Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _protesująca_

ZWOLNIENIE LEKARSKIE W CIĄŻY POWINNO BYĆ 80%!!!!

Polecane posty

Gość rodziny ofiar
wyludzenie zwolnienia czy renty to zwykla KRADZIEZ. odszkodowania dla ofiar to normalna sprawa, po to sa ubezpieczenia i przyznaje sie je LEGALNIE; widzisz roznice? Nazwij rzeczy po imieniu, siedzisz na lewym zwolenieniu- okradasz innych platnikow. Ja podkreslam koszty tego procederu, ty mozesz sie usprawiedliwiac ze inni tez kradna. w USA taka wycena zycia to norma i nikogo nie oburza. wycenia sie wg poziomu zarobkow jaki dany czlowiek moze w zyciu osiagnac i przyznaje odszkodowanie rodzinie, ktora te dochody stracila. jesli w wypadku zginie ceniony lekarz to jego zycie bedzie wycenione wyzej niz zycie sprzatacza.

a w mojej rodzinie potracil na pasach moja ciocie taki jeden niekompetenty to tez chyba poprosze o milion

sie tak nie podniecaj bo to zabawne gUpoty pierdoczysz idz stad ofiaro losu

Gość dokladnie tak jest
no wyobraźcie sobie ze jestem mamą 2 dzieci i wiem doskonale jak czlowiej czuje sie w ciazy. Ale wlasnie tym biegaeniem na zwolenienia czlowiek robi sobie krzywde, bo pracodawcy nie chca zatrudniac mlodych kobiet, bo taka zaraz zajdzie w ciaze, potem L4, potem macierzynski i nie ma kobiety w pracy grubo ponad rok!!! nie ma sie co dziwiec, ze nie chca zatrudniac mlodych kobiet- sama w zyciu bym nie zatrudnila jesli bylabym pracodawca ! tylko facetow ! i same jestescie sobie winne oraz przekupni lekarze

to zgłoś się na ochotniczkę że chcesz mieć 80%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! płacę wszystkie składki i ZUS i nie pozwoliłabym sobie tego zabrać.zarabiam 1400zł na rękę, wynajmuję mieszkanie za 900zł + opłaty, poza tym trzeba też coś jeść. na zwolnieniu jestem tylko i wyłącznie dlatego że mam pracę fizyczna i po 12h, dochodzą do tego różnie choróbska które zagrażają dziecku. gdyby było inaczej na pewno bym pracowała. jesteś trochę niesprawiedliwa...

i dlatego właśnie ja szanuję swoją pracę... bo sama czuję sie w niej szanowana... i może to też ważne, by mieć pracę którą się lubi w której się dobrze człowiek czuje? wtedy nie byłoby tyle kombinowania wkoło...

ale przecież wiadomo, że nie chodzi o takie przypadki, gdy praca jest albo bardzo ciężka/uciążliwa albo w jakikolwiek sposób zagraża ciąży...

ojaaa ofiaro co ty pierdoczysz chyba nie znasz sprawy bo oni chca akurat od panstwa szmal i nie placili skladek na ubezpieczenie na zycie na milion . no baranica jakas uparta. a jak dziewuchy naprawde nie moga pracowac bo z ciaza jest roznie to niech nie pracuja placily skladki wiec maja prawo

Gość l4
mi gin wystawił l4 od razu przy pierwszej wizycie bo ciąża była zagrożona.Gdy zagrożenie mineło chciałam wrócić do pracy ale lekarz powiedział ze robie to na własne ryzyko bo w firmie w której pracuję warunki nie sprzyjają ciężarnym.Zadzwoniłam do szefowej i ona mi też powiedziała,że nie mam po co wracać bo przy komputerze mnie nie posadzi powyżej 4 godz.a innym będę tylko zawadzać!!!Poczułam się dyskryminowana!!!Po 3 miesiącu mojej nieobecności koleżanki doniosły mi ,że przyjęli nową dziewczynę na moje miejsce i nie na zastępstwo!!!

Gość rodziny ofiar
dziewuchy? pierdoczysz ? pisz do mnie po polsku a nie swoja gwara z Pierdziszewa dolnego. zolnierze, ktorzy zgineli w katastrofie samolotu CASA byli na sluzbie i z tego wzgledu powinni byc objeci ubezpieczeniem - kazdy kto ma wypadek w pracy mu podlega. twoja ciocia raczej nie byla jednym z nielicznych i cennych pilotow to po 1, po drugie nie byla w pracy, po 3 mogla sie starac o odszkodowanie z polisy OC sprawcy, ale to juz trzeba byc kumatym a w twojej rodzince z tym roznie bywa:)

Gość l4
xjakis- Pracowałam od 4 lat na cały etat a umowe mam do 2012 roku

cos ci chyba odbilo skoro masz czelnosc porownywac czyje zycie jest cenne a czyje nie i wiesz co? ja sie nie mam czego wstydzic a skoro ty masz jakies kompleksy na tle rodziny to sie wyzal w konfesjonale i jeszcze cos z gwary dla ciebie bo widze ze masz rozeznanie cmoknij sie w pompe ustapie ci wedle ludowego porzekadla ..o ile wiesz o czym mowie ustepuje ;) masz we wszystkim racje absolutna

Gość do rodziny ofiar
ja mam jako podatnik w dupie, że oni byli na służbie. Sama jeszcze nie mam dzieci, ale nie zgadzam się na płacenie ciągłych odszkodowań z moich podatków: bo żołnierze, bo Smoleńsk- i idą grube miliony. Już wole, żeby te babska grzały dupę na l4, bo przynajmniej jakiś przyrost naturalny będzie. Niech się zajmą najpierw przedwczesnymi emeryturami dla nierobów, lewymi rentami symulantów, politykami wyciągającymi kasę za nic, urzędnikami pijącymi kawki w czasie pracy, a dopiero na końcu babami w ciąży. Nie mnie oceniać, czy ona zdrowa czy chora

l4 no widzisz czasem tak jest chociaz beda mieli problem bo musisz wrocic strata dziecka naprawde jest bolesna i skoro bylo zagrozenie to nie mialas wyjsc a pozniej juz nie od ciebie to zalezalo obejrze cos sobie bo to nie na moje wiejskie nerwy :)

Gość reinrag @@@
Autorko, ja całą ciążę czułam się dobrze, pracowałam na stacji benzynowej przez 3 lata jako kasjerka- zmiany po 12-24h zależy, zmiany nocne cały czas na nogach bo nie wolno usiąść, poza tym rózni klienci, którzy potrafili powiedzieć jak psu bo paliwo 3gr droższe- jak sobie wyobrażasz mnie w takiej pracy-kierownik powiedział,że moge iść na zwolnienie ,ale do pracy już nie wrócę, koleżanki miały mnie za dobrą pracownice i ogólnie lubiana, mimo to zdecydowałam się na zwolnienie

Gość do rodziny ofiar
i zapomniałam o tych co robią na czarno albo pracodawcach którzy nie płacą składek, bo dają na papierze minimalną krajową. Sama tak mam i nawet jakbym chciała będąc w ciąży wygrzać dupsko to dostanę 1/4 pensji bo mój szef to wałkarz

Gość reinrag @@@
autorko gdzie pracujesz/pracowałaś w czasie ciąży?

Gość reinrag @@@
up up up

w niemczech mozna spokojnie isc na zwolnienie w ciazy, a jesli ma sie glupia i ciezka prace , lekarz wystawi zakaz jej wykonywania (na cala , lub czesc ciazy) w niektorych przypadkach lepiej nie ryzykowac

Gość reinrag @@@
no właśnie- skoro lekarz wypisuje zwolnienie to ma do tego podstawę-za kasę czy nie nikt nikomu niczego nie udowodni a jak ciężarna siedzi na zwolnieniu bo chce albo musi- nic nikomu do tego

oj a ja cale zycie myslalam, ze po to place skladki zdrowowtne, zeby w razie czego miec platne zwolnienie, a tu czlowiek sie dowiaduje ze wszystko idzie z konta autorki topiku. Bede musiala czesciej hasac na L4 :D

Gość reinrag @@@
nawet jeżeli ty nie pracujesz to pracuje tw ój mąż, ojciec, matka- i ich składm\ki tez na to ida , więc nie pisz,że ty nas utrzymujesz

Gość malinka151
i chciałam zwrócić uwagę że moje dziecko będzie zasuwać na emeryture autorki topiku,żeby mogła siedzieć w domu a może by chciała dostawać 80%emerytury?

Gość do malinka151
a skad ta pewnosć? a moze twoje dziecko bedzie niezdolne do pracy, odziedziczy lenia po mamusi i bedzie etatowym bezrobotnym albo wyjedzie za granice i tyle bedzie z jego skladek?

Gość z katowiccccc
do rodziny ofiar , zgadzam się z Tobą w 100%

Gość do malinki
Malinka, masz blade pojęcie jak widzę. emerytura nie jest 100% wartością średnich wypłat (bo o tym mowa), tylko jest to ok 60% wartości wypłat więc zamilknij.

Gość _protesujaca_
Na mnie bedą pracować moje dzieci:)dyskusja nie ma sensu bo większość tutaj nie rozumie zasada ubezpieczeń społecznych w Polsce-tylko w kółko tekst płace składki to misie należy!ps.jestem pracownikiem biurowym.rozumiem ze praca fizyczna to co innego i wtedy kobieta,jeśli nie ma możliwości wykonywania lzejszej pracy, Łże iść na zwolnienie.

Gość do malinki
i jeszcze jedno - też Cię to nie pocieszy Malinko, Twój okres zwolnienia jest okresem bezskładkowym, czyli nie dolicza Ci się wartość składek do emerytury, a reasumując w okresie zwolnienia (czy to w ciąży czy nie) zus nie odprowadza od Ciebie składek - masz mniejszą emeryturę (kiedyś) i na nikogo Twoje składki nie idą!!! Bo ich wówczas nie ma!