Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

hejjjj dziwczyny ,wieki mnie tu nie było ,ale czytam kiedy mogę a to sie ostatnio bardzo rzadko zdarza,moje bestie szaleją na całego ,nauczyły sie wstawać na nózki a coza tym idzie ganiają po całym domu ,Boże,są wszędzie a razem z nimi ciągły bałagan którego juz czasem nie jestem wstanie ogarnąć:p Juz za nimi nie nadążam jak sie rozejdą oboje w inne strony .Mamy juz po 6 zebow teraz małej idą trójki i dobitnie nas o tym informuje szczegolnie nocami .co do fatum chorób to nad nami też od jakiegoś czasu wisi,juz drugi tydzien się wszyscy męczymy począwszy od zapalenia gardła ,zębów i zapalenia spojówek a mnażąc to razy dwa mamy istna apteke w domu.U mnie też zaczął się etap wysówania szuflad ,Piotrus juz zaeksponował nam swoją siłe wyrywajac zawiasy w szafie .w maju sie przeprowadzilismy na swoje ,heh niby swoje ale tescie mieszkaja pod nami więc co wieczor podczas usypiania dzwonimy o nich ze usypiamy dzieci i zeby łaskawie nie jebali drzwiami i zamkneli psa w domu bo juz mnie do szału doprowadza,niedługo przestane tu wyrabiac nerwowo.Mieszkanie z szanowna tesciowa i tesciem ktory nie ma czasu nawet z wnukami sie przywitam nie bylo szczytem moich marzen ,ale jak juz tu włożylismy tyle kasy to musze jakos przepękać TNKS wielkie gratulacje dla Ciebie,Twoja dzidzia pewnie jest dumna że ma taka zdolna mamusie:) Hjk my juz mamy koszyczki na rowerach takie wiklinowe w starym stylu ,tak mi sie spodobaly w sklepie ze musialam je miec,na początku wątpiłam w ich bezpieczenstwo i stabilnosc bo tam nie ma pasów ale juz po pierwszej jezdzie bylam spokojna bo z nich poprostu nie da sie samemu wyjsc a male w nich nawet zasypiaja,z czasem zmienimy je na normalne bo one sa wieszane na kierownicy i troche ciezko manewrowac na zakretach

asiapa no to masz kołowrotek że hej! ło matko ja sobie nie wyobrazam jak ci sie dzieciaczki rozchodzą jak je łapac :-D a mieszkania z tesciami współczuję a wiem co mówię :-D :-D :-D i nie przejmuj się że mało sie garną do dzieci bo moli przesadzali w drugą stronę i tez dobrze nie było.

Asiapa ja tez mam ten wiklinowy i tez spróbuje ,tylko dzis mojego przycisne, żeby mi to zrobił bezpiecznie.

Gość aga 15510
Ja tez jestem przeciwnikiem przebijania uszu, malowania paznokci i farbowania włosów takim maluchom. Uważam ze należy pozwolić dzieciom byc dzieckiem, a nie na siłę robienie z nich dorosłych. Weekend szybko mi minął, juz drugi gdy miałam gości. Nawet nie miałam czasu by coś tu napisać. Nocami nie wyrabiam, mlody budzi sie i płacze dopóki nie dostanie cyca. I to kilka razy. W rezultacie juz od 22 ląduje w moim łóżku i karmię go przez sen. Za miesiąc urlop to spróbuje to zmienić. Teraz nie mam na to sił. A spał mi juz tak ładnie. W grudniu potrafił przesypiać całą noc. Wiem ze tylko utrwalam złe nawyki, ale moja pobudka przed 4 rano skutecznie odstrasza przed ich eliminowaniem. Pozdrawiam ze słonecznego Trójmiasta.

Hej laseczki aspira kobieto masz podwójne szczęście i podwójne troski. Ją czasami przy moim Kacperku nie wyrabiam. A ty masz podwojnie. Już po chrzcinach posprzątalam,dzisiaj dokanczalam. Jeszcze zaprosiłam na dzisiaj rodziców na obiad i lody. Już odpoczywam. Mały śpi a ja leze. Kacper w kościele nie płakał ale ciągle skakał na ławce i chrzestnej córeczkę 4-miesięczną zaczepial przez całą mszę. Ale masz już z głowy ,bo te ctrzciny wisiały na nami. Teraz na początku sierpnia roczek, a w lipcu mam jeszcze 50 mamusi i 75 lecie babci i 30 koleżanki. Więc imprez się szykuje że szok.

Hej! Ale dziś u nas ukrop...Normalnie słonina się topi ;) aż sięmarzy swój kawałek trawki i piknik pod drzewkiem :)

Zabijcie mnie wzrokiem i klawiaturą, nie zaglądałam tu z miesiąc chyba, kajam się do stóp Paniom, dodam na swą obronę,że myślałam o Was intensywnie, bo szkoda mi tak porzucić forum. Za 2tyg kończę z pracą więc wiecej czasu na poskromienie mojej małej armii. NIe wiem co wam napisac, no wszystko w porzo:-) Filip zasuwa za rączki, za pchaczem i jest bardzo pogodnym chłopaczkiem:) Zarezerwowałam nam wakacje w Karwi od 4sierpnia, nie wiem jak się zapakujemy na ten wyjazd, ale już sie cieszę. ściskam mocno w pasie każdą z osobna. Lowju ol!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co tu tak pusto?? olinka, to już urlop niebawem :) Fajnie :) żeby Wam tylko pogoda dopisała. A reszta gdzie? Dziadek, TNKS, pocahonstas, agi i mogę tak wymieniać bez końca...Wstawać i na forum zaglądać ;) Miłego dnia życzę :) Dziś znów zapowiada się upalnie.

Hej Vilia ty jak zwykle pierwsza dzień rozpoczynasz.Ale gorąc się zrobił co?Normalnie ze skrajności w skrajność jak nie zimno i deszcz to upały masakryczne.My wczoraj z małym przesiedzielismy w ogródku pod parasolem i w baseniku ale wieczorem juz był zmęczony tym upalem.A basen kocha miłością pelną i tylko spogląda z zazdrością,że siostra szaleje w większym niż on ma.Zakupiłam nareszcie trampoline,zdecydowałam się na 4 metrówke.Szkoda mi było kasy bardzo ale córcia się dołożyła no i od wrzesnia miała obiecaną ją za świadectwo z paskiem.Pasek będzie więc obietnicy trza dotrzymać.Jeszcze został mi zakup fotelika i koniecznie dziś kubka ze słomką z uchwytami,bo nie wyrabiam juz z kupowaniem soczków w kartoniku a mały ma manie picia przez słomke teraz.Pozdrawiam serdecznie wszystkie.

Gość TNKS-terminn
Hej! Asiapa jak się mają moje 5 do Twojej codziennej walki? Nijak! Standardowa chylę czoła i pokłony biję !!! Jesteś niczym Bruce Lee - King Bruce Lee - karate mistrz :D ucałuj dzieciaczki Olinka witaj babolku Hjk pytalas o koszyk, ja mysle nad zakupem wiec póki co nie pomoge ;) Pocahontas gratulacje z okazji prztrwania chrzcin :) Dziewczyny wybaczcie, ale ja siedze w notatkach :o także chwilowo pozwalam sobie nie odpowiedziec wszystkim :) wybaczycie ? Vilia 😘

Hej laseczki u mnie masakra . W nocy mały dostał zapalenia krtani . Byliśmy u lekarza o.3:40 w nocy prywatnie dzięki bogu dobre leki przepisał. Ale po3h wzywalm karetkę bo mały aż się dusił, oddechu nie mógł złapać . Jak przyjechali on się uspokoił. Zabrali nasdo szpitala. Ale wypuscili do domku i czuwamy . Już jest lepiej. Jejku co ją.dziś przeżyłam to dopiero teraz do mnie dociera i łzy mi lecą same policzkach. Buziaki Spokojnej nocy życzę ...

Pocahontas, współczuję.. :( Mam nadzieję, ze teraz będzie już tylko lepiej i szybko zapomnisz o tych przykrych przeżyciach. A jak KAcperek? Lepiej? TNKS, Ty faktycznie chcesz mieć same piątki :) Normalnie 'świadectwo' z czerwonym paskiem będzie ;) hjk, wpraszamy się na kąpiele w baseniku ;) :P

Pocahontas- trzymam kciuki i duzo zdrowka dla Kacperka. U Nas skwar i zaduch po mimo ze w nocy burza byla. Wychodzimy dopiero Po 17 bo w domu chlodniej.

Gość TNKS-terminn
Pocahontas boroczko to przeżyłaś... Zdrówka dla Kacperka !!! Vilia a pewnie, że chcę :p a co!? Ale nikłe szanse :o w pt najtrudniejszy egzamin i nie jestem pewna za wynik, a potem praca zbiorowa wiec tym bardziej nie jestem pewna za moja grupe ;) Hjk koszyk zamocowany? Mt u mnie to samo! Oddychac się nie da :o i nawet burzy nie było :(

pocahontas wspolczuje Ci Tych przezyc! jak Kacperek sie teraz czuje? powiedz mi Kochana od czego Wam się to zaczęlo?? TNKS jak dajesz rade z tymi tonami notatek i Kalinka?? nie zjadła ci jeszcze zadnej kserówki?? MT zazdroszcze pogody u nas nioe jest beznadziejna jak przez ostatnie 2 tygodnie ale cieplo tez nie jest :( pozdrowka dla all of you ;)

Witam wszystkie z samego rana :) U nas dziś pogoda się nieco popsuła - zachmurzyło się i automatycznie jest chłodniej - ale w tym względzie to akurat dobrze :) bo za gorąco było. TNKS, to będziemy trzymać mooocno kciuki, zeby się udało i średnia 5,0 była :) Ja coś ostatnio znów zmęczona jestem i padam na twarz :o Trzymam mnie przy życiu wizja urlopu w przyszłym tygodniu :D aga, jak się czujesz? :) Dziadek, misiaczkowa, as, Lady, amber, koteczkowa, aga_jabi, zoja i pozostałe dziewczyny - GDZIE JESTEŚCIE? Tymkowa też przepadła jak kamień w wodę.. Miłego dnia :)

Hejka!!! Wracam do Was juz na stałe, postanowilam bo bardzo mi barkuje tych pogaduszek. Pusto w zyciu bez Was sie zrobilo, ostatnio moje zycie nabralo takiego tempa ze nie mialam kiedy siąść do kompa i napisac. Od razu sie przyznam ze nadrabiac nie bede, dołączam sie na bieżąco. My jestesmy teraz nad morzem, jednka pojechalismy. Pogoda byla super do dzisiaj bo wyszly chmury ale zdarzylam juz sie spiec na raka. Gosiulka przeziebiona juz pojechala, z nosa cieknie i pokaszluje, ale jakos dajemy rade. Dziaij z racji pogody jedziemy na wycieczke do Kołobrzegu. Uwielbiam morze i ten kojący szum fal, szkoda ze mamy do niego tak daleko. Zapomnialam wziac tel z domu, sprawdzilam dzis na poczcie i kurde 17.06 dostalam na skrzynke nastepne tlumaczenie artukułu naukowego :O Ciekawe na kiedy termin i kiedy to zrobię. Najgorsze ze nikt teraz nie moze sie do mnie dodzwonić:O Musze choc troche doczytac co Was przez ten czas słychać. Zauwazylam tylko ze tnks pilnie sie uczy:) Gralutuje sukcesów:)

Hej!Vilia ty jak zwykle pierwsza a do baseniku zapraszamy mamy mały i duuuży dla nas.TNKS koszyczek nareszcie wczoraj zamontowany.Mój dorobił taka specjalną podpórke,żeby koszyk sie nie zsunął na jakiejś dziurze,poprzykręcał i jest git.Jazda próbna była,mały zadowolony więc zaczniemy wycieczki rowerowe teraz.U mnie juz wczoraj wieczorem sie troszke ochłodziło ale dziś zapowiada się pogoda choć może nie aż taki upał na szczęście.Ale w nocy w domu mam straszną duchote,okna pootwierane oprócz naszej sypialni gdzie mały śpi.Czy wy otwieracie okna na noc tam gdzie dzieci śpią?Pozdrawiam i razem z Vilią wzywam nieobecne do zameldowania się.Ps.ale Efka trafiła na pogodę nad morzem co?

Lady Ania witaj!Morze...Kołobrzeg jak ja zazdroszczę ale jeszcze niecały miesiąc i też je zobaczę i pochodzę po Kołobrzegu ach.............

pocachontas kochana masakra toś miała przezycia. współczuję. mam nadzieje ze juz z Kacperkiem lepiej. Lady noo!pisz tu zaraz jak ci sie udało wyjechac w terminie. co z pracą? i ładuj akumlatory ile wlezie.:-D u mnie tez dzis chłodniej i bardzo dobrze bo to było stanowczo za gorąco. polazłam po cos na strych wczoraj i myslałam ze juz nie dam rady zejsc- istna sauna moentalnie sie ciuchy do nie przykleiły. olinka 🖐️

Hej laseczki. Kacper czuje się o wiele lepiej. Kaszel krtani minął,al teraz ma karar i prawdopodobnie będzie zapalenie oskrzeli-tak nam lekarz powiedział. Jutro po południu jadę do kontroli. Aga a zapalenie krtani to nocną choroba. Wieczorem dziecko jest zdrowe a w nocy dostaje szczekające kaszlu. Niestety chłopcy przechodzą To o wiele gorzej,bo ich krtani jest trochę inaczej zbudowana niż dziewczynek. Oliwia też na to chorowała ale nie aż tak mocno. Jestem zadowolona że nie zostaliśmy w szpitalu,bo pewnie zlapalibysmy jakieś chorobska dodatkowo. Tnks wszystko pozdajesz na 5 i będziemy opisać twoje piękne wyniki. Więc trzymam kciuki. Też myślę o kupieniu malutkie basenu,bo nawet jak nad morze pojedziemy to zbierzemy. O właśnie kupienie dzieciaczki w morzu,tzn moczycie stopki ? ? Nie jedzą maluchy piasku? Uciekam i pozdrawiam ciepło. U mnie w lubuskim też chłodno się zrobilo.

Babki! Meldujcie kto i kiedy nad nasze morze to może jakieś wspolne plażowanie:) Ja 4.08 Karwia hjk, jak ty za miesiąc do Kołobrzegu to miej baczenie na mojego Mikołaja bo on na swój pierwszy obóz jedzie 21.07:) Zobacz czy będzie czysty chodził, jak poczujesz przykry zapach to znaczy,że to mój syn:-))) Lady, a jak ze szkołą? Też bym coś potłumaczyła .... a tak btw , masz specjalizacje tłumacza?

No kołobrzeg piękny, a plaża wspaniała! troche kropilo ale bylo cieplo. Teraz siedzimy i sie raczymy rybką a wiadomo rybka lubi plywać;) Pozdrawiam Was gorąco z nad morza!:D Ciotka wyjazd nie calkiem legalnie, dobrze miec lekarza w rodzinie ale nie wiem jak ja wroce wroce taka opalona po chorobie;) hehe Olinka- tlumaczenia mam dzięki męzowi ale super fucha bo siedziac w domu to robie a za jeden artykul dostaje niezla kase, ponad tysiaka wychodzi takze oby jak najwiecej tego było:) Jutro chyba Świnoujście planujemy bo tez maja byc chmury a w piatek na noc pewnie powrot, jak nic prawie 12 godz jazdy :O

Hejka Pocahontas - ja mialam na plaze basenik parasol i namiocik- muszle. Wode nosilismy z prysznica plazowego, bo morska slona. Mala uwielbiala piasek, ulubiona zabawa to moczenie rak w wodzie pozniej do piasku i do buzi.po Pol godzinie w basenie byla piaskownica:) W morzu tez sie moczyla Ale woda zimna byla, a w basenie szybko sie nagrzala. Hjk - ja mam w nocy wszedzie okna otwarte, mala spi w sypialni z nami i cala noc odkryta bo taki zaduch. Przez dzien Po domu w samym pampersie albo Body na ramiaczkach tylko. U mnie wlasnie Po Mega burzy, dolalo konkretnie Ale za to jakie powietrze!

Gość TNKS-terminn
Dzień dobrywieczór! Witam miłe Panie ;) A w szczególności to witam nasze córy marnotrawne :p Lady biedna chora ;) kuruj się babolku :) Olinka 1 raz bez mamy? Jak Ty to zniesiesz? Bo Mikołaj pewnie bez problemu hehehe :D swojA drogą teraz do mnie dotarło ile on ma lat! Ciągle byłam pewna, że jest starszy ( w sumie nie wiem dlaczego) a tak w ogóle to on jedzie jodu się nawdychać a nie kąpać :p wykąpie się po powrocie ;) Vilia dziś już środa a wiec do weekendu bliżej niż dalej :D Pocahontas - biedny Kacperek! Skąd u takiego malucha się biora takie choróbska? Masakra :o Hjk koszyczek przetestowany i mały zadowolony? Masz go z przodu? Nie wychyla się? Jaki masz koszyczek? Ciotko!!! A co u Twego dziecia? Dawno nam nic z jego życia nie zdradzałaś:p DJ a Ty mialas nam popisac jeszcze o swoim dziadku!!! Aga jak się czujesz? Aga15510 dojeżdżasz pociągami do pracy? Jak w nich w te upały? Aga_jabi a gdzie Ciebie wcięło? Jak Piter? Co zjada? Po cięzkim dniu oddaje się relaksowi w wannie i podsłuchuje jak m małej czyta na dobranoc Jakuba :) zimna kąpiel to zbawienie!!! U nas dziś 39 stopni termometr pokazal :o masakra jakas!!!

Gość TNKS-terminn
Ps. Kali namiętnie idą górne jedynki :o idą i idą i wciąz ich nie ma, ale wiem już co to rozpulchnione dziąsła :o musza ja strasznie bolec :o Wrócil jej za to apetyt, zwlaszcza na wszystko co twarde :)

TNKS u nas z zabkami podobnie, lewa jedynka to chyba na dniach wyjdzie bo dziaslo biale i bardzo spuchniete. Z dolnymi tak nie bylo chociaz tez sie dlugo przebijaly. A pluje sie Livia niesamowicie.

Gość TNKS-terminn
Mt 😘 mojej klusce się dolne przebijały całe wieki, ale nie tak dokuczliwie :o widze, że teraz ją to strasznie wkurza bo cały dzien warge podwija, same twarde rzeczy zjada i ciagle pcha coś do buzi, a dziasełka są 3 x takie grube jak były :( widac, że te ząbki już zeszły na dół, ale jeszcze się nie przebiły :( biedna się męczy:( Dziewczyny a jak Wasze maluchy zaczęły wstawać na nóżki to nie utrudniło Wam to zbytnio życia? Już nie mówie o tym że oczy dookoła głowy musze mieć i na sekunde jej zostawic nie mogę, ale usypianie wieczorne które zawsze przebiegalo bez komplikacji to masakra!!! Mala non stop wstaje na nogi! :o ledwo zywa, nieprzytomna i na nogach i beczy :o albo po łóżku raczkuje i miauczy :o co robic?

witam o poranku!:) Małgoś standardowo o 6 pobudke robi wiec juz od niedawna jestem na nogach. Z tym zwolnieniem to prawde powiedziawszy mi sie nalezy bo chora jestem juz od prawie 2 tyg , katar taki ze bez kropli to chyba bym umarła o kaszlu nie wspomne. Nie wiem co to teraz taki wirus kraży, Gosia ma to samo, kaszle jak gruźlik, bylam przed wyjazdem u lekarza ale pani doktor nic niewidziala, kazala tylko mucosolvan dawac ale to gówno pomaga. U mnie w szkole to samo , dzieciaki choruja a na zwolnienu byly juz 2 osoby. Jakas epidemia, najgorzej ze wyleczyc sie nie moge. Pisalyscie cos o roczku, ja tez naleze do dzikusow i ludzi spraszac nie lubie , nawet do tego stopnia ze tego roczku tez mi sie nie chce robic ale musze. Podawajcie jakies pomysly co do jedzenia robicie Mała przedwczoraj moczyla nogi w morzu a tak to spala w wozku albo na kocu siedziala, bawila sie piaskiem i kamykami bo tu ich duzo ale raczek o dziwo do buzi nie pchala. Widze ze bardzo jej sie podoba. Wojtek tez zachwycony:D Pływał na krokodylu, kumpli jakis poznal, nawet z niemcami sie bawi:D:D U nas na wschodzie tez podobno takie upaly a tu teraz tak sie ochlodzilo i deszcz przelotnie kropi ale na spacery pogoda dobra. Jutro ma yc juz slonce z tego co widzialam HJK napisz prosze jeszcze raz co to za koszyczek używasz? Gosi tez wyszly juz nastepne ząbki, ma juz razem 8 ząbkow:) Tnks- mi to wstawanie tez nie na rękę bo doszlo do tego ze zaczelam usypiac na rękach małgosię, bo tak samo wstwala i plakala cały czas a śpiąca była strasznie. Teraz stoi juz w lozeczku bez trzymania jakis czas.

czesc laseczki Lady a jak ci tam leci w tej szkole? zadowolona jestes czy nieszczególnie? mój mały ma juz 6 zębów ale wychodzą znienacka dwójki odkryłam jak sie juz bieliły nawet nie ma marudzenia.jest teraz problem z ich myciem bo o ile dolne mył z przyjemnoscią to przy górnych jest problem. TNKS u nas najgorzej było dzien po powrocie- mały sie odzwyczaił od domu i od naszego rytmu. ale potem poszło. kocha byc na podłodze i zasuwac po całym domu teraz jestem w stanie zrobic przy nim naprawdę duzo. a pomyslec ze tak sie bałam tego raczkowania:-P problem jest tylko ze sprzetami domowymi- odkurzacz ok mały stara sie go przekrzyczec ale na wesoło, pralka ok mały lubi zaglądac w okienko jak sie pierze natoiast reszta sprzetów to istnny horror- blendowac sie przy nim nie da, suszarki włączyc tez nie a wczoraj uruchomiłam maszynkę do mielenia miesa po raz pierwszy od dawna i chyba po raz ostatni, no chyba ze nastepnym razem bede uciekac do garazu. mówię wam istna jatka była:-D mały sie darł w niebogłosy chłop mój sie na mnie darł że dlaczego nie kupiłam zmielonego od razu, ja sie darłam na niego pies szczekał i telefony sie rozdzwoniły jednoczesnie:-D :-D :-D strasznie wrazliwy na dzwieki jest ten mój potomek, nawet auto szybciej za oknem przejedzie to uszy juz tam nakierowane:-D no ale ogólnie jest ok :-D