Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Grays, pozostałości po globulce to na pewno nie są - ostatnią "brałam" w sobotę. Oby to był taki śluz, choć trochę się nakręciłam bo poczytałam w internecie, że niektóre dziewczyny nie miały czopa podbarwionego krwią. Jeszcze choć 2 tygodnie chcę wytrzymać....

nie no jeśli w sobote to na pewno nie są pozostałości, co do czopa to czop jest duzy, mógł im odejśc wczesniej np przy np siusianiu , stąd nie widziały, że krwisty a potem jest to śluz typowo szyjkowy gdy szyjka sie rozwiera, czop moze odchodzić wiele dni przed porodem do miesiąca, ale nie jest bezbarwny ani typowo mleczny, czasem tak wielki, że sie na wkładce nie zmieści

ale może być galaretowaty, mazisty, mleczny jesli odchodzi w częściach, nawet 2 tyg

No chyba, że mnie zaczyna powoli "odchodzić" czop. W poniedziałek idę do lekarki to zapytam. Tak się pocieszam, ze jeśli to nie było podbarwione krwią to zaraz nie zacznę rodzić ;)

No wszystko się okaże w najbliższym czasie. Chociaż teraz będę musiała bardzo siebie obserwować, bo to nigdy nic nie wiadomo...

nie nie zaczniesz:) cały czop może ci odejśc nawet na 10 dni przed porodem, mnie odszedł cały na 6 godzin przed, ale wtedy był ogromny krwisty, a w częsciach, to moze odchodzić az do zgładzenia szyjki

oczywiscie nie dotyczy porodow przedwczesnych, wtedy to i odejscia czopa moze nie byc, ale plamienie, czy podbarwiony sluz, czy rózowa maź na wkłądce to zapowiedz porodu, dlatego przed porodem wkładka powinna być obowiazkowa

Dziewczyny rozpisałyście się, nadążyć ciężko. Ja dzisiaj byłam z córeczką w kinie na AUTA 2, świetna bajka, polecam, ale Maleństwo miało stracha chyba bo czasami nieźle kopał, to pewnie przez te odgłosy. Grays fajnie że jesteś na forum. Buziaki dla wszystkich, ide jakąś kolacyjkę zjeść, bo głodek mnie dopadł.

Hej dziewczynki. Duzo piszecie, ja od wczoraj wieczora mam jakies takie chyba hormonalne wahania nastrojów... płacze z byle powodu, pół nocy przepłakalam, dziś prawie cały dzien... rano jak wstałam to miałam taka buzie opuchnieta, ze nie umiałam sie w lustrze poznac :( Na obiad robiłam gołabki i myslałam, że jak sie czyms zajme to mi przejdzie - a gdzie tam! Płakałam jak najeta, a potem sie smiałam, ze gołabki będa łzawe... pozniej znowu siedziałam i wyłam i własciwie to nie wiem czemu... :( I jak tłumacze mojemu M, że potrzebuje, zeby mnie przytulił, zeby mnie wysłuchał to mówi, że przesadzam i czy nie szkoda mi dziecka... a owszem, szkoda. I jak mysle, że mi szkoda to jeszcze bardziej płacze, a jak on mi jeszcze takim tekstem rzuca to juz w ogole wylewam potoki i rzeki i morza i oceany łez... ;( A do tego jeszcze doszła taka akcja z moja waga, ze zaczynam sie bac czy czasem nie przybieram za szybko, bo to tez nie zdrowo... - w 31tc miałam 9kg na plusie, a teraz w ciągu tygodnia przybrałam dodatkowe 3kg !! Nie wiem co jest grane, moze to kwestia zatrzymania wody w organizmie, jak mowila pollozna, ale cos mi to nie daje spokoju... No i tak sie wszystko ponakładało, ze juz nie mam siły... ale usmiecham sie za to, kiedy moja mała Klusia kopniaczka daje, kiedy sie rozpycha...

mama8327 - kobietko wytrzymaj jak najdluzej z utrzymaniem dzidzi w brzusiu. Samopoczucie Cie meczy ,to przykre, ale polez cały dzionek, poczytaj ksiazki w pdf które tutaj dziewczynyh rozsyłają o maluchach, czas szybciej zleci. Jest ktos kto przy Tobie moze posiedziec? Po prostu zeby był obok, to zawsze mniej dołujące.... pocachontas - podziwiam ze wytrzymalas tyle czasu na siedząco!! ;)) Mnie to tak kosc ogonowa i inne gnaty bola ze juz rozdałam wszystkie darmowe kupony do kina znajomym bo nie potrafie siedziec długo juz ;) A dzidziek miał niezłe odgłosy do odgadnięcia:) Bo on teraz w fazie dokładnego nasłuchiwania jest :) To sie nieżle zdziwił :)) vilia - tez sie strasznie nakrecilam na tego czopa, mam upławy duze i geste. Zawsze po "posiedzeniu" na wc zaglądam brzydko mowiac co ze mnie wyszło bo inaczej czuje sie niepewnie:) Gdyby Ci odszedł czop to tak jak Grays radziła, pewnie byś dzisiaj jechała wieczorem na porod. Takze jak nie czujesz silnych zmian w brzuszku to chyba mozesz byc spokojna? no tak mnie się wydaje;) Dziewuszki co do tej jednoosobowej sali, to u mnie w szpitalu jest tak ze jest łożko dla męża albo kogoś kto bedzie z Toba non stop, Bo z moim M umowilam sie ze jak jedziemy do szpitala to on jedzie ze mna i nocuje tam ze mna i on wlasnie pilnuje dzidzi gdy ide siusiu lub pod prysznic, Oczywiscie z polozna sie chodzi bo osłabionym się jest. Jeżeli nasz obcykany plan wypali to tak zrobimy, a jesli nie, no to bedzie wiecej osob na sali. Co ma byc to bedzie , wiadomo nie da sie przewidziec. Uff gorąco mi jakos zlałam sie potem cała, bo w sumie rosól zjadłam z pysznej wiejskiej kury. Ale przyznam cały dzien leżałam w łóżeczku i od razu nic mnie nie kuje i w ogole spoko loko jest :) Taeraz czas na relax i jakis film obejrze

Witam kochane:) nie pisałam cały dzień a Wy tyle naskrobałyście stron:) Garys fajowo że jesteś na forum, bo mamy prawdziwą skarbnicę wiedzy:) byłam dziś na wizycie, nasza córeczka zdrowa, waży 3015 g, a nóżki ma długie na 39 tydzień i 5 dzień:) zobaczyłam jej buźkę jest podobna do męża jak był mały:))))))) a na dodatek jak oglądaliśmy małą w 4D lizała "coś" sobie:P wyciągała języczek i tak to lekarz określił:) Dziewczyny musimy się trzymać, takie napady płaczu są podobno na tym etapie ciąży normalne. Nie dajmy się też zwariować pomarańczowym , zgłaszam ich wypowiedzi do usunięcia:)

Tymkowa a spróbujesz wysłać do mnie muzyczkę bo dalej nic nie dostałam a poczta wyczyszczona:)

Gość Czytam Was mamuśki
od samego początku, też rodzę w sierpniu, ale nie mam czasu pisać, bo ciągle cosik. Mam wielgachną prośbę - wyślijcie mi proszę tą muzyczkę superową, o której tak piszecie i książeczki o dzidziach jeśli można :) Dzia z góry, pozdrawiam i życzę samych szybkich i łatwych porodów :) podaję email bogusiag23@wp.pl

sabinka87 no wydaje mi sie ze gmail ma ograniczona pojemnosc? Bo otrzymuje odpowiedz gdy wysyłam że gmail nie przyjmuje tak duzej wiadomosci . A ona ma ok 30mb. jeden mail. zaloz dla picu na tlenie i nie bedziesz uzywac po prostu.

Gość Czytam Was mamuśki
Oj wielki dzięki dziewczyny :) yupi :)idziemy teraz z moją niuńką posłuchać na dobranoc :) przespanej nocki wszystkim życzę :)

ja to tez dzis przelezalam prawie caly dzien, upał masakryczny, stopy mi spuchly ale pod wieczor po odpoczywaniu opuchlizna zeszla takze zgadzam sie tymkowa ze rzeczywiscie jak sie oszczedzam to jest do wytrzymania. najgorzej jak sie praiwe caly dzien na nogach cos robi to skutki wychodzą. ciotka julia- moim zdaniem to dobre rozwiazanie :) co do tej salki to ze mna 1 noc tez maz spal ale maly wyl strasznie w nocy, ja nie mialam sily go karmic non stop, maz bidny teznie wiedzial co ma zrobic. Polozne nie bardzo sie interesowaly co tam u nas sie dzieje. Jakos nie wspominam tego za dobrze. Ale to moze tylko moje osobiste odczucia, trzeba sobie samemu zobaczyc co sie woli. Grays- mozna jeszcze joge etraz cwiczyc? bo ja mam takie cwiczenia na plycie ale myslalam ze to juz nie bardzo pocahontas- ja tez bylam s synem na autach, tez byl bardzo zadowolonyale ja siedzac tyle w kinie to zaczelam lekko wymiekac. Ale czego sie nie robi dla dzieci... nelka- no tak to juz jest z facetami ze nas kobiet nigdy do konca nie zrozumieją.Facet to prosta konstrukcja ;) A co do wagi to ja tez chodze i narzekam ze strasznie utylam i ledwno chodze. Maz uwaza ze to moje subiektywne odczucia. Moze bardziej tak sobie wmawiamy niz tak jest naprawdę.

lady Ania - ta waga to mnie nawet nie przeraża, bo 12kg na plusie nie jest az taka waga, że można sie załamac...ale wydaje mi sie, że w ciągu tygodnia 3 kg to troche szybki skok... co do facetów - nie mam juz słów, rece opadaja... chyba miałam zostać lesbijka :D hhe, oczywiście zarcik taki :) chyba humor mi wraca :p

Tymkowa dziękuję:) już pobieram sobie muzyczkę a potem słuchanko:) pozdrawiam

heloł Dużo piszecie, jak już poczytam to xzapominam co komu miałąm napisać:) Grays- chylę czoła Tobie za twoją fachową wiedzę i rady- mamy szczęście mieć tu Ciebie w sierpniówkach. I ty jako jedna z bardzo nielicznych nie potępiasz mnie za moją chęć porodu przez cc. Ja dziś po wizycie i moj synuś nr 3 waży 3030g w naszym 35tc, także szykuje się klocuszek. Od teraz mam się pojawiać co tydzień, moje cięcie nadal niepewne, choć zastępca ordynatora aż tak mocno nie protestował, tylko mówił co wszyscy, że dwójkę urodziłam naturalnie, to 3 też dam radę. Tylko nikt nie bierze pod uwagę mojej psychiki i myśl o kilku godzinnych bólach, gdzie gryziesz kaloryfer paraliżuje mnie. MOje porody nie trwały długo, zadne tam 6godzin, tylko 3-3,5 samego pobytu na porodówce ale to najdłuższe i najgorsze godziny w moim życiu. A połóg to koszmar, jako jedna z nielicznych po sn nie potrafiłam wstać, siedzieć,przewracać się z boku na bok na łóżku, chodzić, te po cięciach babki były sprawniejsze ode mnie. pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję dziewczyny, też Was lubię:):) joge to tylko z siedzeniem po turecku:) ja z kolei nie moge słuchać spokojnej muzyczki, bo mnie na łzy od razu bierze, taka jestem nadwrażliwa teraz, uslyszę jak gdzieś dziecko płacze i płaczę razem z nim

Olinka jak najbardziej rozumiem, u Ciebie gryzienie kaloryfera 3,5h u mnie trwało ok 15 h przy pierwszym.Przy drugim gorzej bo 3 oksytocyny dostałam, także ja świadomie umiejąca oddychać straciłam oddech i zemdlałam po 12 h, w czasie gdy pękła mi szyjka, skurcze parte były przy 6 cm. dlatego spokojna jestem, ominie mnie ból porodowy. Ale wczesniej czeka mnie sciagnięcie szwu i ciekawa jestem jak to w uk wyglada. Wizyta w piatek z ginka, wszystkiego sie dowiem.

Gość pszczeli ul
NICK*.....................*WIEK*........* DATA PORODU*....*PŁEĆ.*..........*IMIĘ*.... *UR* meeg24..........................25..............01.08.11 ................CÓRKA............Lena........02.07 agneskaa.................... ...38............. 01.08.11.......... happy.............................20..............01.08.11 ................SYNEK katekiss..........................32...............02.08.11.. ........ mum to come.................28...............02.08.11 ................CÓRKA ...........Julia.........01.07 PurPur27........................27...............02.08.11... ........ Erisss.............................26...............02.08.11.... ......... Szczęśliwa przyszła mama!..30...........04.08.11....... ........ CÓRKA ...........Klaudusia mikusiaaa.......................22...............04.08.11................ CÓRKA.............Nela waneska..................... .. 26...............04.08.11.................CÓRKA 024sylwia.......................27...............04.08.11. ......... Żabuleńka.......................23...............04.08.11......... .............................BIANK A.. sabinka87.......................23...............06.08.11.................Córka..............Oliwia ninka.29.........................29................07.08.11 ................SYNEK Mania1982......................28...............07.08.11................. CÓRKA Sylwka1987....................23...............08.08.11...... .............. mamuska88 ...................23...............09.08.11.................. CÓRKA ... ....Lena........29.06 Lady_Ania109.................26...............09.08.11................... CÓRECZKA.. Małgosia Majka!...........................29...............09.08.11................... córka Ewelina29......................29...............10.08.11 ...................SYNEK ryba510.........................31...............11.08.11....................CÓRKA crazy_green_eye............24...............11.08.11........ .. misiaczkowa..................28...............12.08.11 ....................CÓRKA Peska44........................28................12.08.11..... ....... OlesiaZ..........................27...............12.08.11 ....................CÓRKA .......BASIA gosia84.........................26................13. 08.11............ kleopatra2011................31................13.08.11 ....................SYNEK Agabi 2011....................28................13.08.11 ....................CORCIA rosica86........................25................13.08.11. ........... Bożi...............................22...............14.08.11 .....................SYNEK........KEVIN Leeila.............................24...............14.08.11.................... SYNEK hjk33.............................36...............14.08.11..................... SYNEK Agulekk25......................25...............14.08.11..................... SYNEK Myszaa29.......................28...............15.08.11..... . ... ... Pandzia_1.......................27...............15.08.11. .......... bombastyczna.................25...............15.08.11..................... Córcia Angie S..........................27................16.08.11.......... . . osti ...............................28................16.08.11........ .. .. ewikos29........................29................16.08.11.....................2 SYNÓW Becik-83....................... .28................16.08.11............ Pocahontas-1984.............27................16.08.11.................... SYNEK Rybka1705......................24................17.08.11.... .. ... ... Anitajakubek...................29................17.08.2011 .................SYNUŚ..... Antoś mama_dzidka.................33.................18.08.11 ....................CÓRKA vilia...............................27.................18.08.1 1.................... SYNEK sierpniowa mama 2011...28.................18.08.11 .....................SYNEK Ninka ............................27.................18.08.11.......... . małp @.........................32.................18.08.11 ......................SYNEK Kmieciuś........................23.................18.08.11 .....................corcia.......Nina Magdalena as-80............................31..................19.08.11 .....................CÓRCIA....Martynka Mama Miłoszka..............31..................19.08.11 .....................CORCIA aga15510 .....................31..................19.08.11 .....................SYNEK Dziadek Jacek................33..................19.08.11 .....................SYNEK .....Franek! łazanka.........................33..................20.08.11..................... SYNEK......Kamil Aleksander nelka872.......................24..................20.08 .2011.................... jagódka1.......................28..................21.08.11 .....................CÓRKA......Natalia Beti2905........................30................................mama Aniołka.... Izabelka_.......................24..................22.08.11. . ... .... Grays77.........................34..................22.08.11....................... SYNEK.....Alexander koteczkowa 1984............27...................22.08.11..................... CÓRUNIA ..Żanecia monisiacz3k....................25...................23.08.11 ....................SYNEK ......Michał **TOSIA**....................23..................23.08.11 ........ aga_jabi.........................28..................23.08.11 ......................SYNEK,chyba Piotruś Wikula-33.......................33..................24.08.11 ......................CÓRKA ciotka julia......................31..................25.08.11 ......................SYNEK anitia.............................29...................26.08.11.. ...... olin_ka ..........................31..................26.08.11 .......................SYNEK mama8327.....................28..................28.08.11 .......................CÓRECZKA...Oliwia szczurkowa ...................34 ..................28.08.11- .....................chłopczyk tymkowa .......................27 ..................28.08.11...................... synek.......... TYMON annika1983.....................27..................29.08.11.. ... .... badeve...........................29..................29.08.11....................... synuś......... Juliusz Mot ...............................29 .................29.08.11 .......................SYNEK........ Jan Kazimierz kotkowa.........................28...................30.08.11.. ... .... _Aga_............................26..................30.08.11 .........................CÓRECZKA Anastazja Anna

Witajcie Pogoda dzisiaj jakaś taka nieciekawa a już miałam nadzieje że ładnie będzie. Mam wizytę w szpitalu, ostatnie usg i zobaczymy co z nami zrobią. Wczoraj wieczorkiem zerknęłam na swój wypis ze szpitala - a tam czarno na białym kogo noszę pod serduszkiem - do tej pory nie wiedzieliśmy, chcieliśmy mieć niespodziankę. No ale już wszystko jasne, zresztą tak jak myśleliśmy od początku, no i moja mama się ucieszy że miała rację. Będzie dziewczynka:-). I akurat imienia dla małej kobietki było najtrudniej nam wybrać ale mamy już jakieś typy. Nie chcemy zostać dzisiaj w szpitalu (jest możliwość że będą chcieli wywoływacz mi poród) myślę że lepiej jak poczekamy na skurcze. Szczególnie że jak się okazuje organizm już jest gotowy do porodu (rozwarcie na 1,5 cm i zgładzona szyjka ale skurczy brak). Życzę wszystkim miłego dnia.