Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguragulina

Ile kosztuje żłobek??

Polecane posty

Gość aguragulina

jak w temacie?

Gość aguragulina
okokoko masz dziecko w żlobku? jak tam jest, ile pan sie opiekuje iloma dziecmi? mowisz ze maja dobra opieke?

Ja jestem bardzo zadowolona, mój syn już drugi rok chodzi. Ja wiem, że większość tutaj jest przeciwna. Ale jeśli miałabym jeszcze drugie dziecko, to też chciałabym żeby chodziło do żłobka. Panie odwalają kawał dobrej roboty, dzieci wychodzą przeszczęśliwe, uczą się nowych rzeczy, jest czysty, ma sucho, jest najedzony, ma uśmiech na buzi i stały kontakt z dziećmi. Teraz w starszej grupie jeszcze przynajmniej raz w miesiącu jest teatrzyk. Mają język angielski itd. Fakt chorował, ale przeszedł co miał przejść i jest ok. Pań jest chyba 2 opiekunki i 1-2 do pomocy na około 20 dzieci. Ale wiadomo raz ich jest 10 raz jest 20.

Gość od jakiego wieku mozna dac do
zlobka?/// i czy ktos wie ile prywatnie kosztuje? ile godzin dziecko tam spedza?

za 8h dziennie prywatny we Wrocławiu 700-900zł zazwyczaj od 5mies. przyjmują

U mnie w mieście prywatny żłobek kosztuje: 300 zł wpisowe 650 czesne wyżywienie 6,5 za dzień czyli około 150 zl. Co do tego od jakiego wieku, to chyba od momentu kiedy mamie kończy się macierzyński, czyli ok 4-5 miesięcy, to we wszystkich żłobkach. Czas przebywania, u nas jest od 6:30 do-do 17:00

Gość od jakiego wieku mozna dac do
jest cos inaczej niz w panstwowym?

Gość samam mammamaa
Ja w panstowym place .150zł stala oplata + 5zł wyzywienie. To jest ok. 260zł miesiecznie + 13 zł chusteczki i rytmika. mOJA CORCIA poszla jak miala 1, 5 roku.Mala super sie rozwija bo ma staly knatkt z dziecmi, duzo nowych rzeczy sie uczy.U mnie zloebk czynny od 6-16.30.I praktycznie moja corka jest caly dfzien bo taka mam prace. Zachorowala mi w 1 miesiacu az 2 razy.Miala zapalenie oskrzeli.Odpukac narazie nie choruje.

Gość kuyctkuiyoiu
w dużych miastach jest od 4 czy 5 miesiąca. ja mieszkam w 50 tys. mieście i żłobek tutaj jest od ukończenia przez dziecko roku i to za bardzo nie chcą w tym wieku przyjmować.

Gość a moje dziecko zapisalam
10mcy temu i nadal jest na liscie rezerwowej 77 w kolejce do panstwowego zlobka :(( prywatny zlobek od 800zl kosztuje u nas panstwowy ok 200

u nas państwowy żłobek razem z wyżywieniem kosztuje ok 300 zł. niestety też się czeka około roku, dlatego dziecko mam zapisane już teraz :) przyjmują od 5 miesiąca, a w prywatnych nawet od ukończenia przez dziecko roku.