Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Lady Ania - wszystkiego najlepszego :) 🌼 Byla u mnie wlasnie przyjaciolka i przyniosla pol blaszki sernika pycha! Zjadlam za Twoje zdrowko Lady :D moja corcia spi ladnie, zasypia w lozeczku kolo 21.30 i budzi sie o 6 czasem do 8 przeciagnie. W dzien 2-3 godz. jest aktywna i potem spi sobie ale to juz roznie czasem 30 min czasem i 2 godz. Dzisiaj wstala o 8 i przed 11 zasnela i spi sobie jeszcze.

Ja dzisiaj odniosłam mega sukces, Kacper zasnol w łóżeczku przy karuzeli. Co prawda 3 razy na brzuchu wylądował, chyba z 5 razy smoczka mu dawałam ale się udało. Przytulił sobie moja rękę do buzi i zasnoł. A wcześniej musiałam go w foteliku samochodowym bujać az ręce odpadały. Te pomarańczowe pampersy są teraz na promocji w netto. Aga Jabi kolejne będą szły górne jedynaczki, chyba jest ok miesiąca odstępu. Ale one już takich rewolucji raczej nie robią. U nas Kacper jak budzik od kilku dni punktualnie o 7 rano koopke robi, jeszcze trochę, to budzika nie trzeba będzie. Moja koleżanka wczoraj urodziła córeczkę, aż przypomniały mi się początki z Kacprem ,jak zaczęłyśmy rozmawiać. Ale ten czas leci, jeszcze trochę to plecak na plecy i do szkoły hehe

hej!! Lady Ania stoooo lat w samym szczęściu Ci zyczymy :) 🌻 moja ma 3 drzemki po 20-25min :( zazdroszcze tych dlugich :)ja podczas moich zdaze zjesc sniadanie a pozniej myc naczynia czy cos prostego i szybkiego w domu :( jesli chodzi o raczkowanie to moja zasuwa juz do tyłu :) a od wczoraj potrafi kleczec na kolankach podparta na raczkach z brzuszkiem w gorze. wiec mamy nadzieje z m ze zacznie niedlugo biegac i do przodu. ale za to nie chce siedziec sama bo sie kiwa na wszystkie strony swiata. zabki :( u nas dalej cichosza :( pytałam ostatnio ale nikt mi nie odpowiedzial :( małej wyskoczyła biała krostka przy paznokciu u stopki :( wiecie co to moze byc i co mam z tym robic?? tymkowa super ze macie z Tymciem postepy. Tnks gdzie ty takie zapasy schowalas przed mezem? musisz miec dobra kryjowke.

Gość surykatka1
czesc dziewczyny, mam pytanie o wprowadzenie nowych posilkow, dopiero zaczynam i tak chce podac pierwszamarchewke, na poczatek podaje lyzeczke tak? i co dalej.. oberwuje przez te 5 dni czy dziecku nic nie jest i w ciagu tych pieciu dni dalej podaje marchewke czy nie i czy zwiekszam ilosc, mysle ze jak to bede wiedziec to reszta posilkow tak samo wprowadzam? i teraz pojedynczo czy moge lczyc z marchewka

surykatka1 - alegia pokarmowa wychodzi bardzo szybko - podajesz najpierw pare lyzeczek jesli przez 24h nic jej nie bedzie tzn nie bedzie bolał brzuszek nie dostanie krostek ogolnie dziecko bedzie sie zachowywało normalnie na drugi dzien dajesz znow marchewke nawet caly sloiczek jesli zje :) tak 4 dni potem mozesz dodac jakis inny skladnik np jablko badz pietruszke i tez na poczatek pare lyzeczek obserwacja jesli ok to podawaj to przez 4 dni i znow cos nowego badz kolejny skladnik do zupki :)

hello... ja tak szybciutko bo internet cos trafilo i tak z doskoku korzystam.. moja 17 sierpnia skonczy 6 miesiecy, za palce sie zlapie to siada puszcza palce i siedzi sama przez okolo 2 minuty,troche sie kiwa ale balansuje i daje rade, sama jeszcze nie usiadzie... pelza juz od dawna glownie do tylu ;) teraz ma manie wstepnego raczkowania, czyli kleka podpierajac sie rekami podnosi glowe i balansuje cialem do przadu i do tylu, czasem jak zaba skacze ;) co do spania dolaczam do grona budzacych sie w nocy i krotko spiacych w dzien, no coz dobre czasy sie skonczyly, zeby chyba ida bo jest niespokojn, czasem marudnai na wszystko rzuca sie jak mama na czekolade ;) poza tym nie moge wyleczyc sie z przeziebienia, kaszle a przy karmieniu to jest koszmar, mala sie odrywa bo ciekawa i podejrzewam ze nie najada, moze macie jakies sposoby na kaszel, jade na syropie i nic nie daje lady ania 100 lat :):) na razie tyle, nastepnym razem moze juz bede miala net to poczytam , buzka pa

Aga_jabi no ja ja zakladam pampersa po kapaniu np to ukladam dokladnie potem zapinam jeden rzep a potem siusiaka w strone pepka ukladam i zapinam dosc mozno drugi rzep ale tak zeby go nie cisnela pieluszka u mojego to skutkuje bo spi zazwyczaj na boku wtedy siuski sie chyba odbijaja od pampersa a nie leca pod cisnieniem w bok ,jak mu zakladalam normalnie caly mokry sie budzil na boku czasem.nawet cala noc wytrzyma w jednym ale w tym sleep&play albo w pampers sensitive bo zwykle tez przesiusial tymkowa chodzi o jezyk niemowlat tak?

Gość surykatka!
aga dzieki :) ale jeszcze jedno, czy jak wprowadze juz marchewke i nastepnym skladnikiem bedzie to jablko to czy caly czas podawac ta marchewke ? czy na czas wprowadzenia jablka przestac?

możesz podawać jabłko z marchewką ale jak chcesz to możesz też same jabuszko. to juz zalezy od ciebie.

Asiapa to Ty siusiaka układasz do góry? Dobrze zrozumiałam? Ja układam do dołu. Surykatka, możesz podawać nawet marchewkę wymieszaną z jabłkiem. Chodzi o to by wprowadzać tylko jeden nowy składnik do tych które już wprowadziłaś. Wówczas będziesz wiedzieć co maluchowi szkodzi. Ja zaczęłam od jabłka, ale chyba lepiej od marchewki. Potem dałam marchewkę, następnie marchewkę z jabłkiem i wprowadziłam kaszkę ( gluten). A potem ziemniaki z marchewką, szpinak z ziemniakami, dynia z ziemniakami. Każdy z produktów po 4 dni. Początkowo słoiczek starczał na 3 dni ( a nawet starczyłby na 4 dni). Aż dzisiaj wciągnął cały i patrzył żeby mu jeszcze coś dać. Tu masz linki do stron o wprowadzaniu posiłków: http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka.html http://www.rodzinko.pl/kuchnia-bobasa/2008-wprowadzanie-nowych-pokarmow-schematy-i-zalecenia.html a tu o glutenie: http://www.bobovita.pl/cms/images/clipart/PDF/gluten.pdf To wasze maluszki bardzo mobilne. Mój jest na etapie przewracania się z brzucha na plecki. Ale cały czas sobie powtarzam że jest najmłodszy na forum, wypiął się na mamę i urodził się we wrześniu. Natomiast w wadze goni starszych sierpniowych kolegów. Waży już 8 kg.

Lady wszystkiego o czym tylko marzysz🌻 🌻 🌻 sto lat nie będę spiewała bo dziecko sobie wystraszę:-D :-D :-D

i mam dwa internety:-D bo od dzis nowy (lata jak marzenie odzwyczaiłam się juz ze na youtubie mogę sobie coś od razu obejrzec) stary wypowiedziec nie tak łatwo najchętniej podałabym ich do sądu za pewne rzeczy nie uwzględnione w umowie ale z tak złodziejską firma nie wygram. oberwało sie paniom w salonie oberwie się i konsultantom jak juz łaskawie odbiora tel.

Aga, mój też wrześniowy i też tylko przewrotu z pleców na brzuszek, powoli opanowuje też odwrotnie. Asiapa, siusiak do góry?! A to mnie zaskoczyłaś. Ja ukladam do dołu. I dość rzadko mamy wypadki:-)

Asiapa no mnie tez zaskoczylas, ja tez zawsze w dol prosciutko ukladam. W gore? Hmm no jakos tez sobie nie moge wyobrazic, wygodnie mu bedzie? Matko dziewczyny to ja mam malego glodomorrrre, bo wciaga miske zupy 200 ml naraz. Pol roku konczy 25.lutego.

Aga Jabi, mój też tyle wciąga. Nie wiem, gdzie mu to idzie, bo żaden z niego kolos, 7.260kg na chwilę obecną:-)

No tak mi doradzila doktorka zeby ukladac do gory i ponoc tak tez sie robi przy wodniakach jaderek tylko ze wtedy cale genitalia sie podnosi do gory ,u mnie sie sprawdze ae robie tak tylko w nocy maly sie nie kreci wiec chyba mu to nie przeszkadza a dzien niech siusa w najlepsze gdzie chce

Helooo POo 7 godzinach poza domem nogi mi z tylka wychodza!! Po rehabilitacji podjechalam do tesco zakupic te sloiczki w promo, soczki i pieluchy. Wracam do auta, zapakowalam mame i młodego do tylu i odpalam silnik i co widze...karteczke za wycieraczka. Otwieram a tam na napisane "Prosze o kontakt w sprawie lusterka" ..Skierowałam wzrok na lusterko i ...SHIT!! kto smial uszkodzić moja Zośke!! Pancio przyjechal po 5 min ,a ze byl przystojniaczek hihi to nie mialam checi sie na niego wydzierac. Ustalilam znim ze jak M wroci to albo dogadamy sie finansowo albo z ubezpieczenia,Bo ja sie nie znam na tych łapówkarskich sprawach. Ale rzadko sie spotyka tak w miare uczciwych ludzi :) Potem podjechalam do auchana na spozywcze i qrna jestem na rondzie, i widze ze wbija mi sie na droge rozpedzone auto.... mysle sobie ze pewnie sie zatrzyma w ostatniej chwili...ale gdzie tam!!! Dałam po hamulcach i wytrabilam debila....Q!!!! co on mnie nie zauwazyl....idiota jeden. Pomyslalam ze moglo by dojsc do kolizji to bym wymienila moj uszkodzony zderzak z jednej strony ale on jechal dosc szybko to niedaj Boziu byly by gorsze skutki a po co ryzykowac. Pozatym auto staloby w warsztacie i nie moglabym jezdzic na cwiczenia, bylabym uziemiona!! Troszke mi sie gorąco zrobilo przy tym gwałtownym hamowaniu .... Odstawilam przed chwila auto do garazu i qrna jutro nigdzie sie nie ruszam.... trzeba w domku posiedziec w koncu. Jestem taka padnieta po tych zakupach... ten czas tak szybko uciekal ze szok. Teraz obejrze eMke i lulu pojde. Dzisiaj nawet ciepło bylo. Qrde tak mnie rwie kregoslup w odcinku dolnym. od noszenia, od dzwigania nosidelka, wózka itd..potrzebuje jakiegos masazu normalnie.

dzieki kochane za zyczonka jeszcze raz 🌻 👄 Jakos pusto dzis wieczorkiem. Ja tez dzis bylam w tesco, kupilam kilka tych sloiczkow, ale mała jakos w ogole nie chce jesc obiadkow, warzyw no chyba ze sa slodkawe jak burak czy dynia. Owoce jeszcze zje no i oczywiscie ulubione mleczko jest jeszcze. Kaszki w ogole nie daje bo nic to nie zmienia, niepotrzebne kalorie. No tymkowa to mialas dzien pelen wrazen ;) Dobrze ze trafilas na uczciwego kierowce. U mnie dzis na kolacje urodzinowe krewetki, zapraszam :D

Tymkowa🌻 Ty to lepiej na tyłku posiedź, bo zmroziły mnie Twoje dzisiejsze przygody:O \Lady🌻 stawiasz coś?❤️ Fanki FB....jeśli macie kontakt z Olinką, Łazanką i Greys to napiszcie im, że DJ całuje, tęskni i pozdrawiam serdecznie! koteczkowa🌻 doskonale rozumiem Twoją decyzję o usunięciu zdjęć :O Ale odzywaj się do nas częściej!

Dziadek prosze dla Ciebie wielka porcja! Robie tak najprosciej, oliwa, na to czosnek w ogromnych ilosciach, smaze, dodaje krewetki przyprawy i natke z pietruszki. Wersja najszybsza:D

I do tego moja najulubieńsza:P Tylko żeby dziecko nie dojrzało co jem, bo zeżre mi Bandyta❤️ wszystko:O

aaa dzisiaj rodzinka.pl zamiast eMki. Tez moze byc ;))) super ten malutki chłopaczek;_)) DJ zaraz przekaze Twoje uściski i pozdrowienia na fb. Zajadam śledzie w ziołach, ale krewetki tez wciągne;) Poprosze;)

To żeby nie było, że tak na krzywy ryj:P to ja salatkę niosę:D Rucola i inne trawy, prażony słonecznik, oliwa, odrobinkę octu balsamicznego, sól, pieprz!