Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

Gość easyjet i ciaza:
z pierwszenstwem jest tak, ze...trzeba sobie wykupic :D A tak na serio to mnie nikt nigdzie nie przepuszczal, normalnie stalam, pod samolotem tez i kazdy mnie chcial zdeptac, nawet w 36 tygodniu byle wejsc przede mna. Ja nie wykupywalam tzw. "speedy boarding",ale nawet i z tym nie masz pewnosci ze nie bedziesz czekac pod samolotem.

Gość easyjet i ciaza:
kasztanka: kleik ryzowy na wodzie, suchary, gorzka herbata, mietowa herbata, rumiankowa, kleik z kaszy manny tez na wodzie. Rozloz sobie posilki na kilka malych w ciagu dnia. Duzo pij :) Jak juz bedzie lepiej po kilku dniach to mozesz chudy twarozek,gotowana piers z kurczaka z marchewka, puree z ziemniakow, kisiel owocowy, jajko na miekko,biale pieczywo, pieczone jablka.

AniaMC rozumiem Twoje pragnienie robiena juz wyprawki dla dziecka :).Ja mialam momenty,ze strasznie mnie korciło kupowanie ubranek,z radoscia przegladałam je w sklepach.Wiele razy tak było,ze szłam je tylko poogladac,powzdychac jakie sa słodkie i na tym koniec,bo tez czekalam na poznanie płci,a jak ja już nawet znałam to wydawało mi sie ze jeszcze mam czas na zakupy.Grunt to nie kupowac wszstkiego niebieskiego-jesli bedzie chłopczyk :) ja załuje,ze mało jest ubranek dla chłopców i w dodatku w innych kolorach np.pomaranczowym,zółtym,selefynowym itp.mogli by sie produceci bardziej domyslac :P. Zycze Ci,zeby Twoja dzidzia tak sie ułozyla na usg,zbys mogła pozac płec,i aby była taka jak sobie zyczysz :). Ja np.nie wyobrazam sobie jak bedzie wygladało moje dziecko jak sie urodzi,nie oczekuje jakie bedzie czy bardzo zywe,czy spokojniejsze.. wazne aby je zaakceptowac takie jakim bedzie :). Czytam sobie ksiazke w wersji internetowej pt.Jezyk niemowlat i byc moze niektore rzeczy z niej sprobuje zastosowac jak dzidzius sie urodzi.

Gość easyjet i ciaza:
Rozyczko, mysle ze jak juz dojdziesz do wprawy to znajdziesz ubranka w innych kolorach :) Kiedy dziecko sie urodzi to jakos latwiej kupowac planowac rozmiary w ktorych bedzie po kolei chodzil. Ja tak wlasnie kupuje mojemu w zimowych wyprzedazach ciuchy na przyszla zime. Wlasciwie garderobe juz mamy skompletowana. W zeszlym roku kupilam mu w Gapie kurtke zimowa za...5.99, bluzki po 1.99, w tym roku sporo rzeczy na przyszla zime z Debenhams,Monsoon i M&S, ladnie sobie skompletowalam, kilka sztuk na Ebay. Wiekszosc ta brazy,ciemne zielenie, granaty,troche czerwieni. Ale to jeszcze przed Toba :)

A wiesz,ze to rozsadne ? :) faktycznie warto miec na uwadze wyprzedarze i naprzod kupowac ubranka :) dzieki za podpowiedz :)

Gość easyjet i ciaza:
:) Tylko wiadomo ze trzeba tez widziec jak dziecko rosnie. Mnie sie akurat udalo wycelowac we wlasciwe rozmiary,ale moj ma dopiero 2 lata a wlasnie wyrasta z kurtki na 4-latka wiec ja juz na przyszla zime wierzchnie okrycia na 6 lat wzielam a bluzki swetry na 4-5 lat :D

Gość easyjet i ciaza:
Nie czytam calego topiku, ale czasami zerkne i tak sobie mysle ze dobra z Ciebie bedzie mama Rozyczko. Bije od Ciebie tyle ciepla :) Pozdrawiam

heja laski, ja jeszcze do pracy dziś i jutro, i mogę pełną parą ruszyć przygotowywać kącik dla Małego :)

Witam. Kurcze ale wam dobrze z tymi zakupami.ja tez juz bym chciala.drugi scan mam 8marca,heh w dzien kobiet,wszyscy mi mowia ze to dziewczynka.sie okaze. swoja droga tez bym chciala urzadzac pokoik dla malenstwa,ale w moim przypadku to niemozliwe.mamy 1bed.flat i staramy sie o councilowskie na razie nas nie stac na wynajmowanie domku.jak dzidzia sie urodzi musze doniesc dokumenty do council i pokazac im umowe z obecnego mieszkania ze jest tam napisane ze z dziecm nie wolno tu mieszkac,moze to przyspieszy procedure.moj kolega tak mial i po pol roku dostal domek z ogrodkiem.wiec mam jakas szanse.jesli sie nie uda to poszukamy przez agencje i postaramy sie o house benefit.

Dzięki Różyczka!!! Ja też nie wyobrażam sobie jakie będzie moje maleństwo, myślę że pragnę tego co wszystkie: żeby było zdrowe. Ja mam scan troszkę późno - w 22 tygodniu (21 marca), bo jedziemy na urlop, ale wiem że z niecierpliwością będziemy oczekiwać końca wypoczynku, aby zobaczyć nasze maleństwo. Trzymajcie się dziewczynki buźka

Hej dziewczyny. Ale sioe wczoraj zaniepokoiłam,bo mój mały cos sie słabo ruszal:(od czasu do czasu cos poczułam a normalnie szaleje i cały czas go czuje.Ale dzisiaj juz jest lepiej.Chyba miał wczoraj cieżki dzień,a prezedwczoraj napiłam sie 3 łyczki piwa wiec może trzezwiał hihihi. AniaMC,ewa84 uwierzcie że za chwile bedziecie kupowac wszystko i czas bedzie Was gonil.JA wiem jak ze mna było.Do 2 scanu kupilam kilka rzeczy ale w kolorze kremowym.Chociaż przyznam ze oglądałam same ubranka dla chłopca,takie przeczucie miałam.A po scanie zaczelo sie kompletowanie wszystkiego według listy którą sobie zrobiłam. No my remooncik zaczynamy pod koniec marca.chcemy odswiezyc cały domek,ale najważniejszy jest pokoik dla maluszka. A wczoraj bylismy z moim w centrum handlowym,i jak weszlismy sklepu z zabawkami to mój szału dostał.Zaczął oglądać wszystko i mówił co kupi synkwi hehehe tak sie wczuł:) Moja kuzynka też tak robiła że kupowała ubranka na wyprzedazach na kolejny rok,fajna sprawa,ale trzeba wiedziec jak dziecko urośnie.Kiedyś kupiłam body dla chrześniaka mojego na rozmiar 3-6 a on w nich chodzil mając 2 miesiące,bo był duzy. Ewa84 uważaj z house benefitem,bo wiele agencji ma zastrzeżone że jak ktos bierze ten zasiłek to nie daja chaty,tzn jakbyś kiedys musiała szukać chaty możesz mieć problemy.Bo dla agencji taka osoba jest niewypłacalna i oni boją sie wynajmowac.

Dzieki za info i miłe słowa. Dzisiaj juz lepiej, cała noc przespana. Wiadomo, że żołądek musi wrucić do swojego rytmu, a to trochę potrwa. Ja z kupowaniem powiedziałam sobie, że zaczekam do 2 scanu, i tak do tej pory kupiłam jeden komplecik i jeden kocyk. A teraz zacznie się dopiero kupowanie. Ja nadal nie wierze w 100% w płeć (bo ona potrafi sie zmienic i to musi byc szok po porodzie;D) wiec tez chce kupowac kolorowe ciuszki. Mnie sie takie podobaja, a nie tylko róż. A wiadomo, że wiekszość sukieneczek - różowa. Poza tym cześć ciuszków dostane z Polski. Niech rodzinka tez ma odrobine radości :) A co do pokoju, to ja mysle o kolorze żółtym na scianach, tylko jeszcze nie wiem jaki odcien, taki w miare jasny raczej i do tego jakies malowidła lub naklejki na to.

Super macie z tymi zakupami :) Ja mam usg juz 15 i doczekac sie nie moge. Wtedy tez sie juz udam na zakupy w koncu, narazie nic jeszcze nie kupilam. Jutro ide do poloznej, wiec mam nadzieje ze serduszka poslucham. Jak mi sie uda poznac plec to jeszcze ja potwierdze na 4d bedac w pl :) Mi tez sie strasznie marzy coreczka :) Pokoik mam jeden pusty tylko ze jest on na parterze, poki co mamy tam silownie. Nasz maly spi z nami w sypialni na swoim lozku oczywiscie ;) teraz bede musiala pomyslec jak to wykombinowac z tymi pokojami.

Hej. Ja też już czekam i wyliczam te dni do drugiego scanu...na początku kwietnia,a to strasznie dużo czasu :-( Marzy mi się dziewczynka ;-), i wcale nie dokładnie same różowe sukienki tylko kolorowe i może z małą ilością różu,bo czasami to przesadzają... My też mamy jak Ewelina siłownię w jednym pokoiku...tylko z tym dobrze że na piętrze tuż obok nas i to właśnie będzie pokoik naszej drugiej dzidzi :-p Synek też ma swój i tam śpi...czasami w nocy przywędruje do nas ale sporadycznie. W przyszłym tygodniu mam spotkanie z położną...w sumie mam urządzenie i słuchamy rodzinką bicia serduszka naszego maleństwa...ale mimo to trzeba będzie się do niej wybrać :-p

Kasztanka my też bedziemy malowac pokoim dla małęgo na żółto:)a do tego mam naklejki z kubusia puchatka i 2 obrazki.Zobaczymy jak to bewdzie wyglądało jak juz bedzie gotowe,łozeczko bedzie stalo i wszsytko bedzie tak jak powinno.Może coś dokupie zobaczymy. Ale sie nameczylam z pierogami.Mojemu sie zachcialo i nie mialam wyśjscia,tym bardziej ze siedze w domu. Jutro do lekarza sprawdzic mocz,mam nadzieje ze bedzie ok. A jezeli chodzi o ubranka to ja mam wiekszośc niebieskich i białych,rzadko sie trafilo cos w innym kolorze,chociaż ubranka dostalam wiec nie będe wybredna:)A jak pojedziemy do pl to jeszcze 4 kartony na mnie czekaja od szwagierki.

Ninka :-) - Jakie masz to urzedzenie ??? Wklej link. Ja kupilam summer i jset on od 21 tygodnia, wiec jeszcze troche zanim cokolwiek uslysze.

No właśnie Ewelinka ja też mam ten Summer-prenatal listening system, ale u mnie już doskonale słychać serduszko maleństwa.U mojej kumpeli było już słychać w 14tc. Zależy chyba jak przyłożymy, bo u mnie jest tak po lewej stronie dzidziuś a kopie w lewą cześć.Nasz synek też się cieszy jak słyszy serduszko swojej siostry bądz brata,hee Ewelino spróbuj trochę pokombinować i poprzykładać w różne miejsca a może usłyszysz... Powodzenia i daj znać :-)

Dziewczyny ale tu dzisiaj cicha... ja narobilam faworków na jutro:)i zjadłam kilka,ale mały szalał.chyba mu smakowało. A ja jutro do lekarza.mocz sprawdzic i załatwić kolejne L4:)

Izunia rozbawiłas mnie tymi 3 łykami piwa i ,,trzezwieniem małego,, :).Powiem Ci ,ze moje dziecko tez sie leniwe zrobiło i coraz mniej sie rusza :),co sie dziwic miejsca ma mało na wygibasy ;). Rozumiem wasze oczekiwanie na poznanie płci dziecka :) ja tez tak bardzo chcialam wiedziec :).Dziś dokupiłam jeszcze kilka rzeczy -w zasadzie ostatnich potrzebnych do wyprawki,i naprawde wszystkie mamy ktore spodziewaja sie coreczek bede mialy pole do popisu przy kupowaniu ubranek.Napatrzec sie nei moglam na te sukieniusie,bluzeczki w slicznych zywych kolorach :D wiosna idzie wielkimi krokami!!

Oj tak,nie da sie zaprzeczyc-jutro tłusty czwartek :P,ja juz dzis moge powiedziec,ze napewno nie bede sie objadac paczkami :P czy faworkami :P,nie zebym dbala o linie :P,ale napewno nie bedzie takiej okazji.. raczej sie jutro z domu nie ruszam nigdzie w dniu jutrzejszym :P. izunia smacznego zatem Tobie zycze :D

My tez juz mamy jedna naklejke! Taką piankowa, z centymetrem, żeby mierzyć dziecko. Ale to dopiero jak bedzie stało, ale kupiliśmy:D Mężuś powiedział bierz, to wziełam. My pokoik bedziemy uzywac tak na pradwe dopiero jak dzidzia bedzie spała u siebie, czyli jak bedzie miała 6-12 mies. Przynajmniej tak planuje, ale wiecie jak to wychodzi. W przyszłym tyg jade do Polski, chce powtórzyc badanie, tylko nie wiem na co sie zdecydowac, bo proponuja rózne badania, z przepływami, z echem serca. Moze wy cos podpowiecie

Witam w TŁUSTY CZWARTEK :) ja dzis przed praca z mezulkiem-pracujemy razem-skoczylismy do tesco i kupilismy po dwa paczki na 2 sniadanko.hihi a po pracy podjedziemy do pol.sklepu bo tam mamy zamowione 4pączusie z różaną marmoladką,taki smak dzieciństwo mi przypomina zwłaszcza moją kochaną babcie która zawsze robiła wspaniałe wypieki-niestety zmarła prawie 2lata temu strasznie za nią tęsknie

A ja dzis wolne, wiec chyba trzeba bedzie smazyc paczki :) albo faworki, no zobaczymy :) Ja tez sie ni moge doczekac drugiego skanu, ale nies tety jeszcze mam caly miesiac do czekania. Heh, i tez dosc pozno bo bede w polsce akurat jak powinnam miec, i dopiero po urlopie bede miala tutaj na poczatku kwietnia, ale planuje sobie zrobic usg w polsc, 4d albo cos w tym rodzaju. Moze jakies zakupki w polsce zrobie, zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie serdecznie.

dziewczyny czy wy tez macie nieciekawe sny? dzis jestem zaniepokojona moim snem zeby nie byl proroczy, snilo mi sie ze poszlam na usg ktore robilam sobie sama,dokladnie widzialam jak dzidzia wyglada,po chwili ja urodzilam wraz z wielkim ochydnym lozyskiem, bylam szczesliwa byla to sliczna dziewczynka z czarnymi kreconymi wloskami gdy jej sie tak przygladalam zauwazylam ze ma lekko skosne oczy i pytam lekarzy czy ona ma downa,a oni milczac kiwaja glowa potwierdzajac,to byl szok i przerazenie. teraz tak bardzo sie boje I jeszcze rano mnie zwymiotowalo,a teraz mi jakos nie dobrze

Ewa84 ja tez mam koszmary;/od samego poczatku.Ostatnio ogladałam osrty dyżur i tam kobieta w 8 miesiącu straciła dziecko,serduszko przestało bic.I mi tez sie śniło cos takiego.Że byłam w Pl i robiłam USG i okazało sie ze mój synek......Teraz jak juz o tym pomysle to mam łzy w oczach,nawet nie cche o tym myśleć. a ja czekam na tel z przychodni,bo musze isc dzisiaj do lekarza po kolejne L4. Dziewczyny u was też sie tak zimno zrobiło??a juz myślałam że wiosna idzie...buuu...;/

Hej :-) Jak tam wasz pączkowy czwartek? Ja od rana zjadłam 2szt.....a co tam!! Tłusty czwartek jest tylko raz w roku,he i przecież to tradycja,którą warto podtrzymać :-D Co do koszmarów, to ja raczej nie mam,ale za to są piękne sny jak już trzymam w ramionach swoją dzidzię,eh ;-) U nas też zimno (w nocy był przymrozek)ale za to świeci słoneczko i ptaszki śpiewają i pączki na drzewach już są :-p

Ninka :-) - U mnie ten summer nie dziala tak jak Twoj :( ja nic nie slysze po za szumami i pukaniem, jak moj M go przylozyl do swojego serducha to tez nie bylo tak jak bym sobie wyobrazala a co dopiero uslyszec tak malutkie serduszko. Nie wiem sama, moze mam brzuszek za tlusty ;) a tu jeszcze ten tlusty czwartek dzisiaj i jak tu paczusia sobie odmowic ;) Na 2 ide do poloznej juz sie doczekac nie moge, mam nadzieje ze tam uslysze serduszko :) No nic ide sie szykowac bo juz tylko 2 godzinki zostalo :)

Ewelinko a może sprawdz baterie w tym summmer,co??? Jak stoję to też nie mogę wyszukać bicia serduszka dzidziusia...dopiero jak leżę i wciągam (też tłusty)brzuszek :-p Jak przykładam do serca męża to słychać jakby ktoś mi w ucho młotem walił,he :-) Wiec ja juz sama nie wiem...co jest nie tak z twoim urządzeniem,hmm Mimo tłustego brzuszka od rana zjadłam już 2szt pączusiów ;-) A co tam...to tradycja i tylko jeden taki dzień w roku :-) Daj znać jak było u położnej i co ci robiła ...bo mnie to czeka za tydzień ;-)