nie zajmowala

zazwayczaj kobiety mnie negocjua, bo maja trudniejsza sytuacje na rynku pracy - przy wyborze kobieta i facet te same parametry albo facet troche gorszy - pracodawca wezmie faceta, dlaczego? ciaza i opieka nad dzieckiem kobiety:o Stalingrad a niby dlaczego tylko w kryzysie i tylko rok za dziecko:o a do 3 r.z. to kto bedzie zajmowal sie dzieckiem?

prawiczek bez wiary: a może nieobiektywną oceną własnej osoby?

Jeśli chodzi o ograniczenia do parlamentu, to jestem tylko za jedną rzeczą - nie wyższe wykształcenie, płeć itd. Jestem za tym, żeby wprowadzono swojego rodzaju test - z dziedzin politologii, socjologii, historii, prawa, adminitstracji, ekonomii. Kto zda, ten może być posłem!

Widzisz ... jedno dziecko nie łata dziury demograficznej. Potrzeba dwójkę-trójkę (średnio dwa i pół).

czyli lepiej zero dzieci niz jedno, ciekawa logika:o

spotkałam ludzi z zaniżoną samooceną,wielu niestety.Tz.nieudacznictwo z reguły z tego wynika.Ale coś z tym zrobić sie da.Trzeba jednak chcieć.pozdrawiam cię.spadam stąd ;)

Wiesz ... może masz rację. Niech będzie tak: - 1 dziecko - rok - 2 dzieci - 3 lata - 3 dzieci - 5 lat Każde następne dziecko daje rok emerytury szybciej.

Gość a niby kto jak nie on
kliknij na nick. 57 tematów i 3000 postów :D podszyw z I by tylu nie machnął

Gość dobre dobre dobre
jak go zabijesz skoro znasz go tylko z neta, rozwalisz swojego kompa?