Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Lady--zdrówka dla małej!! Ja daję vit.C małej, przy katarze super pomaga. No i wapno.

Dołączamy dzisisaj do półroczniaków! z tej okazji mamusia zabiera synka na spacer na bulwar w Gdyni. Wieczorem jakas gorzka zołądkowa ze spritem poleci . ciaooo

Hej. Lady zdrówka dla Gosi zyczę :) Misiaczkowa bez spodni powiadasz - masz twardy sen kobieto też tak bym chciała ja na muche w pokoju się budze. Tymcio 100lat zyczymy :) zabierz mamie tą żołądkową :) amber co do linii to ją nadal mam ale już nie tak ciemną jak wczesniej. u mnie jest ładnie na zewnatrz ale bez słoneczka :( ide moze jakies brzuszki zrobie jak mała spi.

dziewczyny dzięki wsparcie🌻 Na szczescie Malgorzata juz znacznie lepiej dzis sie czuje. Miło uslyszec ze nie tylko ja tone w takim balaganie:P Na razie mam w miare czysto. Jak znam zycie to do wieczora bedzie znowu taki sam balagan jak wczesniej. Tymkowa🌻 dla Tymona! 100lat oczywiscie i całuski! misiaczkowa- hehe dobre z tymi spodniami! Nie placz, teraz tyle ludzi stracilo prace , ciesz sie ze masz gdzie wracac, przyzwyczaicie sie szybciutko. amber- super! ja tez ostatnio wyskoczylam na miasto z kumpelami, mozna sie rozerwac i odpoczac :) Ide teraz do siostry bo ma biznes do mnei jakos 🌻 buźka👄

To chyba wszystko przez to, że praktycznie rok siedziałam w domu, odkąd urodziłam Lenkę to na palcach jednej ręki mogę zliczyć wypady bez dzieci :o No i chyba zdziczałam :o kwii ;)

amber1-tez mam wciaz te linie, nie znika,nie wiem jak sie jej pozbyc,sa jakies cudowne kosmetyki?? :) w sumie sie juz do niej przyzwyczailam,nie zauwazam juz jej..ale lepiej byloby miec czysty brzuch.

Tymkowa wszystkiego naj naj dla jubilata 🌻 🌻 🌻 mum zniknie zniknie ja juz nie mam. misiaczkowa powroty do pracy sa koszmarne- czy to po dłuższym czy to po krótszym urlopie- ale się wciągniesz do rytmu powoli.

Hej ktos pisal o balaganie-u mnie hyba jakas bomba wybuchla i tak to mniej wiecej wyglada. Remont kuchni tak mnie zalatwil. Pasek na brzuchu-u mnie zniknol,zobaczylam dopiero dzisiaj. Dziewczyny nie martwcie sie brakiwm zabkow,czym pozniej wyjda tym lepiej,a wyjda na pewno. Powrot do pracy to stresujaca sprawa,ja na razie siedze w domku i raz sie z tego ciesze a raz nie. Cos jeszcze mialam napisac,ale zapomnialam. Uciekam do malowania kuchni.

HEJ Wszystkiego najlepszego dla kolejnych półroczniaków :) Wczoraj pojechaliśmy rehabilitację , jednak gdy pani dr obejrzała małą to stwierdzila że rehabilitacja jest niewskazana gdyż Martynka kręczu szyi niema. Zaprosiła nas jedynie na krótki instruktarz jak ćwiczyc z maluszkiem aby ułatwic mu nauke raczkowania i samodzielnego siadania. Dostałam opiernicz ze pozwalam małej siadać ponieważ sama musi się tego nauczyć. Ogólnie to powiedziała że dziecie jest całkowicie sprawne ruchowo. U nas dziś normalnie wiosna zawitała :) na termometrze ujrzałam 13 stopni. No i zaliczyłyśmy prawie 3 godzinny spacerek

dziewczyny zaraz mi nos odpadnie, nie wytrzymam, piecze, puchnie szok! misiaczkowa- no ja tez Cie rozumiem bo raz bym poszla w jednej chwili ale zaraz robi sie żal ze mala by beze mnie zostala. Dasz rade, poczatki najgorsze ale to kwestia przyzwyczajenia Ide sie troche poloze jak mała spi! Wpadne pozniej

hejka, Tymkowa - najlepszego dla jubilata TNKS -pisalas ze mala cos uczulilo, jak to wyglada u was, bo moja ma taka drobna kaszke na czole wczoraj zobaczylam i tez nie wiem z czego bo roznie je. Lady - zdrowka dla Gosi. Zamowilam ksiazke ale przywioza mi dopiero koncem marca. Kupilam tez ta placente i od Stapiz szampon, odzywke i plyn ochronny do prostowania wlasow. Mam nadzieje, ze nie wylysieja nim mi dowioza.

a ja tam lubie wyrwac sie do pracy bylam wczoraj idzisiaj po 4 godziny. i jak to wystarczajaco fajna mama wcale sie nie zamartwialam co tam mala porabia i jak maz sobie radzi;)

100 lat dla Tymka! Właśnie Tymoteusz czy Tymon? Mt takie drobne ma na policzkach i kilka nie co większych na twarzy... Zastanawiam się czy to nie od glutenu :o czy nie dałam jej zbyt dużo.. Ranny ale dziś nieprzytomna jestem :o spałabym cały dzień... Mam nadzieje że mała zaraz mi przysnie to i ja się kimnę przy niej :P

mt- ja juz skonczylam wczoraj czytac. Bardzo mi sie podoba ta ksiazka, warto przeczytac. Tez bym tak chciala wyjsc na kilka godz wlasnie. Tyle ze ja musialabym szukac niani.Oj juz sie nawet nad studiami doktoranckimi zastanawiam. u mnie cisnienie 980hPa i tez zasypiam do tego ból glowy.

Wszystkiego Najlepszego dla Tymka. My do grona półroczniaków dołączymy jutro, ale na imprezkę zapraszam w poniedziałek. Na razie Antosiowi dobrze u babci.

Dobry wieczór :) TNKS, 190 ml to mało..Przyzwyczaiłam się do ściągania innych (nieco większych ilości) - jeszcze jakieś 2-3 tyg. temu ściągałam min. 250 ml, a teraz jak jest 200 to jest dobrze. Moim rekordem było 480 ml :D Sama byłam w szoku :D Co do porządków..U nas bałagan robi się zanim dokończę sprzątanie :o Amber, to gdzie mam podrzucić mego rannego ptaszka? :D Jak mi się marzy pospać choć do 8-9ej... Amber, ja też mam jeszcze tą linię...Zebry z klasą jesteśmy ;) Ja za półtora tygodnia idę w weekend na wieczór panieński :) Pierwsze takie wyjście od roku :D Normalnie nie wiem czy będę umiała się zachować ;) U nas też dziś ładna pogoda była - iście wiosenna i półtorej godzinki spacerowaliśmy :) Aż mnie się naładowały akumulatory :) Czeka nas ciężka noc...Mały jak zjadł o godz. 14ej 80 ml kaszki to nic nie chciał jeść i tak poszedł spać :( Ani łyżeczką, ani butlą.... :(

hehe vilia nie panikuj! To tak jak z jazda na rowerze... jak pojdziesz i bedziesz juz w towarzystwie to odruchowo bedziesz wiedziala co robić;) Tego sie nie zapomina:D:D Tnks a te odtluszczone rzeczy to kupujesz wszystko w makro czy w jakis innym markecie?

heloł! Melduję, że my dziś po szczepieniu WZW, mój mały rycerz nawet nie jęknął, tylko lekko się skrzywił po wstrzyknięciu, a samego kłucia nawet nie zauważył. Wagę odnotwano 8800g- Pudzian rośnie :)

Hej Babeczki ;) Po prostu nie wyrabiam na zakrętach!!! odkąd wróciłam do pracy w domu nic nie mam zrobione,a wieczorem jestem tak zmęczona,że padam na pysk,a jeszcze idę na szkolenie z dietetyki i jak ja mam to wszystko pogodzić no to pomarudziłam sobie Martynka bardzo dobrze zniosła zmiany,babcia jest wspaniałą instytucją ;) Tymkowa buziaki dla Tymusia :) TKNS i aga spóźnione buziaki dla Kalinki i Piotrusia ;) ;) Lady dużo zdrówka dla Gosiaczka :) Vilia mam nadzieję że z nogą już ok dziewczynki przepraszam ale nie nadrobie wszystkiego Buziaczki dla wszystkich

ciotko - pokazano nam 3 ćwiczenia które wzmaciają rączki aby dziecko się nauczyło podpierać aby usiąść i nóżki aby udzwignęły pupcię. Niewiem czy uda mi sie to opisać :) ale spróbuje 1. dziecko leży a my łapiemy je za prawy bark i lekko podnosimy a lewą rączkę zostawiamy opartą na podłodze i przenosimy ciężar ciała dziecka na nią i tak chwilę powinno się utrzymać aby właśnie ćwiczyć podpierania ciała. I ważne aby dłoń przyjegała do podłogi a niebyła zaciśnięta . I potem tak samo robimy chwytaja c dziecko za lewy bark 2. rodzic siada na podłodze z wyprostowanymi nogami i opiera maluszka brzuszkiem o jedną ze swoich nóg tak aby cały ciężar ciała napierał na kolanka dziecka. Mozna te ćwiczenie wykonać przy pomocy wałka podłożonego pod brzuszek maluszka. Dziecko w tym momencie odpycha sie nóżkami ćwicząc podnoszenia. 3. siadamy z wyprostowanymi nogami i sadzamy dziecko tak aby opierało się o nasz brzuch. Prawą rączkę dziecka kładziemy na swojej nodze tak aby dotykała łokciem i dłonią. I tak przechylamy maluszka w prawą stronę znowu żeby oparło sie na tym łokciu. I potem ćwiczymy druga raczke. Mam nadzieje że w miare zrozumiale to opisałam . :)))) Pani dr powiedzialą że dziecka miejsce jest na podłodze na której powinno samo wykonywac różne akrobacje i nic nie robic na siłe czyli nie sadzac dziecka dopóki samo się nauczy. A jak juz będzie raczkowało to i samo usiądzie z pozycji leżącej. Taki wykład dostałam że aż wypieków dostałam.

As- no w końcu się odezwałaś, ja już nie raz tu Cię próbowałam 'wywołać', ale zapadłaś się normalnie pod ziemię ;) Normalnie utwierdziłas mnie w przekonaniu, że powrót do pracy wywróci i tak wywrócony świat do góry nogami...Jeszcze miesiąc względnego 'spokoju'. Fajnie, ze Martynka spędza miło czas z babcią :) po cichu zazdroszczę, że masz możliwość oddania Małej w ręce babci :)

Vilia teściowa wspaniale zajmuje sie malą ,mam naprawdę spokojną głowę jeśli chodzi o opiekę Mam nadzieję ,ze jak wpadne w rytm to wszystko bedzie mi łatwiej pogodzic już zauwazyłam,że z kazdym dniem jest coraz lepiej ;)

Wikula- dzieki za wskazowki jutro bede probowala As-80 - no to po tym kursie zapodasz nam tutaj jakas fajna dietke CUD:) bo moze nie doczytalas ale jest nas kilka na diecie, bynajmniej probuje byc;) Lady - a jak u ciebie, I faza juz minela? pochwal sie efektami. Ja jak narazie pokutuje za grzechy, waga stoi od niedzieli.

wikula dzięki tez jutro bedę ćwiczyła to się okaże czy załapałam:-D po 22 bodajże 20 na polsacie jest komedia wielki podryw. fajna. a przynajmniej kiedys mi się podobała:-D

As babolku 😘 witaj znów :D dzięki za życzonka ;) i witaj wśród pracujących ;) ja co prawda na pełny etat nie wróciłam jeszcze i często sobie robię wolne ( że niby na sprzątanie a leże z małą i się obijam ) :P ale obowiązki już mnie gonią ;) fajnie, że masz taką super teściową i Martynka dobrze się z nią czuję! Moja jest dla małej obcym człowiekiem... Moja teściowa choć ma aż 15 km do nas to pojawia się raz na 1-2 miesiące na 15 min i spada... Nie ukrywam, że mi to odpowiada, że nie muszę z nią dlużej przebywać, ale jakoś tak dziwnie mi się słucha od obcych, jaka to ona zakochana babcia... W każdym razie nie zostawiłabym z nią małej choćbym ją miała wziąc ze sobą do drugiego porodu :P Lady ja nie kupuje produktów bez tłuszczu, tylko z jak najmniejszą ilością węglowodanow, a jest taka zasada, że im mniej tłuszczu tym więcej wEgli... A kupuje te produkty gdzie bądż ;) wszystko bez problemu dostaniesz w tesco ;) A ja dziś piszę znów z mojego domowego spa :D siedze w wannie z maseczką na dziobie i udaje że jestem na wczasach :D A co do dietek? Jak tam efekty dziewczyny? Ja się zważę dopiero w poniedziałek:p chcę widzieć jakiś spadek ;) i póki co grzecznie alkoholu nie piję :D

Aaaa właśnie Wikula!!! Dzięki!!! I ja skorzystam z porad :D Citoka wielki podryw - chodzi o te dwie babeczki? Matke i córkE? Jeśli tak to i mnie się podobała :D mam też gdzieś na dvd :P

TNKS- przyznaje bez bicia, dziś zgrzeszyłam, kromke chleba zjadłam i pół drożdżówy, i resztę z potrawki chińskiej po Mikołaju bo tyfus nie lubi. Ważyć się nie ważyłam , tak jak ty zobacze w poniedziałek. Ale coś słabo, przez moje diety i rzucanie diety mój metabolizm jest taki spowolniony, że gorzej być nie może.