Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandraola

TEŚCIOWA UWAŻA BĘDĘ ZŁĄ MATKĄ PONIEWAŻ.....

Polecane posty

Gość biust w ciąży zmienia się
a nie podczas karmienia to dla nie douczonych ale "mundych" strasznie bab...nie dać dziecku tego co najlepsze bo się cycki popsują dla mnie jakieś nie pojęte...ale są uczone strasznie kobity wiedzą lepiej..... jak zwykle zreszta...po latach zmienią zdanie ale teraz wiedzą wszystko lepiej..

Gość a mnie ciekawi dlaczego
autorka chce miec dzieci?

Gość i dzieciątko się
urodzi i liczy na mamunię a mamunia odda obcej babie opiekunce niby :( po 4 tyg, są i takie matki jedne opiekuńcze kochające i te drugie właśnie po co dziecko robiłaś żeby ktoś wychował nawet sparawy sobie nie zadjesz ile dzieci problemów stwarzają w wieku 5 6 i więcej lat a jak ciebie nie będzie nie wychowasz to zobaczysz jak dadza ci popalić

Gość maliboo
dyskusja na topiku moze byc ciekawa, ale zauwazcie ze to jest prowokacja! aleksandraola zmyla sie z topiku tuz po tym , jak ktos zacytowal prawo, ze z urlop do 14 tyg jest przymusowy juz po jej pierwzym poscie mialam watpilowsci co do tego czy to nie jest prowokacja, makler gieldowy 'nie chce miec piersi jak u Murzynki' ehh...

Gość a ja uważam...
że ta cała aleksandraola to podszyw. :P

Gość a ja uważam...
Maliboo, grabula! 🖐️

Gość nie chce mi się nawet
tego czytać, po co baba sobie dziecko zrobiła nie rozumiem jakieś chyba nieporozumienie z tym dzieckiem a reszta bezmózgowców ją usprawiedliwia żenada, dziecko ma bo tak trzeba i koleżanki mają....nie pojęte dla mnie 4 tyg i do pracy a co z tą mała istotką za mamę ma wziąść opiekunkę bo chyba tak będzie..

Gość Sabiina33
Gwoli ścisłości jestem zdania, że każda matka ma prawo do wychowania dziecka jak chce. Kiedyś mnie oburzały różne rzeczy np. to, że kobiety palą przy dzieciach ale mąż mi wytłumaczył, że nie warto się przejmować. W sumie dzięki takim osobom nasze dzieci mają mniejsza konkurencję na przyszłość. Osobiście mam szczęście pracować sporo w domu bo jestem artystką. Mimo to zastanawia mnie jak szybko system przekonał kobiety, że bardziej chwalebne jest pójść i dorabiać kapitalistę niż poświęcić swój czas na osobiste zadbanie o własne potomstwo, więc oddaje dziecko niani, która raczej uczuciem wyższym go darzyć nie będzie. Choć przyznaję bez bicia, że swoje dzieci, kiedy musiałam oddawałam na kilka godzin teściowej, która co by nie mówić kocha je.

Gość maliboo
'Mimo to zastanawia mnie jak szybko system przekonał kobiety, że bardziej chwalebne jest pójść i dorabiać kapitalistę niż poświęcić swój czas na osobiste zadbanie o własne potomstwo' madre slowa, ale wlasnie tak czesciowo jest, kobiety zostaly urobione na potrzeby kapitalistow...ponoc druga fala feminizmu byla fundowana prze Fundacje Rockefellera, chodzilo o to, zeby zaprogramowac kobiety - wcisnac im, ze musza byc niezalezne, jak siedza po urodzeniu dziceka dluzej niz rok to 'kury domowe', bez ambicji, zerujace na swoim wlasnym mezu.. pracujace kobiety to ogromny wklad w pule podatkowa + wiecej pracownikow na rynku, wieksza konkurencja o prace,wiec mozna obnizyc place...

Gość maliboo
raj dla kapitalistow...

Gość gallareta
Nie mam nic do karmienia butelkowego - chocby z powodu "boję sie o cycki". Nie mam nic do powrotu do pracy po macierzyńskim. Jak najbardziej popieram podział urlopu miedzy ojca i matkę. Naprawde daleko mi od modelu "matka to kura domowa, która sie ma bez reszty poswiecić". Tylko w tym wypadku - jej naprawdę dziecko nie jest potrzebne. A raczej - nic z niej nie będzie miało. Ona z niego moze i tak, bo będzie mogła sie na nie popatrzyć, kiedy ono będzie spało. Bo jak to ma wygladać - miesiąc po porodzie wróci do pracy na pełny etat. Jej chłop też pracuje na pełny etat, więc dziecko rodziców nie bedzie wiele widywało od samego pocątku - tylko niańkę. Nie bedzie ich tez widywało, jak sie obudzi w nocy, bo wtedy również bedzie sie nim zajmowała niańka. Normalna osoba juz by poczuła, że cos jest nie tak i miala jakies wyrzuty sumienia - a ona dorzuca jeszcze wisienkę na czubek tortu - nie będzie karmic swoim mlekiem. BO jest nowoczesna i zadbaną kobietą. OK, bardzo fajnie - tylko naprawdę byłoby jej w życiu lepiej i lżej bez dziecka. Bo kto wie, moze już sama ciażą jej cycki zmasakruje.

Gość kojmljjnhuihhhhhhhhhhhhhhhi
ja też lubię swoją pracę,chociaż ..czasem bym ludzi w niej pozabijała.ale jednak cieszę się, że mam 9 miesięcy na to aby poświęcić się tylko dziecku i mężowi. a piersią karmić zamierzam,chociaż te 4 miesiące to i tak będzie dobrze. a ty-rób jka uważasz,skoro twoja decyzja jest niepodważalna,to życzę powodzenia i szybkiego powrotu do siebie po porodzie.

Gość hrhryh
To może i ja się wypowiem... Nie każde dziecko to świadoma decyzja i głupio pytać jest "po co zdecydowałaś się na dziecko?". Ja też na dziecko się nie decydowałam. To była po prostu wpadka. Dużo pracowałam, podróżowałam więc wybrałam jako antykoncepcję zastrzyki, jeden zastrzyk na 3 miesiące i problem z głowy. No ale okazało się zupełnie inaczej bo po dwóch latach brania zastrzyków jednak zaszłam w ciążę. I cóż było robić? Urodziłam. Liczyłam co prawda na to, że po urodzeniu dziecka dostane małpiego rozumu i oszaleję na punkcie dziecka.Tym czasem prawie oszalałam siedząc w domu i po 2 tygodniach zanosiłam sie łzami i tesknotą za swoim poprzednim trybem życia. Nieoficjalnie wróciłsm do pracy po 7 tyg od porodu. Dziecko trafiło pod opiekę niani. To prawda, niania widzi wszystkie postepy dziecka, nie ja. Ja tylko o nich słysze. Nie żałuję, bardzo sie cieszę, że moje życie się nie zmieniło, że nadal mogę być szczęśliwa w swoim życiu a nie uszczęśliwiac innych. Jestem matką weekendową i dobrze mi z tym.

Gość aleksandraola
Ja osobiście nie widzę nic złego w tym że chce wrócić do pracy mój mąż również. Z tego co przeczytałam można wywnioskować że są podzielona zdania na ten temat, jak zresztą zawsze w każdej sprawie. Cześć z was uważa mnie że będę zła matką bo odpowiedzialnością za dziecko obarczę wg was obcą osobę-nianię. Nie jest to obca osoba dla naszej rodziny jest nią przemiła ciocia od strony mojego męża. Do pracy wrócę nieoficjalnie - mam wyrozumiałego szefa. Dzieckiem będę się opiekowała przed pójściem do pracy i po powrocie do domu. Skoro nas stać nas na opiekunkę dlaczego mam z tego nie skorzystać?? Ludzka zazdrość ciągle mnie potrafi zaskakiwać.... Cieszę się że mam kochającego męża który mnie rozumie i nie każe mi siedzieć w domu gotować obiadków, sprzątać, myć garów . Nie rozumiem kobiet które po urodzenia dziecka są zaniedbana, nieuczesane, chodzą w powyciąganych ubraniach przy mężu ,roztyte do granic niemożliwości mają rozstępy i sa wiecznie niezadowolone z życia. Ja na pewno taka nie będę . Postaram się poświęcić dziecku jak najwięcej mojego wolnego czasu. Jestem przekonana że stworzymy mu razem z mężem kochającą rodzinę w której niczego nie będzie mu brakowało:)) Pozdrawiam kobietki które maja podobną opinię na ten temat co ja;-)

Gość Sansibra
Aleksandraola tu nie chodzi wedlug mnie o zazdrosc czysto ludzka tylko o wiez miedzy toba a dzieckiem. Ja osobiscie karmilam swojego synka ponad 2 lata (stanowczo za dlugo ale coz)i uwiez ze nie ma obislych piersi jak murzynka. Natomiast szanuje twoja decyzje w koncu kazdy ma prawo do wlasnych przemyslen i wlasnego zdania.POWODZENIA. A swoja droga dla dziecka mama bedzie niania nie ty autorko:(

ale to ze jedna karmi dwa lata i ma fajne cycki, inna karmi rok i ma obzwisle, to zalezy tylko od osoby. kazdy inaczej to przejdzie. ja nie wiem jak bedzie ze mna dlatego nie zamierzam ryzykowac i tez nie dam dziecku ani kropli mleka z cyckow. i rodzic tez bede przec CC, co juz postanowilam dawno temu.

Swego czasu były (nie wiem może jeszcze są) w Warszawie TYGODNIOWE żłobki, oddajesz dziecko w poniedziałek i odbierasz w piatek. Tak też można! Idź na całość! Po co decydujesz się na dziecko jesli nie chcesz mu poświęcić kilku miesięcy?

o kurcze, autorko napisz po co w takim razie decydowalas sie na dziecko? uwazam ze dziecko to nie zabawka, trend mody, o teraz jest czas, to robimy a pozniej podrzucamy komu sie da osobiscie to uwazam ze "nowoczesna woda sodowa komus do glowy uderzyla" -ale to tylko moje zdanie

a maz co uwaza na ten temat? moj chyba by sie po glowie popukal jakbym mu takie cos zaproponowala

hej matki polki, spadać dziećmi się zajmować a nie siedzicie przed kompami :P i na dodatek uważacie się za najmądrzejsze na świecie :P

no wlasnie usmialam sie ''co maz uwaza'' a niech by tylko sprobowal sie sprzeciwic! trzeba umiec ustawic sobie mezulka! :D

Gość Dziś na tv4
TO NIANIA BĘDZIE MATKĄ < NIE AUTORKA!!!! Przynajmniej 3 miesiące z dzieckiem spędzić, Boże, kobieto, Ty jesteś zacofana, a nie nowoczesna.

my zyjemy w partnerskim zwiazku i takie sprawy jak wychowanie WSPOLNEGO dziecka podejmujemy WSPOLNIE ;) no ale moze jestem malo nowoczesna i teraz to wylacznie matki decyduja o dzieciach :-D

evi nie wiem po co sie chwalisz tym ''brzuszkiem'' nie ma w tym nic fajnego, wszystkie ciezarne brzdyle sa okropne i nalezy je zaslaniac a nie zebym szla ulica i idzie baba z wielkim oblesnum brzdylem i przebijajacym pepkiem przez ubranie... az obrzydzenie bierze ... nie ma sie co chwalic takim oblesnym brzdylem wiec...

Gość tlenionarita
facet ma być nadziany i cicho siedzieć